fredag, januari 02, 2009

Söder som söder....

När vi åkte till stugan idag körde vi förbi denna flagga. Jo, visst vet jag att vi är i Södern, men just denna flagga kändes väldigt överraskande att se här...!


Ännu mer absurd blev känslan när bilradion plötsligt började spela en "banjolåt" just som vi passerade huset! Syd som syd eller vadå?!Bilderna är något sneda eftersom de är tagna ganska snabbt genom bilfönstret.

6 kommentarer:

Pratglad sa...

flaggan syns inte så där strålande bra.. men fnissframkallande är det i alla fall!

sköt om dig och hoppas Sverigevistelsen varit vilsam trots allt farande!!

*gott nytt år-kram*

Saltistjejen sa...

pratglad
nä jag vet. Fotona blev rätt hastigt tagna genom bilfönstret eftersom det kom bilar bakom oss. Kanske borde jag laddat ner dem i större storlek..? Så man kunnat klick på dem. Men men.....
Kramar!!!

Fritt ur hjärtat sa...

Hi hi påminner mig om en marknad jag var på... Röstånga, i södern någonstans;-) Då väntade jag på banjomusiken....

Annika sa...

Vår granne i Österbotten i skärgården där har en sådan flagga uppe HELA tiden på sin tomt.
För visst är det the confederate flag du har på bilden??
Efter 40 år i USA flyttade han o frun (bodde i CT hela tiden, men gillar nog vad flaggan står för) hem igen, men nog är det mkt han har med sig härifrån i tycke och smak. Bla starka värderingar på gott och ont. Mest gott, trots allt. Han är en otroligt färgstark person som inte är rädd för att sticka ut på ngt sätt. Man håller oftast inte med honom, men man garvar ändå---och kan på ngt underligt vis fatta vad han menar.
När man kör förbi hans ö på sommaren så vajar just den flaggan i vinden utanför hans otroligt mysiga sommarstuga. Det ser märkligt ut, men så är det. Inomhus finns det tavlor med Wille Nelson mfl...HAHA!!
Undrar vad historien bakom denna flagga och dess ägare är?
KRAM!!

Petra H sa...

Hm, märkligt - nog för att Skåne ligger i söder(n)... Vi har pratat om att skaffa en spanska flagga att flagga med när O är i sommarstugan eftersom det vimlar av norska och danska flaggor i vårt sommarstugeområde ;-) Eller kanske inte...
God fortsättning, snart bär det väl tillbaka över Atlanten? Trevlig resa!
Kram

Anonym sa...

Så har vi det här i Södern i de innersta skogarna, hahahhahha

Synd att vi inte hann träffas denna gång, men det kommer kanske fler????

Kram på er

Mrs B