tisdag, augusti 19, 2008

Besök på jobbet

Gårdagens besök på jobbet gick strålande och självklart gjorde Lill-Skruttan succé!!! Min kompis L hämtade upp oss vid 9.30 tiden och denna tur till Bronx blev Ellas allra första premiärtur i bil. När vi satte henne i bilbarnsstolen ser man verkligen att hon växt. Hon har ju inte använt den sedan den dagen hon fick komma hem från sjukhuset när hon var 2 veckor gammal. Nu fick M till och med ändra själva "inställningen" på bältet i stolen så det skulle passa.

Vi stannade på vägen och handlade bagels, spreads och juice för att kunna ha en "frukost" ihop med resten av gänget på labbet. Ella passerade självklart några famnar under dagen också. Hon verkade dessutom trivas bra hos alla för hon somnade hos dem som höll henne.
De flesta har ju sett Ella på sjukhuset eftersom de var och hälsade på oss när vi var där, men det är inte många från mitt labb som sett henne sedan dess. Och av de på jobbet som inte är i mitt labb har nästan ingen sett henne. Så det var verkligen kul att visa upp henne.

Men jag tror att det blev lite överväldigande för henne för hon somnade innan hemresan och sov sedan till och från hela eftermiddagen. Troligtvis var hon tvungen att bearbeta alla intryck från dagen. Det märktes mycket eftersom hon verkade drömma väldigt livligt. Även jag var verkligen hur trött som helst under kvällen. Så när M kom hem lade jag mig en stund på sängen för att vila lite men lyckades somna som en stock. Sov sedan djupt ett par timmar tills M väckte mig vid 21-tiden så vi kunde äta middag. Han skulle senare träffa S (svenska kompisen jag bloggade om i inlägget nedan) men jag kände att jag inte orkade följa med. Stannade därför hemma med Skruttan och halvsov framför TV:n och OS tills det var dags för midnattsmatning och sänggång. Hon hade precis somnat när M kom hem och sedan sov hon otroligt nog hela natten fram till halv åtta i morse! Nytt rekord!!!


Imorgon kommer vi få s.k hembesök från dagis.
Det ska bli intressant att se hur det kommer bli.
Ska man kanske dammsuga ikväll...??

16 kommentarer:

A home far away sa...

Jag har precis hittat hit till din fina blogg, jag är själv en utlandssvensk, jag bor i Singapore sedan 1,5 år tillbaka.

Nu ska jag kika vidare inom din blogg:-
Jag ser att du har läst "To kill a mockingbird", den ligger på nattduksbordet, har inte satt tänderna i den ännu:-

//Gunilla i Singapore

Marianne sa...

Wow! Det är ju historiskt att hon har sovit hela natten!!! GRATTIS till en första helnatt!!! Hoppas ni är riktigt pigga i dag!

Så skoj att visa upp lilla pyret på jobbet! Och så mysigt att hon trivdes i allas famnar. Det finns inget värre än när man får en ursöt baby i famnen som jollrar och är glad men börjar gallskrika så fort man har fått den (det har bara hänt mig någon enstaka gång, men hemskt är det). Så alla dina arbetskamrater kan känna sig riktigt nöjda.

Spännande med hembesök från dagis. Ja, nu är det inte många veckor kvar tills hon börjar där. Det var väl första september om jag inte minns fel?

Lycka till med hembesöket och tänk vilken tur att du fick sova i natt så att du inte känner dig som en zombie vid besöket!

Kram!

Syster i söder sa...

Yeah svad snygg hon var i Lilla Anna-dräkten! Häftigt att den passar nu. Den var ju ändå den största vi köpte. Kram kram

Annika sa...

Jamen som hon HAR vuxit, den lilla Ellan!!! Vad roligt att hon varit på ditt jobb!
Hoppas att dagisets besök ikväll går bra, det gör det alldeles säkert.
OCH så underbart att hon sovit hela natten!!
KRAM!!!!

Desiree sa...

Vad kul att få ta med lill skruttis till jobbet och visa upp henne. Det är ju även superkul för dina arbetskamrater att få chansen att träffa henne. Jag förstår dock att både du och Ella var slut efter dagens äventyr och behövde ta igen er. Ha det bra och sköt om er.
Kram

Saltistjejen sa...

a home far away,
heej! Skoj att du hittat till min blogg! hoppas verkligen att du vill fortsätta läsa lite här också. Jag ska kika in på din också!
Kram!



Marianne,
haha, nejdå Ella grät inte alls mer än när hon var hungirg. Och det var ju lätt åtgärdat...! ;-)
Och ja det var verkligen härligt med en helnatts sömn! Får se ifall det upprepas någongång mer inom de närmsta veckorna?


Ann,
ja den är sååååå fin!!!
Det lustiga är bara att den är ganska trång att få över huvudet på henne. Så hon gillar inte alls när man drar den över huvudet. Men sedan när den väl sitter på plats så är den jättebra i storleken. tiill och med lite plats kvar att "fylla ut". Önskar de kunde göra kläder till bebisar med fler knappar i halslinningne så man kunde öppna dem stoooort så att de här stora skallarna inte tar emot hela tiden. Men kanske har hon extra stort huvud??? Haha, hon brås ju mycket på M och hans huvud är ju stort....
KRAM!


Annika,
japp! Stora Tjejen har hon blivit vår lilla f d spinktjej! Knubbig om både armar och ben, med stor mage och nackveck och buddakinder... :-)
Kram!


Desiree,
kul att du är tillbaks nu! :-)
Och ja visst var det skoj att de å jobbet fick se Ella. De på mitt labb hade sett henne när hon låg i kuvösen eftersom de flessta kom och besökte oss där. Men för alla utanför labbet samt för min chef var det första gången de fick träffa henne.
kram!

Anonym sa...

Visst har hon växt! Hon är så söt!

Så ni båda blev helt utmattade av ditt besök på jobbet.:) Skönt för dig att hon sov så bra!

Anne sa...

Lilla Anna dräkten blev jag så förtjust i. Väldigt fin, men så är Ella alltid väldigt fint klädd och med coola kläder :)
Helt fantastiskt att hon sov en hel natt och så länge, kanske det här är en ny trend nu och att det här kommer bli mer regel än undantag... Låt oss hoppas.
Så dagis kommer på hembesök, det måste du skriva mer om senare. Jag är nyfiken höra mer om vad som pratas och diskuteras då.

Saltistjejen sa...

Veronika.
ja vi var båda trötta. fast jag var nog inte så trött för just jobbesöket utan mer för att jag natten innan hade sovit rätt lite. Men Ella var nog trött pga alla nya intryck.


Anne,
Ja visst är den fin! Vi fick den av M's syrra och hennes pojkvän. Supersöt tycker jag!!!! :-)
Haha, alla Ellas coola kläder är presenter... Nu har hon börjat växa ur många av dem tyvärr. Eller tyvärr och tyvärr. det är ju bra att hon växer. Bara synd att kläderna inte "följer med" och blir större. För många är så fina men har bara använts ett par gånger pga av att hon växer så snabbt.
Ja jag ska blogga om dagisbesöket också.
kram!!!

Petchie75 sa...

Vad roligt att få visa upp Ella och naturligtvis gjorde hon succé, hon är ju så söt!
Grattis till en hel natts sömn! Varför kommer dagiset på hembesök? Är det för att kolla hur ni har det (typ kontroll) eller bara för att lära känna er? Börjar Ella den 1 september på dagis? Tiden går så fort!!
Stor kram!

Saltistjejen sa...

Petra,
dagiset vill gträffa föräldrar o barn i hemmiljö. dels för att få lite bättre upfattning om barnens vanliga miljö och dels så att man ska kunna prata om praktiska detaljer lite mer i lugn oo ro. Jag ska skriva ett inlägg om besöket så snart jag får tid. :-)
kram!

Millan sa...

Vad kul med besok pa jobbet!! Visst ar det lite speciellt att fa visa upp sitt lilla underverk! Forstar att Ella gjorde succee hon ar ju ursot!!!

Ska bli spannade att hora hur det gick med dagisets hembesok!! Nar ska du ga tillbaks till jobbet??kram

Saltistjejen sa...

Millan,
ja det är roligt att de på jobbet fått se Ella! :-)
Jag ska börja jobba nu i september så det är inte långt kvar. Tiden går så snabbt!
Kram!

Lullun sa...

Oj, nu har jag varit lite dålig på surfandet de senaste par dagarna. Men oj så stor hon har blivit!! och grattis till det långa sovandet! Det är verkligen skönt när de börjar sova igenom. Nu ska jag läsa nästa inlägg! :-)

Anna, Fair and True sa...

Vilken fin tröja! Lilla Anna! Sådan måste jag ju få tag på till framtiden!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
japp visst är den fin?!