måndag, november 10, 2008

Söndagsfirande

M hade sin födelsedag i tisdags men vi hade båda två kommit fram till att vi ville fira honom i helgen istället för en vardag då vi båda var supertrötta. Tisdagen var ju dessutom valdagen här vilket upptog en del intresse.
Men nu i helgen blev det iallafall till att fira lite. Inget hejdundrande kalas eller så, utan mer lite sådär soft mysfirande.


Söndagen började med att jag gick upp med en mycket pigg och glad Ella-Skrutt. Eftersom hon under lördagskvällen premiärtestat rice cereal (mer om denna premiär i ett senare inlägg!) var det denna delikata måltid som stod på frukostmenyn för hennes del. Hon hade nu även på sig den jättefina Marimekko-haklappen som hon fått av L och J i Boston. Tack!!!

Sedan blev det till att väcka M med ett tänt ljus och lite skön(?)sång samt frukost. Lite inspirerad av ett av mina favoritprogram "Top Chef" så hade jag försökt att piffa till den vanliga frukosten lite. Framförallt i upplägget, eller presentationen som de alltid kallar det i programmet. Frukosten bestod alltå inte av några extra kulinariska smaker utan det gamla vanliga, men lite lyxigare serverat. Yoghurt med tillbehör, toast, marmelad samt te.

Efter en ganska lugn förmiddag bestämde vi oss att gå ut eftersom det var ett strålande väder. Vi promenerade uppåt mot 86:e gatan och tog självklart en Starbucks latte på vägen. Mmmmm. Gick runt lite i affärer och bara tittade. Shoppade lite kläder till Lill-Snorpan på Planet Kids. Sedan promenerade vi hemåt. Men då började vi bli rejält hungriga så vi bestämde oss för att stanna till på John´s Pizza och äta. De har verkligen supergod pizza där! Vår favorit är en med färska tomater, ost och vitlök.

Vi satt en bra stund här och njöt av pizzan. Det blir ju lite annorlunda just detta att äta, när man har en liten Skrutta som helst vill bli hållen. Vi har verkligen kommit in i den där "äta-i-omgångar-lunken". Så även denna middag. Först två slicar till mig. Sedan två till M. Så fick jag äte lite igen. Sedan M. Här sitter jag och gosar med Lill-Snorpan när det är M´s tur att äta.

Ella hade varit lite kinkig under dagen. Svårt att säga varför. Men trots att hon ibland har "sämre dagar" så har hon även under dessa "låg-dagar" stunder då hon är den gladaste och goaste bebisen man kan tänka sig! Som här under middagen då hon var solsken mest hela tiden.

Ute började det skymma när vi var färdigätna. Nu sedan man ställt tillbaks klockan till vintertid tycker jag att det blir mörkt alldeles alldeles för tidigt. Men vi gick hem och kvällen avslutades med det enda önskemål som M hade haft till sin födelsedag - nämligen marängsviss. Detta är hans favoriter över alla favoriter vad gäller efterrätter. Eftersom vi inte hittat några maränger att köpa här så blev det till att fixa sina egna hemmagjorda. Det är ju egentligen väldigt enkelt och blir oftast godare än köpta, men i Sverige var det sällan jag gjorde egna maränger eftersom det var så lätt att handla färdiga.

Här är iallafall resultat. Marängerna blev lite för stora men de smakade gott. Svissen blev jättegod och M var i paradiset! Vi avnjöt den till något så oromantiskt som filmen "Alien vs predator". Hahaha! Jag måste säga att jag äääälskar sådana här B-skräckisar!!!!! De har liksom allt. Dålig men ändå fascinerande story, karga och lite "coola" miljöer. Läskiga monster som man kan skratta hejdlöst åt. Lite spänning (jo för lite spännande melan varven är de ju). Och denna film har även en hög dos av nostlgi och igenkänning. Ett par av mina absoluta skräckfilmsfavoriter är nämligen "Alien" och "Predator". Och i denna riktigt dåliga uppföljare så får man ju se båda dessa majestätiska monster! Me like! Fast till skillnad från de första "originalfilmerna" så är detta verkligen en riktig B-film. Som man mest skrattar åt. Och som inte ens är ett dugg läskig. Någonstans.

Så är det måndag igen. Ny vecka. Nya tag.
Jag känner mig tyvärr rätt omotiverad just nu. Har inte så stor lust till något alls. Som jag skrivit här tidigare så tror jag att trötthet är en del i det hela. Höstmörkret en annan. Men jobbstressen är nog den största boven.
Men jag försöker ändå att ta vara på och njuta av de bra och sköna stunderna. Och som tur är så är de är många!

22 kommentarer:

Petchie75 sa...

Vilken mysig födelsedag M fick! Jättefin presentation av frukosten, så borde man göra lite oftare! Jag är så dålig på att duka riktigt fint.
Pizzan ser ju helt enorm ut! Åt ni upp hela? ;-) Och ELla är ju så söt som vanligt, jättecool outfit hon hade på sig (och Marimekko-hakklapparna är ju verkligen en klassiker).
Hoppas att denna veckan inte blir lika tung för dig och att du får mer energi snart - nu är det ju inte så långt kvar till T-giving! Ska ni göra något särskilt eller bara vila upp er?
Stor kram!

Anne sa...

Vilken jättefin födelsedag, jag tycker det låter helt perfekt! Supermysigt!
Marrängsviss, hur gott som helst. Jag förstår M var i himlen. Vi åt också pizza i helgen, men er såg och lät mycket godare. Haklappen kände jag direkt igen, läste sen i texten att du skrev Marimekko haklapp. Lillskruttan är riktigt trendig :)
Jag kan förresten bara hålla med om mörkret, efter det att klockan ändrades blev det verkligen mörkt alltför tidigt. Runt 5-tiden är det mörkt här nu, än mörkare blir det ju innan det vänder igen. Trist.
Kämpa på och håll ut, snart T-giving, sen jul snart och mer ledighet. Ta en dag i taget bara och försök samla upp sömn när du kan och försök hantera jobbstressen på ett bra sätt. Du är duktig Saltis! Kram!

Annika sa...

Vilken bra fdlsedag!! OCH GOD!!!
Bilden på pizzan o Ella är priceless...Pizzan ser jättestor ut och Bella-Bus är så liten! Urgullig!!
OCH vad sött med marimekkohakklappen! YAY!! jag köpte en marimekkonapp till "min" Ella på finlandsbåten en ggn, så söt!
Marängswiss har jag gjort till ngn fdlesdag här också. UPPSKATTAT!
Ja, nu blir det mörkt tidigt...vid 17:15 är det ju mörkt.
Men, snart är det t-giving och sen är det JUL!!! och då åker ni hem!!
Vi får iallafall glädjas över att de allra flesta dagar är soliga!!
KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Petra,
Jodå HELA pizzan åts upp!!!!! Ha, vi har nog börjat vänja oss vid The American Size nu..... ;-) Och vi var båda vrålhungriga!!! Men om vi itne är lika hungriga så brukar det bli en eller två bitar över på en sådan pizza.
Vi ahr inga planer för T-giving alls. Jag ser mest fram emot att det är helg, men vet inte ifall jag ev. kommer måsta jobba lite då ändå... Tyvärr.
Kram!


Anne,
japp här mröknar det också runt fem halv sex nu. Jag tycker det är trist med så lite ljus, men som Annika skrev här så får man vara glad över att de flesta dagarna trots allt är soliga!
Kram!


Annika,
Å en Marimekkonapp! Det har jag aldrig sett, men det måste varit fint! :-)
Och visst gläds jag åt att vädret ändå är såpass bra här som det är. För de grå dagarna är ju riktigt mörka så lite solsken gör stor skillnad.
Kram!

Karin sa...

En del av mina kommentarer kommer inte med, bl a ett långt inlägg jag gjorde igår (antagligen kommer jag åt ngt på iPhonens skärm...) - mycket irriterande i alla fall!

Grattis (igen) till Mats!!!!!!!!! Ni verkade ju ha en helskön födelsedag, bara det att få ligga kvar i sängen fast Ella vaknat är ju en present!

Visst är det kul när de börjar äta mat (eller mat och mat, purré och gröt är väl kanske inte mat??). R gillar bäst banangröt och potatis- och purjolökspurré (fast inget går upp mot redig bröstmjölk, det är mat det!

Jag förstår att du känner dig låg, med de långa dagar du har vore det konstigt annars (du KAN ju inte vara glad jämt!). Finns det ingen möjlighet för dig att få ett annat jobb? Skippa forsket och alla djävliga experiment (och chefer), eller är det problem med tillstånd? Jag vet bara hur mycket gladare jag blev när jag lämnade KI och hela den världen...

Anna, Fair and True sa...

Vilken enorm pizza! Men antar att den var för två? Lät som en bra födelsedag för M! Jag åt också marängsviss för ett par veckor sedan - första gången på länge! Mums!

Saltistjejen sa...

Karin,
jag ska hälsa M ditt grattis! Trist att dina inlägg försvinner. Irriterande! Men kul med de som faktiskt "kommer fram"!
Ja det är skoj nu att börja med "riktig" mat. Men än så länge (efter 2 ggr) så är den itne så poppis...haha!
Och du det där med jobbet.... Vi kan kanske ta det på mailen! Eller så kasnke jag skypar dig ngn dag framöver. Om du är hemma.
Kram!


Anna fair and True,
ja pizzan var för två. Eller för hur många ma nu vill. Det var en large. Vi brukar dela på en sådan. Ofta kan det även bli ngn bit över men igår var vi superhungriga så allt gick åt!
Kram!

Liz sa...

Maranger borde du kunna hitta pa Trader Joe's! I alla fall pa min Trader Joe's kan man fa alla mojliga maranger. Fast klart att hemgjorda ar godare. Mmmm...marangsviss!

anna of sweden sa...

Och efter en sådan skön helg känns måndagen ännu segare ... :(

MEN! Snart är det helg igen!

Kram från Philadelphia

Caroline sa...

Hej! Ska genast lasa mer av din blogg, men jag sag att du tyckte att "The Orphanage" va bra, jag o min man sag den for nan manad sen...tyckte den va kanon.
Ha en bra dag!

Caroline,NY

Suzesan sa...

Jisses vilken pizza. Men den såg god ut. Verkligen. Jag bodde garnne med en pizzeria förut. Tvärsöver gatan. Vi åt pizza minst två gånger i veckan. DEt var så gott och de visste att jag ville ha dem direkt ur ugnen. Så när jag kom in så tog de ut den och osten bubblade fortfarande när jag kom hem. Låter som om ni fick det mysigt ändårå på M:s födelsedag. Vi fyller nära varandra för jag fyllde i söndags.
Jag skrattade när jag såg marängsvissen så gott det är. Vi brukade ha det alla fördelsedagar jag och mina barn och bara vräkte i oss. Inte lägga lite på tallriken, utan börja så och sen alla tre äta med sked direkt ur skålen:)Gamla filmer är sköna ibland. Dock gillra jag inte skräckfilmer....vissa iallafall. Tänkte fråga hur det gick med Ella och nya maten...men såg att det redan fanns svar på det. Du låter lite piggare.
Vad ska jag skriva om Ella då Hahahaha Ja sötare och sötare.Hon har så fint leende och ser finurlig ut. Hon blir inte enkel för killarna när hon växer upp. De sa det på BVC om min son när han var nyfödd. "Den du när han blir femton och telefonen börjar ringa"*fniss*
Ha en bra dag
Kram
Susanne

Tankevågor sa...

Ser ut som det var en riktigt mysig födelsedag för M.
Jätteroligt att se alla bilder på lilla Ella hon är så otroligt sööööt!! :-)

Saltistjejen sa...

Liz,
hejj! Tror inte jag sett dig här förut?? Völkommen iallafall! Kul att du vill kommentera inlägget! :-)
Så det finns alltså maränger på Trade Joe´s.... Det jobbiga är att vi har ju inget Trader Joes nära oss. Tror det närmaste ligger vid Union Square och de är typ alltid kilometerlånga köer där när man går förbi, så vi ahr aldrig velat gå in där de gånger vi är vid Union Square.
Men tack för tipset!!!!


Anna of Sweden,
visst är det så. Måndag kan ibland kännas otroligt segt...


Caroline,
tror att du också är "ny" här på min blogg! Skoj! Välkommen och hoppas du vill fortsätta läsa!! :-)
Hur hittade du hit??
Och ja The Orphanage är verkligen SUPER!!!!! Jag älskade den verkligen! Framförallt eftersom den var så "mångbottnad".


Suzesan,
jadu kan tänka mig att det är nästan lite "farligt" att bo så nära en bra pizzeria... Hahaha!!!! :-)
Men vilken service att de gjorde pizzan alldeles rykande till dig!
Och kul med dina marängsvissminnen. Sååå vill man ju äta något så gott med familjen! :-)
Haha, Ells ja, just nu känns dock pojkar och pojkvänner rätt långt bort. Men vi får väl se hur det blir en dag i framtiden... ;-)
jag mår mycket bättre nu när förkylningen släppt. Lite småsnuvig och hostig fortfarande men inte alls sådär tjock i hals och huvud som tidigare. Jätteskönt!
Kram!


Londongirl,
Ja det blev en lyckad födelsedag tror jag allt. Även om det var en mycket lugn sådan. Men det passar nog M för han gillar inte så mycket "baluns".
Tur du int tröttnat på texter och bilder på Ella. Eftersom denna blogg då blivit rätt tjatig... ;-)
Kram!

Caroline sa...

Hej igen! Hittade hit genom Anna of Sweden, o jag fortsatter garna att lasa. Hur lange har ni bott i NY?

aussiekicki sa...

Vilket mysigt födelsedagsfirande! Inte illa med frulle på sängen! Jag tror dessutom att vi har samma porslin.

Ella är jättesöt i sin fina klänning!

Jag är också helt galen i marängsviss!!!! Då vet jag vad jag ska bjuda på för efterrätt när ni kommer och hälsar på någon gång!! Sedan kan du och maken min slå er ner framför samma film för ni har preciiiis samma usla filmsmak! ;-)
Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Caroline,
vad kul! :-) Vi har bott här i lite drygt 3 år. Var bor du?

Saltistjejen sa...

Kicki,
fast det var inte "på sängen". Det blev bara själva sången som var vid sängen. Sedan intogs frukosten vid köksbordet.
Vi har insett att det är enklast så med bebis och katt.... :-)

Och vadå dålig filmskak, baaah!!! Jag höjer en monsterhand i protest! :-)
Men marängsviss tackar vi inte nej till när vi någongång komer förbi och hälsar på er. Vilket jag verkligen hoppas att vi kan göra senare när ni flyttat in i ert nya hus!! Iiiiiih! Tänk det är ju snart!
Om vi tar en tur till Sverige i vår eller sommar så kan vi ju kasnke titta förbi på en fika!
Ah! Vad SKOJ det vore!
Kram!

Caroline sa...

Pa Staten Island, sen 3 ar tillbaka...innan dess har vi varit lite overallt i NY! Har bott har sen 2001!

Marianne sa...

Härlig födelsedag! Grattis i efterskott! Den där pizzan såg urgod ut!

Kram!

Anonym sa...

va kul att haklappen kommer till användning! Ella blir ju bara sötare och sötare för varje dag!
Kram från L & J i Boston

Saltistjejen sa...

Linn,
Jamen visst har den kommit till anvädnning! Används varje dag nu vid matning! Återigen TACK! Den är bara så otroligt fin OCh praktiskt!!! :-)
Hoppas ni har det bra där uppe. Här har hösten definitivt kommit nu.
Kram!

Saltistjejen sa...

Caroline,
Aha, Staten Island. Nära men ändå inte.... ;-) har bara varit där en enda gång och då var de mest för att jag tog färjan för att se Manhattans skyline... Men det är väl så här att man inte är så ofta i andra delar av staden än dem man bor och ev jobbar i. Jag ahr t ex nästan aldrig varit i Queens heller. Och Brooklyn bara ett par gånger.


Marianne,
japp pizzan är supergod!!!