lördag, oktober 13, 2007

Äppeldryck i äppelsta'n

Var ute och tog en skön promenad med M i eftermiddags i staden. Vi gick som vanligt till Central Park. På vägen svängde vi förbi närmaste Starbucks. Den här gången testade jag en dryck där som jag inte druckit tidigare, men som stod som en "klassiker" så jag gissar att den funnits länge i sortimentet. Caramel Apple cider. Mmmmmm jättegott! Smakade lite som den heta äppeldryck som ofta serveras här i december. Fast då är den kryddad ungefär som vår svenska glögg, med nejlikor, kryddpeppar och lite apelsin. Det kändes iallafall som en av Starbucks drycker som jag defintivt kommer köpa fler gånger. Särskilt nu när hösten är på intågande. Den kändes nämligen helt klart som en höst-och vinterdryck. Hittade även ett recept på nätet om man vill testa att göra det själv hemma någongång.

Stärkta av våra respektive drycker vandrade vi vidare. Det är så lustigt med hösten här i New York för temperaturen kan växla väldigt mycket från en dag till en annan vilket gör att det är svårt att "ställa om sig". Förra veckan hade vi sommarvärme här, med ca 30 grader och hög luftfuktighet. Men i mitten av denna veckan slog det plötsligt om och nu är det betydligt svalare luft med mer höstkänsla. Fast det är fortfarande inte kallt. Igår och idag var det dock ganska blåsigt så jag tyckte det passade bra med en tunnare jacka och t o m en tunn scarfes om halsen. Det är alltid lika skoj att titta på vad folk man möter har på sig. Särskilt under höst och vår för då brukar det variera så otroligt mycket från person till person. Idag var verkligen en sådan dag. Man såg folk iklädda allt från shorts och flip-flops till full höstmundering med kängor typ "gula Timberland", jacka och halsduk. Samtidigt.

Min gissning är att det kommer vara så här skiftande väder ett tag framöver. Innan det på allvar slår till och blir höst och sedan faktiskt vinter.
Jag tycker väldigt mycket om hösten så jag hoppas det blir en fin och mysig sådan utan alltför mycket regn och rusk.
Fast det såklart, om det blir riktigt ruskväder kan man göra sin egen variant av Caramel Apple cider, krypa upp i soffan med en filt om benen och läsa en bra bok eller se en film!

14 kommentarer:

Page sa...

Mmm, drycken låter så god, blir supersugen på glögg.

Jag är nästan alltid först med att sätta på mig halsduk och vantar, och sist med att plocka av mig vinterkläderna när våren närmar sig!

Anne-Marie sa...

Den drycken låter verkligen god. Här finns det ingen Starbucks så jag får väl göra min egen dryck i så fall. Låter skönt att det inte är kallt än hos dig - här har det blivit riktig höst och nästan vinter väldigt snabbt. Förutom igår och idag då vi tydligen har fått litet brittsommar.

Annika sa...

Tack för tipset, saltis! DEN ska jag prova!! En annan av mina höstfavvisar på S-bucks är ju helt klart pumpkin spice latte!!! MMMM.....
ÄLSKAR hösten!!! Är helt tokig i denna årtsid med dess skyhöga mysfaktor!
Och hösten i NYC...Don¨t get me STARTED!! Den är ju bara ...bara...bara så perfekt!!! Jo, jag har sett "When Harry met Sally" one too many times :-) Och även Woody Allens filmer där ju hösten ofta ligger i bakgrunden!
Hösten är fin här också, det är då säkert! Idag har vi varit ute på en pumpa-farm och det är alltid en höjdare!!!
Vädret har börjat skifta nu, bli kallare...OCH det är VÄLKOMMET!!!

Monica sa...

Jamen, eftersom jag inte dricker kaffe (gillar det inte och alla säger att man vänjer sig men jag är nog ett hopplöst fall :) så testar jag gärna de andra dryckerna på Starbucks meny...och då även deras äppelcider. Den är sååå god. Har du testat deras Chai? Chai latte är min favvo där.

Så mysigt det låter att strosa runt i Central park!

Saltistjejen sa...

Page,
haha! Jag är också lite småfrusen av mig, men när jag var yngre var jag nog en av de första som slängde vinterkläderna när vårsolen började titta fram. Oftast alldeles för tidigt...

Anne-Marie,
Ja du kan ju prova att göra den själv. Tycker inte det låter svårt alls! Och den var väldigt god. Särskilt nu när det börjar bli lite kyligare!

Annika,
låter jättemysigt att besöka en pumpafarm! Förra hösten var vi på Long Island en helg och då såg man "pumpaåkrar" längs vägarna och de sålde pumpor nästan överallt. Mysigt! Men vi köpte ingen eftersom vi inte alls har plats för någon stor pumpa. Har inte testat S-bucks pumpa latte, men är nu sugen på att prova!


Monica,
ja jag har testat deras chai latte och gillar den jättemycket! Särskilt på vintern eftersom chai te alltid ger en lite "julsmak"!

Malin sa...

Skoj med dina kommentarer på min blogg!

Svar på frågorna: nej, årsmötet som behöver namnförslag går av staplen i november.

Paragrafryttarnas närvaro på årsmöte: Jag tror, som jag skrev, att de som vill prata verksamhet stannade hemma... mängden paragrafryttare kan avskräcka vem som helst.. ha ha ha!

Din blogg: lät som himla najs dricka det där... sitter här och sörplar vanlig latte och börjar drömma om livet efter bantningen...

Saltistjejen sa...

Malin, du är sååå himla duktig med din diet tycker jag! Men jag lovar att du ska kunna ta och fixa en sådan där äppeldryck utan att det blir alltför många kalorier! :-)
Jag såg på din blogg att mötet var blandat... Hoppas att du ändå är nöjd.

Desiree sa...

Här verkar det också som om temperaturen skiftar ganska friskt under höst och vår. Förra veckan hade vi en liten kallfront som passerade och hade kyligare väder under två dagar och nu är det tillbaka på varmare väder igen. Temperaturen kan verkligen skifta snabbt. Låter som ni fick en härlig lördagspromenad. Hösten är mysig helt klart.

Petra H sa...

Ska se om de har den drycken på Starbucks i San Juan i november... det lär ju inte vara ngn höstkänsla dock!

Anne sa...

Den där drycken låter inte alls så dum, den kändes inte för söt och sliskig? Jag får ta en runda till Starbucks och pröva! Den lät väldigt "höstig" och mysig sippa på efter en promenad. Åååhhh, kanske jag borde gå ut och gå med en gång...blev sugen nu.

Hur är förresten jul-och nyårshelgerna i New York? Är det massor med fina dekorationer och pynt, är det väldigt mycket stress i stan runt den tiden (många turister som kommer till stan och firar helgerna?)?

Saltistjejen sa...

Desiree,
jag gissar att era kallfronter ändå inte är så kalla?? Utan kanske mer "behagliga"?


Petra,
ja den borde finnas där med.
Fast kanske kan du be att få den kall istället?? Med tanke på vädret där.

Anne,
den är lite söt ska erkännas. Men inte alls så farligt. Jag är annars ganska allergisk mot en hel del saker här i USA som jag tycker är alldeles för sött. Typ många olika läskedrycker och amerikansk tårta med icing ska vi inte tala om... Hu!!
Men detta kändes helt ok. Men det ska helst vara lite kyligt ute såklart!

Millan sa...

Oj ni maste ha ett mycket storre sortiment pa Starbucks hos er an vi har har! Jag har aldrig hort talas om appledrycker eller liknande har. Men smaskigt later det!

Saltistjejen sa...

Millan,
jaså? Jag trodde S-bucks hade ungefär samma sortiment "all over" men tydligen är varm äppeldryck något mer amerikanskt???

Millan sa...

Jag trodde ocksa att de hade ungefar samma utbud i alla sina cafeer, men nagra appledrycker har jag aldrig sett till har!! Later himla gott dock..