måndag, september 21, 2009

Ring ring

Favoritleksaken just nu är mammas mobil.
Flitigt övas både sms-tummen samt att prata.
Man kan ju undra hur många timmar det komer att bli i telefon om några år. Om hon brås det minsta på mig så hopas man att det går att få en riktigt bra "family plan" eller liknande med många många minuter....

16 kommentarer:

olgakatt sa...

Hej, hej Ella!Vi ses snart!

Millan sa...

Haha sa sot!! Visst ar det sa att man egentligen kan slanga alla farglada leksaker och bara satsa pa mobiler och tvkontroller for det ar ju anda bara det de vill leka med. Sofia sitter precis likadant och pratar i telefonen :-). Men sedan brukar allt aka in i munnen och det ar ju ingen hojdare....
kram och trevlig tisdag :-)

Annika sa...

Gulligt!
At&t har bra familjeplaner, med fria sms och annat bra, hihi!
Passar bra för oss som är galna iphone användare, hehe!
Vi ska se hur det går när Ella får sin första mobil :-) OCH hur gammal hon kommer att vara ;-)
Gillar hennes gulliga småbarnsbabbel....aaawww....
KRAMAR!!!!

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
japp snart kan ni prata på riktigt! :-)


Millan,
javisst är det så. Allt med knappar på är intressant. Och ju mer mamma o pappa använder dem desto intressantare blir de. ;-)
Mobilen brukar också åka in i munnen men då tar jag den ifrån henne. Hon vet att hon inte får ha den i munnnen. Men självklart blir hon ändå jättearg när jag tar den ifrån henne.
Kram!!


Annika,
jo vi har en AT&T plan vi med eftersom M har iphone. Todogare haade vi T-mobile. Sedan bytte ju M när han köpte iphone men jag had var min gamla. Tills vi insåg att bjag betalade ca 50 buck i månaden för min plan medan vi skulle betala endast 10 om M satte mig på sin AT&T plan. Så nu har vi gjort så.
Bra!
Kramar!!

Desiree sa...

Ha ha underbart. Ella verkar ju vara en liten social tjej så nog blir det en som kommer att gilla sin telefon i framtiden. Övar hon sms redan nu så kommer det säkerligen att inom några år gå i brinnande fart för henne att skriva sms (själv är jag långsam som en sköldpadda då det kommer till sms). Jag får kanske gå i skola hos Ella om några år.

Saltistjejen sa...

Desiree,
haha jag är också långsm med mina sms. Men det beror framförallt på att jag har min mobil inställd på "en bokstav i taget" alltså inte sådär så att man kan få hela ord på en gång. Det fungerar inte på svenska eftersom mobilen är köpt här och eftersom jag itne orkar ställa om den mellan engelska då jag kan ha denna "ordinställning" och den med "bokstäver" som fungerar för svenska sms så blir det långsamt...
kram!

KARLAVAGNEN sa...

Sååååååå hiiiimlaaa söööööööööööt! Jag smälter!!!

Musikanta sa...

Så underbart söt hon är din lilla Ella! Och duktig att knappa och prata. Lillmirren, nyss fyllda två år,är också duktig på att knappa.

Han fick tag i Mirrens mobil häromdagen och ringde upp mig. Förmodligen tryckte han på någon förhandsinställd knapp. Jag fick prata länge med honom innan Mirren kom och fick se vad han höll på med...
Kramar/M

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
:-)
Jo det är lätt att smälta. Ända tills hon blir riktigt förbaskad och skriker "nonono" hahaha! :-)
kram!Musikanta,
hahahahaa! vad roligt att han ringde dig!!!!!!! hm, man får kanske se upp ifall ens mobilräkningar börjar bli väääldans höga...! ;-)
Kram!

Petra H sa...

En så gullig film - snacka om barn av sin tid ;-) Så mycket som hon pratar kommer det säkert en massa riktiga ord jättesnart!
Jag har precis samma problem som du med att skriva sms, min värdelösa Motorola (och min fina rosa Nokia från Belgien) har så klart inte T9-inställning (heter det väl?) för svenska. Jag skriver oftast sms på svenska, O och andra kompisar här i PR ringer jag ju istället. Det jag inte förstår är varför inte den belgiska Nokian har svenska, när telefoner köpta i Sverige har närapå 20 olika språk att välja på!! (en kompis i Danmark har samma problem, hennes Nokia har inte heller svenska!) Dock gjorde jag min spansklärare glad när jag visade hur T9 funkade på hans nya Nokia (ovanligt mobilmärke i PR) - hi hi, han tyckte att det var sååå praktiskt!
KRam!

olgakatt sa...

Jag är liite orolig för strålningen till hjärnan när det gäller barn. Di lärde tvistar, visst, men jag tycker nog att försiktighetsprincipen borde gälla tills vi vet mer. Det lär vara visat att blodhjärnbarriären kan påverkas även om ingen vet vad det har för betydelse. I alla fall borde inte ungar prata timvis i mobiltelefon.Då är det nog bättre med SMS.
Får jag rekommendera att telefonen är avstängd när småbarnen leker med den?

Saltistjejen sa...

Petra,
nej visst är det störigt! Jag har ju en Ericsson och tycker att de BORDE ha svenska bara för det!!! :-)
Kul att du kunde visa din spanskläarare iallafall!
Kramar!!


olgakatt,
jo det är ju ännu ej bevisat det där, men visst kan man tänka på det. Det är ytterst sällan hon leker länge med den ändå. Inte längre än vad filmen är. Oftast slutar det med att hon vill stoppa den i munnen och då tar jag den ifrån henne. Med resultatet att hon blir tvärilsk! :-(
Så jag tror som sagt inte det är ngn större fara skedd. Det är väl isåfall mer oroligt när de blir större barnen och vill prata timmar i telefon...?!
Kram!!

Marianne sa...

Hoppas Lillsnuttan är frisk nu igen. Men det låter lite som tänder också tycker jag när febern kommer och går så där. Fast jag kommer inte ihåg så noga, ska jag erkänna ...

KRAM!

Saltistjejen sa...

Marianne,
jo det kan säkert vara både och. Hon är gnälligare än vanligt och har om möjligt ännu kortare stubin... ;-)
Men som sagt det är kasnke både förkylning och tänder.
Kram!

Västmanländskan sa...

*fniss*
Ja, vår lilla tjej har redan lyckats dregla sönder en mobilteefon och leker gärna med allehanda tekniska prylar.

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
hahaha! OJ! Dregla sönder en!!1 Måste nog vara ännu mer noga med att vår tjej inte får ha den nära munnen!!!!!
kram!