tisdag, september 30, 2014

Äppeltider

I lördags hade vi ett helt makalöst väder. Sommaren var plötsligt tillbaka. Solen sken och det blev upp emot 29 grader varmt. Men som alltid då det blir sådana här riktigt varma dagar såhär i slutet av september är det värme utan den luftfuktighet som oftast kommer på sommaren, vilket är skönt. Vi hade tidigare planerat att åka på Applepicking i helgen vilket kändes riktigt bra när nu vädret skulle bli så bra. Liksom förra året körde vi till Demarest Farm som är den äppelodling som ligger närmast NYC.

Efter att vi först fick en lätt chock då vi kom fram och insåg hur mycket folk som var där, hämtade vi oss så småningom och det blev en riktigt fin eftermiddag.

Det var sommarvärme i luften men färgerna var höstens

Min fina familj

Denna lönn var helt fantastiskt vacker!


Jag med en mycket glad Lillebror

Hej!

Här kommer vi med äpplen!

Man plockade i sådana här nätkassar


Väntan på "The Hayride" som skulle ta oss tillbaka till vägen


Nere vid parkeringen fanns mer för barn, som att hoppa från höbalar och sticka ut huvudet genom olika figurer...

4 feet tall (ca 122 cm)

Inne i affären handlade vi lite

Det blev som sagt en riktigt bra eftermiddag. Men nästa gång vi åker på något sådant här tror jag man ska vara där tidigare på dagen, eller välja en gård som ligger lite längre från staden. Tror det skulle göra trängseln lite mindre. Men för er med barn rekommenderar jag äppelplockning! Det är en väldigt mysig aktivitet att göra ihop och man får dessutom med sig söta och goda äpplen hem.

6 kommentarer:

Desiree sa...

Vilken trevlig familjeutflykt. Kul både för stora och små att åka till en äppelgård och plocka själv. Lillebror är verkligen en rikgigt söt liten en. Underbart med alla dessa sprakande höstfärger. Här känns det också som om vi plötsligt har fått sommaren tillbaka. Det har varit både varmt och vackert. Älskar äpplen. Ska försöka hitta något likande här som vi kan åka till för att plocka äpplen.
Kram!

Liz sa...

Sa mysigt! Alskar sana har utflykter av alla slag! Har har vi inte nagra appelgardar men vi har manga citrus planteringar. Mysigt och jatteroligt for hela familjen!
Stor kram

Saltistjejen sa...

Desiree,
det var det verkligen! Trots att vi först blev lite chockade av antalet besökare så blev det till slut riktigt bra. Det är ändå skönt att lämna staden ibland tycker jag och att plocka äpplen är så mysigt. Hoppas ni hittar ngn bra gård i Basel eller i närheten där ni kan plocka.
Kram!!


Liz,
Ja visst är det mysigt! Och det låter väldigt exotiskt med citrusplanteringar tycker jag!
Kramar!

Annika sa...

Brings back memories!!
Vi har så många sådana ställen runt oss. OCH vi brukade alltid åka då K var liten, till ngn pumpkin patch eller labyrint eller plocka äpplen. SÅ fint!!
Ja, vädret i helgen var otroligt!!!! Men er höst har kommit längre än vår, och det är ju helt naturligt eftersom vi är 40 mil längre söderut!
Kramar!!

Trillingnöten sa...

Åh vad kul! FUnderar på att ta oss ut nånstans vi också. Får se vad det blir till slut! :) Jag tycker så mycket om lillebrors hatt som matchar pumporna också! :)

Saltistjejen sa...

Annika,
haha ja jag kan tänka mig att ni varit på många sådana här utflykter ni med då K var liten. Nu har det varit extremt varmt för årstiden hänrycker jag. Men idag lite lägre temperaturer igen vilket är skönt. Runt 17-18 på morgonen och lite dryga 21-22 på dagen. Och ja, hösten ligger lite före oss här i "norr" jämfört med er.
Kramar!!


Trillingnöten,
ja försök få till det! Vissa ställen i New Jersey kan man åka till med public transportation också. Kolla upp apple picking så får du se vilka.
Kram!