tisdag, september 02, 2014

Dagisstart

Idag är Lillebrors första dag på dagis. Inskolning. Två timmar. Det känns nästan lite sådär småhögtidligt på något vis. Nostalgiskt. För naturligtvis kommer minnena från Storasysters första dagisdag tillbaka. Vi har kollat igenom listan på saker att ta med. Det mesta är samma som för 6 år sedan. Vi känner oss inte särskilt nervösa. Vi har ju gjort detta en gång tidigare. Vi känner dagiset väl. Personalen. Filosofin.

Fast rummet är nytt. Purple. Inte Violet. Och lärarna är nya. Men vid hembesöket de gjorde tidigare i veckan kändes det himla bra. En av dem kände även igen Storasyster. Och huvudläraren hade våra vänners son haft tidigare och de var nöjda.

Det kommer vara 6 barn i rummet. Lillebror med fem andra alltså. Tre flickor och tre pojkar. Lillebror är med sina snart sex månader någonstans i mitten rent åldersmässigt. De är tre och en halv lärare till dessa barn. Alla kvinnor. Det jag hoppas och önskar är att kommunikationen mellan personal och föräldrar ska vara lika bra som sen var då Storasyster började. För hennes första år var verkligen fantastiskt på så många vis. Nu får vi se hur det blir i Purple Room. Jag tror och hoppas det ska bli bra.

4 kommentarer:

Sahra sa...

Lämnar man helt och hållet? Eller är det lite mer som öppna förskolan/kyrkis. Att man umgås med andra barn/föräldrar?
Känns helt att absurt att lämna bort en bebis på dagis.
Jag veeeet. Vi har en föräldraförsäkring i världsklass. Och jag är såå tacksam över det.
Förstår absolut att alla inte har samma möjligheter. Jag önskar bara att alla skulle kunna ha valmöjligheten att stanna hemma lite längre om de ville. Att det inte ska vara ekonomi som styr allt.
Han är ljuvlig iallafall. En riktig liten goding. Kram

Liv sa...

Å, vad spännande! Får se om han och vår E så småningom kanske blir dagis-kompisar. Vi står i kö...

Mala sa...

Oj, vad spännande. Tiden går fort. Skönt att veta att de är många lärare och inte så många barn. Hoppas att det kommer funka bra.

Annika sa...

Det där kommer att gå som smort!
Det vet vi ju sen förr.
Toppendagis, bara att gratta till det!!
Kram!