tisdag, augusti 05, 2008

Mina älsklingar

Så här ser det ofta ut hos oss på morgnarna.
M och jag delar på nattmatningarna. Ofta är det någon strax efter midnatt, en runt 3-4.30-tiden och sedan en på morgonen runt 6-7-tiden.
När M har haft den vid 6-tiden brukar han komma in och lägga sig igen ett tag innan han går upp för att gå till jobbet. Då tar han väldigt ofta med Ella i vår säng. Sedan ligger de och myser tillsammans.
Varm i hjärtat blir jag när jag ser dem där bredvid mig.

Ibland kommer Lipton också. Men han brukar krypa ner under täcket hos mig. Jag tror att han fortfarande är lite "rädd" för Ella så han vill helst inte ligga alltför nära henne.


Lycka är att öppna ögonen och se dem ligga där tillsammans och mysa, M och Ella.
Och samtidigt ha en varm, mjuk och gosig katt som spinner under täcket mot ens bröst
.

19 kommentarer:

Millan sa...

Ja kanslan av att se sitt lilla barn liggar dar med mannen ar underbar och man skulle kunna ligga dar och titta pa dem i evigheter!! Vilket jatte mysigt foto!

Lullun sa...

Så sött, så sött. Har också en del sådana foton av "de mina". ;-)

Saltistjejen sa...

Millan,
ja men det känns fortfarande nästan lite konstigt ibland när jag er dem båda två tillsammans. Nästan som att man blir lite förvånad över att Ella faktiskt är här nu hos oss och kan ligga och sova hos pappa i sängen... ;-)
Men det är som du säger: man kan titta på dem hur länge som helst...
Kram!


Lullun,
Mmm... det är så mysigt att se.
KRAM!

Jeanette sa...

Hej!

Jag är en tjej från Sundsvall, Sverige som följt din blogg ett tag. Jätteroligt att läsa om NY och omgivningarna där (var där en långhelg 2006 men vill tillbaka!)och givetvis hur Ella kom till er och utvecklas. Jag tyckte det var jätteintressant att läsa om hur barnomsorgen fungerar hos er, jag är själv förskollärare och jag måste säga att skillnaderna är verkligen stora. Det ska bli intressant att läsa sedan hur det går när Ella börjar på "dagis" och hur det går.

Minns att jag läste i något inlägg att ni sökte efter en svartvit mobil till Ella. Jag var inne på bluebox.se och såg denna bok:

http://www.bluebox.se/showinfo.asp?id=a03352&method=varu&varu=presentbocker&time=1

Kanske kan den vara något för Ella att titta i? Om ni var ute efter svartvitt/kontraster tänkte jag. Hon är väl för liten att hålla i den själv men ni får kanske visa bilderna för henne. Ett tips bara, tänkte på er när jag såg den.

Hälsn Jeanette

veronika sa...

Oh, vilken underbart härlig bild!
Förstår att det ibland fortfarande kan kännas overkligt för dig att se din lilla dotter där hos er.

Helga sa...

Så sött! Även jag blir varm i hjärtat.

Och inte blir det sämre av att Ella liknar Q lite när han var bebis!

Anonym sa...

Åh så söta de är tillsammans!!

Det finns inget bättre än att se sina älsklingar så rofyllda.

KRAM!

Suzesan sa...

Jag visar min son alla bilderna och han ler och så säger nauuueejjjjnämen så fint. Ungefär så. Likadant med mig. Det syns att de är släkt*fniss* De sover på likadant vis. Det är bara det att Ella har ingen kudde.
Ha en bra kväll
Kram
Susanne

Anne sa...

Jag tänkte fråga om det inte känns overkligt ibland att se sin dotter och liksomha hennes hos sig nu, såg sen att du skrivit det i en kommentar. På samma gång som det kanske overkligt kanske det också känns som det mest självklara och som att hon alltid funnits hos er.
Jättefin bild på pappa och dotter, minne för evigt med en sådan bild.

Saltistjejen sa...

Jeanette,
hej vad skoj! Jag tror inte att du har kommenterat förr? Inte som jag minns iallafall. Det är alltid roligt när man får "se" fler läsare. :-)
Sundsvall har jag baraq besökt lite snabbt ett par gånger. Kört igenom har jag gjort några gånger på väg till eller från Umeå. Det är en fin stad.
Ja, jag kan tänka mig att barnomsorgen är väldigt annorlunda här mot Sverige, oh om du är proffs så förstår jag att det måste vara intressant att kunna jämföra lite.
Och TACK för länken till bluebox! Boken såg jätttefin ut, men jag vet inte ifall de kan leverera hit till USA? Kanske får man annars beställa den till ngn i Sverige som sedan skickar den? Jaja vi får se. Men fin var den iallafall!! Och den skulle nog passa Ella utmärkt med sina svartvita bilder.
Verkligen Jättegulligt av dig att tänka på oss och henne när du såg boken!!Veronika,
ja jag har ju vant mig såklart, men just ibland kan det fortfarande kännas lite overkligt på något vis.


Helga,
vad kul att Ella påminner lite om Q när han var liten! :-)

Petra H sa...

Åh, vilken underbart söt bild! Jag förstår att du blir varm i hjärtat av att ligga och titta på dem - jag kan ju bli alldeles till mig av lycka ibland av att titta på O när han sover ;-) och han är ju inte riktigt lika söt som lilla Ella... hi hi.

nina sa...

Vilken jättefin bild! Det ser så mysigt ut.

Jag har liknande av mig och min pappa när jag var liten, men tydligen ville jag helst ligga och suga på hans nästipp (!). Napp och snuttefilt dög inte. ;-)

Har inte Lipton blivit svartsjuk på Ella? Jag tror min katt skulle bli galen. Särskilt eftersom det är precis sådär som jag och min katt ligger och sover. :-)

Marianne sa...

Å, vilken lycka! Jag blir alldeles varm i hjärtat!

KRAM!

Eleonora sa...

Hittade dig hos Musikanta.

Vilken underbar bild på far o dotter! Tiden går väldigt fort när barnen är små, så tag mycket fotografier - de små liven förändrar sig såå snabbt!

Du går en härlig tid till mötes och allt gott för dig och lilla dottern önskar Saltis-mormor/farmor
Kram på er båda två/alla tre

Sporty Spice sa...

Myyysigt!

Saltistjejen sa...

Jess,
javisst är det härligt!!
kram!Suzesan,
haha jag tycker fortfarande det är så skoj att du visar bilderna för din son!! :-)
Ja visst är de lika Ella och M. Hon är mer lik honom än mig. :-)
Kram!


Anne,
ja det kämnns lite overkligt emellanåt. Samtidigt som det känns helt naturligt att ha henne hos oss nu. Precis som du skrev.
Jag kan bli så nyfiekn dock, och vill så gärna ibland kunna spola tiden lite framåt så jag får se vilken person hon kommer att utvecklas till...!
men sedan vill jag kunna spola tillbaka tiden till nutid igen och bara njuta.
Kram!


Petra,
ja det känns speciellt att se dem tillsammans... Och O är väl söt, fast inte på samma vis som Ella, vilket ju är tur! För annars skulle du nog inte blivit så intreserad av honom, hahahaha!!!
KRAM!


Nina,
hahahaha!!! Jaså nästippen! DET är ju lite svårt att alltid kunna erbjuda sin nästipp... ;-) Ella kan suga tag i ens nästipp när hon är hngrig och "söker efter bröstvårtan" med huvudet. Den där reflexen som bebisar har när de vrider huvudet hit och dit... Om man du pussar henne på kinden eller så, har det hänt att hon blixtsnabbt vridit huvudet dit och kommer med munne och suger tag om ens näsa!
:-)
Nej jag tror inte Lipton hra blivit så svartsjuk faktiskt. Han är nog mer förbryllad och lite avvaktande. Och ibland när han är på lekhumör vill han leka med henne vilket han inte får eftersom han itne leker så milt alltid... ;-)


Marianne,
ja visst blir man?! :-)
Kram!


Eleonora,
oj vad kul! Att du hittat hit menar jag. Välkommen!
Ja alla säger at tiden går så snabbt, och jag börjar förstå vad alla pratar om... Den går snabbt. Och hon har redan förändrats mycket tycker jag. På bara två månader. Vi ser jättemycket fram emot att få följa Ella nu.
Kram!

Sporty Spice,
japp! Super!

Anna, Fair and True sa...

Vad mysigt det låter! Inte bara att ha de mänskliga varelser man älskar bredvid sig, men en kelig katt också!

Anna, Fair and True sa...

Vad mysigt det låter! Inte bara att ha de mänskliga varelser man älskar bredvid sig, men en kelig katt också!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det ÄR myisgt! :-)
Och ni har ju träffat alla tre också! Hoppas allt är bra med er!
kram!