lördag, november 01, 2008

I väntan på passbild...

I går var det ju Halloween här. Men M och jag hade inte alls funderat så mycket på detta. Därför hade vi heller inte skaffat någon kostym eller så till Ella. Av flera anledningar. Dels så har varken M eller jag riktigt kommit in i denna amerikanska tradition. Den liksom Thanksgiving känns mer som något vi "observerar utifrån" på något sätt. Men som vi inte riktigt tagit till oss. Dels så är ju Ella fortfarande så liten att en kostym inte alls kändes direkt nödvändigt. Om hon varit större så hade vi säkert köpt en eftersom i stort sett alla barn här klär ut sig på Halloween. Men på dagiset är det "kostymförbud" eftersom man vill undvika att de små barnen blir skrämda av vissa kostymer som ju kan se ganska otäcka ut. Och eftersom varken Ella eller vi hade någon annan Halloweenaktivitet planerad så var en kostym inte något vi alls tänkt på. Men en kollega till M, som också är svensk men som bott här i USA sedan 15-årsåldern och som nu är gift med en amerikan, tyckte att Ella absolut skulle ha en kostym till Halloween. Och hon hade en "bikostoym" hemma som ingen av hennes barn någonsin använt. Hon mindes inte ens när eller varför hon köpt den, men hon tog med sig den till jobbet igår och vi satte på den på Ella. Den passade verkligen som handen i handsken och vårt lilla bi var bara för söt!!!! Den hade även en liten gadd längst ner och även ett par små vingar på ryggen. Ella verkade trivas i kostymen och somnade strax med den på.

Eftersom jag egentligen var på väg med henne till Svenska Konsulatet för att ansöka om ett svenskt pass så blev det till att ta mitt nu sovande lilla bi i sin vagn och promenera ner till 48:e gatan där Konsulatet ligger. Jag ville nämligen inte väcka henne när hon somnat. Detta resulterade såklart i att när jag satt i väntrummet på Konsulatet och lyfte upp Ella ur vagnen så hade hon fortfarande bikostymen på sig. Två sekunder efter att jag lyft upp henne ur vagnen hörde jag en av de anställda ropa ut i högtalaren: "That was the cuuuuuuutest child I have ever seen!!! Åååå vad sött!!"

Haha, så på sitt passfoto har hon faktiskt sin bikostym på sig. Men det syns såklart inte eftersom jag inför fotosessionen tog av henne huvan. Det ser nog snarare ut som om hon har en gul-och svartrandig tröja på sig på fotot.
Tyvärr hade vi ingen kamera med oss, men jag tog ett par bilder med min mobiltelefon. Kvaliteten är inte så jättebra på bilderna, men ett litet hum kan ni iallafall få om hur vårt lilla bi såg ut där hon satt i vagnen på Konsulatet och väntade.
Vi hade tänkt klä på henne dräkten igen idag för att ta en bild med en "riktig" kamera i dagsljus, men jag har åkt på en riktig förkylning och var ganska däckad idag så det blev inget av med det. Kanske kan vi göra det imorgon. Om vi gör det kan jag lägga ut ett bättre foto senare.

Idag lyckades vi iallafall ta oss till posten för att ansöka om hennes amerikanska pass. Så nu väntar vi på både hennes svenska och hennes amerikanska pass. De ska båda två hinna komma med god mariginal innan vi reser hem till jul.
Nu hoppas jag mest att denna förkylning som fick mig att totaldäcka under eftermiddagen, ska gå över hyfsat snart. Alla har ju varnat oss att det första året på dagis är ett år som kommer vara fullt av sjukdomar och hittills har vi ju råkat ut för ett antal förkylningar redan. Detta är min andra på bara ett par månader. Och även M har ju hittills haft två rejäla förkylningar, även om vi skyller den senaste på hans syster som ju var förkyld när hon och Loff var och hälsade på....

Förövrigt kan jag säga att jag tycker att den passbild vi tog själva på Ella blev bra mycket bättre än den som de tog på Konsulatet. I sitt svenska pass kommer det se ut som om hon blundar. Detta eftersom hon hela tiden vill titta ner och inte in i kameran. Men till sitt amerikanska pass så valde vi en av de bilder där hon faktiskt tittade in i kameran.

23 kommentarer:

Petra H sa...

Ååååh, hon är ju bara såååå söt!! Jag förstår att de tyckte så även på svenska konsulatet! Jättegullig bikostym och kul att få se en ny bild på lilla Ella som bara blir sötare och sötare :D
Krya på dig och hoppas att du vaknar upp imorgon och mår bättre. Hur går det med Ella, är hon också förkyld när ni är förkylda eller har hon klarat sig bättre från dagisbacilluskerna?
Kram!

Saltistjejen sa...

Petra,
haha! Ja hon passade helt klart i sin lilla bidräkt! :-)
Och tyvärr är även Ella förskyld. Snorsnorsnor.... Jobbigt när hon ska sova och äta och även suga på nappen. Det har varit en del jobbiga nätter p g a detta. Och när man själv är dålig är det inte skoj alls...
Men man hoppas att hon blir bättre snart. Förhoppningsis får hon ett bra immunförsvar så småningom eftersom hon utsätts för bakterier o virus nu...
Kram!!

aussiekicki sa...

Vilken liten sötnos!! Sötaste biet i stan!
Vi har inte heller firat Halloween. Det är inte så stort här och de tkänns som om pumporna skulel ruttna på nolltid i värmen (när det nu är varmt).

Tråkigt att ni är sjuka igen. Det är ju tyvärr så när barnen börjar på dagis. Hoppas att ni kryar på er snart!!!

Många kramar från Kicki och alla grabbar.

Ps. Har du någon mail man kan nå dig på? Ds.

KARLAVAGNEN sa...

Så söt!!! Som sötaste honung.

Ann sa...

Oj vad jag saknar henne. Kom hem nu!!! Kram!

Karin sa...

Vilket gulligt bi!! Här hemma i Svedala firar skolbarnen Halloween och klär ut sig till läskiga vampyrer, spöken och häxor, så traditionen vi inte hade som barn definitivt kommit för att stanna. I och T gick "bus eller godis" hos oss och fick ihop hur mycket som helst...

Saltistjejen sa...

Kicki,
ja i er värme kan jag förstå att pumpor kanske inte är det bästa att ställa ut...
Men här är som sagt Halloween jättestrort. Men såklart framförallt barnens högtid. Jag gissar att det framförallt beror på att det är ett tillfälle då man kan få både spänning och godis! Två saker som alla barn verkar älska.
Och du kan maila mig på denna adress om du vill:
saltistjejen@hotmail.com
Men skriv gärna en kommentar om att du mailat (när du nu gör det) för jag kollar bara denna adress sporadiskt och inte dagligen. Men bloggen kollar jag varje dag.
Kramar till er!!!


Karlavagnen,
å tack! Ja det var ju ett väldigt bra uttryck för just detta lilla bi! :-)
Kram!


Ann,
Å gulle du! Men vi ses ju om inte alltför länge iallafall. Nu är det ju redan november! Shit vart tog tiden vägen?!?!?!!!!
Och det är i stort sett mindre än 2 månader tills vi ses igen!
Biet skickar en gosekram till dig och Loff!
Själv är jag så j-drans snuvig att jag kanske bör hålla mig från att kramas... ;-)


Karin,
jo jag har nog trott att Halloween kommit för att stanna i Sverige med. Så länge barnen tycker det är skoj så är det väl bra. Men jag hoppas att folk rent generellt skulle ta til sig de regler som verkar gälla här i USA beträffande HAlloweenfirande. Annika i Reston skrev jättebra vilka regler det är. Om du vill kan du kolla hennes blogginlägg om det här:
http://kankaglenreston.blogspot.com/2008/10/och-annika-sger-halloween-r-alltid-den.html

Kul att I och T fick ihop så mycket godis! Vad var de utklädda till??

Kramar från oss!

Anonym sa...

Jätteläckert litet bi!!
Tänkte skicka en dansk babysäng till min dotter så småningom, de är så himla läckra. Men 10 000 SKR är bara too much! Ska kolla vidare. Sedan har hon sin mormors mormors gamla brödkista hemma hos mig fortfarande....Tack för hjälpen anyway, Christina i Götet

Saltistjejen sa...

Christina,
oj jag hoppas verkligen att du kan hitta ngt bra sätt att skicka möblerna på!!!
Kanske kan det vara lite olika priser beroende på var i USA hon bor också? Alltså vilken delstat?
Kram!

Emmama. sa...

Åh vilken gullegris, förstår att folk inte kunde hålla tyst om hur söt hon är! :)

Anonym sa...

Men Guuuuuuuud va söt hon är ert lilla bi!!
Leon har inte haft någon kostym alls men jag skulle velat köpa en om jag hittat en jag gillat.

Hoppas att allt går smidigt med Ellas pass. Tänk va bra för framtiden att ha dubbla medborgarskap.
Jag ska ansöka om Leons svenska nu när jag åker dit till jul.
Ska även passa på att byta efternamn i papprena.

Hoppas att ni snart kryar på er.

Kram!

Marianne sa...

Ella har varit bedårande ända sedan hon föddes, men nu har hon fått en vaknare och mer "med" blick vilket gör att hon är sanslöst söt!

Trist med förkylningen, hoppas att den snart går över!

Kram!

Anne sa...

Jag smälter av bilderna, ert lilla bi blir verkligen bara sötare och sötare. Men som Marianne säger, Ella har såklart alltid varit söt! Jag kan bara hålla med speakern, sötaste biet i stan :)
Usch för förkylning, är nog den årstiden nu. Mycket snorande och hostande både här och där tror jag. Sköt om er!

Annika sa...

Men den ungen blir BARA SÖTARE och SÖTARE!! Vilken sockerfia!! Underbar!!
Ovh bikostymen...SÅ SÖT!!
Hoppas att vi får träffa Ella-bus näre vi kommer till NYC!!
KRAMAR!!

Suzesan sa...

Krya på dig:)
Sen så är ju Ella det sötaste bi jag sett nån gång. Oslagbart.Som vanligt visade jag min son bilden och han sa med ett leende "Näaaauuueee så fin" ;)
Ha det gott
Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Emmama,
haha, ja det var faktiskt rätt kul där på konsulatet! :-)
Och du jag såg din kommentar ang sovvanor också och jag håller med dig. Det som är "skrämmande" är framförallt folk som inte är flexibla alls, utan som kör ngn viss "modell" utan att överhuvudtaget se till vad deras barn verkar behöva för tillfället! Detta gäller ju allt inte enbart sömn utan det mesta unde barnets utveckling till sin egen person.
Kram!


Jess,
ja hoppas att det går bra med passen. Både det svenska och det amerikanska. Men det tror jag jog. Och dubbla medborgarskap är aldrig fel. Att ha tillgång till både EU och USA är ju ingen nackdel. MEn visst, bara för det lr hon säkert inte alls vara intresseerad av vare sig Europa eller USA, utan typ Asien eller Sydamerika när hon blir äldre, haha! ;-)


Marianne,
tack vad söt DU är! Ja Ella är ju väldigt mycket mer "MED" nu coh det gör stor skillnad.
Jag känner mig bättre idag än igår så jag hoppas att förkylningen ska gå över snabbt.
Kramar!Anne,
jo det lila biet var bra sött, men igår och idag har förkylningen gjort att hon varit lite väl stingslig tycker vi. Det jobbiga är såklart att vi inte har ngn aning om varför hon gråter. Man är orolig att hon har ont ngnstans men att hon ju inte kan tala om det. Själv må jag bättre idag och hoppas att det ska bli bättre för var dag nu i veckan.
kram!


Annika,
sannolikheten är rätt stor att du får träffa Ella när ni är i NYC! Ska bli såå KUL att träffa dig och Sporty igen!
:-)
Kramar!


Suzesan,
haha du är för gullig!!! Att du visar bilderna för din son tycker jag är såååå sött!! :-)
Hälsa honom och tacka även honom för sina fina kommentarer som jag får via dig.
Kramar!

Desiree sa...

Ella ser verkligen hur söt ut som helst ut i sin biluva. Kul att hon faktiskt hade dräkten på sig under passfotot. Det blir en kul story att berätta för henne när hon blir äldre. Toppen att hon snart har två pass. Det är riktigt bra kan jag intyga själv som har både ett svenskt och ett amerikanskt pass. Hoppas att du snart mår bättre. Jobbigt att var superförkyld och känna sig riktigt hängig. Men det är nog som du säger att första dagisåret är värst.

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja man är ju lite avis på ditt dubbla medborgarskap. Det hade inte varit fel att ha det.
Kram!!

Anonym sa...

Åhhhh, vad söt hon är!!!!!

Kram MrsB

Saltistjejen sa...

Mrs B,
å Tack!
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Jag säger som personalen där: Ooooohhhh, that's the cutest chil I have ever seen! :)

Helga sa...

Jesanes vad söt hon är! Och det tycker jag nog inte bara för att hon liknar Q!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
Tack!!
Kramar!


Helga,
haha ja kanske är hon lite lik Q. Jag kan doc inte avgöra det eftersom jag aldrig sett Q på "nära håll".
Kram!