lördag, mars 08, 2008

Gråväder

Idag är det en riktigt grågrågrå dag. Gråväder. Regnet har i stort sett öst ner sedan igårkväll. Konstant. Ibland lodrätt. Ibland horisontellt. Ibland både och. Ja, det är konstigt men regn kan verkligen vräka rakt ner men samtidigt liksom förflytta sig i sidled. Liksom förtätningar och förtunningar i regnridån. Det såg ut ungefär som när man läste fysik på högstadiet (eller var det gymnasiet?) och lärde sig hur ljudvågor var just förtätningar och förtunningar i luften. När jag tittade ut genom fönstret såg det ut ungefär som jag minns att ljudvågorna illustrerades i fysikboken då på den tiden. Knasigt!

Och i morse/förmiddags var det dessutom en tjock mjölkig dimma. Man såg inte ut genom fönstren! Nog för att de är smutsiga nu. Vi har ju inte tvättat dem sedan vi flyttade in i lägenheten hösten 2005(!), men riktigt såhär illa är det ju inte normalt. När man satt ett par meter in i rummet så var det som en vitgrå gardin som hängde för fönstren. Normalt sett ser man ju husen där ute. Nu har dimman lättat något, men man ser fortfarande inte de högre husen. De försvinner likosm upp i ett gråvitt "ingenting".

Idag vill man inte gå ut. Hu!
Nej en typisk innedag har det blivit så här långt. Frukost. Lite surfande på nätet. Pratat med mamsen via Skype. Lekt med katten. Läst min bok. Plockat ur diskmaskinen. Ja, en sådan där riktigt skön lördag när man inte gör något "nyttigt" alls utan bara är. Till och med Lipton har en gråvädersdag. Efter att ha sprungit runt och jagat det mesta som rör sig (inkl mina tår) så har han nu tagit paus. Ligger osh sussar här bredvid mig vid datorn. Så mysigt! En liten gråväderslur.
Jag gillar sådana dagar. Fast det ska bli fint väder imorgon och det ser jag fram emot. En sådan här gråvädersdag i taget räcker liksom. Sedan blir man uttråkad. Och rastlös. Men än så länge njuter jag fortfarande av ruskvädret utanför fönstret. Och av vetskapen att jag inte alls behöver gå ut om jag inte vill!
Aaah! Det är härligt! Kanske dags för en eftermiddagsfika snart? Gråvädersfika. Borde ju vara varm choklad då egentligen...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ibland är det rätt så skönt med gråväder. Speciellt om man känner sig trött. Då känner man liksom att man inte "måste" hitta på nått.
Lipton ser ut att må så gott där han ligger och myser! :D Så söt!
Ser att ni har en ikea lampa.
Jag har också en sån men vet egentligen inte varför.:D
Den bara kom med i flyttlasset från Svea så kontakten har jag gjort om.

Hoppas att ni får en mindre grå dag imorgon.

Kram!

Saltistjejen sa...

Jess,
ja jag tycker också att det är skönt ibland med just sådana här dagar. :-)
Ikealampan köpte vi här. I stort sett alla våra möbler är inhandlade på Ikea eftersom vi itne tog med något alls från Sverige när vi flyttade hit. Så vi flyttade in i en helt tom lägenhet. Ikea blev därför ett givet val för oss eftersom det är möbler vi gillar och det är itne så dyrt! Vi vil heller inte ta med några möbler tillbaks till Sverige och då kändes det bra att köpa billigt på Ikea.

Desiree sa...

Håller med om att det kan vara mysigt med sådana dagar. Nu då du vet att det kommer vara sol imorgon så behöver man inte sörja så mycket över gråvädret. När vi vaknade här imorse var det snö på marken!! Temperaturen kan verkligen göra tvära kast. Förra helgen hade vi ju +23 grader och idag hade vi snö. Men imorgon ska det iallfall vara sol och lite varmare.

Anonym sa...

Ja idag har vi en sån där grådag och det blir väl till att mysa inne :-D
Men igår hade vi klarblå himmel och sol och det var riktigt varmt ute för att vara Sverige,hela + 15...var på en tur nere i Österlen! Tog lite vackra kort i Simrishamn,somnade i en sanddyna i Sandhammaren (fick en liten solbränna) åkte vidare till Ystad och fikade nere i hamnen....ja en riktigt lyckad dag!!!

Linda

Annika sa...

Jag tycker också om gråväder, det är mysigt på ngt sätt. Man får göra vad man vill inomhus, bara slappa...Nice.
Samma väder här som hos er igår, helt klart.
Men idag är det soligt, soligt!! Tror det får bli en prommis...Men kameran kanske? Men ännu är det inte så mkt vackert vårligt att plåta, men snart så...

Saltistjejen sa...

Desiree,
SNÖ!!!!
Men hur går det då med alla körsbärsblommor och magnolior?!?!? *orolig*
Klarar de dessa snabba temperaturkast??
Skönt att ni iallafall vet att värmen snart kommer tillbaks! :-)


Linda,
Åååå Sandhammaren!!! Det är ett av mina favoriutställen i Skåne!!!! Härligt att kunna njuta av tidig vårvintersol där! Mmmm...!

Jag tror att om jag var rik skulle jag vilja ha ett hus på Österlen någonstans för jag tycker det är så vackert och mysigt där!Annika,
Ja just det, minns att jag läst på din blogg att du gillar lite ruskväder. :-)
Vi har också soligt och vackert väder idag. Men det är rejält blåsigt. Så man får ta på sig vindtäta kläder innan beger sig ut idag. Ska ut på brunch med några vänner idag vilket ska bli mysigt.Ha en riktigt härlig söndag nu! Även om den är 1 timme kortare än normalt... Å andra sidan kommer det vara ljust till 19-tiden! Jippie!!! :-D

Musikanta sa...

Jätteskönt med en riktig gråvädersdag helst med regn så att man bara inte kan gå ut och motionera. Ja, jag vet, det finns inte något dåligt väder, bara dåliga kläder. Det lär dagis alla föräldrar. Men jag bryr mig inte om det utan är inne och har det skönt i stället.

Du lär få fullt upp med kameran när det är dags för IKEA i Show and Tell. Det är ju snart har jag sett :)

Saltistjejen sa...

Musikanta,
nja, jag lär inte åka till Ikea för Show and Tell. Det tar oss en hel dag eftersom vi inte har bil. Tyvärr.
Men kasnke får jag fudnera ut något annat sätt att tolka temat på....

Jag tycker som du att det visst finns dåligt väder. Men visst, under vissa omständigheter eller så är det roligt att vara ute i ruskväder också tycker jag. Men oftast föredrar jag att stanna inomhus då! ;-)