söndag, september 28, 2014

Lite extra ledigt

I slutet av denna veckan har det varit långledigt för Storasyster. Detta eftersom det här varit Rosh Hashana, dvs det judiska nyåret och eftersom skolorna har stängt under de stora judiska högtiderna fick hon ett par extra dagar ledigt innan helgen. Hon har därmed haft hela fyra dagar ledigt. Torsdag, fredag, lördag och söndag. Med amerikanska mått är detta en lång ledighet. I torsdags regnade det så på förmiddagen spelade vi spel, bakade muffins och myste här hemma. En del av dessa tog vi lite senare med oss till dagis för att bjuda Lillebrors lärare på. Mycket uppskattat. Eftermiddagen tillbringade hon hos en kompis och senare på kvällen kom även jag, M och Lillebror dit eftersom vi var bjudna på middag. Det blev en riktigt mysig kväll och som alltid gillar jag sådana här lite mer spontana, enkla middagar då man ses i vardagen och bara är.

Middagen var hos Herr och Fru Blues, så självklart hänger det en och annan skönhet på väggarna där

Lillebror var såklart också med och låg en hel del på golvet och tog det lugnt. Men när "discot" dundrade igång var han helt fascinerad av att kolla in Storasyster och hennes kompis som hoppade runt och dansade som galna.

Fredagens ledighet började med att en av Storasysters kompisar från Kindergarten kom hit och tjejerna roade sig med att läsa böcker, spela spel och så var vi ut en stund på vår lekplats på innergården. Sedan kom M hem och vi hade vår vanliga "Fredagsfilmkväll" ihop. Denna gång blev det Shrek.

De här två älskar att läsa. Här turades de om att läsa högt på varannan sida av boken för varandra.

Senare tog vi hissen ner till vår innergård så de kunde leka utomhus en stund i det sköna vädret

Det är mycket klätterenergi i sådana här unga damer

Resten av helgen gick i fortsatt strålande väder den också och vi har hittat på en hel del saker, men mer om detta i kommande inlägg.

Inga kommentarer: