fredag, mars 28, 2008

Show & Tell - Stor i jämförelse med...

Igår var temat på det s.k fredagstemat (eller "Show & Tell" som det ju kallas) "Stor i jämförelse med något annat".

Jag har ju inte haft så mycket tid över till min blogg den senaste tiden. Därav de få och ganska korta inläggen. Mitt Show & Tell inlägg kommer därför också lite sent (lördagkväll). Eftersom jag inte haft så mycket tid att fundera över temat och göra något av det hela så tänkte jag ta och göra det lätt för mig. Detta genom att visa dessa båda bilder på min mage. Den ena är tagen för ca en månad sedan (när magen började att synas) och den andra tog M igår eftersom jag ju tycker att den verkligen blivit stor nu!Så detta är alltså magen för ca 1 månad sedan (vecka 20). På väx men fortfarande inte så jättestor.Och detta är magen som den är nu. Fortfarande på väx så klart, men ändå en hel del större jämfört med den ovan (tycker jag iallafall).Jag vet jag vet.... den kommer att bli större. Detta är inget! Inget alls. Självklart vet jag det. Men just nu känns den groteskt stor ändå! Särskilt som jag tycker att den största storleksförändringen skett under den senaste veckan, vilket jag skrev om häromdagen!

Fick ju då även en förfrågan av Jess att visa upp magen. Och här är den nu. I två versioner. Båda klart större än normalt, men även med en inbördes storleksskillnad.
Så med detta hoppas jag att lyckats slå två flugor på en och samma gång; Show & Tell temat "Stor i jämförelse med..." samt att uppfylla önskningen om magbild.


Hoppas nu att ni alla får en skön helg!

9 kommentarer:

Magdalena sa...

Vad fin magen är!!
Nu borde du vara ungefär i samma vecka som jag var när vi sågs i somras :-)
Glöm inte att skicka den till galleriet också!!

Kraaaaaaaaam & jobba nu inte för mkt. Man ska ta det lugnt (så gott det går iaf) & göra roliga saker som man mår bra av när man är gravid! Min BM tjatade om det jätteofta!

Ann sa...

En sådan bild har jag längat efter! Vilken skillnad det är för oss då som inte sett dig sedan i julas. När vi kommer är den ju ännu större. Och det är ju snart!!!! Fattar du att vi ses om tre veckor Anna? Vi lovar att avslöja var Mats ska slå sig till ro. Kan kanske höras på telefon någon dag i veckan. kram kram

Annika sa...

Ja, Saltis, din mage är verkligen jättefin!!
Ah, du tror att den är groteskt stor...You wait, you just wait :-)
Det är så roligt att följa era gravidbloggar, din, Jess och Millans...Ngn fler som jag glömt?
Ha en fin söndag!!!

Petra H sa...

Hi hi, jättefin mage!! Och ett bra sätt att slå två flugor i en smäll!!
Den är ju bra mycket större än när jag såg den, då syntes det ju knappt att du var gravid...
Ha en härlig söndag!
Kram!

Saltistjejen sa...

Magdalena,
Tack! ja, du var väl runt vecka 24-25 eller något när du var här i USA?? Så det stämmer nog i tid ca. Jag är i slutet av vecka 24 nu. Haha, nä jag ska skicka till galleriet också. Eller till Mugglan då'rå.... :-)
Och nej, jag ska försöka att inte jobba alltför mycket. Men faktum är att jag inte gör det egentligen. Men det är bara det att jag känner mig trött mycket fortare och lättare nu än "normalt" så även det vanliga arbetstempot kan kännas intensivt ibland. Och kul saker gör vi också! :-)
Stor Kram!!!


Ann,
jaaaaa! Visst är det otrolig!!! :-D Längtar jättemycket! Det ska bli sååå roligt att ses!!!!
Och visst kan vi försöka höras på tel i veckan! :-)
KRAM!


Annika,
hehe, jo jag vet att detta är nada.... Men för en annan så känns den ju stor... Även om jag fattar att den ska växa ungeför lika mycket till. Shit!!! ;-)


Petra,
Ja de var ju en liten stund sedan du var här. Och som sagt den ahr växt mycket på de senaste 10-14 dagarna måste jag säga. Vet inte om det är normalt men det känns som den växer i "etapper"??
Kram!

Lullun sa...

Underbart! Nu är jag verkligen avis. Jag har ännu inte beslutat mig om jag vill ha ett barn nr 2 ännu, men att vara gravid och ha en sådan underbar mage som du; det kan du ge dig på att jag vill! :-)

Det första jag sa, efter att jag fött min son, ja efter att jag sagt "Aaju" (ett namn vi inte beslutat oss om innan födseln), var faktiskt; "Kan vi inte göra om det nu med det samma?! Jag vill vara gravid igen." (Och det trots att jag hade dunderbäckenlösning och efterfödselsdepression efteråt... ;-) )

Njut av magväxten! Jag vet att man känner sig stor och otymplig, men det vägs förhoppningsvis upp av annat. Själv har jag aldrig varit så nöjd med min kropp som där i månad 6-9 :-)

Saltistjejen sa...

Lullun,
oj!!! Det låter ju positivt! :-)
Om jag kommer känna mig fantastiskt nöjd med min kropp de närmsta månaderna framöver låter ju väldigt trevligt...! Hittills går det lite upp och ner måste jag säga.
Vissa dagar tycker jag det känns bra. Andra dagar kan jag känna mig grymt frustrerad över att "korppen sviker mig". Inte att magen växer egentligen, men att jag orkar mindre, blir fortare trött och att jag sover sämre eftersom jag itne kan ligga som jag vill.

Men på det stora hela så går det bra än så länge.
:-)

Desiree sa...

Jag tycker också att du är jättefin just nu. Men det syns att magen växt då man jämför båda bilderna. Men du har ju en jättefin gravid magen nu. Tycker inte att den ser grotesk stor ut. Men jag förstår självklart att det är stor skillnad för dig både på utseende och hur det känns.

Saltistjejen sa...

Desiree,
jo den känns helt normal. Det är mest när man gör vissa saker och känner att den redan liksom börjar bli "i vägen" som man kan känna att man inte är helt van vid sin nya kropp. Säkert beror det även på att den växt så snabbt den senaste tiden. Man har liksom inte riktigt "hunnit med". Det tar ju en stund att vänja sig vid att man har en annan kropp än förr. Framförallt att man är mer begränsad i vad man kan göra och vad som är bekvämt.
Men visst, jag tycker ju egentligen att den är jättefin! :-)