lördag, augusti 02, 2008

Liten blir större

Vi var med Ella på 2 månaders kontroll nu i förrgår. Hon vägdes och mättes samt fick 3 vaccinationer. Vi har ju insett att hon växt med en enorm fart eftersom vi känner att hon blir tyngre att hålla. Och hon har dessutom nu hunnit med att växa ur ett par av sina klädesplagg. Men vi visste ju ändå inte hennes vikt och längd så det var väldigt roligt att få veta detta.
Nu väger vår Lill-Snorpa hela 9,8 lb (pund) vilket motsvarar ca 4,4 kg! Hon har alltså nästan exakt fördubblat sin födelsevikt under dessa två månader! Och går med rasande fart mot 10-strecket!
Även på längden har hon vuxit och är nu nästan 53 cm lång. I stort sett en hel decimeter längre jämfört med de ca 42,5 hon var när hon föddes. Inte konstigt att en del av hennes tidiga klädesplagg nu sitter väldigt tight...
Man ser framförallt att hennes ben blivit sådär härligt bebisknubbiga med små sköna valkar. Likaså har hon ju fått små "hamsterkinder". Så istället för att vara en liten spinkis har hon nu växt till sig och är vår egen lilla "Buddabebis"!

Här nedan är bilder där ni själva kan se hur mycket vår Älskade lilla Skrutta har vuxit! En del av bilderna har jag publicerat i tidgare inlägg här i bloggen, men det är lite kul att se dem nu såhär en tid efteråt. Då inser man verkligen hur liten hon var i början. Det är nästan så man redan glömt...


Bild 1. Lill-Snorpan har här varit ute i världen endast två dagar. Så liten så liten i pappas famn...


Bild 2. Fortfarande kvar i kuvösen. Här Fem dagar gammal. Min hand ser så stor ut jämfört med Lilla Ella.


Bild 3. Dagen för hemgång från sjukhuset.Två veckor gammal har hon vuxit duktigt men tar fortfarande inte upp stor plats i sjukhusbassinetten. Det är iallafall dags att lämna denna bassinetten och få komma hem och sova i egen säng. Äntligen!


Bild 4. Får åka hem i bilbarnstolen. Vi var tvungna att "fylla ut" lite med filtar för att staga upp henne.


Bild 5. Väl hemma tar pappa M och byter på Ella i vår säng. Litet knyte med stora mössan på för att hålla värmen.


Bild 6. Första grillpartyt. Ella är här 16 dagar, och det är tredje dagen hemma från sjukhuset. Eftersom hamburgare och korv fortfarande är för vuxen mat så får pappa mata. Självklart med publik.


Bild 7. Här lite suddig närbild, men ville mest visa att det rosa plagget som hänger som ett tält runt henne här nu är nästan urvuxet.


Bild 8. Dagen efter - Första utflykten. På väg mot Central Park. Så liten i barvagnens liggdel att hon gärna vilar foten på "vindskyddet".


Bild 9. I Parken. Vilar i mammas famn.


Bild 10. Pappa byter blöja. Första bytet ute i det fria.


Bild 11. Vilar hemma på filten. Här tre veckor gammal. Redan börjar de små runda kinderna att ta form men ben o armar är fortfarande inte särskilt knubbiga. Denna lilla "oncie" som här ser lite stor ut sitter nu som en smäck.


Bild 12. Här i pappas knä iklädd den fina tvådelade dräkten som vår vän E sytt.


Bild 13. Mormor skickade bl a denna lilla söta "oncie". Ella har här precis blivit en månad gammal och ligger o sprattlar med sina ben. Nu kan man definitivt se att kinderna är rundare.


Bild 14. Ännu en utflykt till Parken. Lill-Snorpan är nu en månad och två dagar gammal.


Bild 15. Hon har fortfarande rätt spinkiga ben, och oncien sitter rätt löst runt kroppen.


Bild 16. Ännu en utfkt. Mat i det gröna. Här i den söta lilla oncien från vännerna U och M. "Pytteliten" passar verkligen bra! Men trots att denna dräkt satt rätt löst här när Skruttan var ca 5,5 veckor gammal så är den nästan för liten nu tre veckor senare.


Bild 17. Ännu en grillfest. Nu är Ella 6 veckor och vi testade den fina sommarklänningen hon fått från M och N. Fortfarande lite stor, men hon växer nog snart i den.


Bild 18. Här på utflykt till Carl Schurtz Park på sin "Due Date" alltså 6,5 veckor gammal. Detta var sista gången Ella kunde ha den otroligt fina dräkten som E sytt. Det är samma dräkt som hon har på bild 12 drygt 2 veckor tidigare, men då var den fortfarande lite stor.


Bild 19. Dräkten var tvådelad, men byxorna redan på gränsen till för små, så här användes endast tröjan.


Bild 20. Nu har hon verkligen börjat bli mer och mer vaken och aktiv. Lill-Snorpan fäster blicken allt oftare. Här sitter hon och myser med pappa efter badet innan hon ska gå och lägga sig. Fotot är taget för ungefär en vecka sedan när hon var ca 7,5 veckor gammal.


Bild 21. Här i den coola oncien från faster A och Loff. Även denna passar nu precis, men när den kom kändes den som ett tält!


Bild 22. Här är ett av de senaste fotona. Iklädd den otroligt coola retro-sparkdräkten från mormor. Här ser man verkligen hur vaken och med Ella kan vara nu! Verkligen jätteroligt!

25 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Herregud så fort det gått, och så söt hon är!

busliv sa...

Å vad söt hon är!

Tänk att så stor hon är nu finns det ju bebisar som är när dom föds!!!(min största bebis vägde 4060 och var 53 cm lång)

Och oj vad hon växt, men ofta så växer dom ju så fort dom små godingarna. Ta vara på ögonblicken snart är hon en stor tjej som springer runt o pratar!!!

Anonym sa...

Åh, sista bilden där hon har den gröna sparkdräkten är ju underbar!
Det ser nästan ut som att hon pekar mot kameran och säger: Mucka inte med mig! :D
Gud vad stor hon blivit.
Visst är det skoj när de verkligen är "med".

Bilden från grillfesten är häftig.Tänk så himla liten hon var.
Hon syns ju knappt i M's famn. :)

Jättekul att få se bilderna. Tiden går verkligen fort.
Vi vägde Leon idag. (Mommo på vågen som utgångspunkt..:D)
Han väger 5,4kg! Storpojken!

Massor av kramar från oss!!

Suzesan sa...

Men åhhh tack för den bildserien. Vilket jobb! Så fina ögon hon har lilla Ella. Jisses så söt. Jag skrattade så åt jämförelsen med dräkten när den var för stor och när den räcker bara på halva armarna och magen nästan. Vilken härlig stil när hon sover med armarna rakt upp.Sista bilden är ju så fin ja förutom de andra bilderna dårå:)Och klänningen då den som ni provade. Jag tror jag svimmar så fin.
Ha en bra kväll
Kram
Susanne

Saltistjejen sa...

Fritt ur hjärtat,
ja tiden går snabbt och det syns ju särksilt mycket på just barn. Ju mindre de är desto tydligare syns även små tidsskillnader. Och ja, visst tycker vi hon är söt vår lilla Guldklimp! :-)


Busliv,
ja visst finns det barn som föds i den här storleken och t o m större! man försöker självklart ta vara på tiden nu, men det är samtidigt svårt att riktigt förstå att det går så snabbt.


Jess,
ja visst blev den sista bilden lyckad! Hon tittar verkligen in i kameran. Och visst rusar tiden. Svårt att förstå tycker jag. Och man glömmer på ngt vis så snabbt att de varit ännu mindre än vad de är nu. Så det var roligt att se de första fotona av Ella.Som det på grillfesten. Då kom man plötsligt ihåg.
Helt otroligt att Leon är så stor nu också! hela 1 kg mer än Ella!!! :-) Stora killen!
Varma kramar till er alla!


Suzesan,
Ja det är helt sanslöst vad snabbt de små växer ur sina kläder. Ena veckan perfekta eller t o m lite stora, och nästa för små.
Och hennes sovstil är skön! Hon sover nästan alltid med armarna utåt eller uppåt. Ibland även med endast en arm uppåt så hon ser ut som stålmannen när han flyger...! :-)
Kram!!

Jenny sa...

Va fin hon är!! Och det syns verkligen skillnad, nu är hon så där härligt bebis-knubbig och verkar ha upptäckt ögonens funktion ;) Jag gillar näst sista bilden skarpt, störtskön sovstil!

Kramar :)

Marianne sa...

Vilka fina foton! Det är så roligt att se hur hon växer och vad stor hon har blivit! Vilken skillnad det är, och det bara på två månader. Redan två månader? Jag tänker fortfarande på henne som den där Pyttelilla Prinsessan! Nu ser hon nästan lite busig ut på sista bilden!

Anonym sa...

Ja du vad tiden går fort och vad lill-karamellen växer.
Jag vet precis hur det är,våran lilla kotte växer med.
Förra veckan vägde han över 5 kilo och var 54 cm lång och kan inte heller ha alla kläder längre.

Och vad söt hon är :-) den sista bilden var vädligt fin när man ser ögonen och visst är det kul när dem nu börja bli mer och mer vakna... kram och pussa lilla Ella från mig och kotten (Junilejon och Melvin)

Saltistjejen sa...

Jenny,
javisst sover hon kul! Med armarna över huvudet ungfär som om hon vill omfamna hela världen! :-)
Kram!


Marianne,
ja tiden går snabbt och hon växer ändå snabbare! Helt otroligt egentligen. Svårt att tänka men om två månader lär det ha hänt monst lika mycket igen! :-)
Kram!!


Junilejon (och Melvin),
Haha, då är Melvin redan nu kilot tyngre än Ella trots att han är yngre! :-)
Ja det är så skoj när man börjar få lite mer respons. hoppas att melvin snart börjar sova lite bättre på nätterna också! Det är ganska slitigt om man aldrig får sova...
stor kram!

Anonym sa...

Åh vad söt hon är er lilla skrutta!!!!
Jag vill också ha en tjej så jag kan klä henne i små söta klänningar osv. :-)

Ja, tiden går verkligen fort. Nästa vecka är Malte 7 mån och nu väger han ca 8,5 kg och är 59 cm lång. Kul!

Ha det gott!!

Kram Mrs B

Fia sa...

Jösses vilken goding hon är!!!! Det är skönt att sova med armarna över huvudet, det vet jag för jag gör det fortfarande!
Kramar tiller alla!!

Jasse sa...

Hej, Anna! Det är Jason. Denny visade din blogg för mig häromdagen när du epostade honom men länkar till dina foton av Ella. Hoppas du bryr dig inte om att jag också har blivit fan! Men det är faktiskt jätteunderhållande och intressant att läsa om Ella och ser hur hon växer! Oj vad hon är otroligt söt, tror inte vilka vackra ögon hon har. :) Hon ser definitivt pigg och frisk ut i den senaste bilden! Superbra!! Det ser ut som om hon räcker ut armen med mikrofon för att fråga, "Du, vad tycker du om global uppvärmning då?" :-P Skoj. Jättesött onesie också

...Hade förresten ingen aning att du var en sådan fantastisk poet! Läste Så skört och jag var rörd!!

I alla fall måste du vara så stolt över Lilla Ella. Jättebra att hur stor hon har blivit! Kan inte gissa hur stor hon ska vara nästa gången vi ser henne.

Saltistjejen sa...

Mrs B,
Oj är Malte verkligen redan 7 månader! Helt knasigt vad tiden går fort!! tyckte nyss du fick honom! :-)
Och ja visst är det roligt med små söta klänningar men det känns också som om just den eventuella "prinsesstiden" skulle kunna blli lite jobbig om den blir väldigt lång eller intensiv...?!


Fia,
jaså du så du sover med armarna över huvudet!!!! :-)
Hur lång säng har du då?? För man tar ju rätt stor plats på längden om man sover utsträckt med armarna upp! ;-)
Stor kram!


Å Heeej Jason!!!
Måste säga att både M och jag är OOOOTROLIGT imponerade av din svenska!!! Himmel!!!!!! :-) det är helt fantastiskt vad bra du skriver!!!!!!
Känns jätteskoj att du läser min blogg!
Hoppas att du tycker att jobbet var bra hittills också. Och så är jag nyfiken på hur din intervju gick, men det får vi väl prata om när vi ses.
Och Ella ska förhoppningsvis inte vara alltför stor nästa gång ni får se henne för jag hoppas att vi ska ses rätt snart igen.
Kram!!!

aurorabuddha sa...

Woo Hoo! En *Buddhabebis*! Precis i min smak. :oD

Sa fiiiin hon ar! Det dar sista kortet ar ju helt underbart! Hon ser ju redan ut som om hon bestammer. :o)

Det blir ju inte folk av bebisar forran dom ar typ 4-5 manader - fast nog ar alla aldrar underbara... 32 oxa, som min bebis har hunnit bli. :oD

Petra H sa...

Åh, sååå söt hon är, lilla Ella!! Och vilken underbar bildkavalkad du har lagt upp - jättekul att se hennes utveckling på det sättet! Otroligt hur fort det kan gå och roligt när hon nu är mer vaken och med, som du säger!
Stor kram från PR, så fort O ska tillbaka till NJ med jobbet så ska vi planera in en NYC-weekend!

Saltistjejen sa...

Aurorabuddha,
haha, ja jag kan tänka mig att en buddabebis är precis i din smak!! ;-)'Och visst håller jag med att bebisar oftast inte blir lite mer "personliga" förrän de är några månader äldre än vad Ella är nu.
:-)


Petra,
ja hoppas att ni kan komma förbi NYC snart! Det är ju kalas att O faktiskt kommer till Jersey då o då med jobbet!
Det vore så roligt att ses. och jag hoppas att få kunna träffa O då också. Det hade varit kul.
Kram!

Anne sa...

Åh, vilken bra bildserie. Det blir verkligen så tydligt att Ella växt när du igen visar bilder från den första tiden och veckorna som gått.
Vilka fina kläder hon har på sig hela tiden, som en liten modedocka :)
Kram!

Sporty Spice sa...

Kul att se hur hon växer - så att det knakar verkligen. Den där gröna retrodräkten var ju helt fanatstiskt snygg. Finns den i strl 36 tro? =)

Millan sa...

Vad jatte skoj att se utvecklingen i bilder sa. Josses vad hon vuxit och vad mycket som har hant!! Men jag kan anda inte fatta att det redan ar 2 manader sedan hon foddes. Var tar tiden vagen?? Om ytterligare tva manader ar det min BF... hjalp! Hon ar sa sot det lilla knytet och jag gillar hennes klader. Valdigt coola!! :-)

Saltistjejen sa...

Anne,
ja Ella har fått så himla många fina kläder! Vi har nästan inte köpt några kläder alls till henne hittills faktiskt, utan det mesta är gåvor från vänner och familj! :-)
Kram!Sporty Spice,
Hehe, jag tror jag skulle titta lite extra noga om du kom i sparkdräkt...!!! ;-) Men mönstret är superhärligt tycker jag. Fast i strl 36 skulle det nog vara snyggare med en annan modell än just den Ella har...?! :-)
Kanske en klänning eller en top?

Saltistjejen sa...

Millan,
nej visst springer tiden iväg. Näsan lite skrämmande fort ibland.
jag känner mig kluven. Vill ibland stanna tiden eftersom det känns så speciellt med denna lilla totalt "behövande" lilla bebis, men blir samtidigt ibland lite otålig och vill spola fram tiden så man får veta lite mer hur hon blir som person! :-)
Och tänk att det bara är 2 månader till Bönan tittar ut!!!! Cooolt!!!!

Kram!

Victoria sa...

Åh, så fina bilder och så roligt att se hur Ella utvecklas! Jag är speciellet förtjust i den sista bilden, som så många andra här med mig. Nu är hon ju en riktig bebis, innan var hon nästan bara som ett litet knyte som såg ut att gå sönder bara man tittade på henne! Så fin, så fin.
Många kramar/Vic

Saltistjejen sa...

Vic,
javisst har hon blivit större! Och när hon är vaken och aktiv så tycker både M och jag att hon är världens goaste bebis! Ja när hon sover också såklart, men det är så roligt när hon är vaken och liksom "vill vara med".
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag gillar fortfarande den där bilden när hon ligger med foten upp ur vagnen. Så himla skön sovstil! Vi såg ju den där rosamönstrade bodyn IRL och den var läcker - den retrogröna var också cool!

Anna, Fair and True sa...

Jag gillar fortfarande den där bilden när hon ligger med foten upp ur vagnen. Så himla skön sovstil! Vi såg ju den där rosamönstrade bodyn IRL och den var läcker - den retrogröna var också cool!