söndag, mars 09, 2008

Brunch & promenad i parken

Jag upphör aldrig att förvånas över väderskiftningarna här. Det kan verkligen skifta 180° från ena dagen till den andra. Gårdagens ruskiga gråväder var som bortblåst idag när vi vaknade och tittade ut. Klarblå himmel. Strålande sol. Underbart väder helt enkelt. Vi ställde ju om klockan till sommartid här inatt, s.k "Daylight Saving Time". Detta innebar 1 timme kortare natt. Känns alltid tråkigt att "förlora" en timme, men å andra sidan så älskar jag när man flyttar fram klockan på våren eftersom man då får mycket längre och ljusare dagar i ett nafs! Nu när jag skriver detta är klockan drygt halv sju på kvällen och det är fortfarande ljust ute vilket är underbart!

M hade bestämt med sina vänner H & A att "Skypefika" klockan 10 (kl 16 svensk tid) enligt vintertiden. Men jag hade pratat med min kompis L om att träffa henne och hennes man på brunch vid 11-tiden. Eftersom vi nu ställde om tiden så krockade plötsligt dessa aktiviteter, vilket vi löste genom att flytta M's Skypefika till kl 10 enligt nya sommartiden (15 svensk tid) samt skjuta på brunchen till kl 12 (sommartid).

Brunchen åt vi på ett Belgiskt café/restaurang som heter B café. Det var ett mysigt litet ställe och vi hade hört att de skulle ha väldigt god brunch där, vilket också stämde. På somrarna kan man tydligen sitta utomhus också på deras lilla bakgård, så vi har redan planerat in att återvända dit när det är lite varmare så man kan sitta ute.
Det var skoj att träffa L & K. Jag arbetar tillsammans med L och vi brukar umgås en hel del även på fritiden. Ibland enbart hon och jag, eller tillsammans med andra vänner från jobbet. Ibland hon och hennes man K tillsammans med mig och M. Hennes man spelar trummor i ett antal band och vi har varit på en del olika spelningar han haft. Det band som går bäst är ett cover band "The sons and heirs". De spelar "The Smiths låtar", vilket jag har bloggat om tidigare framförallt på vår gamla hemsida. De bor också på Upper East Side men funderar nu på att flytta till Bronx. I stort sett för att spara pengar. Det är inte billigt med Manhattanhyror, och de planerar att försöka spara lite pengar för att så småningom kunna köpa ett hus.

Vid ingången till caféet hade de figurklippt ett par buskar som bokstäver så att de bildade namnet på stället.

Efter vår goda och trevliga brunch gick vi ut en sväng på stan. Jag behöver titta lite i mammaklädesaffär så vi gick mot Madison Avenue där vi visste att det låg något som hette "Destination Maternity". Detta blev verkligen jackpot! Här fanns bl a en affär som heter "Mimi Maternity" där de verkligen hade otroligt mycket kläder i olika stilar. Och prislappen var också helt okej. Här tror jag att jag kommer att kunna shoppa en del baskläder utan att ruinera mig. De var dessutom extemt trevliga där. En sak som var rätt skoj var också att de hade en liten "oas" för blivande fäder som går och shoppar med sina gravida fruar. Här fanns en grupp med skinnfåtöljer och uppställt en platt-TV som visade baseball (såklart...) samt ett par laptops så man kunde surfa. Hahaha! Det tyckte jag var kul!!! Liknande arrangemang har jag sett i vissa andra affärer som t ex på Macy's och det känns bara amerikanskt. Att kvinnorna kan shoppa ihjäl sig och att männen följer med enbart som bärare av alla kassar...
Jag skulle denna gång endast leta rätt på ett s.k "belly belt" eller "Tummy Tube" som märket råkade heta just här. Detta för att kunna trä över byxorna så att jag kan ha dem uppknäppta utan att det syns. Det hjälper dessutom till att hålla byxorna uppe. Det hela gick därför väldigt snabbt. En annan sak som var rätt kul var att när jag betalat och skulle gå så frågade expediten ifall jag ville ha en flaska vatten eller en flaska juice? Jag såg nog ganska frågande ut tlls hon sa "it's for you to go, and it's free". Lite roligt att de ger en flaska vätska till alla pregokunder. Haha, så att de inte ska svimma på vägen ut...! Om inte annat så känner man sig iallafall lite speciell och "omhändertagen" (på ett positivt sätt). Det kallar jag service!

Vi fortsatte vår promenad till Central park (som alltid). Här strosade vi runt och jag tog självklart en hel del bilder med nya kameran. Det var mycket folk ute som njöt av det sköna vårvädret. Trots en ganska kylig vind var det underbart vårigt i luften! Himlen så blå. Solen värmde trots vinden.

Vi gick förbi Ängelstatyn som står vid den lilla sjön. Detta är en av mina favoritplatser i södra delen av parken. Om ni sett "Angels in America", vilket förövrigt är en helt fantastisk liten "HBO mini-serie" (går att hyra på Netflix) så känner ni säkert igen denna ängelstaty. Varje avsnitt av serien börjar med en inzoomning över Central Park och denna statyn.

Här stötte vi på ett helt bröllopsfölje som höll på att fotograferas. Sådant ser man ganska ofta just på den här platsen, men det känns roligt varje gång tycker jag. Vi gifte oss ju också utomhus på en "offentlig" plats där det strövade förbi en hel del folk, både gåendes, cyklandes och paddlandes, och jag minns att jag tyckte det kändes extra roligt. De flesta stannade upp lite och tittade en stund då. Här var det enbart fråga om själva fotograferingen, inte någon ceremoni, men det är ändå något man blir glad av att se tycker jag.

Vid denna sjö ligger även The Boathouse där vi ju brunchat ett par gånger tidigare. Det ser alltid så inbjudande ut tycker jag. Oavsett årstid. Men visst det är väl från och med mars månad och framåt som det verkligen lockar till sig folk.

Några vårtecken såg vi också. Även om det mesta fortfarande går i den brungrå färgskalan, så kunde man upptäcka små vårtecken. Dels såg vi snödroppar och krokus, men även några träd som har en mycket tidig vårblomning.

Nu känner jag verkligen att våren verkligen är på gång. Visst det är fortfarande endast början av mars så vi har säkert en del kyliga dagar kvar. Till och med snö eller så. Men våren är helt klart på frammarsch. Och det känns bara såååå skönt!!!!!

10 kommentarer:

Desiree sa...

Vilken underbar söndag ni fick. Det där brunch stället lät himla mysigt. Idag hade ni minnsan strålande sol och blå himmel, härligt! Vad bra att du hittat en bra butik för mamma-kläder och att de inte heller var så farligt dyra som sådana kläder kan vara. Fina foton tagna med nya kameran gissar jag. Hur trivs du med nya kameran?

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja idag var värdet strålande!
Bilderna är tagna med nya kameran och jag tycker den är så otroligt bra! Verkligen helt perfekt för mina behov. Den är liten och nätt och slinker lätt ner i fickan. Tar helt ok bilder (kvalitetsmässigt) och jag tycker det är jätteskönt att den är så tålig! Jag är itne rädd för att tappa den eller använda den även om vädret skulle vara väldigt blött eller kallt. Ja, jag är supernöjd helt enkelt! :-)

Anonym sa...

Aaah, vilken klockren söndag. Vi hade också fint väder men det var kallt och blåste som bara den så det var inte alls kul att vara ute. Kyla kan jag stå ut med men snålblåst är ingen favorit. Vilka fina bilder med nya kameran.

Annika sa...

Vad härligt! Och så känns det så New York:skt att bruncha med goda vänner på en mysig restaurang...Härligt!
Vädret ja...Det kan skifta med 20 grader under en och samma dag. man blir aldrig riktigt klok på det :-)
Ni fick en urmysig söndag.
Mimi Maternity brukade jag handla på också, hihi!!! Och ja, visst fanns det en pappahörna med TV och sköna fotäljer då också. Dock inga laptops, och inga platt-tv.
Ett tag körde GAP mamma-kläder också och dom var snygga. Minns att man kunde köpa dom online...
Jättefina bilder!!

Saltistjejen sa...

Sporty Spice,
ja det blåste ganska kyligt hos oss också. Fast i parken var det inte alls så farligt. kanske skyddar alla höga hus runtomkring på Manhattan lite??


Annika,
Kul tt du gillade Mimi Maternity du med! Jag ska kolla in GAP också. Brukar gilla deras "vanliga" kläder så det ska säkert gå att hitta något gravidvänligt där också.
Tack för komplimangen om bilderna. jag är verkligen inten mästerfotograf, men det är så himla kul att fota saker omkring sig! Och här kan man ju dela med sig av vad man upplevt på det viset.
Ska försöka med EFITen idag också. Har redan börjat så smått...
:-)

Anonym sa...

Vilka fina kort du tagit Saltis!
Jag känner nästan som att jag skulle kunnat vara där med er och strosat i ett friskt söndagsväder.
Trevligt med brunch ute på nått ställe.
Ska ta och kolla in de där maternity affärerna som du hade länk till.
Kanske nått som kan köpas och skeppas hit om man har tur.

Kram!

Saltistjejen sa...

Jess,
ja det var en väldigt skön söndag. Och många online stores brukar ju skeppa sina produkter även itnernationellt så detkan vara värt att kolla upp! :-)
Kram!

Millan sa...

Nu har jag last ikapp mig lite och lamnar en gemsam kommentar :-).

Vad skoj att du ocksa hoppat pa fredagstemat nu! Jatte fina klader - helt i min smak! Jag gillade speciellt den 'lilaaktiga' munkjackan. Kanonsnygg!!! Jag har en vit luvtroja som jag anvander valdigt ofta men eftersom aven jag ar en spillmaja sa brukar jag kunna ha den i ca 2 timmar och sedan sitter det en snygg kaffe/the/ketchup flack dar som en liten broch.. Skulle vara bra om man kunde ga omkring i forklade hela dagarna egentligen!! Appropa att spilla sa blev det inte battre nar magen vaxte kan jag beratta. Jag hade alltid lite mag langst fram pa magen.. kanonsyggt! ;-)

Vilka underbara bilder fran New York. Ser verkligen ut som om varen ar pa vag till er nu! Harligt att komma ut och prommenera i sa harligt vader. En san dar tummy tube later riktigt klipskt maste jag saga. Det retade mig alltid att alla toppar blev for korta sa fort och har man en sadan under sa maste man ju kunna anvanda sina vanliga toppar mycket langre?!

Saltistjejen sa...

Millan,
haha jag har jättesvårt att ha vita eller väldigt ljusa toppar! Jag spiller nästan alltid något på mig under dagen jag med! :-) Kan tänka mig att det blir ännu "jobbigare" när magen växer mer. Den kommer ju liksom att vara "ivägen" mer då. ;-)

Kul att gu gillade bilderna!
Jo våren är nog på gång här nu. Sakta men säkert.
Kan tänka mig att det är vår i luften även hos er!

Jag gillar denna tummy tube jättemycket. Efter att ha använt den i två dagar tycker jag att den är otroligt bra. Så nu tänkte jag investera i ett par till. Så man har lite olika färger att byta med.

Lullun sa...

Det blev ju en dundersöndag efter lördagens gråväder! Och ännu ett sådant trevligt, NYC-lockande blogginlägg (läste dock i tidningen igår, att man inte kommer att kunna flyga Grönland-Baltimore i sommar trots allt, så familjesemestern blir nog satt på väntlistan tyvär).
kul att se mer foton förresten, riktigt fina också! Och superservice i mamma-affären. Och, och.... Nu ska jag visst inte bli för långrandig... Kul inlägg hur som helst! :-)