fredag, januari 30, 2009

Fredagstema - månadens fynd

Jag är lite sen med mitt fredagstema, men här kommer det iallafall. Detta är det sista temat från Strandmamman, nästa månad vet jag faktiskt inte vem som står för temat, men någon där ute i "Fredagsklubben" får gärna tipsa mig!
Vill även passa på att hälsa Christel välkommen i denna växande skara. Jättefint och tänkvärt inlägg du hade tycker jag!

Jaha, jag skulle vilja säga att för vår del var "Måndens Fynd" något som vi fick redan i höstas. Alltså inget vi köpt eller fått under denna månad. Så varför skulle jag då kalla det för "Månadens fynd" undrar ni kanske. Jo, helt enkelt för att:
1) saken ifråga började användas för första gången denna månad
2) den används fr o m nu i stort sett dagligen, ja ofta flera gånger om dagen vilket visar vilken enorm genomslagskraft användningen av denna sak har haft!

Det (o)lustiga är väl att om man skulle försöka sig på att beskriva detta månadsfynd skulle det defintivt låta som århundradets "Ofynd"! Särskilt om man som vi bor trångt i en liten lägenhet på ca 45 kvadrat. Beskrivningen lyder nämligen såhär i korthet:
Rosa plast med inslag av andra pastellfärger. Stor, klumpig och aberful.
Det låter inte så vidare värst "fyndigt" va?!
Men det är verkligen inte utseendet som har lyft fram denna klumpiga tingest till översta platsen på listan över månadens fynd, utan Funktionen! Och den har hittills visat sig vara helt fantastisk!

Så vad är det då underar ni säkert.
Jo en s.k Exersaucer!
Ursäkta, en vad för något??!!
En Exersaucer.
Eh...???

Ja jag hade heller ingen aning om vad detta var för något förrän jag fick den av en kompis på jobbet. Och jag kan tillägga att första anblicken av den när hon dumpade av den i vår lilla lägenhet var "neeeej, vad f-n är detta?!?!??!!!!" Och även om både jag och M tackade artigt för gåvan så bestämde vi i hemlighet att den skulle åka ur lägenheten snarast. Något så fult, hemskt och anskrämligt hade vi nästan aldrig tidigare sett. Dessutom gjorde storleken att vi inte visste var vi skulle förvara den. Men efter att ha pratat med en annan f d jobbkompis så blev vi ändå övertalade att behålla detta rosa plastmonster eftersom vi annars skulle ångra oss. Och idag är vi båda strålande glada över att vi lät oss övertalas. Visst är den lika ful, lika stor, lika klumpig. MEN den är en halvårsbebis våta dröm. Och det som ger glädje till en halvårsbebis skänker i sin tur tusenfaldig glädje till halvårsbebisens föräldrar. Jag lovar.
För att ni ska få en bild av vad jag talar om kan ni kolla in filmen nedan.
Detta är premiären! 

Nedan är ytterligare ett par bilder på Skönheten & Odjuret....

Som sagt, ett Rosa Plastmonster är vad det är. Men Lill-Snorpan kan verkligen roa sig i den.


Hon når precis ner till "golvet" vilket gör att hon kan "hoppa" i sitsen. Detta är ett av hennes huvudnöjen nuförtiden. Och att ha henne hoppandes i Plastmonstret gör att man inte konstant har mjölksyra i sina stackars armar....


En glad tjej som inte helt har listat ut vad alla knappar och spakar kan användas till.

22 kommentarer:

Desiree sa...

Underbart inlägg Saltis. Ha ha den är precis som du säger hemsk till utseendet. Ett rosa plastmonster men jag har full förståelse för att om lill skruttan gillar den och har kul i den så är det klart att ni ska behålla den. Ha ha jag undrade verkligen vad det kunde vara för något då jag läste exersaucer... Men nu har jag också lärt mig något nytt. Ha en riktigt skön helg och hoppas att du och Ella fick en riktigt trevlig tjejkväll ihop. Klurigt det där vem som skulle ha en stor mjöl och vem som skulle ha öl ;-)

Fritt ur hjärtat sa...

OJ! Plattan i botten förvånade mig, trodde hon kunde springa runt i den. Fast med tanke på hoppgungans hon gillade verkar det här smart ändå. Som sagt, ful men ett fynd! *FNIZZ*

Det är lilla mej som har temat i februari;-) Välkommen över, jag presenterar dem i slutet av mitt fynd tema:-)

Christel sa...

Hejhej!
E ser mycket nöjd ut när hon rider på monstret... så får man starka ben och ett gott humör. A och A kom igår och skulle visst åka skridskor på Värsjön idag, önskar ni också kunde vara med, när vi drar igång spelhålan ikväll! Jag har tittat runt på olika fredagsbloggar, jag känner mig så välkommen på listan! Vad hittar ni på idag då?
Kram

Christel sa...

PS Jag såg filmen nu... och såg hennes stjärnögon! Må hon få behålla dem alltid. Extrakram till lilla goa E...DS

Christina W sa...

Underbart...

Pratglad sa...

vilken PINAL!!!!! *garvar* men jag fattar att den kan underhålla en liten lirare i Ellas ålder! *fniss fniss*

Anonym sa...

Såå söt hon är!
När jag läste beskrivningen på saken så förstod jag att det var plastmonstret som menades.
Ha,ha... ja snyggt är det inte.
Men högt användbart.
Leon använder sitt plastmonster dagligen.
Han tittade sååå intressant på prinsessan på filmen.
Prinsessan och plastmonstret.. :D

Ha en underbar helg!
KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Usch ja, hemsk den ser ut! Men ni kan säkert ha nytta av den. Kan man ta bort plattan i botten när hon blir större eller?

Saltistjejen sa...

Desiree,
jo vi hade det jättemysigt igår när vi chillade i soffan. Ja tills hon somnade då såklart.
Och japp detta är ett fynd, om en ful. Men konstigt nog vänjer man sig...
Kram!


Christel,
å om du läser detta innan A & A åker därifrån får du kramar dem från oss! M är i Chicago men kommer hem inatt. Själv ska jag och E träffa en eller ett par kompisar till mig och gå och fika. Det verkar vara fint väder så det blir nog en promenad också.
kram!


Christina W,
å tack!!
Och om jag inte sagt det tidigare så välkommen till min blogg!
Kram!


Pratglad,
jo den kändes väääldigt amerikansk när vi först sg den. Men nu har vi som sagt vant oss och den är superbra!
Kramar!


Jess,
jo jag minns att jag sett Leon i en liknande plastskapelse. haha! Ja ett är säkert och det är tt man omprioriterar en del saker när man har sådana här små busfrön! :-)
Hoppas ni har det ritkigt mysigt med din mamma nu!
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det är ju inte direkt någon snygg sak. Men som sagt, som småbarnsförälder har jag absolut insett frdelen med praktisk funktion framför snygg design. Synd bara att det inte alltid kan gå hand i hand.
Jo när hon blir större kan man ta bort den där ila plattan och göra om hela saken till en sk "walker". Då tar man bort själva "ringen" också. Om du ser så fins det hjul och det är denna delen (med hjulen) som blir den så kallade walkern.
Kramar!

Saltistjejen sa...

Fritt ur hjärtat,
TACK!! Såg nu att du ju skrev att du tar fredagstemat nästa månad!!!!!
Jättekul!
Kram!

Marianne sa...

Hahaha, ja men ni kommer nog ha hela huset fullt av rosa och lila grejor snart, så det är lika bra att vänja sig. Bra också att ni vet var ni har henne, så har ni händerna fria lite då och då. Hon är ju så bedårande söt!

KRAM!

Suzesan sa...

Hahahaha vilket roligt inlägg och saå gillade jag din beskrivning av "The thing" Plastmonstret... men så användbar.
Haha jag kan förstå att hon trivs. Det såg nästan ut som hon diggade lite till musiken andra gången när hon startade den:)Vilket leende.
Haha Skönheten och Odjuret bra tänk det där.
Så söt hon är Ella.
Tack för filmvisningen.Jag tror den är äör bra för planering och rörelser och att fundera ut lösningar lilla prinsessan.
Hoppas ni hade en trevlig tjejkväll.
Ha en bra lördag.
Kram
Susanne

Saltistjejen sa...

Marianne,
jo kanske, fast jag försöker att undvika att det ska bli ALLTFÖR rosa och framförallt alltför "plastigt". Men med en mastodontplastmonseter som dettavar det inget att göra åt. Och att då och då kunna äta ifred eller föra tt normalt samtal eller se lite på TV utan ständiga avbrott ÄR verkligen skönt! Så plastvidundret blir kvar ett tag till! :-)
Kram!


Suzesan,
jo jag tror hon gillar när det spelar. Hon brukar ibland hoppa upp och ner då och skratta. Men jag tror inte hon riktigt helt har förstått hur hon ska starta musiken. Hn vet vilke "knappar" hon ska fixa med, men inte exakt HUR hon ska göra med dem, Så det brukar bli lite slumpmässigt när hon bankar och slår på dem, haha!
Och ja vi ahde en mysig kväll igår! Och vi har även haft en mysig morgon.
Stor kram!

Anna sa...

Hej!

Jag har skapat ett litet forum som jag kallar Smågodis (http://smagodis.getforum.org) för svenska tjejer bosatta i Nordamerika eller intresserade av USA/Canada i allmänhet och kanske planerar att resa eller flytta hit. Till skillnad från SWEA och Svenska Mammor, så är det gratis.

Jag fick idéen då jag dagligen läser svenska bloggar från USA, där vi alla delar med oss av tips och information i kommentar fälten, men eftersom inte alla har en blogg så kommer ett forum till bra användning. Namnet Smågodis,
eftersom vi saknar lösviktsgodis och att det är helt enkelt ett forum med lite gott & blandat!

Själv bor jag i Californien med min man och dotter och har
bott i Canada och USA i snart 12 år.

Om du har en blogg och tycker att Smågodis Forum låter kul,
informera gärna dina läsare så vi kan nå så många svenska tjejer i USA och Canada så möjligt! Och har du ingen blogg, så skicka email eller skvallra om Smågodis till dina svenska kontakter!

Tack för hjälpen och jag hoppas att vi alla kan knyta lite
kontakter, få lite tips och idéer!

Kram,

Anna

Forum - http://smagodis.getforum.org

Blogg - http://www.thethriftystylist.blogspot.com/

Jemayá sa...

Du skriver så jätteroligt - jag var helt trollbunden "VAD kan det vara??" - och fick mig ett varmt, gott skratt, vilken härlig videostump!!! Och vilken härlig pryl, precis som du säger "en halvårsbebis våta dröm" :):):). Fotot på hennes ben är också helt bedårande! TAck för att "you put a smile on my face" !! kram

Emmama sa...

UNDERBART! Ser att ni numera bor på typ 44 kvadrat men det är det ju såklart värt! Namnet är ju dessutom helst otroligt passande på det lilla monstret. MEN, är Ella glad är alla andra glada! :)

Kram!

Lia sa...

Åh, jag fullkomligt smälter! Vilket charmtroll. Underbar liten tjej ni har Anna. Det är så roligt att följa er lilla familj här på bloggen. Och det var ju lite lustigt med pojken på Ellas dagis som tog dig för att vara hans mamma. Det är verkligen svårt att veta vad som pågår i barnens värld och huvuden, eller hur!? Kram

Saltistjejen sa...

Anna,
Å viklen superbra idé och vad roligt att du verkligen gjort något kreativt av den och förverkligat den! Stor applåd till dig för detta!!!! :-)
Jätteroligt! Ska surfa in på smågodis och kolla lite!
Kramar!!!


jemayá,
haha vad kul att du inte riktigt förstod vad det var först! :-) Fast det är svårt att ens föreställa sig denna manick om man inte vet att sådana existerar. JAG hade aldrig kunnat tänka mig att man kunde producera och framförallt sölja något så fult innan jag såg den
Kul att du fick dig ett gott skratt också! :-)
Kramar!


Emmama,
japp rutn 40-45 kvadrat har vi att röra oss på. Så monstret tar en del plats, men som sagt det är det värt! :-)
kramar!


Lia,
Vad kul att du gillar att följa bloggen. Ibland kan amn känna att det kasnke inte intresserar så många som inte känner oss att följa våra vardagsbekymmer och glädjeämnen. Men det är jätteroligt att ni tycker om att läsa!
Och ja episoden på dagiset är lite överraskande men som du skriver så är det inte lätt att alltid förstå vad som försiggår i barns huvuden?!
Kramar!!

Annika sa...

Karolina hade också en sådan, och som hon ÄLSKADE den!!
men fula är dom, och tar plats gör dom.
Men när man är småbarnsmamma väller huset över att plastgrejjer i himlens alla färger.
Iallafall så minns jag att exersaucern var ett enormt fynd i detta huset också för sisådär en 12 år sen!!
Kram!!!

StrandMamman sa...

Det var "fyndigt" skrivet :)) Hon är gullig er lilla tjej, och kommer säkert att ha mycket skoj med sitt "monster"!

Saltistjejen sa...

Annika,
jaha så karolina hade en sådan. Där ser man! ja själv visste jag itne att de existerade frrän vi fick denna av min kompis. Men den är som sagt en succé!!
Kram!


Strandmammam,
Tack! Ja, hon och VI har väldigt mycket glädje av monstret redan!
Kramar!