onsdag, januari 14, 2009

Så var det gjort...

Sitter framför datorn på jobbet och känner mig som om jag har en urvriden tvättsvamp i skallen. Trött och upprymd på samma gång. Energin har pyst ur mig men jag är ändå knasigt spänd och har svårt att fokusera på något vettigt. Tankarna fladdrar men har svårt att fastna på något någon längre stund. Läs mer än 5 sekunder...

Men trots alla dessa känslor är det framförallt lättnad jag känner. Att jag nu fått gjort det jag gruvat mig för ett tag. Att det är över. Att det faktiskt gick över förväntan. 
Jag är glad för det. Och tacksam.

Nu vill jag egentligen bara hem och krypa ner under täcket och gosa med katten en stund.
Sedan bli kramad länge av M. Och snuggla med Lill-Skruttan tills hon skrattar det där underbara skrattet som liksom bara kvillrar ur henne. Det som gör mig sådär barnsligt lycklig.

Men än är det en hel del timmar kvar innan jag kan få göra något eller allt av detta.
Gott om tid för tankarna att fortsätta fladdra runt i min urvridna tvättsvamp...

15 kommentarer:

Victoria sa...

Skönt att få något gjort som man gruvat sig för länge!! Kram/Vic

Annika sa...

ALLTID!! Det finns inget bättre än när ngt svårt är gjort.
jag vet hur du känner dig i skallen just nu :-) Känner till känslan.
KRAMAR till dig!!

Emmama sa...

Hade exakt den känslan i helgen när jag pratade ut med en bekant som jag haft en konflikt med. Underbar känsla att det är över och i mitt fall en lite jobbig känsla också eftersom samtalet var rätt jobbigt. MEN, skönt att det är gjort, vad det än är!

Kram!

Lia sa...

Åh, nu vet jag ju inte ett DUGG vad det är som du har haft för dig idag. Men ändå så kan jag verkligen känna din lättnad över att dagen är över och att allt gick bra! Vilken härlig känsla. Du har förmodligen varit jätteduktigt idag!! Jag är kanske lite efter här, men har inte riktigt fått kläm på vad det är du gör om dagarna? Är du forskare eller doktorand? Biokemi eller?? Har försökt klura ut, men det går ju sådär=). Jag tycker i alla fall väldigt mycket om din vardag, som har en skön balans mellan att vara mamma och att vara akademiker. Kul läsning helt enkelt! KRAM

Jenny E sa...

Hej A!
Lycka till med fortsättningen!
Kram

Millan sa...

Ah nu har jag hunnit lasa ikapp de senaste veckornas inlagg!! Vilken mysig jul och sverigevistelse ni verkar ha haft och jag kanner sa val igen den dar kluvna kanslan. Man vill inte lamna alla darhemma for en lang tid igen men samtidigt ar det skont att komma hem till sitt egna hem igen. Spciellt nu nar man har barn pa nagot satt... det blir lite lurigare att bo i kappsack da.

Nu vet jag inte om jag missat nagot som hant pa ditt jobb... men jag hoppas allt ar ok. Later som om det ar nagot du gruvat dig over som ar over nu och det later ju valdigt bra!

Sag aven att du skrivit om julkortsdebatten. Jag horde den pa flera hall nar jag var hemma i julas faktiskt och maste erkanna att tanken har slagit mig i och med att jag har en hel del vanner omkring mig som har haft svart att fa barn. Det ar ingen latt debatt precis for jag kan helt och klart forsta att man inte orkar se andras lycka om man tycker att allt ar nattsvart omkring an. Att inte kunna fa barn maste vara en oerhord sorg som sakert ar valdigt svar att forsta om man inet sjalv varit i den situationen. Min forsta tanke ar att jag nog inte skulle skicka kort pa barnen till folk jag vet har det svart... men det luriga ar ju att man inte vet hur just de staller sig. kanske skulle de bli ledsna om de insag att alla andra i kompisganget fick kort pa barnen men de sjalva ett med en tomte pa... o pa sa vis sarbehandlas och exkluderas annu mer? Ja jag vet inte .... hur som helst sa ar det valdigt stort med julkort i england och eftersom jag bade tycker om att fa och skicka sa gor jag det med gladje. Jag anvander mina kort som ett satt att julpynta och hanger upp dem med kladnypor pa ett snore. Dock kan jag forsta om man tycker det ar lite sloseri med pengar och kanske vore det en battre grej att ge pengar till nagon form av god garning. Och fran en rent sjalvisk synvinkel sa ar ju just korten med foton pa kompisars barn extra roliga eftersom vi traffar dem sa sallan nu for tiden. Men som sagt, jag har full forstaelse for att alla inte kanner sa!!

Jag tycker forresten att Ellas nya stol ser himla fin ut!! Vi var sugna pa en Tripp Trapp vi ocksa nar Nils var liten men kande att det var lite for mycket pengar att lagga. Men visst ar de snygga!!

Stor kram!

KARLAVAGNEN sa...

NJUUUT!

Marianne sa...

SKÖÖÖNT när jobbiga grejor är avklarade, om det så bara är ett beslut man ska ta själv. Hoppas nu att du får en riktigt skön kväll!!!

KRAM!

Saltistjejen sa...

Vic,
ja det är sååå skönt! Tror jag njuter mer idag än igår faktiskt. igår var jag sååå slut i rutan av stressen inför det hela att jag nästan inte njöt alls.
Kramar!


Annika,
japp! Men idag är det bättre.
kram!


Emmama,
oj så du har också haft en sådan där sak som skavt och skavt innan. Och jag håller med, ven om känslorna efter ett sådant där samtal kan vara blandade så är det ändå så underbart att ha fått det gjort!
Kramar!


Lia,
haha! Näe det är inte lätt att veta vad jag egentligen sysslar med på dagarna...! ;-)
Men du är bra på att klura ändå måste jag säga. Jo, jag är forskare men inte i biokemi, fast inte så jättelångt därifrån. Mitt område är utvecklingsbiologi och genetik. Spännande och roligt tycker jag själv. Oftast.
Roligt att du gillar min blogg också! Jag blir jätteglad för det!
Kram!!


Jenny,
ååå tack tjejen!
Kramar!


Millan,
Jo det var en händelserik jul och nyårssemester i Sverige. Eller semester och semester förresten, pfff! Man skulle egentligen behöva "riktig" semester när man kom tillbaks... ;-)
Ang julkortsdebatten så tror jag verkligen att bara man "har tänkt tanken" och funderat liiiite över detta att alla kasnke inte skulle älska att få kort med små ljuviga tomtebarn på, så tror jag att man kommit långt. Om man sedan ändå skikar dessa typer av kort så gissar jag att man gör det till folk man i stort sett tror är okej med det. Självklart är sådant olika och självklart kan de flesta glädjas med andra. Ens egen sorg behöver inte alls lägga sig över en på ett sådant vis att man itne kan glädjas med andra. MEN i vissa fall tycker jag att folk inte ALLS tänker efter och detta kan ju verkligen vara sårande. Så om man bara tänker lite innan och sedan ändå bestämmer sig för att skicka julkort med sina barn på, så tror jag att det ändå gör skillnad. Om inte annat så kan man ju förklara varför man ändå skickade dessa kort, IFALL personen ifråga skulle undra över detta.
Och ja, stoeln är verkligen superbra!!!
Kramar!

Karlavagnen,
Tack!!
:-)


Marianne,
ja visst är det skönt! Som ett stort tungt lass på ens axlar falit av.
Kramar!!

Emmama sa...

Har svarat i bloggen på hur man gör kollage föresten! Ladda först av allt ner gratisprogrammet Picasa! :)

Anna, Fair and True sa...

Är det bara jag som är nyfiken på vad det var du gjorde! ;) Jag hade också ett antal grejer jag behövde få avklarade den här veckan och så sköt jag upp det hela tiden. Men idag blev det gjort!

Karin sa...

Grattis till att du fått gjort det du gruvat dig för (erkänner att jag också är nyfiken!).

Jag har nu sällat mig till de arbetandes skara och njuter av att återigen få vara med vuxna :-D. Fast det ska erkännas att det är svårt att gå hemifrån och jättehärligt att komma hem. Lilla R verkar trivas med pappa, men blir väldigt glad när jag (och mina bröst) kommer hem!

Kramar!!!!

Saltistjejen sa...

Emmama,
å TACK! Ska kolla!!!

Anna Fair and True,
haha! jaså du, du är nyfiken...! ;-)
Jag ska nog ta och avslöja det hela snart, men har inte fått tid än.
Skönt att du också få dina "måsten" gjorda!
kramar!

Karin,
förstår att det känns lite kluvet att börja jobba igen. Jag var ju inte hemma så länge, så jag hann nog aldrig komma riktigt in i den där "hemmalunken" tror jag.... Jag saknade ärligt talat jobbet även under den korta tid jag var hemma. Känner helt klart att det optimala vore att jobba lite mindre än full tid. Att ev gå ner till 75% eller så. men som du ju vet skulle det aldrig fungera rent praktiskt. Så nu försöker jag istället njuta av att akademisk forskning trots allt är väldigt "fritt" och att man ju ändå bestämmer mycket över sina arbetstider själv. Så i perioder när det behövs eller om man känner att man själv behöver kan man alltid jobba färre timmar per dag eller per vecka. Och hittills har det gått väldigt bra faktiskt. Även om jag varit trött i perioder...
Men jag hoppas det ska ändras lite nu i vår.
Och detta är ngt jag kommer skriva mer om snart, och det hänger ihop med detta inlägget...
Stor kram till er alla!

cecilia sa...

Vad skönt att det som du fick gjort är gjort och att du kan slappna av!
Hoppas nu att du får sova också, då blir det en tiopoängare,

kram

Saltistjejen sa...

Cecilia,
ja de senaste nätterna har faktiskt varit tikigt bra sömnmässigt! Jippie!!!!
Hoppas du har en skön helg!
Kram!