torsdag, mars 27, 2008

Spinning

Jag hinner inte riktigt skriva här. Har fullt upp med jobbet. Och har varit sjukt trött på kvällarna när jag kommer hem den senaste tiden. Så därför är det ganska tyst här. Men nu passar jag på för jag har en paus här på jobbet.
Vill bara säga att jag lever och mår bra bråcket till trots. Magen växer så det knakar. Verkligen. Helt otroligt. Igår stod jag i badrummet i bara bh och borstade tänderna. Såg då plötsligt hur stor den blvit! På bara en vecka!!!! För stor var den verkligen inte innan helgen. Galet!!

Jag känner även rörelser varje dag nu.
Häromkvällen när jag och M lagt oss så kunde även han känna hur det bumsade runt därinne. Häftigt!

Det absolut lustigaste var häromkvällen när Lipton kom och kröp ner under täcket och lade sig på min mage. Just nedanför naveln. Så började han spinna. Och då, BAM plötsligt var det värsta hallaballoot där inne! Lille Skruttisen tyckte uppenbarligen inte alls att det var skoj med dessa spinnvibrationer... Haha! Jag var tvungen att flytta på katten men det var cirkus ett tag till efteråt där inne innan det blev lugnt.
Så kan det vara. Ingen spinning för tjejen där inne alltså.
Fast det är klart att det är svårt att veta vad alla dessa rörelser egentligen betydde? Kanske dansade hon bara runt till vibrationerna? Vem vet?Nu ska jag ta en kaffe innan jag går tillbaka in till mina celler igen!
Hoppas att ni alla får en skön dag!

15 kommentarer:

SweFlo sa...

Det är verkligen häftigt när de rör på sig. Jag kommer ihåg några vissa alien-rörelser mot slutet när det inte fanns så mycket plats kvar, hon kunde vända på sig så man såg stora delar sticka ut, och ibland byta sida så hela magen buktade sig och had esig. Verkligen liv och rörelse ibland!

Anne sa...

Kul rubrik, jag tänkte direkt på spinning i form av träning (spinningcykling) men så handlade det om kattspinning och bebis i magen :)Vad skönt du mår bra, bråcket till trots. Det verkar hända en massa saker nu, magen som växer, rörelser som även M känt (roligt!!!). Det måste kännas mycket mer verkligt när man känner rörelser och aktivitet där inne. Fortsätt ta bra hand om dig och den lilla!

Saltistjejen sa...

Sweflo,
ja det känns verkligen mycket mer verkligt nu. Innan var det mer så att man visste men det kändes ju ignet särskilt så det var svårt att fatta.
Jag har sett bilder på magar där det "sticker ut en fot eller en hand" vilket ser helt knäppt ut!!!!! Så jag kan tänka mig att det blir en riktig alienkäsnla senare. :-)


Annika,
haha! Ja såklart att det är lätt att tänka på spinning. :-)
Det är kul nu när även M kan känna bebisen röra sig! Det blir ju mer verkligt för honom också då!

Du på tal om träning har jag en fråga till dig ang dina stavar. Var har du köpt dem? Här i USA? online eller i butik??
Jag funderar på att införskaffa ett par för att kunna träna ute nu när det börjar bli säsong för det. Och förut har jag joggat men nu är magen ett "hinder" så jag vill helst inte göra så mycket skutt och hopp för att slippa belasta knäna. Tänkte då att stavgång skulle vara ett bra alternativ. Men har inte riktigt sett några stavar här. I Sverige var det ju superpoppis, men som sagt här är det inte alls lika vanligt verkar det som. Så var har du köpt dina??
Och vad är det för prisklass ca???

Petra H sa...

Vad kul att du känner så mycket aktivitetet från den lilla. Också kul för M att få ta del av det, ibland måste han ju känna sig lite utanför ;-)
Hoppas att Lipton och den lilla kommer bättre överens när de träffas IRL!

Annika sa...

Så mysigt, så mysigt!!!
Minns det där med rörelserna också. Det var speciellt och underbart. Det var lika speciellt varje ggn hon sparkade, minns jag. Och om hon var tyst ett längre tag blev jag genast orolig. Minns en ggn när jag smällde två grytlock framför magen så hon skulle vakna...Jo, hon vaknade med ett ryck minns jag...
Ah, jag svarar här på stavarna. Tror du blandade ihop mig och Anne där ett tag :-)
Jag har köpt stavarna på Dick's. Men jag tror dom finns på varenda sportaffär. Stavarna är tyska, Leki. Dom kostade runt 100 dollar. Jag rekommenderar stavgång med värme!! Det är så effektivt. En dvd medföljer så att du kan lära dig där. men tekniken är ju inte svår.
Det känns som hela kroppen får en genomgång.
Nej, du kommer att vara ensam på din Nordic Walk, men det är OK :-) Speciellt i NYC tänker jag där man ser allt...
Lycka till!!!

Anonym sa...

Åh v mysigt att din lilla börjat göra sig känd även för M.
Tror att killarna tycker att det är skoj när de också liksom får vara med och känna att det är en liten därinne.
I min mage är det lugnt under dagen men vaknar till på senkvällen och natten..precis som mamma brukar vara.. :)

Ta det lugnt till helgen om du kan och ta gärna en bild på magen och lägg upp så man får se bebisen "hus" under construction! :D

Kram!

Saltistjejen sa...

Petra,
Ja M tyckte det var häftigt att känna. :-)
Hoppas också att Lipton och bebisen kommer att komma överens när det är dags. Men det tror jag nog. Den rasen vi har (abyssinier) ska tydligen fungera väldgt bra tillsammans med barn. Men visst, det blir säkert en liten svartsjukeperiod i början kan jag tänka mig. Eftersom Lipton nu är så van att få "all" uppmärksamhet. Det blir väl som att få ett syskon...??


Annika,
då ska jag börja kolla lite efter stavar i sportaffärerna här runt i stan.
Hoppas jag hittar några bra.
Och ja, jag blir kanske den enda stavgångaren i staden men som du säger så ser man så många olika stilar etc här att folk troligtvis inte kommer att höja på ögonbrynen. :-)


Jess,
haha! Ja jag tror också att de blivande papporna känner sig mer delaktiga ju lägre graviditeten fortskrider. Det är ju inte förrän då de verkligen "ser" och känner av bebisen.
Och jo visst kan jag ta en magbild. Kanske får använda widescreen-funktion eller nå´t då hahahaha!! :-D

Desiree sa...

Spännande med alla rörelser. Den lilla tjejen där inne har redan en bestämd uppfattning om vad hon gillar och inte och en spinnande Lipton ville hon inte veta av. Kanske rent av en liten "syskonfight" över mammas uppmärksamhet. Skönt att höra att du mår ok även om du har bråcket. Tur att du hunnit köpa lite mamma-kläder eftersom magen din växer så att det knakar.

Saltistjejen sa...

Desiree,
haha! Ja jag tror inte det var så mycket syskonfight egentligen. Som det att det antagligen blev värsta sjögången där inne av vibrationerna!!!
Eller som att vakns till det underbara ljudet av en jackhammer....??!!

Musikanta sa...

Ett fantastiskt bevis på att den lilla bebisen i magen både känner och hör ljud när kisse spinner. Hur roligt måste det inte vara för henne då om mamma sjunger eller spelar någon skiva för henne.

Mirren både sjöng och spelade mycket musik under graviditeten - och resultatet har du ju läst om i min blogg.

Sporty Spice sa...

Jag träffade min tjejkompis i NYC igår och hon är också gravid och har katt. Hennes katt verkar känna att det är "något på gång" och har helt ändrat beteende. Hon kan inte stänga toadörren utan att katten siter utanför och skriker som en stucken gris och katten vill sova på hennes mage hela tiden.

Saltistjejen sa...

Anne och Annika!
Oj inte förrän NU såg jag att det var du Anne som skrev inlägget där i början. Ja, jag tänkte det var Annika.
Shit! Förvirrad? JAG?!?!!???
Ber 10000 gånger om ursäkt för denna förvirring!!!!! Sorry!!!!

Saltistjejen sa...

Musikanta,
japp! Själv sjunger jag en del för mig själv. Så det får bebben säkert höra (och "stå ut med..."). Men tyvärr spelar jag itne alls så mycket musik längre. Mer än i min iPod. Men det hörs ju inte ner till magen... ;-)
Jaja, kasnke blir det mer musik så småningom. Men numer är det ganska sena kvällar hem och då blir det mest middag, och lite TV eller också sitter jag framför datorn eller läser en bok....


Sporty Spice,
Haha! Ja Lipton har ju hela tiden jamat vid alla stängda dörrar (inkl toadörren) så det är ingen skillnad faktiskt. Och eftersom han är extremt social så vill han ofta gosa mage och ligga i ens knä. Numer också sitta på ens skuldror när man går runt i lägenheten. Men det gäller mest M eftersom han är mycket längre än mig... Tror det är utsikten katten vill åt, haha!

I vilket fal har hans beteende inte direkt ändrat sig. Det är som det alltid varit.

Men kan tänka mig att vissa djur vekrligen känner att något är på gång. Och då kasnke de ändrar sitt beteende.

Millan sa...

:-) nu fick jag varldens flashback till min graviditet med Nils! Var katt brukade ocksa lagga sig pa min mage och spinna och Nils reagerade precis likadant!! Det later kanske jatte mycket darinne i magen :-)

Vad roligt nu nar magen borjar vaxa ordentligt. Det kanns sa mycket mer verkligt nar magen vaxer och man kanner rorelser. Det dar med rorelserna kunde jag nastan sakna efter forlossningen...

Saltistjejen sa...

Millan,
haha!! Så er katt gjorde likadant! ja det låter ju bra att höra att Nils reagerade på samma vis, för han verkar ju ha blivit världens goaste kille. Så helt förstörd kan ju bebisen inte ha blivit av spinnandet då...! ;-)

Ja rörelserna är mysiga. Man känner sig liksom aldrig riktgit ensam. Utan emr som om man alltid har sällskap! :-)