måndag, september 08, 2014

Kalas i DUMBO

Helgen har varit bra. Riktigt bra. Igår söndag var vi bjudna på födelsedagskalas vid en av mina absoluta favoritplatser här i staden nämligen DUMBO. Jag tycker denna plats är lite magisk. Mitt emellan Manhattan Bridge och Brooklyn Bridge ligger den. Med den fantastiskt fina Jane´s Carousel som en juvel i mitten. Alldeles intill East River. För er som ska besöka denna staden men ännu inte varit här vill jag bara säga KOM HIT! Ta tunnelbanan*, eller om ni kommer på sommarhalvåret (eller tidig höst) ta färjan! Strosa längs med vattnet. Ta en åktur på karusellen. $2 för en tur. Vackrare karuselltur tror jag inte finns faktiskt. Nedan är bilder från söndagens utflykt.

Eftersom F-tåget inte gick downtown från vår station idag tog vi C-tåget hit. Och fick promenera ner till vattnet lite söder om Brooklyn Bridge

Water Street nästan nere vid vattnet

Jane´s Carousel med Manhattan Bridge i bakgrunden

Födelsedagspyssel för gästerna. Inte alla kalas man får njuta av både Freedom Tower och Brooklyn Bridge i bakgrunden...

Freedom Tower, Brooklyn Bridge och ett litet hörn av glasbyggnaden som omger Jane´s Carousel

Självklart bjöds alla gästerna på minst en åktur på karusellen

Min Äppeltjej i Äppelstaden

Efter kalaset spenderade jag och Storasyster lite tid på den intilliggande lekplatsen vilken har marint tema

Här en "East River Tug boat"

Här syns masterna på den "stora båten" i bakgrunden

Efteråt tog vi F-tåget tillbaka hem till Manhattan och mötte M och Lillebror. Det blev fika i St Catherines Park där Storasyster övade så mycket på Monkey Bars att hon fick en rejäl blåsa i ena handen. Då gick vi hemåt för att ladda upp inför lite cykling. Men det är en annan historia som kommer berättas här lite senare.

*) Man kan från oss på Upper East Side ta flera tåg: F-tågettill York Street, A- eller C-tåget till High Street. Från West Side går 2- eller 3-tåget till Clark Street. För mer detaljerad färdbeskrivning kan ni läsa här.

6 kommentarer:

olgakatt sa...

Äe det den karusellen vi såg för några år sedan i Dumbo innan den kommit igång efter renovering? Ella får bjuda mig på en tur vid tillfälle! Det gör du väl, Ella?

Annika sa...

SÅ himla fint.
Måste se mer av Dumbo!!
Verkligen klassisk NYC-mark!
Kram!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
Det är densamma!! Alltså den vi först såg inne en bit från vattnet och senare flyttades den ner till East River. Där står den nu. Så fin!
Nästa gång du kommer kan vi se om vi kan ta en tur hit och i såfall åka på karusellen också!


Annika,
Ja det måste du Annika!! Det är SÅ mysigt i DUMBO tycker jag. Många gallerier och mysiga matställen och fik. Dessutom en underbar promenad längs med East River.
Kram!!

Suzesan sa...

Ser härligt ut. Vissa ställen tycka man mer om än andra :)

Kram
/Susanne

Suzesan sa...

*Tycker man mer om än andra * ska det vara :)

/S

Desiree sa...

Det ser ut att verkligen vara en jättefin karusell. Hur kommer det sig att den är inglasad? Lite skydd mot väder och vind eller? Perfekt ställe att ha födelsedagskalas. Vackert läge precis vid floden.
Kramar!