torsdag, mars 27, 2008

Det här med språket ja - eller tulibu dibu douchoo

Ok,
bara måste få visa detta underbara klipp som M skickade till mig härom dagen.
Har tittat på det flera gånger och det blir faktiskt bara roligare och roligare för varje gång. Första gången skrattade jag högt. Andra gången skrattade jag så jag tjöt. Tredje gången skrattade jag så jag fick tårar i ögonen...

Visst, man ska inte skratta "på andras bekostnad" när de gör bort sig totalt. Det är fult fult fult. Men i detta fall går det bara inte att låta bli. Så fy på mig!
Men jag försöker se det som en "hälsokur". Det är ju nyttigt att skratta. För hjärtat och blodcirkulationen. Dessutom har det den goda bieffekten att man blir på gott humör!!

Är det förresten någon mer än jag som får flash backs från när man själv var "liten" och sjöng sånger på s.k. "engelska"....???

18 kommentarer:

Annika sa...

Ja, jösses...jag såg detta häromdagen! Helt underbart! Visst minns man det själv också när man stod och sjöng på engelska som liten...Måste ju ha låtit sådär ungefär, fniss...
Och GUD vad den kvinnliga domaren är lik PAULA!!!! Meningen eller???

Saltistjejen sa...

ja *fniss* det är så sjukt härlgit för hon är ju så oitroligt "allvarlig och seriös" själv!
Jo domaren är verkligen lik paula, skulle inte förvåna mig om det är meningen. Å andra sidan så har hon ett sådant utseende som jag tycker börjar bli vanligare och vanligare på TV numer??

Millan sa...

hahaha sa roligt!! Jag kommer sa val ihag just det dar nar man sjalv pratade eller sjong pa engelska. Vara grannar var finska o jag brukade vara lite avundsjuk pa dem som hade ett eget 'hemligt' sprak i familjen sa jag forsokte harma dem sa gott det gick. Det gick inte bra!

Anne sa...

Hahahaha, SÅÅÅ roligt. Jag hade inte sett klippet innan eller hört om det så det var första gången för mig. Ken Lee, ja hur skönt var inte det här. Det bästa var ju att sångerskan var så allvarlig, hon trodde ju hon sjöng på engelska. Som när domaren Paula look aliken frågade "vad för språk var det här" och tjejen helt 100% allvarligt säger "engelska".
Måste nog kolla på det en gång till nu.
Men som sagt, sådär lät det nog när man var 10 år och själv skulle prata/sjunga på engelska så alltför kaxig ska man inte vara.

Saltistjejen sa...

Anne,
den stora skillnaden är att du inte ställde upp och tävlade i TV... ;-)

Desiree sa...

Ha ha helt underbart! Den var riktigt bra. Jag gillar att kolla på de där american idol uttagningarna då och då. De som är riktigt dåliga eller som denna tjej är nästan det roligaste att titta på. Oj så man kan skratta åt sådant.

Saltistjejen sa...

Desiree,
japp! Visst känner man sig hemsk som skrattar åt andras "olycka". Men hehe, sådan är jag.
Kanske säger mer om mig egetnligen...!

Petra H sa...

Ha ha ha, jag kan inte sluta skratta - stackars tjej!! Ken lee - helt underbart! Och deras fråga "vilket språk var det?"
Jodå, så sjöng man själv när man var liten - och så himla kul att minnas alla missförstånd (jag trodde att Living on a prayer med Bon Jovi var Living on bread (??) etc). Jag sjöng även på "franska" när jag var liten, nu förstår jag ju texterna...

SweFlo sa...

Jag hade två favoriter när jag var liten ZUP (trodde 7:an i 7-Up var ett Z) och Sun Maid russin, som jag uttalade totalt svenskt precis som det står... Suuunmaaiiiid...

Sporty Spice sa...

Hahahahahahaha.

Issie sa...

:-D Jag tjöt också av skratt då jag såg detta klipp första gången för ca en vecka sen! Tjejen, Valentina Hasan, har ju nått stor internationell framgång nu med sin låt "Ken Lee". Hon är mycket riktigt självlärd då det kommer till engelskan berättar hon i en intervju jag såg på youtube. Här är ett klipp där hon lyckats förbättra sin engelska i "ken Lee" något, men har väl en liten bit kvar ändå om man säger så... :-)
http://youtube.com/watch?v=cT18LZItBLA

Saltistjejen sa...

Petra,
haha! Ja visst hade man sina egna "titlar" på låtar! Som man verkligen trodde på.
En kompis till mig har en lillebror som är ca 10 år yngre än oss. Och jag minns att när vi var tonåringar och faktiskt kunde en del engelska ;-) så var han ju bara typ 4-5 år gammal och han gick och sjöng på en låt då som lät ungefär såhhär i hans mun: "en ensam hund i Vällingby". Men det var egentligen en låt på engelska som jag totalt glömt bort vilken det var nu tyvärr. Men jag minns att vi båda (min kompis och jag) tyckte det var hysteriskt kul att hennes lillebror trodde att de sjöng om en hund i Vällingby!!!! :-)


Sweflo,
Å jag var faktiskt vuxen innan jag fattade att det inte hette "digestiiiive kex" utan faktiskt "dajGEstives"...


Sporty Spice,
:-D

Saltistjejen sa...

Issie,
Heeej! Kul att se dig i bloggen! :-)
Å detta måste jag kolla på!!!!! Har inte sett denna länk till "Tuben" tidigare.
Tack!

Issie (Nessan) sa...

"Issie, Heeej! Kul att se dig i bloggen! :-)"
Tack för det trevliga bemötandet, men jag är rädd att du tar mig för någon annan. Issie är inte vad jag vanligen kallar mig själv i nätsammanhang. Möjligen har du sett mitt nick Nessan på ett forum nånstans... ;-)

PS Jag säger förresten Digestiiive än idag ;-)

Nessan sa...

Hmm, eller så är du bara så där trevlig mot alla nya i din blogg kanske! :)
Jag utgick från att du trodde det var nån du kände... Haha, känner mig lite dum nu om det inte var så! :) Du verkar ju vara en supertrevlig tjej, så varför skulle du inte vara lika supertrevlig i dina bloggkommentarer? :-)

Saltistjejen sa...

Issie/nessan,
hahhahaha!!! Jag trodde faktiskt att du var någon jag "känner" från ett annat forum. Men jag brukar å andra sidan försöka vara välkomnande mot personer jag aldrig sett kommentera bloggen tidigare. Så dum behöver du i vilket fall som helst inte känna dig! :-)

Tack förresten att du tycker jag verkar vara trevlig. :-)
*suger åt mig som en svamp*

Tycker det är roligt att du är här i bloggen och kikar iallafall!

Lullun sa...

Oj, du har haft fullt upp i påsk kan jag se. Minst lika fullt upp som jag har haft med att uppdatera mig på alla bloggar!

Mycket jobb osv. men kul ändå med besöket. Ni får verkligen många sådana. Här får vi vara väldigt, väldigt glada om vi överhuvudtaget får ett svenskt besök om året..!

Och var underbart det låter med en växande mage och sparkande. Jag missunnar dig verkligen inte, men är ändå lite smygavundsjuk. Det var ju bara så härligt. Trots megafoglossning älskade jag att vara gravid! :-)

Och så till detta inlägg tillsist... Nej, men ghaa! Nu känner jag mig som rena engelskageniet i jämförelse. Att hon inte ens fått till refrängen! *hahahaha*

Saltistjejen sa...

Lullun,
ja det har varit gasnka fullt upp. Som alltid är det superroligt med besök, men det blir alltid lite "hektiskt" när man måste jobba samtidigt.

Och magen ja, det är jättespännande. Men det är verkligen upp och ner för mig beroende på dag. Ibland känns det bara roligt att den växer, men vissa dagar känner jag mig mest otymplig och kan bli "sur" på att min kropp inte längre gör som jag vill...
Men så är det väl.
Det är i vilket fall superkul att känna av rörelserna nu! :-)

Haha, ja detta klipp tycker jag verkligen är sååå roligt! :-)