onsdag, oktober 24, 2007

Mitt senaste besök

Här är några bilder från när min Dubbeljackpot var och hälsade på. De flesta är tagna av mig, men ett par har jag fått från E och L också. Det var som sagt otroligt roligt att få ha er här E & L!!!! Att riktigt få rå om er i flera dagar och snacka skit och bara ha det mysigt! Tack för att ni kom och nu dröjer det ju inte allt för länge tills vi ses igen!!


Besök i den enorma leksaksaffären F.A.O Schwartz

Här finns en hel våning full med "mjukisdjur" de ena mer verklighetstrogna än de andra. Men här finns även sagodjur. Särskilt populärt verkar det vara med "djur" från Harry Potter som "Buckbeak", enhörningar, jättespindeln, Dinosarurien (The Norwegian Ridgeback) samt ugglor.


M & E bland alla stora leksaksdjur


På dockavdelningen har Barbie självklart en hel avdelning för sig själv! Här visas Barbie kollektionen på Cat-walken...E & L vid Barbiehörnan
Man kan även köpa otroligt naturtrogna dockor. De ser verkligen nästan ut som snå "nyfödingar" fast med mycket hår då förstås... En av de roligaste sakern på dockavdelningen var att här finns dockor av flera "etniciteter" - svarta, vita, asiater etc. Väldigt skoj, och i ett land och en stad där det bor folk med olika etnisk bakgrund är det såklart ännu roligare.
Självklart har de som arbetar här en gammaldags sjuksköterskeuniform på sig.Denna skylt satt vid de naturtrogna dockorna:En av dagarna var det parad längs 5th AvenueEn av dagarna promenerade vi i Central Park.L i solen framför fontänenSenare pick-nick vid vattnet


En annan av mina favoritställen i Parken - den lilla dammenE piffar till sigEn av kvällarna blev det cocktails på en halvhemlig bar som Ma och jag varit på ett par gånger förut och som vi gillar.En annan kväll tog vi en tur förbi Times Square där vi bl a inhandlade ett par adapters i en av de dygnet-runt-öppna affärerna. Innan vi lyckades hitta en bar där vi återigen testade några cocktails...

14 kommentarer:

Page sa...

Härligt, härligt, härligt!!! Förutom dockorna, de verkar lite läskiga;-)

Saltistjejen sa...

Haha! Ja jag är inte heller någon fan av dockopr faktiskt! Jag har aldrig gillat dockor så mycket. Tänker alltid på "skräckisar" eller så. Men här var jag ändå lite imponerad av naturtrogenheten hos dockorna. Iallafall vissa.

Saltistjejen sa...

Ser förresten att mina "bildtexter" hamnat jätteknasigt i inlägget. Iallafall om man kollar på det med en Mac! På min PC tyckte jag texten stämde med bilderna, men har har det liksom skett en förskjutning! Knasigt!

Anne sa...

De där drinkarna ser goda ut, vad är det i glasen? Jag beställer oftast Cosmopolitan, kanske dags testa nåt nytt nästa gång...
Vad mysigt och trevligt ni verkar ha haft det! Blir riktigt avundsjuk, hoppas mina gamla vänner hemifrån kunde komma och hälsa på mig också så vi kunde ha en tjejträff.
De där dockorna tycker jag också var läskiga, tänker också på en skräckfilm. Typ den där Onda Dockan som nån film hette jag såg i tonåren och var livrädd för.

Anne-Marie sa...

Måste vara kul att få besök från Sverige - håller med Anne om att det vore trevligt om vännerna från Sverige ville komma. Vad varmt och härligt ni verkar har det.

Saltistjejen sa...

Anne, det stället är ett av våra favorit-drink-ställen. De har i stort sett bara drinkar som man inte alls hört talas om (på menyn). De är jätteduktiga på att blanda och de flesta drinkar där är jättegoda. Jag har insett att jag bara ä-l-s-k-a-r cocktails med "egg-white". De blir supermilda och liksom krämiga! Så jag väljer ofta sådana drinkar ifall de har det på menyn.

Och ja det var supermysigt att ha mina vänner här! De kom dessutom utan barn så det var precis som "förr" när man sågs. Lite enklare att göra saker än när man har flera barn under 5 år omkring sig. :-)

Millan sa...

Vad roligt att se foton! Det ar sa roligt att ha sverigebesok! Ni ser ju ut att ga omrking i sommarklader fortfarande, sa harligt.
Appropa dockorna sa kan jag halla med om att de ser lite laskiga ut, men som liten flicka hade jag med all sakerhet tyckt att det var jatte skoj med en sadan docka!! :-)

Saltistjejen sa...

Millan,
jo det har varit varmt här ungefär fram till i förrgår. Då blev det lite kyligare (fast ännu inte kallt) och så kom ett regnoväder in. Bu! Men innan dess var det runt 25 grader ute så det kändes inte höst. Nu längtar jag faktiskt till lite mer höstkänsla, men regn kan jag vara utan...

Annika sa...

Japp, jag har dom där dockorna på min blogg också, på ett gammalt inlägg från när i var i NYC i dec. som sagt, dom har ju tom "sköterskor" som går omkring därinne :-) Japp, FAO Schwartz är ett verkligt himmelrike för barn och vuxna :-))
Ser ut som om ni har haft det riktigt MYSIGT och trevligt!!! NYC är ju alltid NYC!
SÅ roligt med sverigebesök. Jag får besök imorrn!!! HURRA!!

Petra H sa...

Det ser ut som du också har haft en mysig tjejhelg - vad sa maken om dubbelttjejbesök? Min pojkvän är väldigt bra på att umgås med mig och mina tjejkompisar men jag vet att vissa killar kan bli väldigt trötta på tjejsnack etc...

Saltistjejen sa...

Annika,
Jag har verkligen upptäckt att jag gillar leksaksaffärer här! De har väldigt ofta många roliga och pedagogiska leksaker för barn som jag tycker är skoj. På just FAO Schwartz så har de ju även en "samlaravdelning" med en massa saker för vuxna som samlar på dockor eller andra leksaker. Det tycker jag ver jättefascinerande! Har redan bloggat om det (första gången vi var i affären) i inlägget "The lost looser" i augusti.

Vi fick även svar på vår undran ifall det var här filmen BIG med Tom Hanks spealdes in. Och det var det! Så nu vet man det också...

Saltistjejen sa...

Petra,
Jaaaa det var urmysigt! Och min man har inget emot mina tjejkompisar. De flesta av mina tjejkompisar är bra kompisar även med min man så det brukar inte vara några som helst problem. Men visst, han brukar inte vara med och tjattra med oss hela tiden, för det tror jag inte han skulle vilja. Denna gången så var jag ledig de två vardagar som mina vänner var här, men M jobbade på dagarna och slöt upp med oss på kvällarna. Sedan umgicks vi allihop under lördagen och söndagen.

Desiree sa...

Kul att ni har haft Sverigebesök. Våra gäster från Sverige har precis åkt hem. Det känns rätt tomt nu när de åkt. Ni ser ut att ha haft det mycket trevligt tillsammans.

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja visst känns det alltid så tomt när man haft besök och de reser tillbaka. Det känns alltid lite sorgligt och vemodigt tycker jag. Men när jag läste på din blogg verkar ni också haft det jättemysigt! :-)