tisdag, september 23, 2014

Inte mycket sömn just nu

Just nu har vi ett fantastiskt höstväder här. Lite kyligt på morgnarna men sedan värmer solen upp luften under dagen. Temperaturen stiger då till runt 20-22 grader och det känns alldeles perfekt. Tyvärr var jag inte ute mycket igår. Alls. Hade ett tag tänkt ge mig ut för att springa men det blev inte så. Jag var alldeles för trött. Så jag lade mig helt enkelt och sov en timme istället. Nätterna nu är återigen rätt jobbiga med sömn som hackas upp rejält. Lillebror är förkyld. Sedan ungefär en vecka tillbaka. Näsan ömsom rinner ömsom täpper igen. Och detta bäddar för nätter då sömnen störs. I natt var jag uppe med honom vid 3-tiden och gick den där vaggande mammagången tills armarna domnade av tyngden från hans lilla, tunga, varma kropp. Andetagen viner. Det snörvlas och frustas. Dessutom hade han problem med magen. Ingen bra kombination. För att inte väcka Storasyster gick vi ut och lade oss i soffan i vardagsrummet. Där somnade han om till slut. Om än ganska hackigt med uppvaknanden ungefär en gång i timmen fram till halv sju i morse då vi gick upp.

Småbarnslivet. Man hade nästan glömt. Visst kommer nätter då Storasyster inte sover bra hon heller. Allt från sjukdom till mardrömmar. Men de var ändå ganska sällsynta fram tills nu. De där nätterna då man inte får sova längre än någon timme i sträck under hela natten. Men med ny bebis i huset är vi tillbaka där igen. TUR att han är så förskräckligt söt, mysig, go och charmig Lillebror. Så trots att kroppen skriker efter sömn kan man inte låta bli att skratta med honom på morgonen då han strålar mot en som en sol och pratar med sina gurgelljud. Det måste var något genetiskt det där. Nedärvt. Biologiskt överlevnads-hokuspokus. För att vi föräldrar helt enkelt inte ska kasta ut ungarna på morgonen och sedan lägga oss att sova. Tungt. Medan vargarna festar på bebisarna till frukost. Nej, trots sömnbrist och känslor som under vissa av nattens timmar snuddat vid desperation, skrattar vi med dem på morgonen och den där gränslösa kärleken värmer i magen. Och man tar sig samman. Och man går upp. Och man påbörjar dagen. Fast längtar till att få stjäla sig en snabb lur det gör jag. Och jag hoppas jag ska hinna med det även idag. Springa kan jag göra en annan gång....

6 kommentarer:

I mitt huvud sa...

Han är verkligen väldigt söt, den där lillebrodern!

Sahra sa...

Han ser väldigt nöjd ut med livet iallafall

Desiree sa...

Helt rätt att byta ut löppasset mot en tupplur istället. Du behöver alla sömn du kan få låter det som just nu. Ja han är väldigt söt och go. Stackare inte lätt med att både ha magproblem och dessutom vara förkyld. Vid dessa omständigtheter hade jag inte heller kunnat sova något vidare.
Hoppas han mår bättre snart och att sömnen också blir bättre.
Stor kram!

eastcoastmom sa...

First things first! Alltså sova.
Och han ser ju så otroligt nöjd ut er lilla kille.

Annika sa...

SÅ söt han är!!!
Ja, vädret nu är bara så underbart. Njuter av det hela tiden!!
Ta du tuppisar, de är viktiga!!
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Tack söta ni!!!!
Idag känns det bättre för natten var riktigt bra.
Kram till er alla!