onsdag, september 09, 2009

Rosa Rummet

Igår var första dagen i Pink Room.
Två timmar att bekanta sig med nya rummet och de nya lärarna. Som tur är så var ju alla barnen gamla bekanta. Likaså läraren N som följde med dem från Violet Room.
Det Rosa Rummet är lite annorlunda eftersom det är ett s.k "Toddler room". Här finns därför inte någon egen "sovsal" utan sover middag får man göra i ett annat rum tillsammans med barnen i Orange Room. Istället finns det ett litet badrum med de minsta tvättställ och toaletter jag sett! Här kommer de som ska börja pottränas att kunna gå på toaletten.

Men i stora drag kommer nog Lill-Skruttans fortsatta dagistid att vara ganska lik hennes första år. Med det undantaget att man i alla Toddler Rooms har än mer aktiviteter än i Infant Rooms. En hel del av dessa kommer dessutom att ske utanför dagiset. Fler utflykter alltså. Fortfarande främst på Campusområdet men även utanför. Som t ex till Zoo:t i Central Park. Eller en tur till någon mataffär i närheten för att handla lite frukt som man sedan kan göra fruktsallad av. Eller bara ner till floden (East River) för att spana på båtarna som kommer där.

De kommer även att få en utökad aktivitet i form av s.k "movement" vilket handlar om rörelse till musik. I Violet Room hade de ju sång och musik en gång i veckan tillsammans med en musikpedagog. Detta kommer fortsätta även i Pink Room men nu även utökas med denna "movementaktivitet" tillsammans med ytterligare en musik- och danspedagog. Det tycker jag är super!

Ytterligare nyheter är att gruppen kommer utökas med tre barn till. Alla Toddlergrupper är nämligen tio barn istället för åtta. I detta fallet handlar det om barn som stannar kvar i Pink Room eftersom de fortfarande anses lite för unga för att flytta upp med sina "gamla vänner". Om Lill-Snorpan kommer börja i nytt rum på dagiset nästa år kommer nog även hon att bli kvar i samma rum. Hon och R eftersom de är yngst i gruppen. Alla de tre "nygamla" barnen är pojkar så nu kommer det att vara några fler pojkar än flickor i gruppen. Men de här nya barnen får vi inte träffa förrän nästa vecka. De skolas nämligen in för sig.Här är ytterligare foton från första dagen i nya rummet:


Rummet är väldigt ljust eftersom hela ena väggen består av fönster ut mot campus.


Här bekantar sig Lill-Skuttan med sin nya "Head Teacher!" E.
På bordet ligger rosa Play Dough.


Gamla vänner ska återbekanta sig med varandra.


Roligast första dagen var iallafall "köket".


Särskilt att öppna och stänga ugnsluckan. Hur många gånger som helst... nästan....


Här i rummet finns en mycket brantare ramp än den i förra rummet. I början klarade Lill-Skruttan inte av att gå uppför den, men efter ihärdigt tränande och mycket ramplande och kasande på ändan lyckades hon till slut. Vilken lycka!


Dags att sätta sig till bords för att få snacks dvs mellanmål!


Snacks i form av Cherios (en sorts " fullkorns-frukostflinga" man har i yoghurt) samt blåbär.
Till detta vatten i liten mugg.


Fast det där med mugg var ju lite överkurs tyckte Lill-Snorpan. Vadå dricka vattnet? Det är väl roligare att göra en fin stråle av det!


Men till slut så dricks det lite ändå.

*) Och till er som fortfarande väntar på bilder och inlägg från vår underbara semester i Puerto Rico vill jag säga att det kommer! Jag har bara inte haft tid att gå igenom alla bilder än, men hoppas göra det i helgen. Ha tålamod!!!


22 kommentarer:

Emmama sa...

Åh, där kommer hon ju trivas! Gulligt snacks men bäst av allt är ändå MINEN när hon häller ut vattnet. Den säger liksom allt om vem som är chefen och det finns gaaaanska mycket attityd i den bilden! :D Helt otroligt sött! Hoppas allt kommer bli lika bra i rosa rummet! :) Kram!

olgakatt sa...

Man kan säkert ha många synpunkter på tidigt dagis men jag kan inte låta bli tanken att Ella har försprång framför Karl som ska skolas in på dagis nästa vecka 13 månader gammal. Håll tummarna, jag tror inte det blir lätt!
Nu börjar jag ha resfeber! Undras om Ella kommer ihåg mig när jag kommer.....
Kram och hälsningar från Sonja oxå!

Suzesan sa...

Hahah jag satt och läste och njöt av bildern för att komma till bilden med muggen och vattnet. Lill-Skruttan gav mig dagens första gapskratt. Hon é skön den lilla prinsessan.

Ser framåt bilderna från er semester det ska bli spännande. Stressa inte. Var sak tar sin tid:)Tänk att lilla Ella har varit så liten som en fågelunge och nu springer hon omkring. Gullungen.

Ha en bra dag

Kram
/Susanne

Annika sa...

Vad söt---SÖÖÖT---söt hon är, Saltis!
OCH än en ggn, grattis till ert fina dagis.
Vilken enorm tur ni har haft där. Det ser så trevligt, ljust och fint ut.
Vad fint att läraren hängde med från Rosa Rummet! OCH att alla barn känner varandra.
Det här kommer att bli jättebra!
Kramar!!

Taina sa...

Jaha, där ser man. En blivande kokerska kanske? Köket lockade.

Hahaha, vad jag skrattade åt bilden med vattenstrålen. Den är ju bara för kul och Lill-Skruttans min!

Det ser onekligen trevligt ut och SÅ himla anpassat för barn. Nu är det potträning som gäller bara Saltis :)

Kramar!!

Anonym sa...

Åh, så underbart fin Ella är!
Så himla snygg!
Dagiset verkar ju helt underbart.
Ibland önskar jag att Leon gick på dagis för att få den där sociala gemenskapen med andra barn.
Visst träffar vi andra barn men en social butterfly som han är skulle han nog stortrivas på dagis.

Jättefina bilder Saltis!
Man kan inte få nog av att se på henne. Snyggingen!

KRAM!

Saltistjejen sa...

Emmama,
hahaha ja hon har en viss attityd det har hon. ;-)
Och en mycket bestämd vilja.
Kram!


Olgakatt,
visst tycker många olika om vilken ålder man ska börja dagis. För vissa tror jag det kan vara bra för andra inte. Jag tror dessutom att det växlar mellan olika barn samt olika dagis. Hittills har vi iallafall varit supernöjda med vårt,
Kanske minns hon dig! Vi får helt enkelt se när du kommer! Det ska bli så kul att ses! jag träffade dig ju inte nu i somras.
kram!!


Suzesan,
visst var det lustig att jag lyckades få det på bild?!
Och nej jag ska inte stressa. Men det kommer definitvt bilder och inlägg om vår resa i PR senare.
Kramar!!


Annika,
Jo vi är verkligen glada över dagiet! Det är helt suveränt. På alla sätt och vis.
Kram!


Taina,
njae jag tror inte det är "matlagningen" så mycket som just att öppna o stänga luckor o skåp som lockar, haha!
Jo potträningen kommer väl snart den med. Här verkar det dock väldigt olika när de börjar med detta. Men kanske under detta året??
Jag vet att ni tränade er Minsting tidigt tidigt, men vi får se när det blir dags för vår lilla tjej. Skönt att kunna få hjälp från dagis tycker jag.
Kramar!!


Jess,
ja jag förstår att du kan känna så med Leon. Just för väldigt sociala barn tror jag dagis kan vara super. Men ni träffar ju iallafall vänner till Leon ändå vilket är bra. Alla former av relationer tror jag är nyttigt och viktigt för små barn. Både inom och utom familjen.
Hoppas du mår bättre nu också!!
Stro kram till er alla!

Camilla sa...

Vilka harliga bilder!
Jag tror att hon kommer att stortrivas dar i det nya rummet.
Kul med en massa utomhusaktiviteter ocksa.
Ni verkar ha fatt ett kanondagis till den lilla damen.

Kram

Anna, Fair and True sa...

Ser ut att vara lika trevligt och väl uttänkta och planerade lokaler som på förra avdelningen! Kul med ett så stort fönster mot "yttervärlden"! :) Bra att de kommer gå på utflykt också! Jag tycker det är så gulligt när man ser små småttingar i färgglada västar ut på färd. Här i Stockholm brukar de gå två och två och hålla i ett rep så att lärarna har koll på dem. Ja, vissa sitter i vagn förstås men från 2 år måste de nog gå. De går väl inte direkt några långa sträckor.

Har de något utrymme under rampen, t ex där de kan krypa in och leka? Har sett de på förskolor och skolor här i Sverige.

Saltistjejen sa...

Camilla,
tack!
ja det är roligt med utomhusaktiviteter också. Det har de haft även i förra rummet, men då var de ju så små så det var nog mest under senvåren och sommaren de verkligen gjorde något. Innan dess kunde ju de flesta inte gå och knappt krypa.
Kram!


Anna Fair and True,
ja det är jätteljust eftersom en hel vägg är just fönster. Så det är kul. De kan dessutom stå och se på folk som passerar utanför. Det är ju ganska många eftersom det är ett campus.
Utflykter tycker jag också är kul att de ska göra. Se lite mer av "världen".
Rampen tror jag inte har något utrymme under. Iallafall inte som barnen kan leka i. Kanske är det förvaring där för rummet är ju rätt litet? Men minns faktiskt inte nu.
Kram!!

Desiree sa...

Kul! Lilla E ser redan ut att trivas finfint i Rosa rummet. Jag är säker på att hon kommer att få det toppen där. Det är ju super att de faktiskt kör med potträning redan. Det kommer ju underlätta en hel del för er om de på dagis hjälper till med sådant. Ser ut som ett bra och hälsosamt mellis. Kul även att de får göra så mycket olika aktiviteter och utflykter. Det verkar var ett jättebra dagis som sagt där man med både glädje och trygghet kan lämna sitt barn.

Vixxtoria sa...

Fin blogg och vacker dotter. Det ser som hon trivs på sin förskola! Det verkar vara många genomtänkta delar där!

Jag ser att vi har många gemensamma bekanta bland filmerna och böckerna listade till höger också. :-)

Anonym sa...

Åh herregud vad hon är gullig!! Och hon ser ut att trivas toppen på sitt dagis, skönt!

Hälsningar från en trogen läsare som sällan kommenterar
Sofia

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja vi har inte alls funderat så mycket på potträning än, men det känns som om det nog kommer komma hyfsat naturligt kanske under detta år. Flera av hennes kompisar i rummet är ju äldre så kanske blir hon inspirerad av dem?! :-)
Kramar!


Vixxtoria,
tack! vad kul att du kikar in här.
Ja, vi har nog en del gemensamma bekanta både bland film och böcker. Fast jag ska erkänna att jag varit otroligt dålig på att uppdatera både film- och boklistan sedan vi fick E. Så väldigt många böde filmer o böcker har jag inte skrivit in i listan.... Därav ser det ut som om de flesta böcker o filmer är rätt gamla...


Sofia,
kul att du ville kommentera nu då! :-) Men ännu roligare att du följer bloggen! Kommentarer ser jag mest som "grädde på moset".
Kram!

Millan sa...

Ahhh hon ar sa sot!! Ser sa otroligt go och glad ut. Och vilken fin klanning dessutom! Plotsligen ser hon sa vuxen ut dar hon star och dricker vatten ur en mugg. Det kanns som om det tar ett tag innan Sofia ar redo for det... hon hallde ut en hel mugg med vattgen over sig sjalv idag och da hade muggen anda ett lock!
Vad bra dagiset verkar. Det hela verkar sa valdigt organiserat och jag tycke som jag skrivit forrut att det verkar sa bra att ni kan stanna och vara sa engagerade som foraldrar!

Det later som om ni hade det toppenbra hos Petra och O. Vilken harlig och rolig resa att gora! Jag ar riktigt avis maste jag erkanna! Ser fram emto foton sedan.
Kram!

Saltistjejen sa...

Millan,
jo hon har växt ngt otroligt de senaste månaderna tycker jag. Både fysiskt och i sättet. Plötsligt klev hon totalt ur den där bebispersonligheten och blev en toddler. med allt ad det innebär haha! Som utbrott av ilska och envishet när hon inte får EXAKT som hon vill exakt PÅ MOMANGEN!!! :-)
Och dagiset är vi hittills såååå nöjda med. Har ifs inga andra referensramar men jag tycker verkligen det känns toppen att lämna henne där. Som att hon får ngt där som vi inte kan ge henne. Därmed får hon ju både det vi kan ge plus annat! :-)
och PR resan var så skön och bra!!! Petra och O är bara så härliga och enormt generösa och gästvänliga. Vi hade härliga dagar och det kommer foton senare.
kram!!!!!

Petra H sa...

Ha ha, helt underbart foto på Ella och vattenglaset!! Hon övade ju lite på att dricka ur glas här i PR men fick hon ju inte tillfälle att hälla själv ;-) Kul att det fastnade på bild!!
Min syster och jag såg en rolig farkost i Central Park när vi var där - det var som en vagn med 6-8 bilbarnstolar fastskruvade som drogs av en vuxen, antar att det var ett dagis på utfärd! Det såg nästan ut som en babybuss!!
Spännande att de ska få komma ut på utfärder med dagiset, det måste ändå vara lite svårorganiserat i en sådan stor och stressig stad som NYC...
Stor kram och har tyvärr fortfarande inte hittat ditt minneskort :-(

Saltistjejen sa...

Petra,
haha det fordonet hade varit skoj att se. Ja det är nog lite speciellt att gå ut på utflykter i den här stan med dagisbarn. tror att de har rätt små grupper när de gör utflykter för der är nog för rörigt annars.
Och jo hon har provat dricka ur glas ett par gånger tidigare men har aldrig hållit i glaset själv Och du såg ju även att ganska mycket vatten kommer utanför munnen... men skam den som ger sig. Hon tyckte nog dock att det var skoj att hälla ut vattnet. mer action på det viset! ;-)
Om du inte hittar minneskortet så är det säkert inte kvar hos er. jag ahr säkert lagt det på ett "säkert o bra" ställe... Synd bara att jag inte kan minnas var det var någonstans?!? ;-)
Men du behöver inte leta. komer det fram så kommer det fram...
Kramar!!

Lullun sa...

Vilket härligt och bra dagis det verkligen verkar vara. Här är ju ressurserna enormt mycket mindre, så det är slitna lokaler, outbildad personal och gamla mer än begagnade leksaker. De lär sig nog inte lika mycket här heller, men kul har dom, det är ju det viktigaste. Fast hade nog inte haft något emot om min lillkille hade gått på Ellas dagis, ja när han var i den åldern alltså. ;-)

Saltistjejen sa...

Lullun,
jo vi är otroligt lyckligt lottade med detta dagis. Det är vi väl medvetna om. Sedan tror jag iofs att de flesta dagis är bra på så vis att barnen får utveckla sina sociala sidor och lära sig att t ex dela saker. Känns bra när man "bara" har ett barn som inte är van att dela med några syskon hemma.
Kram!!

Marianne sa...

Vad härligt det ser ut! Ja där kommer hon att trivas lika bra som i Violet Room! Och du, en jätteskillnad är ju att hon står och går på så många bilder nu!

Lycka till nya året lilla Go-Ella!

Kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det kommer bli bra tror jag fast hon har varit väääldigt ledsen när vi lämnat på morgnarna nu och det skär i hjärtat. Även om man vet att hon blir glad 5 minuter senare....
Men som sagt jag tror det kommer bli toppen när hon väl vant sig.
kramar!