torsdag, september 24, 2009

Liten uppdatering

Okej en snabb uppdatering.
Insåg att man kanske bör göra det efter att man flaggat att ens lilla dotter har Grissällskap.
Gårdagen gick bra. Men de ringde från Pink Room på eftermiddagen och sa att Lill-Skruttan inte sovit på deras naptime så hon var väldigt trött. De undrade ifall vi kunde hämta henne lite tidigare på grund av detta. M var mitt uppe i hjärnkirurgier men jag kunde, så vid 15.30-tiden kliver jag in på dagis. Lill-Skruttan ska precis få yoghurt men efter det går vi hem.

Hade tänkt att hon kasnke skulle vilja sova lite hemma. Men inte då. Väl hemma är hon minsann hur pigg som helst. Hon leker, klättrar, springer, hoppar, kryper, rullar. Babblar, skrattar, gråter, skriker, pratar, myser, äter, badar....
Full fart i 200 knyck hela tiden. Ska hon aldrig bli trött? Var är den där grissjuka tröttheten som tydligen visade sitt tryne på dagis?? Har hon motat grisen in i grisstallet igen?
Vid halv sju kommer M hem och Lill-Skruttan är fortfarande i gasen. Galet mycket bus med pappa blir det. Men inte tröttnar hon för det inte. Mer bus, mer spring. Till slut är hon genomsvettig. Håret i ett blött rufs som en gloria runt hennes huvud. Hm, ska man bada igen kanske? Nej, det får bli lite försök till lugn istället. En flaska mjölk i pappas knä.

Och då inser man att hon är trött. Riktigt trött. Genomtrött. Gnugg i ögonen och kink.
Det blir läggdags och efter att endast vaknat en enda gång somnar hon sedan om som en stock. I vår säng. Sover sedan djupt hela natten.
Skönt för även vi får sova. Ändå var vi trötta i morse. Knas.

Morgonen var rätt kinkig men lämningen på dagis gick jättebra. Så fort hon visar sig i dörren där nu så ropar flera av barnen på henne! Det känns så kul! De ropar hennes namn och vill att hon ska komma och leka med dem. Ibland säger lärarna att de frågat efter henne "hela morgonen". Skoj! Det var lek med raklödder idag vilket brukar vara en favorit. Sedan tvätt i vatten vilket också brukar vara en favorit. Inte konstigt att det gick så bra att säga hejdå i morse! Och än har de inte ringt så kanske kanske orkar hon en heldag på dagis idag. Hoppas det.

Imorgon har vi tid hos läkaren. 15-månaderskoll.
Kommer självklart ta upp detta med hennes ev grissjuka också. Vi får se ifall de vill ta något prov eller om de tycker det är onödigt.

12 kommentarer:

Marianne sa...

Så skönt att hon är pigg igen efter griseriet! Och att ni fick sova en hel natt är ju helt underbart!

KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Det är säkert bara en vanligt förkylning! Allt är ju inte the piggy flu!

KARLAVAGNEN sa...

Hoppas att ni snart är friska! Håller tummarna gör jag!

Västmanländskan sa...

Om det var svininfluens så låter det ju inte så farligt. Hoppas hon kryar på sig snabbt och att övriga familjen klarar sig. Kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
jappp det kändes välbehövligt med lite sömn. För oss alla! :-)
Kram!


Anna Fair and True,
ja vi vet ju inte. Men eftesom den ena tjejen på dagis haft Svininfluensan är det ju högst troligt att det alla barn haft sedan dess är just grisen. Alla har haft exakt samma symptom. men som sagt. Vi VET inte hundra. Huvudsaken är ju iallafall att hon mår bättre nu.
kramar!


Karlavagnen,
jo än har varken jag eller M blivit sjuka så vi hoppas att vi slipper.
Tack för tumhållning!!
Kramar!!


Västmanländskan,
nej det känns som vilken vanlig förkylning som helst. varken mer eller mindre. men det kanske var en vanlig förkyöning också. vem vet. Vi antog bara att det ev var svinisen eftersom en av flickorna på Lill-Skruttans dagis hade det.
Nu hoppas vi att vi får vara friska.
kram!

Musikanta sa...

På Mirrens dagis var det en av personalen som man trodde hade svininfluensa och det blev lite grand av en hysterisk reaktion bland föräldrarna. Det visade sig att denna hade en helt vanlig influensa efter provtagning...

Det har gått troll i hela den här debatten - influensa har ju alltid funnits och det behöver ju inte vara svininfluensan så fort man blir snuvig och hostig.

Men här i Sverige kan vi nog kosta på oss att vara ovanligt försiktiga - vi är ju inte så många som ska vaccineras som i USA...

Är din lilla Ella så pigg som du berättar är det nog ingen större fara. Lillmirren hade hög feber några dagar och ingen visste varför. Sen var han helt frisk igen...
KRAM!

Taina sa...

Hahaha, där lurade hon er allt! Ville väl ha mammas uppmärksamhet och ge järnet hemma. Full rulle helt enkelt!

Men det måste kännas skönt nu när det är över. Och att ni får sova igen för det behöver man ju annars blir man ju knäpp! I alla fall jag.

Kramar på dig och ge Lill Skruttan en STOOOOR bamsekram från mig. Och från Liisa såklart!

Desiree sa...

Även om ni har fått pussla med tiderna och sovit dåligt så känns det ju ändå skönt att höra att lillan är pigg och i gasen. Hon verkar ha klarat grisen relativt bra får man säga. Nu får vi bara hoppas innerligt att både du och M också klarar er från att smittas. Passande att ni ska till läkaren imorgon så att du kan fråga lite om grisen. Jättekul att hon trivs så himla bra på dagis och redan har jättemånga kompisar.
Kram

Saltistjejen sa...

Musikanta,
jo jag tror att många i Sverige är mer oroliga för just sådana här sjukdomar. Här verkar de ju itne särskilt oroliga trots att det visade sig att ena flickan på Lill-Skruttans dagsi hade svininfluensan. Det är ju däför vi misstänker att det är denna hon har fått. Men som sagt vi VET ju inte säkert.
Vi får se vad hennes läkare säger imorgon. Nu verkar det värsta i vilket all vara över oavsett vilken sjukdom det nu var.
kram!


Taina,
haha japp! Hon fick väldig fart när hon väl kom hem....!
:-)
Och detta med sömnen ja. Vi hoppas såklart varje natt att det ska bli en bra natt. Ibland blir vi bönjörda ibland inte. Varje natt är ny... ;-)
Stor kram tillbaks och välkommen hem igen!!!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
visst är det bra att hon redan mår bättre. Och det var som sagt väldigt bra timing att vi ska till läkaren imorgon. Dagiskompisarna är också så himla söta! Det värmer verkligen i hjärtat när man kommer på morgonen och de ropar Lill-Skruttans namn.
Kram!

anna of sweden sa...

Så skönt att höra! Det är aldrig kul när barnen är sjuka - oavsett vad det är.

Hörde förresten av Annika att det blir bloggträff i NYC i november. Får jag också komma? ;) Skulle vara jättekul att träffas.

Kram!

Saltistjejen sa...

Anna of Sweden,
såklart! Jag trodde att du och Annika redan bestämt för så lät det på henne?!? :-)
Jättekul ska det bli att ses! Hoppas att taina kommer också!
Kramar!!!