fredag, oktober 26, 2007

Poäng just nu

Mina "Högpoängare" just nu:


Väder - Hög klar höstluft med sol! (Just nu är det regnigt här, men det har varit ett par dagar med härligt höstväder och de säger att det ska komma tillbaks snart så jag hoppas....)

Färger - Sprakande höstfärger (Var just lite up-state NY och höstfärgerna har verkligen börjat framträda nu. Alla träd brinner i olika nyanser av guld och det är såååå vackert!)

Musik - Columbus (helt fantastisk låt på nya Kentskivan! Jag är lyrisk!)

Bok - Pappersväggar av John Ajvide Lindqvist (Jag bara älskar hans böcker! Som Rysar- och Skräckfilmsälskare så är det extra roligt med "splatter" i bokform. I nutidsmiljö och mycket intelligent och bra skrivet. Detta är en novellsamling och hittills har jag inte blivit besviken)

Jobbsyssla - att inte behöva komma in och jobba helg (jag vet detta är ju ingen jobbsyssla utan en "anti-jobbsyssla", men men...)

Restaurang - Les Sans Culottes (en liten fransk restaurang på Upper East side; 57th st 2nd Ave. Underbar mat, personlig och bra service, mysig miljö och bra priser!)

TV-serie - "Heroes". Vi fick en DVD-box med första säsongen av Heroes av mina vänner när de var här, och nu är vi fast fast fast. Verkligen en serie för alla som gillar 24 eller Prison Break! Cliffhangers i varje avsnitt...!

Film på bio - Eastern promises. En otroligt bra och välspelad film med bl a Naomi Watts och Viggo Mortensen. Viggo är helt underbar som skurk!

Starbucksdryck - Den varma "Äppeldrycken" (caramel apple cider) jag skrev om för ett tag sedan. Mmmmmm... utmärkt för kyliga höstdagar!

Favoritsyssla - för tillfället uppskattar jag allra mest att bara kunna få slappa. Läsa en bra bok eller se en bra film uppkrupen i vår sköna soffa. Men det har tyvärr inte blivit så mycket av den varan nu den senaste tiden eftersom vi har besök samt att just nu är det väldigt mycket på jobbet.

8 kommentarer:

Petra H sa...

Vad härligt det låter, allt du skrev om låter så mysigt!
Jag har läst en bok av John Ajvide Lindqvist - Hantering av odöda, det är egentligen inte alls min genre men den var väldigt bra men otäck!
Ha en fortsatt mysig helg!

Annika sa...

KUL lista, ska ta efter vid tillfälle!!
John Ajvide Lindkvist gick på min skola i Blackeberg, två år yngre än jag. I "Låt den rätte komma in" kan jag vartenda gathörn, och kan också identifiera klasskamraterna i boken...helt otroligt!!! Nu kommer snart filmen! "Hanteringen av odöda" var också en bra bok, tycker jag.
Du och jag gillar verkligen liknande böcker.
Idag vackert väder i DC, runt 20 grader...Mycket skönt!!
Ha en fin helg!!!

Saltistjejen sa...

Petra,
nej Ajvide skriver ju lite speciellt så jag förstår ifall man inte gillar hans böcker. Jag gillar dock skräckisar och rysare jättemycket (film alltså) allt från krypande skräck till "splatter-zombie-film"! :-)
Så jag gillar verkligen hans böcker skarpt.


Annika,
vad lustigt att du gått i samma skola!!!! Och att du faktiskt kände igen klasskamraterna i boken!!!!!
Jag gillar hans sätt att beskriva nutida vardagshändelser och sk vanliga människor med vanliga liv i Sverige där plötsligt något händer. Något som liksom vänder upp och ner på det vanliga "every-day-livet".
Jag gillar verkligen hans personbeskrivningar också!
Vårt regnväder verkar ha dragit vidare nu. Det har klarnat upp här under eftermiddagen och imorgon ska det tydligen bli fint!

Desiree sa...

Klar och härlig höstluft har vi också fått äntligen efter ett par dagars välbehövligt regnande. Träden har dock inte riktigt kommit igång att skifta färg men börjar så smått. Jobba helg har jag slutat med för länge sedan, tycker att fritiden är allt för viktig om det inte är något jätteakut.

Saltistjejen sa...

Desiree,
låter sunt att slutat jobba helg. Tyvärr fungerar det inte för mig eftersom jag periodvis har ES celler igång och de måste man mata och pyssla om varje dag.... Lite trist när man som jag har 1 timmes resvägg (enkel väg) till jobbet, men det är som sagt enbart under vissa persioder som jag måste jobba så. Däremellan brukar jag planera jobbet så att jag inte alls jobbar helg vilket är skönt! M jobbar dock nästan varje helg några timmar, men så har han bara typ 2 minuters gångväg till jobbet också. Så det är lättare för honom att göra "små saker".
Vad är det du gör förresten??? Post-doc? Eller "vanligt jobb"?

Desiree sa...

Ja har man celler så är det ju svårt att lämna dem vind för våg. Själv jobbar jag ju mest bara med DNA så det kan man ju alltid slänga in i frysen och lämna över helgen. Jag gör en post doc här. Vilket universitet är du på och vilket är M på?

Saltistjejen sa...

Aha! Kul! Gillar du ditt labb? Vi trivs båda väldigt bra i våra resp. labb. Jag är på Albert Einstein College of Medicine (som är en del av Yeshiva University) M är på Rockefeller University. Vad för slags forskning jobbar du med? Eh, kanske borde jag maila dig istället för att fråga en massa här...

Desiree sa...

Ja kan du inte maila mig Saltis så att jag också får din mail. Det blir nog enklare. Min mail är:

dvontell@gmail.com