lördag, januari 03, 2009

Dags för avsked

Så bär det av hemåt igen då. Hem till New York. Om bara ett par timmar ska vi upp för att göra oss klara att åka till tåget som ska ta oss till Kastrup. Där blir det sedan direktflyg till Newark.
Tiden här har gått både fort och långsamt. Känns som en liten evighet sedan vi anlände till Arlanda. Samtidigt så har dagarna gått snabbt emellanåt också. 
Det känns som alltid vemodigt att lämna Sverige. Men på samma gång väldigt skönt. Jag längtar hem nu. Till mitt eget hem med mina egna saker. Sova i egen säng och sitta i egen soffa.
Även till vardagen kan jag längta. Till rutiner. Trots att detta innebär tidiga morgnar och långa pendlingar igen. Men jag trivs ändå med min vardag på något vis.
Och framförallt längtar jag efter Lipton. 

Nu hoppas jag bara att resan ska gå bra. Att Lill-Skruttan inte ska bli otröstlig på planet. Att planet ska gå i tid. Att det inte ska bli några problem med att komma in i landet med våra nya visum.

Det kommer bli en lång lång dag imorgon. Start redan vid 05.30 och sedan är ju dygnet 6 timmar längre än normalt. Nu ska jag gå och sova. Få ett par timmars sömn efter en underbart rolig kväll hos Svägerskan, och sedan tetris-packning av våra väskor. Herregud! Vart tog allt tomrum i resväskorna vägen egentligen?!?!?


Hejdå Sverige!

9 kommentarer:

Petra H sa...

Feliz viaje Saltis och din söta familj!!
Jag vet precis hur du kände dig när du skrev det här inlägget, tror att alla vi utlandssvenskar kan skriva under på det - det är underbart att vara hemma i Sverige, och sorgligt att åka, men samtidigt så längtar man hem till sitt eget hem i utlandet...
Stor kram och håller tummarna att allt går bra med er resa!

Emmama sa...

Kanner SA igen kanslan! Hoppas ni far en bra resa hem och att ni far med allt! Jag kan meddela att jag tog modet att ha med mig 5 KILO KYCKLINGKASSLER (som jag alskar men som inte finns har) som extra handbagage och det var helt okej.. :D Sa de dar reglerna om bagage och vikt tullas det lite pa ibland.. ;) Kram pa er och trevlig resa!

Ann sa...

Det var så roligt att ha er här!!!Kom snart igen!! Alltid så trist när ni åker hem igen. Men man kan ju inte få allt =) Ha det gott och hör av er när ni är hemma i NY igen. Kram från oss på MÖLLAN

Annika sa...

Alla vi som bor i utlandet vet precis vad du menar...När jag kommer hem till US efter min lååånga sommarsemester känner jag det som om jag är i vaccum, i ett ingemansland. På julen är man ju inte borta lika länge så det brukar vara lättare så på alla sätt.
Men borta bra, men hemma bäst...så är det nog...Jag vet precis vad du menar, Saltis!!
Välkommen "hem" igen ( vi har ju flera "hemma", och alla är dom kära)
Kram!!

KARLAVAGNEN sa...

Japp jag vet precis hur du menar... Brrr...

Men Lipton väntar! Hoppas att han inte är sur för att ni varit borta. Brukar inte Siameser vara lite luriga med sådant?

Hoppas resan gick bra!

Marianne sa...

Instämmer, man längtar på något sätt alltid hem, även när man är i ett av sina hem. Och jag brukar också längta till vardagen mot slutet av längre ledigheter. I dag hade jag min första vardag på evigheter känns det som.

Hoppas nu att resan har gått bra och att Ella klarade av det lika strålande som på väg till Sverige!

Kram!

Anne sa...

Känner igen det du skriver och kan bara hålla med. Det är dubbla känslor, alltid. Sin egen vardag, rutiner och att sova i egen säng, gå till sitt eget kylskåp osv. Det är vad man längtar efter också när man varit borta. Även om det samtidigt känns vemodigt också att lämna nära och kära, veta att det dröjer tills man ses igen. Oavsett hur roligt det är att hälsa på, så vill man förr eller senare till sitt eget hem och sin egen vardag och rutiner.
Hoppas att er resa hem gått riktigt bra!!!! KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Hoppas resan gick bra och att ni kom hem som ni skulle! Kram!

Christel sa...

Hej Anna och de andra! Hoppas att resan gått bra, det var så roligt att ni kom upp till stugan så vi fick träffa er också,det blir ju inte så ofta. Kramar till er, ni är så goa... Jag har lagt några bilder i min blogg, kolla!