tisdag, september 08, 2009

Hemma igen

Vi kom tillbaka till NYC sent igårkväll efter några underbara dagar i puerto Rico hos Petchie och hennes O. TACK för att ni gjorde denna resa möjlig och för att ni även gjorde våra semesterdagar till något utöver det vanliga turistandet! Vi njöt och hade så roligt!

Jag har ännu inte hunnit gå igenom mina foton men det kommer att komma ett inlägg (kanske fler) från våra härliga dagar i San Juan senare.
För er som inte redan hittat/läst Petchies blogg så är här en länk till hennes inlägg om vår första dag hos dem.

Från och med idag är dock sommaren officiellt slut. Här räknas nämligen sommaren som tiden mellan Memorial Day i maj och Labor Day i september. Så nu är det alltså höst. Fast idag var det ca 22 grader och sol vilket knappt känns särksilt höstigt för en svensk. Men det är kanske detta som gör att jag verkligen älskar hösten här. Den är längre än hemma. September är ofta otroligt skön med temperaturer runt 20-25 grader och med en torr skön luft. Inte som på sommaren då det ofta är hög luftfuktighet.

Labor Day är alltid första måndagen i september och då är man ledig. Det var otroligt skönt att ha en ledig dag efter vår Puerto Rico resa. En dag att ta det lite lugnt, mysa med katterna och fixa här hemma. Umgås med Lill-Skruttan på hemmaplan kändes också bra.
Imorgon är det dock ny start.
Lill-Skruttan börjar i sitt nya rum på dagis. Det är inskolning denna veckan.
Tycker det känns nytt och spännande. Och det känns jättebra att hon återigen ska få vardagsrutiner och få träffa sina dagiskompisar.
Jag tror att det kommer bli jättebra.16 kommentarer:

Susanna sa...

Välkommen hem! Det låter som att ni har haft en riktig toppenresa. :) Själv är jag nu på plats i Harare och ska börja utforska vad stan har att erbjuda.

Kram!

Annika sa...

Skönt att vara hemma igen även om resan var nog så lyckad.
Jag vet hur väl omhändertagen man blir på PoO's Inn!!
Japp, nu är det vardag igen med stort V!
Skolan drar igång om 25 minuter...K är redo.
Det regnar...
Snart höst på riktigt--NAJS!!!
OCH jag tror också att det kommer att går toppen för Ella idag!
KRAM!!

Lullun sa...

Låter ju hääärligt alltihop! Och spännande med inskolningen. Lycka till! :-)

Taina sa...

Välkommen hem! Allt har gått bra verkar det som. Lill-Sruttan har verkligen varit på resande fot den senaste tiden. Och nu blir det ju ett nytt äventyr på dagis också! Tuff brud.

Jag längtar efter hösten och som du säger, september är ju fortfarande sommar. Tycker jag. I helgen hade vi ju runt 25 grader. Nice, men nu får det gärna bli liiite kyligare.

Kramar!!!

Anna, Fair and True sa...

Välkommen hem!

Det är faktiskt hela 20 grader i Stockholm också, har varit det hela veckan. Men det är halvmulet så det känns ändå som höst. Men man kan ju hoppas att det håller i sig ett tag. Särskilt på lördag då vi ska gå på ett bröllop.

Vad spännande det ska bli att höra om Ellas nya avdelning!

kram!

Petra H sa...

Tack själva, vi hade verkligen jättetrevligt med er!! Och hoppas att vi ses snart igen. Jag har lagt upp några foton på min blogg nu som sammanfattar ert besök från vårt perspektiv.
Jag hoppas att det inte blir för mycket nya intryck för lilla Ella med den nya avdelningen efter alla resorna på sistone. Men hon är ju en tuff och social liten dam så hon klarar säkert det galant.
KRAM från PR!

Petra H sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Emmama sa...

Härligt! Har lite koll på vad ni hittat på eftersom jag läst hos Petra men ser verkligen fram emot dina bilder också. :) Hoppas det går bra i nya rummet för Ella! Kram!

Desiree sa...

Låter som ni har haft det toppen på PR och det visste jag att ni skulle ha. Petra och O är ju ett sådant fantstiskt värdpar. Skönt att ni kom hem så att ni fick en dag hemma i lugn och ro att packa upp och fixa lite. Hoppas du får en bra vecka och att lillan kommer att trivas utmärkt i sin nya grupp. Ser fram emot att få se lite bilder från eran weekend i PR. Ha det gott och sköt om dig.

Kram

Stef sa...

Skönt att vara hemma igen! Spänd på att få se lite bilder! Ja det låter inte särskilt höstigt haha, vi hade faktiskt 22 grader varmt här hemma i sverige idag!

Ha det gott!

It´s all about me sa...

Jag som själv har bott på Puerto Rico ser verkligen fram emot dina bilder!!

anna of sweden sa...

Välkommen tillbaka!

Lia sa...

Välkommen hem, hur tokigt det än låter då jag ju inte direkt sitter i NYC och bloggar (snyft)! Jag ser verkligen fram emot bilder och text kring er semester, det är fantastiskt med bloggandet när man tom har möjlighet att besöka platser man kanske aldrig annars hade kommit till! Ha en skön vecka och njut av vardagen och lillans nya dagis (rum). KRAM!

Saltistjejen sa...

Susanna,
tack! ja det var väldig sköna dagar vi fick i PR! ;ycket tack vare Petra och O såklart!
kram!


Annika,
ja det är skönt att vara hemma också. Även om jag känner att jag gärna skulle haft ett par dagar semester till. Fast jag är samtidigt lite taggad att jobba så det är en "både-och-känsla".
Tänk att K börjat skolan. Vad snabbt sommaren gick ändå! Som vanligt...
Kramar!!!


Lullun,
ja det har hittills gått bra med inskolningen.
Kram!


Taina,
tack!! Jo hon har blivit en riktig liten Globetrotter, haha! :-)
Tycker också det är skönt med höst, men jag gillar den här ljumma hösten mycket! Att ha ca 20-25 grader men torr skön luyft är ngt jag verkligen njuter av! Tids nog kommer kylan...
Kramar!!!


Anna Fair and True,
ja jag har förstått att det är sköna temperaturer hemma i Sverige med. Härligt! Hoppas ni får kul på bröllopet!
Kram!


Emmama,
haha jaså så du har kikat hos petra du! :-)
Kramar!!


Desiree,
Vi hade verkligen toppendagar!!! Petra och O är ju bara såååå härliga och det var riktigt sköna och lata dagar för oss! Er helg där var ju väldigt aktiv vad jag förstår. Roligt! Vi gjorde inte ens en tiondel av vad ni gjorde, men det blir verkligen ett annat tempo när man har barn. Fast just nu var det exakt det jag behövde. Ett par lata dagar! :-)
Kramar!!!


Stef,
ja det kommer bilder men vet inte riktigt när. Kanske i helgen.
Härligt med varm höst i Sverige också!
kramar!


It´s all about me,
vad roligt att du bott i PR! Jag kikade in på din blogg lite. Den var fin!
Kram!


Anna of Sweden,
tack!
:-)


Lia,
jadå det kommer komma bilder och inlägg. Just nu är det bara väldigt hektiskt med inskolningen och pusslandet med jobbet. Jag hoppas dock att jag kanske kan skriva lite i helgen.
Jättebramsekram!

Marianne sa...

Ja gissa om det är svårt att inse att det är mitten av september när det är 35-37 grader om dagarna och man håller på att svettas ihjäl i rekordhöga luftfuktighetsprocent. AC:n går fortfarande på högvarv hos oss.

Kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
hahaha ja riktigt så varmt har vi ju inte!
Men nu idag och imorgon kom värmen tillbaks och det ska bli ca 27-28 grader. Men luften är torr så det känns mest skönt. Fast sedan ska det ner mot 20 grader igen och bli regnigt. Hoppas dock på en fin helg så småningom.
kram!