söndag, mars 23, 2008

Hektisk helg med Sverigebesök & Don Corleones kind i ljumsken

Jag har inte alls hunnit blogga något i helgen. Hade ju tänkt vara med i fredags då det var "Show and Tell", men det blev en så hektisk dag att jag inte hann med. Jag tog visserligen lite bilder, men det får nog bli ett senare inlägg av dem istället.
Hela helgen har annars varit fylld av diverse aktiviteter. Fast påsken till trots så har inga av dessa aktiviteter haft någon som helst påskanknytning. Därför har naturligt nog inte heller någon påskkänsla infunnit sig. Men vädret har iallafall känts riktigt vårigt, om än fortfarande ganska kyligt.
En av de största anledningarna till att jag inte känner av påsken är såklart det att här i USA jobbar man precis som vanligt hela påsken. Alltså ingen ledig långfredag eller annandag påsk.


Fredagen började med ett besök till gynekologen för att kolla att allt var bra med mig och Lillskruttis. Jag har för kanske 2 veckor sedan börjat känna av en svullnad nere i ljumsktrakten. Det gör inte direkt ont, men jag har ändå funderat lite över vad det var och om det är något som är normalt under graviditeten. Nu passade jag på att fråga min gyn. Han tittade på svullnaden och kände på den. Sedan sa han att det var bråck! Tydligen inget farligt så länge det inte gör ont eller känns "hårt". Men om det börjar svullna mer, kännas hårt och göra ont så ska jag genast ringa för då måste man nog operera. Men förhoppningsvis blir det inte värre. Isåfall låter man det vara till efter förlossningen, då man troligen kommer göra ett ingrepp för att detta inte ska upprepa sig vid en eventuell andra gravidiet. Så sa iallafall min gyn. Så jag tänkte att det är ingen idé att oroa sig i onödan. Utan man får helt enkelt fortsätta att gå runt och känna det som om man har Don Corleones kind i ljumsken...!

På fredagkvällen kom sedan våra vänner H och M på besök från Sverige. Jätteroligt att träffa dem. Och då fick vi varsitt påskägg fyllt med svenskt lösgodis! En riktig dröm för en utomlandsboende svensk!! Så dessa underbara ägg fick nog bli vårt hela "påskfirande" i år.

På lördagen var jag tvungen att åka och jobba på förmiddagen, men anslöt till "min" M samt vännerna H och M vid Union Square på eftermiddagen. Det blev ett besök i en av de fantastiska pappersaffärerna på 18:e gatan, och senare även ett besök samt en fika på Barnes & Nobles, innan vi gav oss av hemåt igen för att sträcka ut benen lite innan middagen.
Kvällens middag intogs på den franska restaurangen Jo Jo. Ett otroligt mysigt ställe med god mat och bra service.

Idag söndag började vi med en brunch tillsammans med H och M. Sedan en promenad i parken i det underbara vädret. Eftersom jag var tvungen att jobba även idag så hade vi sällskap till tunnelbanan men där fick jag säga hejdå till vårt Sverigebesök. Kändes tråkigt, men eftersom de båda hittills tyckt att deras långhelg här i New York varit otroligt lyckad och tydligen gett mersmak, så kändes det som om de kommer att komma tillbaka! Så det tröstade jag mig med. Själv tyckte jag det var så himla mysigt och roligt att träffa dem även om det kanske blev lite kort denna gången p g a mycket jobb. De reser hem imorgonkväll, men jag har en fullspäckad dag på jobbet med möten på morgonen och eftermiddagen, så jag kommer tyvärr inte hinna säga hejdå till dem då.

Idag blev det ganska många timmar på labbet så jag känner mig rätt trött. Med andra ord blir det sänggång nu efter att jag postat detta inlägget. Vi får se hur mycket jag kommer hinna skriva i veckan. Eftersom det är rätt mycket att göra på jobbet nu så blir det kanske färre, och/eller mycket kortare inlägg som kommer dyka upp på bloggen ett tag framöver.
Men till er som fortfarande har en ledig påskdag kvar vill jag säga:
Ta vara på den och gör något roligt eller något avslappnande!



bilden ovan på restaurangen "Jo Jo" är från nymag.com

19 kommentarer:

Anonym sa...

Vad synd att du inte kunde säga hejdå till dina vänner och att du var tvungen att jobba när dem var på besök,men det var ju bra att dem haft det bra och vill tillbaka...hoppas att det ditt bråsk inte bli större...lite otäckt det där tycker jag...
många kramar Linda

Saltistjejen sa...

Linda,
ja det var rätt dålig timing. Men ibland blir det så. Det som känns bra är att vi ändå haft det väldigt bra allihop när vi väl setts. Och jag tror att de tyckte det var rätt skönt att dels träffa mig och M, men också att få umgås ensamma en del.
Och detta med bråsket. Jag hoppas också att det håller sig och itne blir större eller värre. Skulle helst undvika en operation nu...

Annika sa...

Synd med allt jobb i helgen + att du inte kunde spendera så mkt tid ihop med vännerna. låter ändå som om din helg var jättebra!! Roligt.

Hoppas att bråcket inte blir värre. Jobbigt låter det iallafall, men om det inte smärtar eller är farligt går det väl att leva så ett tag, antar jag.

DU är en källa till bra restauranger i NYC! När man kommer upp till NYC har det alltför ofta blivit så att man till sista hamnat på ngt hak för att man inte vet bättre.

Anonym sa...

Håller med Annika, om att du är en bra källa till info om restauranger. Bra att ha om man kommer över en dag.
Men ajdå att du skulle få Herr Corleones kind i ljumsken! Annars ett väldigt roligt sätt att beskriva en ljumskbråck på!! :D
Ibland blir det så att timing med besök och jobb inte alltid går hand i hand men de måste ju varit väldigt nöjda om de kommer tillbaka igen.

Ha det gott och kom ihåg att försöka att inte stressa med jobbet så mycket numera när lillsnippan också är med dig. :)

Kram!

Fia sa...

Hoppas att det får dig att känna dig lite bättre om jag berättar att jag har jobbat i helgen också? Fast, jobb och jobb, jag fick möjligheten att träffa en av mina favoritkompisar och hennes urtrevliga make igårkväll på La Madeleine så de fick skriva på lite blanketter som jag ska fixa åt dem... så många varma och goa kramar gör liksom att det inte känns som j-o-b-b...men jag satt ändå många timmar denna helg.

SweFlo sa...

Bråck hör ju inte till en av d egrejjerna man vanligtvis får stå ut me ddå man är gravid, det kan ju inte var akul. Men som tur är verkar de ju ha koll på det. Ha den bra dag!

Saltistjejen sa...

annika,
Ja det var lite trist att jag skulle behöva jobba i helgen när de var här. Å andra sidan så var ju den tid vi spenderade tillsammans väldigt trevlig! :-)
Ja, bråcket är ju som det är. Hoppas också att det inte blir värre. Men som sabgt, ingen idé att oroa sig i förväg.
Kul att du tycker att mina rstaurangtips är bra! Och NÄR ni nu kommer till staden får du verkligen säga till först så vi kan ses!! :-)



Jess,

Ja restauranger finns det ju massor här. Tyvärr går vi inte alls ut så mycket som man skulle kunna. Men det finns liksom varken tid eller pengar till att gå ut och äta lika ofta som man skanske skulle vilja.


Fia,
ja du så är det ibland med jobb. Men det låter som du hade en riktigt trevlig jobbhelg ändå! ;-)


Sweflo,
näe bråck är väl ingen vanlig graviditetsåkomma direkt. Men den var tydligen inte helt ovanlig heller. Enligt min gyn.
Men det är som det är.... Man får hoppas på det bästa bara.

Victoria sa...

Oj oj, lite läskigt med ett bråck men bra att det inte var värre! Kramar/Vic

Saltistjejen sa...

Vic,
ja jag hoppas att det inte blir värre än vad det är nu, för just nu är det helt ok.

Petchie75 sa...

Jag håller tummarna att det inte blir värre med ditt ljumskbråck, stackars dig. Hoppas att det inte börjar göra ont...
Tråkigt med mycket jobb men jag antar att du försöker få mycket gjort innan födseln.
Stor kram från PR, vi hade en mycket lugn påsk utan några speciella påsktraditioner.

Saltistjejen sa...

Petra,
skulle inte ut regnskogen under pasken??
Later som ni haft en skon helg. Jag tror jag sak forsoka ta det lite lugnader denna helg aven om ja g ng aste obba lite nu med.
Kram!

Millan sa...

Ajajaja for brack i ljumsken! Jag gissar att du kanner av det hela tiden nar du gar da ocksa eller?? Hoppas hur som helst det stannar som det ar nu sa du slipper nagot ingrepp just nu!

Jag trodde att jag hade navelbrack nar jag var gravid forra gangen eftersom jag runt vecka 23 fick sa ont runt och under naveln att jag trodde jag skulle ga at. Det kandes som om nagon satt pa insidan och forsokte spanna ut naveln... Hur som helst sa undersoktes det aldrig ordentligt och efter forlossningen sa forsvann den smartan. Men nu ar den tillbaka med besked... redan i vecka 12!

Vilken mysig paskhelg ni verkar ha haft och sa kul med sverigeframmande!! Vi fick ocksa svenskt paskagg fran vara gaster och jag haller med om att det ar en vaaaaldigt bra present att fa nar man bor utomlands!!!

Märta Stewart/ Min stora lilla värld sa...

Hej Saltis! Vill bara titta in och tacka för lästipset "the Kite Runner" (Flyga drake). Köpte den när du tipsade om den första gången men har inte hunnit läsa förrän nu. Sträckläste över påskhelgen! Herregud, vilken gripande historia. På många sätt.

Hoppas ditt bråck är ett snällt bråck! Kan det gå tillbaka av sig själv månne? I s f hoppas jag på det!

Och: Ja, jag tror också att Livia är ett typiskt dagisbarn. Hon lever verkligen för att umgås. Med ett ständigt leende på läpparna. :-)

Saltistjejen sa...

Millan,
Oj navelbråck!! Kan man få bråck typ överallt i kroppen eller???
Mitt bråck känns ofta lite ömt. Särskilt när man gått och suttit mycket (på kvällen när man varit igång hela dagen). Men jag hoppas som sagt att det inte blir värre.

Det låter ju itne bra för dig att du redan har samma smärta runt naveln som förra graviditeten!!!! Konstigt att de inte undersökte dig mer noggrant då! I mitt fall sa min gyn att även om mitt bråck inte kommer bli värre denna graviditeten så kommer de att titta på det efter förlossningen och troligtvis åtgärda det då. Just för att det inte ska kunna komma tillbaks vid en ev. ytterligare graviditet.

Har du talat om dför din gyn/barnmorska nu att du har ont??? Kanske de kan titta på det och kaske finns det något man kan göra för att lindra det??
För om det är bråck lär det ju tyvärr inte bli bättre ju längre graviditeten fortsätter. Förhoppnigsvis blir det inte värre, men som sagt det blir nog inte bättre.

Så jag tycker du ska ta och söka upp din läkare och berätta hur det känns. Och diskutera det hela iallafall!

Kram!!!

Saltistjejen sa...

Min stora lilla värld,
Kul att du gillade boken!!! Jag älskade den verkligen. Och har inte velat se filmen just för att jag tror att det kan förstöra mina egna "inre bilder" ur boken. Nu väntar jag på att hans senaste bok ska komma ut i pocket. För jag orkar inte släpa på hard cover books i väskan varje dag.

Och ang Livia så verkar hon vara världens härligaste unge!!! :-)
Jag är helt säker på att dagis kommer bli en hit! :-)

Petchie75 sa...

Jo Saltis, vi skulle ut i regnskogen men det blev inte av... var lite trötta och inte så motiverade. Jag tror att vi behövde bara ta det lugnt och slappa efter vår resa, det senaste besöket etc. Däremot har jag fått tips om en mysig "eco-lodge" i skogen så planerar en weekend där istället (min plan är åka dit för att fira vår 3-årsdag!)!

Saltistjejen sa...

Petra,
Å då förstår jag. Låter som en bra idé att ta det lugnt istället. Man behöver det också!!
Själv känner jag för semester nu för jag är så himla trött...

Tror det kommer bli en superbra 3-årsdag för er att fira där i eco-lodgen iallafall! Låter himla mysigt!!! :-)

Millan sa...

Jag vet faktiskt inte om man kan fa brack i hela kroppen?? Jag har dock hort om flera som fatt det runt naveln nar de varit gravida.

Jag ska helt klart ta upp det med BM nar jag ar dar pa mandag!! Jag skulle nog ha kollat upp det ordentligt efter forra graviditeten men eftersom smartan slappte sa fort forlossningen var over sa glomde jag av det! Jag vet darfor inte ens om det kan vara brack...? Det kanske ar nagot helt annat?! Ja ja, jag ska helt klart kolla upp det!

Saltistjejen sa...

Millan,
det låter bra tycker jag! I vilket fall som helst är det ju bra ifall di får veta vad det kan vara. Och om det ev går att årgärda. För det är ju aldrig kul att gå runt och ha ont.