torsdag, september 10, 2009

Fredagstema - 4 saker du måste se i min stad

Jag missade det första Fredagstemat (eller Show and Tell som det ju också kallas) eftersom jag förra fredagen var hos Petchie och O i San Juan.
Septembers teman har valts av Mais Oui och fredagens tema var "4 saker du måste se i min stad".

Eftersom jag råkar bo och leva i en av världens mest besökta turiststäder är detta tema lite knepigt. De flesta har redan sina "måsten" i denna staden. Egna personliga favoriter. Eller de vanliga s.k "turistfällorna". Som t ex en av stadens symboler Frihetsgudinnan. Eller kanske Empire State Building. Eller varför inte några av stadens alla museum? Eftersom dagens Fredagstema råkar infalla på årsdagen av 9/11 eller Elfte september som vi ju säger i Sverige så vill jag självklart även nämna den speciella plats där så många omkom. Just de Två Tornen var ju förr ett mycket välbesökt turistmål och för många något man bara "måste" göra i staden. Jag har själv aldrig varit uppe i WTC när tornen stod här eftersom mitt första NYC-besök var ett par år efter att de föll, men M var upp i det ena när han var här på 90-talet. Självklart känns denna dagen speciell p g a vad som hände då för nu 8 år sedan. Särskilt nu sedan man bott här och verkligen tagit staden till sitt hjärta. Dessutom känner jag ju flera som bodde här då det hände. Jag har även träffat en kvinna som arbetade i ett av tornen då, men som av en slump hade försovit sig just den dagen vilket kanske räddade hennes liv. För vissa besökare är ju t ex Ground Zero just en sådan plats de vill se. Det ser fortfarande mest ut som ett stort hål i marken men visst har det hänt en del med hålet sedan vi flyttade hit men det käns som om det dröjer lite innan det Memorial som ska byggas där kommer att vara klart.

Jag kan som sagt efter snart fyra år här endast sammanfatta min känsla för New York City i ett ord: Kärlek. Och detta ord rymmer allt från buller och stök, folkmyller och trängsel till underbar mat, fantastiska andingshål, enormt utbud (både bredd och djup) och framförallt mulit-kulti (både språk och mat, seder och traditioner). Jag kan dock förstå ifall vissa personer har svårt för denna stora och stökiga stad. Det tar ett tag att vänja sig. Särskilt vid ljudnivån och speciellt om man är svensk. Som svensk uppskattar man ju ofta natur, lugn, prydlighet och renhet. Och just detta är några av de saker som jag kan sakna allra mest här. Men om man klarar av att anpassa sig till bullrande bussar, tutande taxibilar, högljudda personer, skrikande barn och trängseln i vissa kvarter så öppnar sig staden på något vis. Man kan njuta av den. Det jag framförallt älskar är att den alltid känns så full av liv! Och att mångfalden är så stor.

Det är svårt att begränsa vad jag skulle vilja säga att man bör se av "min stad" men nedan är ändå några av de saker jag personligen uppskattar väldigt mycket med staden.


Byggnader

Här finns ju flera kända byggnader som många vill se. Men stadens (i mitt tycke) vackraste byggnad - Chrystler Building. Särskilt på natten då den lyser! Och för er som vill se en pampig entré kan ni gå in i lobbyn (ingång från Lexington Ave och 42nd street, vid Grand Central).


Av de museum jag varit på här så är MoMa, Metropolitan Museum of Art samt Guggenheim favoriter. Även arkitekturmässigt är Guggenheim verkligen värt ett besök. Här syns det sistnämnda. Ytterligare ett museum som jag rekommenderar är det på Ellis Island. Tyvärr har jag ingen bild på det nu, men det är oerhört intressant att få läsa mer om den enorma våg av invandrare som kom hit under 1800- och 1900-talet och vars ättlingar faktiskt utgör en stor del av New Yorks befolkning idag. Ja, även andra delar av USA, som till exempel "svenskbygderna" i norr dit så många svenskar och skandinaver tog sig efter att de släppts in via Ellis Island. Det var ju just Ellis Island som var Den stora Porten in i USa då på den tiden och alla immigranter kom via Ellis Island. Fascinerande!


Parker

Mitt absoluta MÅSTE är Central Park, eller Parken som vi säger i dagligt tal. Detta är verkligen stadens andningshål. Hit kommer man gärna och det är lika vackert och mysigt oavsett om det är morgon, dag eller kväll. Sommar, höst, vår eller vinter. Alla tidpunkter och årstider har sin charm i Parken och jag bara älskar att vara här. Flanera omkring, ha picknick, sitta och studera folk eller bara ligga på någon gräsmatta och njuta. Jag är så himla glad över att vi bor såpass nära Parken som vi gör. Här ovan syns West Side på andra sidan "dammen".


På somrarna är det många "cykeltaxis" som kör främst turister både i och utanför Parken. Här står de ovanför en annan av mina favoritplatser i parken nämligen Bethesda Fountain som står alldeles söder om The Boathouse. Det senare är förövrigt ett mycket mysigt ställe att stanna till på för en drink på deras uteservering vid vattnet, eller att äta brunch på en helgmorgon!


Här syns själva "Ängelstatyn" Bethesda Fountain men The Boathouse ligger lite dolt av träden till höger i bilden. Det ligger nämligen på andra sidan dammen.


Lite väster om just ovannämnda Bethesda Fountain och The Boathouse finns Bow Bridge. Den är ett väldigt populärt ställe för bröllopspar att fota sig på.


Här är samma bro fast i vinterljus.


Häst-och-vagn kan man också åka här.


Här är Parken södra del.


Att promenera i Parken på våren när frukt- och magnoliaträd står i full blom är underbart!


Ytterligare en del av Parken jag älskar att promenera eller jogga (på den tiden jag gjorde det...) runt är "The Reservoir". Särskilt ackert är det att gå här i skymningen när det sneda kvällsljuset lyser på alla husen längs den östra sidan medan husen på den västra avtecnar sig som siluetter mot den rosa-röda himlen.
På våren (i slutet a april ungefär) blommar det körsbärsträd längs med promenadstråket på östra sidan och det är helt ljuvligt att promenera här då!


Här är de kända tornen på västra sidan. De syns på andra sidan The Reservoir.


Och som sagt, att bara ligga och ta det lugnt med benen i vädret och titta upp på trädkronorna är något som verkligen känns som en lyx i en stad som New York City. Självklart är Central park den allra bästa platsen för det tycker jag!


Men förutom stora Central park finns ju så många andra fina parker här i staden. Här är Carl Schurtz Park som ligger ca 20 block norrut från oss. Även här finns vackra träd på våren!


En annan del av ovan nämnda park. Här finns även en stor och fin lekpark och som småbarnsförälder har man nu hyfsat bra koll på olika lekparker i den närmsta omgivningen. Lekparken i Carl Shurtz Park hör till en av favoriterna!


Carl Shurtz Park ligger alldeles intill East River så det är även mysigt att promenera längs det lilla gångstråk som finns alldeles intill själva parken.


Botaniska Trädgårdar

Det finns även vackra Botaniksa trädgårdar här, men då får man ta sig från Manhattan. Den största "The New York Botanical Garden" ligger i Bronx och där kan man lätt spendera en hel dag promenerandes utomhus. De har även fantastiskt vackra gamla växtus där som ofta har olika specialutställningar. Bland annat har vi varit där på den åriga orkidéutställningen som de brukar ha varje höst. Men denna bilden samt den nedanför är faktiskt från "Brooklyn Botanical Garden" som ligger nära park Slope i just Brooklyn.


Både bilden ovan samt denna är från den asiatiska trädgården som finns anlagd i Brooklyn Botanical Garden.


Längs med gator och avenyer

Något jag annars inte kan få nog av är att helt enkelt bara promenera runt i staden och liksom känna på atmosfären. Titta på förbipasserande och njuta av den årstid det för tillfället är. Allra härligast är våren då det mesta blommar, men även hösten som här oftast är ljummen och skön. Detta är min promenadväg till Lill-Skruttans dagis tillika min väg till jobbet. I maj blommar det azaleor längs med trottoaren och det är himla fint.


Ytterligare en bild som jag redan har haft i ett annat inlägg här på bloggen, men jag kunde inte låta bli att ta med det här eftersom jag tycker den ger en väldigt New Yorkig känsla. Inte det New York man ser på film eller i TV-serier, men just det New York man kan uppleva om man strövar omkring i lugn takt och njuter av det "småstadsliv" som faktiskt finns i flera kvarter runtom i de flesta olika delarna av staden.


Okej det var Fyra saker, eller snarare fyra kategorier kanske. Som sagt, det är svårt att välja ut vissa saker eftersom det finns oändligt mycket att se här. Redan nu känner jag att jag missat en massa ställen och platser som jag tycker om att besöka och/eller vistas på. Men en sak kan jag säga och det är att denna staden har något för i stort sett alla smaker. De flesta kan hitta åtminstone något de tycker om här vare sig det handlar om shopping, kulturellt utbud, kulinariska upplevelser eller mest att insupa den internationella atmosfären.
New York City är en stad att upptäcka. Och det kan man göra igen och igen och igen....

32 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Hm, jag får nog omvärdera .... har hela tiden tänkt mord i anknytning till Amerikanska parker, TV har ett visst inflytande i vad man får för bilder till städerna. Skulle helt klart kinna hitta saker att se där också inser jag.

Erica Pettersson sa...

Hej!
Först: Tack för kommentaren i min blogg :) Vad roligt att du gillar mina bilder!

Och vad roligt ditt inlägg var att läsa! Jättefina bilder och bra text. New York hör till min topp-3 av vilka Amerikanska städer jag drömmer om att besöka, så jag började längta mer bara av att läsa ditt inlägg :)
En barndomskompis har precis kommit hem efter ett år som Au pair i New Jersey, så jag är bara liite avundsjuk ;)
Central park verkar vara riktigt underbar! Där skulle jag inte ha något emot att vistas under en dag (eller kanske ett par dagar) tillsammans med min kamera. Jag skulle nog kunna förutspå att den skulle gå varm ;)
Och alla de där rosa träden... tror att jag skulle fota upp ett helt minneskort bara på dem!

Hoppas att du får en trevlig helg!

Saltistjejen sa...

Fritt ur Hjärtat,
hahaha ja det är inte bara mord i parkerna här kan jag lova dig!! :-)
Jag tror säkerrt du skulle hittamånga saker här att se och uppleva.
Kram!


Erica,
å men du TAR ju fantastiskt fina bilder!
Och du skulle verkligen kunna hitta mycket att fota här. Det är som sagt en stad som har mycket. Allt från myllrande folkliv till vackra träd och växter i parkerna och såklart en mängd intressanta byggnader o miljöer.
Kram!

Taina sa...

WOW!!!! Saltis, nu får du nog extraknäcka på turistbyrån! JÄTTEfin guidning och jag kommer definitivt att återgår till denna sida nästa gång jag åker dit. Kanske jag får en privat guidning då?

Ja det finns ju SÅ mycket att se och trots att jag varit där några ggr och när man kommer hem är det alltid samma visa: "Åh DET skulle jag ha gjort eller sett". But I´ll be back.

Ha en skön helg!

Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Taina,
självklart kandu få privat guidning när du kommer! Allt beror såklart på NÄR och hur lämge du/ni stannar samt väder o årstid men lite promenader kan man ju allti få in och då kan man ju välja promenadstråk och mål! :-)
Kramar!!

Västmanländskan sa...

O, vilket långt, härligt och inspirerande inlägg! Jag har bara varit i NY en gång och då gjorde vi alla" turistmåsten". Det skulle vara verkligt härligt att åka tillbaka och uppleva staden på flera olika sätt - en kulturresa, en shoppingresa, en teaterresa, en matresa, en "bara strosa omkring"-resa ...

StrandMamman sa...

Underbara bilder! Har varit 2 dagar & 1 natt i NYC som 18-åring, i samband med att jag var Lion´s sommarutbyteselev i närheten av Cortland, NY. Skulle gärna komma på nytt, det finns ju så massor att se och uppleva där. Ha det bra!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
det tycker jag absolut ni ska göra. Det är en annan stad på ngt vis när man bara kan strosa okring.
Kram!

Desiree sa...

Tack för ett härligt reportage om NY och massor med superfina bilder. Jag blir jättesugen på att åka dit och ta med mig C. C har ju aldrig varit där ens och jag var där för så länge sedan och då bara en enda dag så det finns mycket kvar för mig att se och uppleva. MOMA var jag på och det är ett museum som jag tyckte jättemycket om på en gång. Jag hoppas innerligt att jag och C får chansen att komma dit inom inte en för lång framtid. Central park verkar superhärligt och man kan verkligen förstå att det är stadens andningshål. Det behövs kan jag tänka mig. Dessutom verkar ju centralpark vara helt enorm så att den räcker till till alla. Känns som att NY finns verkligen allt och något för alla. Det kan man verkligen kalla för The giant melting pot vad gäller mix av människor, kulturer och ursprung. Det märks verkligen att du både trivs och älskar den staden. NY är för dig som Stockholm är för mig.

Saltistjejen sa...

Strandmamman,
ja det är verkligen en stad som kan erbjuda det mesta till de flesta. Så en långhelg är ju inte fel.
Kram!


Desiree,
Ja jag älskar verkligen NYC. Fast jag älskar Stockholm också. De är bara väldgt olika städer men båda har saker jag verkligen bryr mig om och uppskattar. Jag kommer nog alltid att se Stckholm som hemma. Även om jag ser NYC som hemma nu så är Stockholm djupare rotat i mitt hjärta helt klart.
Hoppas att du och C kan kommahit till NYC! Jag tror ni båda skulle upskatta staden faktiskt. Och du skulle definitivt kunna ta mycket fina foton!
Kramar!!

Annika sa...

Saltis...
SALTIS!!
WHAT haver you done to me!!??

TACK för att du drog in 9/11!! DET gjorde ju inte jag, mitt pucko, i fredags (och det borde jag ha gjort)!! DET trots att svärfar var i Pentagon när planet krashade in där.
Ärligt, jag glömmer aldrig den dagen..aldrig...den vackra, krispiga höstmorgonen 11 sep 2001!! Aldrig!
Den sitter som etsad i huvudet...

Anyway, ditt inlägg idag får mig att galet längta till NYC. Mitt blodtryck steg när jag läste ditt inlägg. DET kände jag...

JAMEN ABSOLUT!! DC i all ära, pampig, mäktig o vacker...
MEN NYC!!! NO, that is the COOLEST CITY EVER!!!
FY fan vad jag älskar NYC!!
BARA när man anländer med tåget till Penn Station och kommer upp vid Madison Square Garden är för otroligt häftigt!!
I LOVE IT!

Älskar lukterna, älskar "skiten",
älskar larmet, älskar alla människor, älskar att alal får se ut precis hursomhelst, älskar butikerna, älskar ALLA otroliga restauranger, älsakr Gramercy tavern (min favvis rest i i NYC), älskar alla parker!!

GUD, jag skulle kunna bo i NYC!!!

Det retar mig lite att så många i Sverige (sorry Simone, du är en av dem) tror att det är farligt i USA...
Visst kan det vara det, man vet vart man ska gå och inte gå.
Men annars känner jag mig SÅ trygg här.
Allt är inte som i amerikanska gangsterfilmer. DET kan vi som bor här skriva under på flera ggr om.

NYC är nog världens coolaste stad! Alltså, ajg tycker den har allt!

Kram från MIG, the NYC lover!!!

Saltis, vi kommer nog upp andra helgen i nov!! Ska bo nere vid Gramercy park. Men jag vill så gärna ses, kanske på en frulle som förra ggn...
Vi kan se om vi får ner Taina och Petra också!!! Taina kan ju behöva komma ifrån landet ett tag, hahahaahah...Sorry taina, but you DID ask for it!!!

KRAM igen, och förlåt min mega-kommentar...

O JA, Chrysler är den vackraste byggnaden i hela NYC!!!

NU slutar jag...

Lullun sa...

Så härligt att läsa om din kärlek till din hemstad!! Ja, själv hade jag ju tänkt mig att ta tre månader och bara uppleva och insupa New York. Tiden (och pengarna?!) har inte kommit till mig än, men en dag så... ;-) (Det var ju en gång som jag hade tiden - innan lillgrabben & fast jobb - men ja, drömmarna är många, så då blev det andra delar av världen istället. ;-))

Suzesan sa...

Åhh vilken härlig guidning. Nu blir jag snart sugen på att beöka NewYork nån gång. Har aldrig varit så intresserad av att åka till Amerikat men fått en liten släng av det när jag läser din/era härliga guidningar.

Ha en bra söndag.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Annika,
hahahahaa! Vad jag skrattade när jag läste din kmmentar!!!!! Haha! :-)
Kul att ni kommer i november. Absolut ska vi förska ses! Tror inte att vi har ngt inplanerat än.
Och visst är det så att det inte är farligare här än i många andra städer. Det enda man behöver är sunt förnuft.
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Lullun,
så är det i livet. Ofta är det slumpen som avgör mycket av vad som blir av och inte. Men NYC finns ju kvar så kanske du ngngång i framtiden kommer att besöka staden ändå!
Kram!


Suzesan,
jaså du så du blir sugen på att komma till USA n
r du läser våra bloggar! :-) SKOJ!
Det är ju många som itne alls är så sugna på just USA, men det jag tycker är rätt viktigt att framhäva är att USA är STORT! Så det finns verkligen massor här. Om man är itnresserad av natur och outdoorliv finns hur många vackra nationalparker som helst. Om man gillar stora städer finns ju många, inte bara NYC. Det finns dessutom öknar, fantastisk skidåkning, skärgård och ställen som Hawaii där naturen också är fantastiskt vacker. Sedan är det ju även enorma kulturskillnader INOM landet också. Så man kan få helt olika mat och levnads- o synsätt beroende på var i landet man är.
Kanske kommer du att komma över ngngång i framtiden.
:-)
KRAM!!

Marianne sa...

Jättefin kärleksförklaring till NYC! Det är verkligen en underbar stad, och jag är nog som du, att bara ströva runt och uppleva atmosfären, stöket och böket och alla människor är det jag gillar allra bäst. Men nu var det länge sedan, alltför länge sedan!

Ett av mina favoritställen är (var) Washington Square Park. Där hände alltid någonting med olika sorters konstnärer som hade performances osv.

Kram!

Stef sa...

Vilka fina bilder!!! Jag har varit i New York två gånger och älskar den staden. Jag hade mycket väl kunnat tänka mig att bo där, jag älskar livet och stadens puls! Där finns så otroligt mycket att se, tyvärr så gick vi inte till Central Park, next time!!!

kram

Marlene sa...

Vilket inspirerande inlägg! Nu längtar jag ännu mer. Vi (min sambo, jag och min då 3,5 årige son) var i New York hösten 2005 under två underbara veckor. Vi längtar verkligen tillbaka och till våren blir det förhoppningsvis en ny resa.
Är det kallt i mars i NY? Vi var där i månadsskiftet okt/nov och då var det över 20 grader varmt och folk gick i t-shirts. Förmodligen ganska ovanligt vid den årstiden?

Sen har jag en fråga till om du kanske vet, vår nu 7 åriga son är allergisk mot mjölkprotein (alla mjölkprodukter) Tror du det blir knepigt att förklara på restauranger?
Han var allergisk när vi var där 2005 men då tålde han att det tex var stekt i smör vilket han inte tål numera.

Saltistjejen sa...

Marianne,
visst är det underbart att bara "känna på" en stad. Det är det jag gillar allra mest!
Och Washington Square är en härlig plats! Fick bara inte med den här men jag tycker det är himla mysigt att sitta där och tiutta på folket. Som du säger så är det alltid folk som sjunger, spelar, dramatiserar eller gör andra saker där!
Kram!!


Stef,
ja här finns verkligen mycket för de flesta smaker!
och att ta en tur i Central park tycker jag verkligen ni ska göra nästa gång! Man kan spemndera en hel dag i den parken för den är enorm!! Jag gillar rämst de norra delarna! Från The Reservoir och uppåt, eftersom det är glesare med folk där. Men de flesta ser ju södra delen och den är riktigt fin den med. Vi är ju oftast i södra delen (som i inlägget) för det är nästmast oss.
Kram!


Marlene,
vad roligt att du tyckte det! Välkommen till bloggen förresten! Tror inte jag sett dig kommentera här förut, men OM du ahr det så ber jag om ursäkt för att jag itne minns.
Ang din son så ska det inte vara några problem. Bara ni talar om det i förväg när ni kommer till restuarangen och får menyn. Här finns väldigt mycket olika laktosfria mjölksorter som t ex sojamjölk etc. men jag vet inte ifall detta fungerar för er son om han inte tål några njölkprodukter alls? jag tror dock det ska gå bra bara ni förklarar tydligt att han itne akn äta några som helst mjölkprodukter! kanske specificera att han inte tål smör eller så heller. Det borde de förstå, men bättre vara övertydlig.
Ang vädret så är det ganska kallt här i mars. Det brukar skifta i april ungefär då våren brukar komma. Men mars kan vara hyfsat "varmt" också om det är i slutet. Men räkna inte med det. Räkna med att ta med varma kläder. Det kan vara rätt blåsigt också.
Kul att ni kommer tillbaks iallafall! Det finns som sagt mycket att se och göra här!
Kramar!

Mia sa...

Åh vad jag vill åka till New York nu! Bilderna på Central Park är underbara. Jag var i New York för många år sedan(tror det var 1987!) med mina föräldrar. Vi var uppe i WTC och Empire State Building. Jag kommer fortfarande ihåg den svindlande utsikten. Kram!

Saltistjejen sa...

Mia,
Så du var uppe i WTC! jag hann ju aldrig vara det, men har varit upp i Empire State. Skulle vilja åka upp igen men kvällstid när det är mörkt för att se staden lysa då. När jag var upp var flera år sedan och då var det en dagstur.
Central park ÄR verkligen underbart! Så om du kommer tillbaks hit så ta en promenad där en eftermiddag eller så.
Kram!

Anonym sa...

fint skrivet och så vackra bilder, och bra tips dessutom!

jag har visserligen bara varit i NYC en gång men det var verkligen love at first sight!
jag hoppas att det ska bli många fler besök!

Saltistjejen sa...

missromarker,
skoj att du tyckte om inlägget!
Roligt också att du läser min blogg.
Hoppas du kan komma tillbaka hit till staden du förälskade dig i.
Kram!

anna of sweden sa...

Tack! Vad bra! Nu fick jag lite nya tips till mitt nästa besök i favoritstaden nummer ett.

Saltistjejen sa...

Anna of Sweden,
aha vad bra!
:-)

underytanjag sa...

SÅ välskrivet som alltid! JA jag är jättesugen men skulle förstås helst åka utan barn det känns som att de är lite för små för att få ut så mkt av en sån resa kanske har jag fel, kanske tänker jag mest på stressen av att hålla reda på dom allihopa.. då får inte JAG ut lika mkt av en sån resa ;)

Emmama sa...

Ojojojoj vad underbara bilder! Jag har "bara" varit i NYC två gånger men det är verkligen en stad jag direkt tog till mig och trivdes jättebra i! Hoppas snart kunna åka tillbaka! Njut av livet där, det är en dröm för många av bo som ni gör! :) Kram!

Saltistjejen sa...

underytanjag,
tack!! vad ullig du är. Och du självklart ska du komma UTAN barn eller vänta tills barnen är äldre. Att resa så länge med barn är superjobbigt OCH att hålla ordning på dem här i staden är också jobbigt. Så nej, då skulle du inte uppleva mycket av staden. Så antingen res utan barn eller så tar du med dem om ett antal år när de är såpass stora att även de kan få ut ngt av en sådan resa!!
Kramar!!


Emmama,
jovisst är det en dröm för många. Tyvärr blir man lätt "hemmablind" och vardagen tar över även för en som bor mitt i Smältdegeln. HAha ens dagar består helt klart mer av pussle med jobb och dagistider än att ta del av stadens utbud. Men det ÄR en lyx och en ynnest att KUNNA göra det när tid och kraft finns. Det ska jag inte sticka under stol med.
Kramar!!

Anna, Fair and True sa...

Jag känner också kärlek för New York och jag hoppas få bo där någon gåg i livet, även om det bara är några månader eller ett år eller så! Jag gillar framför att promenerar utmed gator och hitta små smultronställe, en liten park eller så!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
visst är det helt underbart med en stad som man ständigt ständigt kan hitta nya smultronställen i!!!
Jag tror säkert du kan bo här någongång i framtiden om du verkligen vill det.
Kram!

Musikanta sa...

Det märks att du verkligen älskar denna stad när du skriver så fint om den och visar så vackra bilder...

Jag har bara varit i New York ensam några dagar på genomresa till Washington och missade naturligtvis Central Park. Hade ingen aning om att den var så stoooor!

Det enda jag hann med var att besöka MOMA - en fantastisk upplevelse. Och att flanera lite omkring på Manhattan. Jag tror att jag åkte en rundtur med buss och då åkte vi nog förbi the Park i alla fall...

Saltistjejen sa...

Musikanta,
ja MoMa är otroligt roligt att gå runt i också! Men det var ett tag sedan vi var där nu.
Parken är annars helt underbar tycker jag! I norr finns ju The Conservatory gardens också vilka är jättemysiga att promenera i.
Kanske kommer du tillbaks någongång? då kan du ta en promenad i parken!
:-)