fredag, augusti 29, 2008

Strax efter 4 på morgonen

Okej, så är jag uppe en sådan där okristlig tid igen. Nattsvart ute. Tyst i huset. Grus i ögonen. Men med bebis i huset och familjen har man faktiskt blivit van.
Idag var det dock mindre skoj eftersom blöjan läckt och M hade tog igår bort "skyddet" där vi byter blöja eftersom Ella kissat ner det. Jättebra av M eftersom han tvättade det, MEN han hade inte lagt dig något nytt så när jag sömnig och med lyset släckt för att inte väcka lilltjejen mer än nödvändigt, lade ner henne för att byta blöja så var där enbart plast och inget tyg (tygdelen är löstagbar och tvättbar). Detta skulle ju ändå gått rätt bra men då kräktes hon såklart och eftersom det inte fanns något tyg som sög upp detta så blev det lite kladdigare än vanligt. Och jag hade just bestämt mig för att inte byta pyjamas på henne eftersom hon då garanterat skulle vakna. Hon hatar nämligen när man drar kläder över huvudet på henne. Hon börjar alltid vrida sig som en kålmask och skrika som en stucken gris om man drar något över hennes huvud, vilket man ju gör om man måste dra av en pyjamas och sätta på en ny. Så för att förhindra att pyjamasen blev blöt av allt "mjölkkrax" som plaskade ner på plasten så rev jag loss hur många kleenex som helst för att snabbt suga upp det blöta från plasten innan det hunnit rinna ner och på hennes arm och sugas upp av pyjamasärmen. Det lyckades iallafall hyfsat. Men så till själva blöjbytet sedan. När jag väl fått av henne den hon hade på sig (den som läckt lite grand) och skulle tvätta henne med de förfuktade tvättlappar vi använder så hade M tagit de sista och lådan var tom!!!! Alltså hade han inte fyllt på nya. Grrrrr! Så det blev tonvis med kleenex igen. Nöden har ingen lag. Jag var på sådär lagom småirriterat humör efter detta.
Men jag lyckades iallafall med konststycket att byta blöja och torka både bajs och kräks utan att Ella blev vare sig särskilt blöt eller vaken. Jippie! Detta är faktiskt en konstform i sig. Borde nästan vara en egen gren i OS, för den kräver både träning och initiativförmåga. Samt lite spontan kreativitet när saker och ting inte är som de brukar. Som till exempel denna natt....
Nu sover hon iallfall sött i sin säng igen. Ingen vaken Lillskrutta här inte!

Vaken blev däremot jag efter allt detta. Särskilt eftersom jag ju både pumpat och haft adrenalinflöde vid detta "blöjbytartrauma". Så jag passade på att skriva lite här, Samt skicka ett email. Det senare var till vänner som ska komma och bo här under helgen för att vara kattvakter till Lipton. Vi ska nämligen åka till Philadelphia imorgonbitti (eh, om ett par timmar....!) och hälsa på en kompis som bor där. Det ska bli så roligt! Jag har verkligen sett fram emot detta. Dels för att få träffa B, men även för att just få komma iväg lite och lämna NYC ett par dagar. Vi har ju inte varit iväg från staden en enda dag under hela sommaren så detta ska bli ett välkommet avbrott. M tog ledigt imorgon så vi får fredag till söndag där. Sedan är det ju Labor Day Weekend här i USA denna helg, vilket gör att vi är lediga även på måndag. Detta känns bra eftersom det alltid är skönt med en ledig dag efter att man varit bortrest, och extra bra nu eftersom det på tisdag är Ellas första dag på dagis! Och vi har fortfarande en del saker att förbereda så en ledig dag hemma efter Phillyresan kändes perfekt!

Hoppas ni andra får en riktigt bra fredag och en trevlig helg ni med!
Nu ska jag gå och sova. Fast egentligen har jag börjat bli hungrig.....
Men eftersom jag ska upp igen om ca 2,5 timmar får magen helt enkelt snällt vänta tills dess. Nu prioriteras sömn!!!!!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Applåder till dig efter det blöjbytet med kladd.
Visst är det jobbigt om de små vaknar när man byter på dem på natten.
Jag ger dig guldmedalj!!

Hoppas att ni får en härlig minisemester till Philly!
Ser framemot bilder senare.

Massor av kramar från zombien på andra sidan Atlanten. :D

Saltistjejen sa...

Å Jess,
KRAMAR tillbaks! Jo visst är det så att man helst vill att de ska fortsätta sova och inte bli klarvakna mitt inatten.
Och tack för guldmedaljen! Ska bära den idag!! :-)
Kram!

Desiree sa...

Oj med en liten blir det nog lätt många natt strapatser och mindre roliga ögonblick som detta. Jag hoppas att du får det riktigt bra och kul i Philadelphia hos din vän. Ha en toppen skön laborday weekend. Nu får du ta dig en tupplur och sova lite mer innan det är dax för er att bege er iväg. Kram vännen.

Annika sa...

HAVE fun in Philly!!! Inte som NYC (bäst av alla städer i nordamerika) men bra nog ändå!!!

KRAMAR!!!!!!!

Lullun sa...

Ojojoj, vilka riktiga bäbisäventyr mitt om natten. En solklar OS-gren helt klart. Ska du eller jag kontakta folket i London, så att vi kanske får den godkänd redan till 2012?! ;-)

Ha det nu riktigt, riktigt trevligt i Philly. Sådana turer är bara så sköna att komma ut åp, speciellt när man går runt med en liten mest hela dagarna som du.

Kram!! :-)

Jasse sa...

OJ vad det lät jobbigt. Lyckligtvis har ELla ett riktigt proffs till hands att byta vilken blöja som helst på henne. :-P Jag skrattade högt när du sa dt om OS. Det kräver minsann talang att klara av det där, är jag säker. En guldmedalj till dig från mig också!

Ha det hääärligt i den här långhelgen!

Marianne sa...

Ja nattliga äventyr kan man ha på lite olika sätt! Skönt att du klarade det hela med glans trots att allt saknades! Vad är det med killar som inte ser sådant? Här är det på samma sätt allt som oftast, med den skillnaden att jag inte behöver byta blöjor.

Guldmedaljer får man aldrig för många, så jag skickar en jag också!

Ha nu en toppenhelg i Philly!!!

Kram!

Sweetie sa...

Har du några tips om hotell och restauranger i NY? Sambon och jag planerar att åka i november i år och vi vet inte riktigt var vi ska bo........

Tack på för hand!

/Lena

cecilia sa...

Hej salittjejen - så kul att läsa hos dig igen - hoppas allt är bra med er förutom sömnlösa nätter och lill-snorpe-kräk:).

Kram