lördag, mars 01, 2008

Lite mer från veckan som gått

Alltså denna vecka har verkligen varit så innehållsrik att jag inte ens hunnit med att skriva så många inlägg som jag skulle behövt. Alla mina inlägg har i stort sett handlat om vår berg-o-dal-bana med ultraljudsundersökningarna. Såklart. Detta har ju på något vis tagit upp en stor del av ens tankar och känslor. MEN det HAR ju funnits andra saker också som hänt.

Och nu när vi har fått lugnande besked kanske jag kan fokusera lite mer på de andra sakerna som skett under veckan.

Sverigebesöket
Vi hade ju som sagt Sverigebesök vilket jag ändå faktiskt lyckades skriva lite om (nedan). De åkte hem i torsdagskväll och det var trots de tumultartade dagarna otroligt roligt och härligt att ha dem här! Just efter första ULet var det till och med skönt att de var här. K är en sådan otroligt klok och underbar vän på alla vis, så det kändes bara positivt att ha henne här att dryfta sin oro och sina funderingar med. Ett stöd på plats helt enkelt! TACK!
Och självklart underlättade även deras närvaro på så vis att man faktiskt inte bara satte sig ner och analyserade eller oroade ihjäl sig. Nej det hjälpte ju att ha roliga saker att göra och prata om också.

Förutom söndagen som var enda dagen vi spenderade tillsammans helt och hållet, så har vi hunnit med att besöka "Back room" (som jag skrivit om tidigare.) där vi drack drinkar och livligt diskuterade en hel drös med saker. Eftersom både K och jag går med magarna utspända så ville vi ha alkofria drinkar. Jag mindes ju hur usel jag tyckt bartendern varit när vi var där senast så denna gång hade jag förberett mig med ett nedskrivet recept på alkofri drink (Shirely Temple) som jag blivit tipsad om tidigare (Tack för tipset Piggelin!). Jag gav lappen till bartendern och frågade om han kunde blanda denna drink. Han skrattade och sa att jovisst, det kunde han. Så det kändes väldigt bra att sedan kunna smutta på sin goda drink istället för på någon fjantig sötsliskig läsk!

Deras sista kväll här blev det besök på "Rodeo bar". Även en av mina vänner från jobbet kom och åt med oss vilket var skoj. Rodeo Bar är ett kul ställe att hänga på tycker jag. God mat och bra service. Mycket på menyn är "Tex-mex-mat" eller BBQ men annars har de en hel del kött- och fiskrätter också. De har i stort sett alltid livemusik där varje kväll vilket gör det extra skoj.

Som namnet påskiner så är det oftast musik i Countrystil eller liknande, vilket ju M är ett stort fan av. Bandet denna kväll bestod av en sångerska, en gitarist, en basist och en trummis. Gitaristen var verkligen helt otroligt skicklig! En klass för sig. Vi var alla helt fascinerade av hans fingerfärdighet och undrade smått vad han gjorde i ett annars ok men inte "superband" som detta. Vi kom fram till att han troligtvis var tillsammans med sångerskan...!


Bloggträff
En annan sak jag hunnit med denna vecka var ju att träffa två andra "svenskbloggare"; Petra & Petra (alias Petchie och Sporty Spice) Det var verkligen superkul! Jag hade ju tillbringat hela eftermiddagen på sjukhuset för att kunna göra ett UL, men fick ge upp när bebisen inte ville visa ansiktet. Gick då i hastigt tempo till FIKA (det svenska fiket på 58:e gatan mellan 5th och 6th ave) där Petrorna väntade. Självklart hade man funderat lite över hur mötet skulle gå, men eftersom jag haft så mycket annat i huvudet denna veckan så hade tankarna på bloggmötet kommit lite i skymundan. Men nu kändes det både spännande och roligt att få träffa dem!
Klev in med andan i halsen och tittade mig omrking i lokalen. Hm, svårt att känna igen folk i verkligeheten från bilder på bloggen/e-mail, men de kände igen mig. Jo, jag sticker ju ut lite mer ändå....Iallafall som svensk....
Mötet var verkligen superlyckat! Så mycket man hade att prata om att tiden liksom rusade iväg. Det var lustigt för det visade sig att Petchie ursprungligen kom från ett litet ställe i Skåne där en av mina bästa vänner kommer från, nämligen Metropolen Veberöd Ja, världen är liten! Det kändes lite trist att säga hejdå när vi skildes, men samtidigt var det en härlig känsla att verkligen ha träffat tjejerna live! Helt klart gav det mersmak. Så se upp! Kanske blir det snart en helg i Puerto Rico?!?!? Eller ett besök i "grannbyn"?!?! Haha!


Snopp eller Snippa?
Ytterligare "nyheter" som vi fick veta denna veckan var ju faktiskt även om bebisen i magen har en snopp eller en snippa.
Men det tänker jag skriva om lite senare! Haha! Allt för att hålla spänningen uppe!
Denna nyhet kom dock verkligen i skymundan den med eftersom det var betydligt "viktigare" saker som kom fram under ULet. Man inser verkligen att barnets kön har "noll betydelse", dvs detta känns helt sekundärt och oväsentligt och man bryr sig inte ett dugg om det! Men visst lite skoj är det ju att veta ändå!



Ha nu en skön helg allesammans!
Vi ska nu ut i solen och promenera lite på stan efter en oerhört lugn och slööööö morgon, vilket var exakt vad vi behövde.

18 kommentarer:

Anne sa...

En händelserik vecka har det helt klart varit för dig/er, jag förstår helt klart att tankarna mest funnits kring barnet och ultraljudet. Måste vara oerhört skönt med helg nu och lugnande besked som gör ni kan slappna av. Föräldraskapet börjar nog redan när barnet är i magen, dvs alla oro som följer med för ens barn finns där redan från första fröet i magen och hela livet ut.
Rodeo bar såg cool ut, ett ställe som jag skulle tycka var häftigt besöka. Häftigt hitta sådana ställen i New York, å andra sidan antar jag att man hittar allting i metropolen NY :)
Smart av dig ta med recept och ge till bartendern, du är kreativ och bestämd. Jag vet inte om jag skulle våga...å andra sidan, som kunde vill man ju också njuta och ha goda drinkar även om de är alkolholfria (lite trist sippa på en cola varje gång) och erbjuds inte det får man ta saken i egna händer och ta med recept.
I alla fall, ha en fortsatt skön helg nu Saltis!

Anonym sa...

Trevligt att läsa om allt annat som du också varit med om de sista dagarna.
"Bloggträffen" måste ju varit hur trevlig som helst.
Klart att bebisens snopp eller snippa kommit i skymundan efter de senaste händelserna. Jag har själv glömt bort det där med könet nästan. :D
Mmm... Rodeo verkar vara i min stil.. Stekgalen som man är. :D
(Nyss hemkommen från en stekmiddag i stan!)
Jag drack faktiskt en non alcoholic öl ikväll. Fast inte ens en HEL 33cl flaska gick ner, är nog off ölsmak totalt.

Ha en skön helg!

Kram!

Saltistjejen sa...

Anne,
Jo alla som har abrn har sagt det till os under dessa dagar "detta är bara början". Sedan kommer ständig oro. Hm, det låter inte helt kul, men jag gissar att det ju är en sanning med modifikation. ;-)

Rodeo bar är skoj! Lite speciell och annorlunda. Särskilt inredningsmässigt. Åt det "kitchiga hållet" med buffalos inne och så. MEn skoj! Tycker jag. Och det är enkul blanding på folk också. Man kan se en del med cowboyhattar faktiskt! :-)

Att ta med eget recept kändes inte särskilt konstigt ändå tycker jag. Hoppas såklart att det uppfattades mer som hjälp en som kritik, även om jag självfallet tycker att det var dåligt av en proffesionell bartender att inte på "egen hend" kunna blanda till en alkofri drink....


Jess,
ja bloggträffen var superskoj! Så roligt när man får en person till ett namn. Även om man självklart kan "läsa och tolka" en hel del om personligheterna av alla er som bloggar när man följer bloggarna. Men det är extra kul att ha en verklig person bakom bloggen! :-)
Och ja, maten på Rodeo Bar är god. Inte särksilt nyttig gissar jag, haha, men gillar man kött kan man definitivt få eig en rejäl köttbit där! :-)

Och att få veta bebisens kön är som sagt verkligen "bara" en liten extra bonus vid ultraljudet. Det har vi verkligen insett nu! Men det var ändå skoj. Såhär i efterhand när man har smält all annan info och "landat" så känns det roligt att veta.
Hur ska ni göra? Ska du göra ngt mer UL för att få veta??

Anonym sa...

Jo, jag har beställt ett besök på en klinik som gör 3/4D UL's.
Vi ska dit den 19 Mars. Spännande att se hur den lilla/lille ser ut.
Om vi denna gång får veta könet ser jag om en bonus numera.
Man får en CD med 15-20 min inspelning från ultaljudet samt en massa bilder i 2/3/4D.

Kram!

Lullun sa...

En hel del trevligt blev det ju också! Skönt med lite "distraktion" och stöd. Och ställena ni besökte lockar verkligen. Får verkligen ta mig min långtripp till NYC snart. Riktigt i den klass är ju inte direkt vår "Tanken", som du läste om på min blogg...! *haha*
Och vilken cliffhanger med knodden, men vi väntar troget på besked... ;-)

Saltistjejen sa...

Jess,
Vad skoj!!!
Denna gång för er blir det ju "bara" roligt eftersom ni redan gjort ert stora 2D-UL så ni vet att h*n mår bra och är frisk! :-)
Så nu blir det mest ett litet extra bonus med 3- och 4D!

Måste dock säga att de 3D bilder man såg under tiden här verkligen INTE såg ut som de man kan se i annonser.... Jag tyckte mest de såg lite "scary" ut måste jag säga. Hu! Men ert barn är ju äldre vilket jag hört gör det bättre, samt att det kanske inte är lika bångstyrigt, haha, utan ligger lite mer still så att bilderna inte blir så "suddiga". ;-)

Saltistjejen sa...

Lullun,
Det vore enormt skoj om ni skulle ge er på en tripp hit till NYC!
Många tycker att det är en stad som är svår med småbarn. Men jag vet inte ifall jag håller med. Visserligen får man ha koll på barnen när man går i staden eftersom det är mycket trafik. Men å andra sidan finns det väldigt väldigt mycket aktiviteter etc för barn här! Och om inte annat är ju Central Park superbra för barn. Där behöver man inte vara rädd att det ska vara bilar eller så. Och de har ett litet zoo också. Det finns även en hel del muséer etc för just barn så ja, det kanske är något för er??
Särksilt nu när dollarn ju är sååååå låg...

Annika sa...

Jag är supernyfiken!! Snippa tror jag :-))))
Trevlig re-cap av din vecka. Förstår att UL tagit så mkt av din tankeverksamhet denna vecka.
SHIRLEY TEMPLE beställer vi alltid åt Karolina, men är den inte sliskig så det förslår???
Förstår ju ändå att det är roligt att dricka ngt "roligare" än bara tråkig läsk hela tiden.
Och bloggträffen...Ja du vet att jag är avis :-) Nu har jag läst om den hos er alla, och ni verkar ha haft så jätteroligt!!!
Ha en fin fortsättning på söndagen!!

Saltistjejen sa...

Annika,
jag tyckte inte Shirley Temple var så sliskig alls! Det var en av de sakerna jag gillade med den. Att den INTE smakade bara läsk alltså. Men det var första gången jag drack den så kanske gjorde bartendern inte som han skulle?? ;-)
Japp kasnke tar vi ngn tur till DC senare i vår??
Vi var ju där förra april eftersom M's syster var där då. Men då "kände" jag ju tyvärr inte dig. Vi gillade staden iallafall så kasnke blir det ett återbesök. Men när det är lite varmare för förra året när vi var där var det superkallt!
Ha en fin söndag du emd!!

Lullun sa...

Ja du, Saltis. Tål att tänkas på. Vi hade å andra sidan droppat våra Amerikasemeterplaner för i år. Men inte för sent att ombesämma oss. :-)

Oron ligger nämligen lite i, att vi bara kunde få ledigt i juli, och jag har ju två killar i familjen som inte är vana att vistas utanför "kylskåpet", så värmen kan bli ett problem... ;-)

Sedan fick vi reda på att pojkvännen inte får köra bil i USA. Grönländskt körkort är inte giltigt i USA och han kan inte få internationellt körkort heller. För det måste han först skaffa ett danskt - dvs nytt teoriprov, uppkörning, körlektioner och hela faderullan. Altså; det får vänta tills det att vi av någon annan anledning bor en längre tid i Danmark, eller annat land där han kan ta ett "bättre" körkort än det grönländska. Helknas jag vet, men...

Eller kan man kanske tillbringa en HEL semester, med barn, i NYC...?! ;-)

Petchie75 sa...

Oh, vad spännande - du får inte hålla oss alltför länge på sträckbänken med babyns kön...
Jättekul att du också hade trevligt på vår bloggträff ;-) Det var ju inte alls så farligt, vi klickade ju direkt! Jag är så glad att du tog dig tiden att träffa oss trots annat besök och tankarna på annat håll.. För jag förstår verkligen att ni har haft en berg- och dalbana till vecka, och håller tummarna att det ska vara lugnare i framtiden med graviditeten.
Stor kram!!

Anonym sa...

Haha, vad ROLIGT att du fick nytta av Shirley Temple-receptet - jag hade totalt glömt bort att jag skickat det till dig!! Kul att du gillade den!

...och såååååååååå skönt att allt gick bra på UL till slut! Skulle skrivit en kommentar om det när jagt läste bloggen igår eller om det var i förrgår, men så tänkte jag maila dig istället, men sen kom annat emellan, så nu blir det via denna bloggkommentaren istället! Grymt bra med kollegan som kunde ordna en specialist som en second opinion! Förstår verkligen berg- & dalbanan ni gått igenom i veckan. Stooooor kram!
Ps. jag tror på snopp!

Saltistjejen sa...

Lullun,
ja det beror såklart på vad man vill göra och hur lång semester man tänkt ha. Men det är väldigt bra public transportations här så även om man vill komma utanför stan GÅR det utan bil. Med t ex Metro North (tåg) eller bussar. I stan är det klart lättare att ta sig fram UTAN bil eftersom trafiken är galen! Tunnelbana, buss, taxi eller helt enkelt gå! Det går jättebra!
Har inte du svenskt körkort då? Då kan ju annars du köra??

Om ni tänkt vara en vecka eller mindre fungerar det utmärkt att "bara" stanna i NYC (= Manhattan + besök i t ex Brooklyn och Bronx). Det finns massor att göra och se här! Och blir man trött på stan så kan man ta tåget från t ex Grand Central ungefär 1-1,5 h norrut och så är man "på landet".
Men visst, värmen i juli kan vara rätt jobbig. Särksilt i slutet av juli och början av augusti kan det vara väldigt varmt och framförallt FUKTIGT. Men det FINNS utomhuspooler på sina ställen här som är öppna för "allmänheten". Jag har aldrig besökt någon men med barn är det nog jättebra.


Petra,
självklart ville jag träffa er! :-)
Det är inte var dag man får chansen att träffa sina "bloggvänner". Det var superroligt att ses även om det blev lite kort. Men det gav defintivt mersmak1 :-)

Lullun sa...

Det låter verkligen lockande! Men värmen är lite avskräckande. Ja, inte för mig, men för Holger... :-) Vi har nämligen vår semester just i de "värsta" veckorna som du nämner. Tyvär är det "värsta veckorna" på många ställen (som medelhavet) osv, så det är lite klurigt.

Och att köra inne i centrum, nej det hade jag nog inte tänkt mig just i NY, men jo jag har allt körkort och jag har redan bilat ett par gånger i USA/Canada, så helt omöjligt är det ju inte ändå. (Fast tror nog Holger skulle bli lite "avundsjuk" om det var jag som körde hela tiden under en eventuel längre roadtrip *hihi*)

Tack för alla tipsen!! Får verkligen tänka över det igen.... :-)

Saltistjejen sa...

Piggelin,
Japp receptet och tipset kom verkligen väl till pass! och jag tyckte som sagt att drinken var riktigt god.
Och ja, det känns väldigt skönt nu när vi blivit lugnade ang ULet också. Vi diskuterade fostervattensprov eller inte igår men har fortfarande inte riktigt bestämt oss. M tycker inte att han känner att han behöver det. han är lugn nu. Själv pendlar jag lite. Hm, det är så svårt detta....


Lullun,
ja tänk vidare ett tag. men visst, jag förstår att värmen avskräcker. Den bästa perioden rent årstidsmässigt här tycker jag är vår eller höst. Alltså typ slutet av april-mitten, slutet av juni samt sedan september-början, mittten av november.
Då är det oftast varmt men inte för varmt. Och det är inte så hög luftfuktighet heller.

Desiree sa...

Vad nyfiken jag blir nu om det är en liten tjej eller kille som ligger där inne i din mage och är envis. Men jag får väl ge mig till tåls. Mycket händelserik vecka kan man helt klart säga. Den där baren varkar så himla cool. Den där resturangen verkar också riktigt mysig. Det är alltid trevligt med live musik. Du har hunnit med mycket denna veckan med både Sverigebesök och fika med bloggvänner.

Anonym sa...

Det var verkligen kul att ses. Och som sagt, med amerikanska mått mätt bor vi ju grannar. =)

Saltistjejen sa...

sporty spice,
Japp! Det var superkul!!! Och eftersom vi bor så nära kasnke vi kan ses om inte alltför länge igen?! :-)