fredag, mars 07, 2008

Show & Tell - premiär

Tattattaaaa!
Detta är premiär för mig. Jag ska nu för första gången vara med i det s.k "Show and Tell", eller "fredagstemat" som jag kallar det. Jag har hittills inte varit delaktig i detta eftersom jag inte haft någon kamera. Visst jag skulle kunnat låna M's finkamera, men det känns mycket krångligare så det har liksom inte blivit av. Nu har jag dock fotat med min nya lilla älskling.
Dagens tema var: Favoritklädesplagg


Jag är ju inte någon direkt modefantast alls. Visst tycker jag att det är roligt med snygga kläder, men är dålig på att gå runt och botanisera i affärerna. Oftast har jag varken lust, tid eller ork. Trist kanske?? Fast det förstås, i outdoorbutiker tycker jag nästan alltid det är roligt att shoppa. Men det är ju så himla dyrt. Plus att man har faktiskt inte användning för hur många windstoppers, fleecetröjor, eller andra sportkläder som helat. Tyvärr....

Nej jag är en typisk "jeans-och-sneakers-tjej" helt enkelt. Jag gillar att ha på mig kläder som är sköna och praktiska. Iallafall till vardags. Som tur var jobbar jag på labb så det är ingen klädkod eller så vilket känns väldigt skönt.
Fast ibland gillar jag att försöka klä mig något snyggare och kanske lite roligare än enbart jeans och tröja/top. Under vår och sommar gillar jag även att ha på mig klänning eller kjol. Dels för att det är otroligt skönt när det är varmt ute, dels för att jag tycker det är roligare och snyggare än t ex shorts eller capribyxor. Fast jag använder såklart det senare väldigt mycket också. Iallafall är det skoj att kunna växla lite. Jag har kanske inte några direkta favoritplagg, utan det handlar nog mer om "typen" av plagg. Här är väl ett litet smakprov ur min ganska så klena garderob.


Vardagskläder - jeans och tröja
Som sagt jag har nästan alltid jeans och tröja/top. Nu på vintern blir det ofta luvtröja utanpå t ex en långärmad tröja, eller ibland något kortärmat. Här är en luvtröja jag tycker är lite roligare än de som är enbart enfärgade. Denna är inhandlad på en outdoorbutik i SoHo; Eastern Mountain Sports (EMS) och märket är Prana (inte Prada...haha!).
Jeansen är från American Eagle Outfitters, vilket är en kedja jag har handlat ganska mycket basic kläder från. Tyvärr är detta det enda par jeans jag fortfarande tycker sitter hyfsat bekvämt. Detta pga att de är så lågt skurna att de inte trycker alltför mycket på den växande magen. Jag behöver defintivt gå och handla byxor snart! Sådana som man kan ha när magen växer ännu mer. Men jag är glad att modet med så lågt skurna byxor var inne förut och att jag fortfarande kan ha dessa gamla jeans. Jag har även något mer "moderna" jeans men de är högre skurna och sitter därför inte alls lika skönt, så de använder jag inte särskilt ofta nu.

Denna tröja köpte jag i Brooklyn när M's syster och hennes pojkvän var på besök hos oss, så den har något år på nacken. Jag gillar den dock väldigt mycket fortfarande. Blir glad av färgen och tycker att trycket känns sådär "lagom". Ganska stilrent (närbild på trycket högst upp i detta inlägg). Märket är Brooklyn Industries. Jag har även en t-shirt av samma märke, och det är verkligen kvalitetströjor tycker jag för de har hållt både färg, form och tryck väl trots att jag använt och tvättat dem ganska ofta. Just nu är detta även en av de få långärmade tröjor jag fortfarande kan använda utan att få en glipa där magen tittar ut...


På tal om tröjor och toppar som fungerar nu, så är jag väldigt tacksam över att modet fortfarande är så gravidvänligt. Denna tröja köpte jag också på American Eagle Outfitters i början av året, och den är helt perfekt nu. Ledig och vid modell. Även detta en luvtröja. Jag föll för färgen samt materialet som är lite plyschaktigt vilket gör den väldigt mjuk och gosig. Hade den även på mig när jag träffade mina medbloggare Petchie och Sporty Spice på Fika för ett tag sedan, vilket Petchie förevigade på bild. Den är väldigt urringad dock, så det krävs att man har något linne eller tröja under.


Och för att avsluta detta med vidare toppar så är här en bild på mig själv tagen i badrumsspegeln. Därav den något "konstiga" vinkeln och belysningen. Men jag ville mest visa att min mage verkligen vuxit nu. Den är fortfarande inte någon jättekula, men många av mina tightare toppar/tröjor jag använde för ett par månader sedan kan jag inte alls ha längre. Använder därför nu ofta toppar som denna som är inköpt på H&M, vilka är skurna så att det fungerar bra med en växande mage. Tyvärr är de flesta av dessa toppar kortärmade så jag har nästan alltid en långärmad tunnare tröja under, eftersom det fortfarande oftast är för kyligt att gå med bara ärmar på jobbet.


Skor - sneakers, sneakers , sneakers...
Ja även på skofronten är jag en ganska tråkig och helt klart "okvinnlig" person. Mina absoluta favoriter är helt klart sneakers (gymnastikskor) av diverse slag. Jag gillar att gå mycket och fort, och då är sneakers det absolut bekvämaste mina fötter kan tänka sig. Här är några olika par jag gillar. Haha, Lipton gillar dem ungefär lika mycket som jag! Självklart äger jag även andra typer av skor, t ex stövlar och även några mer öppna sommarskor, men detta är ändå klart favoriterna - sneakers!


Kepsar
Jag var bara tvungen att visa mina två kepsar också. Detta framförallt eftersom Desiree bloggade om märket "Life is Good". Jag inhandlade en keps av detta märket när vi var på Hawaii förra våren. Man kan se märket på sidan av skärmen (fast denna bild är tagen i en spegel så texten är visst spegelvänd...) Min andra keps jag äger är min "springkeps", den använder jag enbart när jag joggar.
Keps är annars även det ultimata plagget när man har en riktigt "Bad Hair Day"!


Ute
Eftersom ett stort fritidsintresse är aktivt "uteliv" (och då menar jag inte på krogen) så har jag självklart favoritplagg även för detta. Här syns två riktigt trogna vapendragare som hängt med länge i både vått och torrt; min gamla windstopper-fleecejacka och min Mountain Hardware GoreTexjacka. Ojojoj, många roliga äventyr har man varit med om i dessa plagg. Vinter, sommar, vår och höst... Skidor, paddling, vandring, cykling, segling...


Matlagning
Jag gillar att laga mat, men är en riktig spillmaja. Därför använder jag oftast detta förkläde jag fick av M i julklapp förra året. Det är från Williams-Sonoma, vilket är en kedja som säljer kökssaker (lite liknande Duka eller Cervera i Sverige). Jag tycker jättemycket om att gå runt i deras butiker och titta. De har väldigt mycket fint och roligt där. Allt från kastruller, bakutrustning, textiler till kokböcker, porslin samt "mat" som t ex kak- och pannkaksmixer och godis!


Inte nog med att jag klär mig "vardagligt och kanske lite trist" till vardags. Jag byter dessutom nästan alltid om till "myskläder" när jag kommer hem. Älskar att gå runt hemma i mjuka sköna byxor och någon ledig tröja. Detta har jag inga bilder på eftersom jag gärna vill bespara er denna syn!


Avslutningsvis var jag bara tvungen att fota Lipton också. Som självklart ville vara med när jag skulle ta bilder på kläderna. Han trodde att de utbredda tröjorna såklart var till hans ära!


Puh, så var den här premiären över. Tyvärr hann jag inte innan fredagen slog över till lördag. Men det kanske inte gör så mycket??

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Anna

Jag är precis som du en jeans tröj/top tjej! Men älskar även att klä upp mig ibland,men är inte någon som överdriver när jag ska klä upp mig! Men jag går i jeans varje dag...just nu kan jag inte det pga att magen är för stor...få nog köpa ett par mammajeans snart,har bara mammabyxor i mysbyxa och ett par beiga baggy byxor...kul att se den lilla magen!!!

Linda

Anonym sa...

Fina kläder Saltis!
Och den där svarta topen från H&M speciellt. Helt i min stil!
Jag köpte mig två bumpbands igår på TopShop. Perfekt stöd för magen samt att de ger den där lager på lager effekten när det blir en glipa mellan brallorna och tröjan.
Väl värt att investera i.
Gillar Lipton, vad är han för en ras egentligen. Har nog aldrig sett en sån katt förut.

Ha det bra med magen!

Kram!

Annika sa...

Välkommen in i "fredagsgänget"!!! KUL!!!!
Och vilket ambitiöst första inlägg!
Munkjackor är mysiga, det tycker ju Karolina också :-) och jag med, för den delen!
Bilden på din svart-vita top och dig är jättefin!!!!
Jag förstår att du är glad över att empire-modet består. Passar ju dig utmärkt nu!
KUL, Saltis, att få se lite bilder på dig!!
Williams-Sonoma är en underbar affär!! Och deras förkläden så fina tex!
Ha det så gott.
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Linda,
Hej! Ja jag har inga mammabyxor alls än men tänkte föröka att använda de kläder jag har så länge som det bara går. Jag flrstår att jag kommer behöva mammakläder så småningom men det känns bra om jag kan vänta tills jag är ännu större eftersom bebisen inte kommer förrän i slutet av juli och då lär det vara supervarmt här. Så det är bra om de kläderna är riktiga sommarkläder. Fast just byxor inser jag att jag kanske ändå måste köpa ett par snart, haha!
Kul att din mage också växer så det kankar! Visst låg vi rätt lika i tid om jag minns rätt?
Kram!


Jess,
Jag har faktiskt också tänkt investera i ett par sådana där "bälten". Det verkar så himla praktiskt! Då kan amnd essutom ha sina byxor lite längre men uppknäppta.
Kul att du gillar min H&M-top. Jag har flera sådana modeller och även en likadan i mönster fast röd/lila. Jag gillar den typen av mönster!
Lipton är är en "Abyssinier". En superhärlig ras måste jag säga!! Otroligt social och nyfiken. Dessutom väldigt korthårig så det blir inte alls så jobbigt med katthår som det ofta blir med en "vanlig" katt. Om du vill läsa mer kan du kolla in denna wikipedialänk:
http://en.wikipedia.org/wiki/Abyssinian_(cat)


Annika,
skoj att vara med "fredagsgänget" tycker jag! Jag lyckades ju inte posta inlägget förrän efter midnatt (såklart, jag är alltid sen...) men hoppas att man inte diskas för det, ;-)
Ja toppen från H&M gillar jag jättemycket faktiskt! Den typen av mösnter tycker jag är kul och gör det hela lite roligare än att ha bara enfärgat. Även om jag har ett par toppar i liknande modell men enfärgade också. Jag har insett att jag gillar svart-vit-mösntrat... Men annars tycker jag mycket om starka färger också. Vilket är lättare att klä sig i under sommaren när man inte är lika blek.

Anne sa...

Gggggrrrrr, jag skrev en lång kommentar som bara försvann. I alla fall, jag försökte bara säga jag tycker du är supersöt och så fin med din graviditesmage och HM-topp! Det klär dig vara gravid. Jag blev också eld och lågor över American Eagles, vad bra du skrev det här inlägget. För nu har jag nog fått en till favoritaffär, klickade in på den butiken och hittade massor. Bland annat supersnygga capribyxor/shorts i lite mer sportig stil som jag letat efter. Och en massa andra snygga basplagg.
Så tack för det.

Saltistjejen sa...

Anne,
skoj att du hittade en "ny" klädkedja som du gillar!! De är som sagt inga superkvalitetskläder på AE, utan kanske mer som typ H&M eller så. Men jag gillar stilen där. Lite småsportig och väldigt casual. Särskilt vår och sommarkläderna de har gillar jag. Och priserna är ju bra också.
Tack för komplimangen också! Haha, magen är olika stor olika dagar känns det som. Ibland är den mer "utspänd" än andra dagar. Men den växer definitivt nu. :-)

Anonym sa...

Pip!

Skoj att se dig på bild och skoj att se din växande, minst sagt, efterlängade mage!!!

Själv har jag ledsnat på att köpa nya mindre kläder hela tiden, kilona rinner fortfarande av mig och jag fortsätter ha ett högt klädkonto... hm... VILKET lyxproblem...

Kram på dig!

Saltistjejen sa...

Vickan,
jag tycker iofs att det låter strålande att du fortfarande har ett högt klädkonto...! ;-)
Det är ju så himla imponerande att du har klarat av at försnilla dina extra kilon tycker jag! Stor eloge!!
Och idag var jag faktiskt in på en mammaklädesaffär här som var superbra! Dit ska jag defintivt gå igen. Nu köpte jag enbart ett sådant där "mamma bälte" eller vad det nu kallas, som man kan ha över sina vanliga byxor. Det ska dölja om man har knappen uppknäppt och dessutom hålla byxorna på plats. Vi får se ifall det fungerar, men jag har bara hört bra om dem.

aurorabuddha sa...

Fiiin maaageee!!

Och vilken *rejal* debut du gor bland fredagsbloggarna. Jattekul att se bade dig och Lipton bland alla klader!

Saltistjejen sa...

Aurorabuddha,
å Tack!!! Jag har inte riktigt vant mig än vid att min mage nuförtiden putar ut så den syns. Har fått en hel del kommentarer från folk i omgivningen. Särksilt på jobbet. Alla är dock positiva och tycker det är jättekul att man nu börjar se magen. :-)

Lullun sa...

Oj, nu är jag vekrligen sen med bloggläsandet:
Kul inlägg! Det var ju som att komma in i min egen "drömgarderob". Prana-tröjan gillar jag skarpt. Och du ser fin ut i din svart-vita topp. Och tänk, på kuppen blev jag plötsligt supermotiverad till att få till det med träningen & konditionen igen! Det är på tiden jag kommer igång igen, älskar ju verkligen det aktiva (och praktiskt klädda) livet, precis som du! :-)

Saltistjejen sa...

Lullun,
kul att du gillade "mygtitten" i min något magra garderob! :-)
Ja detta med träningsmotivation. Jag har precis beklagat mig i Sporty Spice blogg över att jag tappat bort min...