torsdag, oktober 04, 2007

Ut ur garderoben

Okej,
så nu har jag lagt in lite nya länkar här på bloggen.
Jag har länkat till de bloggar jag regelbundet besöker och läser. Flera av dem är skrivna av andra svenskar som också lämnat Sverige för att numera bo och leva utomlands. Jag tycker verkligen det är jättekul att jag hittat era bloggar eftersom det känns roligt och intressant att läsa om hur ni upplever er tillvaro utanför Sveriges gränser. Ofta får jag en "Wow, just känner jag också!" eller "Just det har jag också upplevt!".

Sedan har jag även lagt in andra bloggar jag följer och som jag tycker är rolig och tänkvärd läsning. Några av bloggarna har jag lärt känna på andra forum på nätet. Andra är sådana som jag "sprungit på" när jag varit ute och surfat omkring lite mer planlöst, men som jag verkligen fastnat för, och fortsatt läsa.

Det är så skoj och på många vis fascinerande att man faktiskt kan "lära känna" folk genom att chatta med dem på internet eller läsa deras bloggar. Man får ta del av andra personers liv och upplevelser, känslor och tankar. Det är otroligt berikande och jag är verkligen så glad över att dels kunna dela med mig av mina egna erfarenheter och funderingar, dels att vara inbjuden till att få ta del av andras.

Förutom att länka till de bloggar jag läser har jag bestämt mig för att även länka till vår gamla hemsida. Först när jag startade bloggen ville jag att den skulle vara ganska anonym. Mest för att det kändes befriande att skriva utan att vem som helst som hittade min blogg på nätet skulle kunna veta vem jag var. Inte direkt iallafall. Men nu känns det inte så viktigt längre. Jag känner att jag har fått såpass mycket bloggerfarenhet och bloggsjälvförtroende att det kommer att fungera även om jag länkar till en mer informativ sida. Så nu har jag verkligen tagit steget ut ur garderoben! Och om det känns alltför läskigt kan jag ju alltid radera länken senare och hoppa tillbaks in i garderobens anonyma trygghet igen...

När vi flyttade hit ville vi ha en hemsida där vi kunde lägga upp bilder samt berätta lite om vad vi hade för oss har borta. Så att familj och vänner kunde känna att de tog del av vårt liv här trots avståndet. Det hela började väldigt bra, men i början av detta året kraschade programmet vi använde så fort vi försökte uppdatera sidan. Troligtvis för att vi lagt in alldeles för många bilder. Det som redan är inlagt är det inga problem med, däremot går det knappt att uppdatera sidan. Vi bestämde då att vi skulle "omarbeta" hela hemsidan, och eftersom M är den som är mest kunnig och har största intresset för detta med datastrul så beslutade han sig för att ta tag i det hela. Det hela går dock ganska långsamt även om det faktiskt går framåt. Men eftersom jag var alldeles för otålig för att invänta att den "nya hemsidan" skulle bli färdig så startade jag denna blogg i våras! Inte som en direkt ersättning egentligen, utan kanske mer som ett komplement. Jag känner att vår gamla hemsida (som ju förhoppningsvis ska förvandlas till vår nya hemsida inom en överskådlig framtid) fyller en helt annan funktion än min blogg. Bloggen är mycket mer personlig. Den är min alldeles egna och här kan jag verkligen växla mellan att beskriva händelser & upplevelser med tankar och funderingar som jag har. Den har liksom blivit en sorts kanal för mig som jag uppskattar väldigt mycket. Inte minst nu när jag har börjat få fler och fler "bloggvänner" och till och med kommentarer på mina inlägg. Det är jätteskoj!

Men för er som är nyfikna på fler bilder och mer fakta, nu kan ni bara öppna dörren till min gamla garderob. Jag har lämnat den på glänt så det är bara att stiga på. Välkomna!

22 kommentarer:

Desiree sa...

Saltis, small world kan man säga. När jag kikade in på er hemsida insåg jag att jag känner din man. Jag har faktiskt varit på dejt med honom en gång i tiden. Jag har varit doktorand på samma institution (CMM) som din man. Min make har dessutom en gång i tiden varit kursare i Lund med din. Vi har varit i samma rum någon gång på CMM då din man hade halvtid eller disputation men utan att vi pratade med varandra. Lustigt det där men samtidigt kul och häftigt att vi har träffats utan att känna till varandra genom bloggens värld. Du får hälsa honom från Calle och Desiree i Alabama. :-)

Desiree sa...

Superfina foton från ert bröllop förresten. Grattis. Vilken fin vigsel och fin dag ni verkar ha haft. Var det nu i sommras som ni gifte er?

Anne sa...

Tackar för inbjudan! Vad roligt att få "stiga in". UNDERBARA foton från Hamptons, helt fantastiska. Väldigt trevligt att få kika på er hemsida och dessutom veta lite mer om dig. Tack för att du visar!
Jag lade förresten till dig som länk på min blogg också, hoppas det är ok.

Anne sa...

alltså jag länkade till din blogg.

JaCal sa...

Vink vink! Nu har jag kikat in här - och på er andra sida. Uppdaterar gärna också min länklista med dig om det är ok! Du - vilket fantastiskt, underbart bröllop!! Jag bara ryser när jag ser bilderna. Jag är ju Stockholmare och min dröm var att gifta mig någonstans vid Riddarfjärden. Nu blev det vinterbröllop - men vi hade länge planer på utomhusbröllop på Riddarholmen. Nu var det ju tur att vi tänkte om - den januari dagen var det strålande sol, iskalla vindar och -15 grader... Men jag har i alla fall bröllopsfoton från Riddarholmen (gud vad vi frös!!!). Fantastiskt miljö och vackra bilder - tack för att vi fick kika in!

Anne-Marie sa...

Vad roligt att få se hur du ser ut. Tack för att du delar med dig. Jag länkar till dig också - har tänkt göra det en längre tid. Skall kolla in mer på din hemsida.

Ida in Québec sa...

Åh vilken fin hemsida ni har! Och vad kul att få ansikte på ditt namn! Höstbilden på er i Central Park ser helt underbar ut, jag blir riktigt avundsjuk.

Och för att svara på din fråga i förra inlägget: jag skriver bakom lösen av en massa olika anledningar, men framför allt för att jag vill veta vem som läser. Och vem som inte läser (expojkvänner, gamla högstadieklasskompisar etc). :) Jag har väldigt mycket foton på min bebispojke och då blir man extra känslig för vem som ser dem...

Ha en bra dag!

Saltistjejen sa...

Wow, Desiree!!!
Det var ju jättelustigt!!! Jag visade M din kommentar och även din blogg! Han tyckte det var jättekul att vi har "bloggat" med varandra utan att känna till varandras "historia". Haha! Jag minns att han berättade om dig för länge sedan. Haha, du dumpade väl honom?1?! Hehe tur det! För MIG alltså!!! ;-)

Jag tror även att vi har en annan gemensam kompis? Göran??? Iallafall minns jag att han sa att han kände dig, när han fick höra att M dejtat dig. Från universitet kanske?? Obs! Detta är alltså jättemånga år sedan...

Ja världen är bra liten!!!
TUR iallafalll att du inte blev såpass intresserad av M så att ni blev ett par!! :-D Då hade jag ju aldrig träffat honom.

Han hälsar förresten så jättemycket till er båda! :-)


Men det är ju detta jag menar med att "komma ut ur garderoben". Plötsligt kanske man inser att folk som läser bloggen faktiskt "vet" vem man är. Ojojoj!!!!
Spännande och lite läskigt samtidigt. Men roligt också! Det blir ju faktiskt ännu mer personligt.

Saltistjejen sa...

Anne,Jacal och Anne-Marie
inga problem! Ni får gärna länka till min blogg. Det är bara roligt!


Anne,
vad roligt att du gillade bilderna på vår "gamla" hemsida! Ja, Hamptons var jättemysigt. Vi var där sista helgen i oktober förra året och det var värsta stormen och regnovädret under fredagnatt-lördageftermiddag. Men det var jättehärligt! Jag har en viss förkärlek för stormigt hällregn i vissa situationer...
Har även varit i The Hamptons vår och sommar, men trots att det var härligt på flera vis, så var det ändå en speciell känsla att gå på stranden i storm! :-)


Jacal,
KUl att ni också gifte er utomhus!! Jag tycker verkligen det var en alldeles speciell känsla. Mycket mer "jag" än inne i en aldrig så fin kyrka eller annan lokal. Ja, bröllopet var verkligen något alldeles speciellt. JAg tycker själv att det blev hur lyckat som helst och allt gick liksom över förväntan!!

Anne-Marie,
ja nu vet du har jag ser ut som sagt. Tack för att du uppskattar att jag delar med mig. Jag blir jätteglad!


Ida,
aha då förstår jag varför din blogg är lite mer "hemlig".
Det vore skoj att läsa OM du känner för att skicka lösenordet.
Så roligt att du gillade vår hemsida också. Trots att den inte är uppdaterad på hur länge som helst. Iallafall så har du ju fått "se" mig nu! :-)

Desiree sa...

Saltis, det var inte helt lätt beslut att inte fortsätta dejta din M. Men jag är jätteglad att M träffade dig. Har ni förresten hunnit med att åka till Nashville ännu (country musikens huvudstad)? Det ligger bara 3 timmar från oss och skulle ni åka dit någon gång framöver skulle man faktiskt kunna ses där om ni har lust?
Jag är glad att jag har träffat dig via din blogg och lärt känna dig en del. Jag gillar dig Saltis, du är verkligen en härlig person. Du skriver och beskriver också saker och händelser på ett underbart sätt.

Millan sa...

Oh vad roligt med en till utlandssvensk blog! Jag hittade hit fran Annes hemsida tror jag. Nu har jag kikat runt lite och kan bara konstatera att du har helt ratt i det du skriver med att man ofta far 'aha kansla' nar man laser det som andra utlandssvenskar skriver. Man genomgar nog nagot nar man byter land som man inte riktigt ar medveten om nar man fortsatter bo i sitt hemland hela livet.
Valdigt trevlig blog! Jag kommer tillbaks :-) / Millan

Annika sa...

Välkommen in i "gänget" Saltis!! Din blogg har snabbt blivit en av mina favvisar!!!
Blir så full i skratt över att Desiree varot på date med din make! Ruskigt komiskt!
Ska titta in på din hemsida nu!!

Annika sa...

NU har jag kollat din hemsida!! FIN! Och vad roligt med alla bilder! SÅ kul att se hur ni ser ut!!!
Dit kommer jag att återkomma och läsa ifatt!

Saltistjejen sa...

Desiree,
Tack så jättemycket för komplimangerna! *rodnar*

Och nej, vi har inte varit i Nashville än. Men om vi skulle planera en resa dit så hör jag självklart av mig till dig innan! Jag är inte superfantast av country men det skulle ändå vara kul att åka. Haha! Har ändå varit på en del country konserter som m dragit med mig på här i NYC. Och jag vet att han jättegärna skulle vilja gå på en "riktig" stor konsert mitt i smeten bland cowboy-hattar och sporrar...! :-)
Så kanske blir det någongång i framtiden?

Saltistjejen sa...

Millan,
vad roligt! Jag blir alltid så glad när man får nya läsare som gillar bloggen!

Nu måste jag ju kolla in din också! :-)

Saltistjejen sa...

Annika,
skoj att du gillar hemsidan också. Och även tack för komplimangen! :-)
Tycker som jag sagt tidigare att det är så otorligt roligt att läsa om andra i ugenfär samma situation som en själv. Man har oftast samma tankar och funderingar kring stort och smått.


Och ja, visst var det jättelustigt med min man och Desiree!!! :-D
Ibland är världen verkligen liten...

Desiree sa...

Saltis, ja hör absolut av er. Vi har ännu inte varit där på något sådant men jag känner att det verkligen skulle vara kul att se och göra nu när man bor här i södern så hör det liksom till.

Thy sa...

Tack för att du länkade till mig! Jag blev väldigt glad. Och vilken fin hemsida du har. Underbara bilder! Jag hade också ett utomhusbröllop - på stranden på en ö i St Vincent and the Grenadins.

Page sa...

Min dator verkar ha återuppstått tillfälligt så jag passar på att se om det har hänt något nytt här. Och det har det!

Välkommen ut ur garderoben!

Jag blir så full i skratt varje gång jag ser de fina bilderna som pryder varje inlägg. Det var nästan så att jag undrade om du hade googlat bilder till baby showern också! :-)

Trevlig helg

Page sa...

Hehe, förresten, har jag berättat att vi också hade ett utomhusbröllop? På kyrkogården faktiskt, men det var inte så makabert som det låter!

Saltistjejen sa...

Thy, vad bra att du inte tog illa upp utan blev glad för länkningen!

Kul att du också hade utomhusvigsel. Det ger en speciell känsla tycker jag! :-)

Saltistjejen sa...

Page, skoj att fu gillar mina bilder. jag försöker alltid hitta bilder som ska passa till inläggen. men ibland kan det vara lite kenpigt. Baby showern var ju lättare såklart!! :-)

Kul att ni gifte er på kyrkogården!! :-)
Jag är säker på att det kändes högtidligt! Kyrkogårdar har ju ofta en speciell atmosfär tycker jag. Ofta känns de otroligt stillsamma och fridfulla. Om det är en vacker kyrkogård kan jag tänka mig att det blir ett väldigt stämningsfullt bröllop.