torsdag, mars 06, 2008

Äntligen!

Äntligen har jag en ny kamera!!!
Eller kanske ska man säga det mer såhär: Äntligen HAR jag en kamera!!!!

Vår gamla kamera lyckades jag ju avliva under en snorkeltur vår sista dag på Hawaii förra året. Den var inte vattentät men vi hade köpt en s.k aquapac vilket är en vattentät påse som vi hade kameran i när vi snorklade. Men denna läckte sista dagen. Inte för att den var trasig, utan helt enkelt för att jag var en superklant som inte förseglade den på helt rätt sätt! Aaaarrrrgh!!! Gissa om jag var arg! Det var inte så mycket vatten egentligen, så jag tror inte det var fukten i sig som dödade kameran utan saltet. Det slog nämligen gnistor ur kameran när jag försökte sätta på den senare (när den torkat ur).

Sedan detta fyrverkeri har det bara inte blivit av att köpa någon ny kamera. Jag vet, detta låter jättekonstigt eftersom jag brukar tycka om att ta bilder i tid och otid. Men jag visste inte riktigt vad jag ville köpa för ny kamera. Och sedan så hade vi ju M's "proffskamera" som jag kallar den. Så den har jag ju använt såklart. Men den är stor och otymplig, och jag som sällan experimenterar tycker att en såpass fin kamera oftast är "onödig" för mitt fotograferande. Jag saknade en liten kompaktkamera som var lätt och enkel att ta med mig i fickan.

Men efter en hel del övervägande och med hjälp av M som kollade marknaden hittade jag till slut en kamera jag verkligen tror kommer bli perfekt för mig och mina behov. Det är en Olympus 1030 SW. Denna modell är helt "nysläppt" (en uppdatering av deras tidigare vattentäta modell) och fanns tillgänglig nu i mars. Denna är vattentät ända ner till 10 meters djup, fungerar i temperaturer ner till -10°C och är även "krossäker"! Detta passar perfekt för en klant som mig!! Och om man vill ha med den på olika aktiviteter som involverar vatten så känns det verkligen super att den är vattentät! Att kunna paddla med den utan att vara rädd för stänk, översköljningar eller dyl. Att kunna simma och snorkla med den utan att ha problem med undervattenshus eller läckande vattentäta påsar. Eller bara att kunna ta med den till stranden utan att behöva oroas över fukt och vatten. Fryståligheten är inte heller fel och med en lekfull kattunge och ett barn på väg känns det bra att den är "krossäker"...
Visst bildkvaliteten är nog något sämre än med vår gamla Canon, men för mina behov tror jag det kommer vara alldeles tillräckligt. Vi har ju M's "finkamera" om man vill ta mer coola kvalitetsbilder.

Jag beställde kameran på nätet vilket gjorde att det blev något billigare än "listpriset" också. Inte helt fel.
Och igår kom den! Jippie!!!!
Den är liten och smidig. Och känns ändå robust! Jag älskar den redan!
Man kunde få den i silver + någon färg (svart eller grön, se bilden), och jag tyckte att den gröna passade mig. Lite roligare än enbart silverfärgad. Och även lite "gladare" än svart. Så nu har jag en silver- och grönfärgad "superkamera" (super som i supertålig...!). Och jag känner mig otroligt glad för att äntligen ha något att fota med.
Nu kommer det garanterat att bli fler egenhändigt tagna bilder här på bloggen också! Jag lovar inga konstverk eller fantastiska bilder (som vissa av de bloggare jag följer tar), men förhoppningsvis kommer det bli lite mer personligt iallafall. Jag kommer kunna visa er lite mer av min vardag här, inte enbart i text, utan även med bilder.


Kanske kan man nu även våga sig på dessa utmaningar som EFIT och det s.k "Fredagstemat"? Var någonstans hittar jag förresten dessa "utmaningar"??

11 kommentarer:

Desiree sa...

Vad kul att du har fått en ny kamera som du verkligen gillar. Det är ju toppen! Något som är riktigt bra med en liten kompakt kamera är att den är så otroligt lätt att ta med precis överallt. Ögonblick man vill fota dyker ju upp lite när som helst hux flux och då är det ju bara att plocka fram den lilla smidiga kameran. Jag ser fram emot att få se mer av dina egna foton. Du har ju rätt i att det blir lite mer personligt på det sättet. Grön var ju en läcker färg. Det gör ju kameran lite roligare precis som du säger.

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det känns jättekul att ha en liten kamera igen! Jag hoppas jag kommer ha den med i fickan eller väskam ofta mu så att det blir fler "vardagsbilder" tagna. För sådana är ofta roligt att titta på i efterhand sedan.

Anne sa...

Låter som julafton hos dig, förstår du är glad. Det låter som att du och nya kameran redan blivit kompisar.
Vardagsbilder är helt klart roligast, sådana man minns. Ännu mer sånt spontant vardagsgrejs kommer du ju vilka föreviga när ert barn kommer. Då är det nog bra med en liten kamera som man bara snabbt kan ta en bild med. Fredagstema började ju skapas av Aurorabuddha. Du kan bla hitta fredagstemat för marsmånad på min blogg, i kolumnen till höger (längst ner finns en rubrik som heter show and tell/fredagstema)

Millan sa...

Ah vad roligt med ny kamera!! Jag hade inte heller nagon under hela sista halvaret 2007 och fy vad trist det var att inte kunna fota!! Jag alskar min kamera och onskar bara jag hade lite mer tid att satta mig in i alla funktioner.. Din ser dock valdigt mycket smidigare ut an min!! Gron farg var lacker tycker jag!!

Ja hoppa pa fredagstemat tycker jag!! Jag har ocksa funderat pa det dar med EFIT men inte kommit mig for det annu..

Annika sa...

VAD KUL!!! Förstår att du är glad som ett barn på julafton! Det är så otroligt roligt med bilder!
Kameran du köpt verkar jättebra.
SJÄLKLART ska du nu hänga med på fredagstemat, kolla Annes blogg...Hon har dom i marginalen!
OCH, Saltis, på måndag är det EFIT...HOPPA PÅ!!
Här är adressen...
www.ettfotoitimmen.se

Kramis!!

Saltistjejen sa...

Anne,
å så det är hos dig man hittar show and tell! Aha, ska kolla idag men kabske blir det lite sent att hinna göra ngt av temat idag... Vi får se.
Och ja vardagsbilder ÄR kul tycker jag! Ofta om man tittar på sådana bilder senare så inser man att man faktiskt gör rätt mycket under sinv ardag fast man inte tror det, haha!


Millan,
jag är också rätt dålig på att kolla upp alla tekniska funktioner. Fast denna ska ju vara hyfsat enkel hoppas jag. Mer en "titta-och-tryck" kamera?!


Annika,
Haha Annika, det tråkiga med EFTIT för mig är kasnke att när det är vardag så gör jag ju inte sådär jättemycket spännande saker varje timme. Det lär bli en hel del jobbilder då.... Å andra sidan har vi planerat att dra till ihop (heter det så??) med jobbet och luncha på måndag, så lite pannkaksbilder kasnke det kan bli....?

Sporty Spice sa...

Grattis till kameran. Jag förstå helt din lycka. Jag har en "proffskamera" som jag älskar, älskar, älskar (en Canon 10D) men när jag köpte min lilla compact blev jag helt nykär. Ser fram emot massor av bilder på din blogg.

Saltistjejen sa...

Sporty Spice,
ja även om man kan ta sina och coola bilder med en "riktig" kamera så tycker jag att jag använder kompaktkameror så mycket mer. Just för att de är smidaga att ha med sig och enkla att använda. Iallafall för en teknisk idiot som jag! ;-)

Saltistjejen sa...

Annika,
förresten! Glömde tacka dig för länkgen till EFIT-sidan.
TACK!!

Gitsie sa...

Fredagstema vet jag tyvärr inte vad det är, men det finns även ett fotoprojekt som heter tisdagstema som kanske kan intressera dej...adressen till den sidan är http://tisdagstema.se/

Ha det så bra. Mvh Gitsie

Saltistjejen sa...

Hej Gitsie!
Jag tror inte jag sett dig här på bloggen förut. Välkommen! Hoppas du fortsätter hänga här och läsa bloggen. Kul med tipset om tisdagstema!! Hade ingen aning om detta, men ska kolla detta lite nu. :-)
Tack!