måndag, augusti 18, 2008

Helgen som var

I lördags fick vi besök av en kompis till M. De jobbade tillsammans i Sverige och hon var nu här i jobbet, men stannde ett par dagar extra i NYC för att hälsa på vänner. Bland annat oss då. Det var superskoj att träffas! Hon har en gammal vän V som bor här och som faktiskt är f d kollega till en av mina vänner på mitt nuvarande jobb. Världen är liten...
Så M's kompis S kom först till oss och sedan kom även hennes vän V. Vi har träffat V ett par gånger tidigare och hon är hur trevlig och rolig som helst!
Nu blev det mycket prat. Skvaller och "uppdateringar av våra respektive liv". Sedan gick vi till vår favorit-kvarterskrog och åt en god middag tillsammans. Vi satt där ganska länge innan det var dags att bryta upp. Vädret var strålande så M och jag gick itne direkt hem efteråt utan tog en promenix till Pinkberry och köpte varsin smaskig glass!

Men efter en natt när Ella inte alls ville sova så har vi idag haft en väldigt seg söndag. M tog det mesta av nattpassets "gå-runt-och-bära-och-vyssja-och-sedan-torka-kräk-och-byta-pyjamas-för-åttisjuttonde-gången..." inatt vilket var otroligt skönt för mig, för jag var helt slut sedan natten innan då jag varit den som varit uppe mest. Men även när man är den som "får sova" så vaknar man rätt ofta ändå när Lill-Snorpan gnekar som en flock getter eller frustar o gurglar som två dussin akvarier eller helt enkelt gråter/skriker ja, som en bebis helt enkelt.
Så det blir ingen direkt kvalitetssömn nej.

Jag tog morgonmatningarna och däremellan försökte man bara vila eller småslumra. Så vi kom inte riktigt igång förrän vid halv fem tiden på kvällen. Men då bestämde vi att vi minsann skulle gå ut eftersom vädret idag var underbart.
Så det blev en tur till parken (igen) där vi myste på en filt och tittade på folk, läste lite bok, lyssnade på alla ljud runtomkring och bara slappade helt enkelt. Så skönt! Ella som fortfarande var lite småkinkig (magen krånglar till och från) lugnade ner sig när hon fick ligga och mysa på M's bröst.

Hon somnade strax in när hon väl lagt sig tillrätta där och det såg så skönt och fridfullt ut. Eftersom det blev lite svalare under kvällen blev det filt också att gosa in sig i. Att ligga såhär är verkligen något hon oftast tycker om. Särskilt när magen gör lite ont. Varmt, skönt och tryggt.

Här är vi alla tre. Ella sover på pappa M's bröst som själv surfar på sin iphone. Jag läser i min väldigt bra bok. det är verkligen skönt att få lite tid att läsa. Det har inte blivit särskilt mycket läst alls sedan vi fick Ella. Detta framförallt eftersom jag främst läser när jag pendlar till och från jobbet.

När vi kom hem ringde en av mina bästa vänner på jobbet och erbjöd att skjutsa mig och Ella till mitt jobb imorgon. Hon har nämligen just skaffat bil. Så ja, imorgon ska jag ta med Lill-Skruttan till jobbet och "visa upp henne" där för första gången. Alla har ju inte träffat henne än.
Det känns jätteskoj!

Nu ska jag däremot snabbt hoppa i bingen och försöka få ett par timmars sömn innan det blir morgonmatning och sedan dags för turen till jobbet.

16 kommentarer:

Petchie75 sa...

Det låter som ni fick en trevlig helg trots Ellas mag- och sovkrångel! Fotona från parken ser så härliga ut, blir riktigt avundsjuk ;-)
Kul att du ska visa upp Ella för första gången på jobbet, hon kommer att göra succé, det är jag säker på!
Stor kram från PR!

Lullun sa...

F'låt, för visst vet jag hur totalt utslagen man kan känna sig med en liten knate som er, men er helg låter ändå såå härlig! :-) Trevligt med besök, för att inte tala på myspyset i parken. Ta vara på de stunderna och minns dem när det känns som hårdast på nätterna (eller på förmiddagen därefter *hihi*). :-)
Hoppas ni fick/får en kul "utflykt" idag förresten!! :-)

Anna, Fair and True sa...

Tur att ni har bilbarnstol till Ella då! :)

Jasse sa...

Bra i så fall att vi inte träffades igår! Det gick bättre att ni fick tid att koppla av tror jag. Bilderna gör mig att vilja ta mig en lur just nu faktiskt... Ännu roligare att du får visar upp henne till labbet idag! Och t o m träffa en liten kompis om jag förstått rätt. :) Ha det!

Jasse sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jasse sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Annika sa...

Det ska bli så roligt at få träffa dig och lilla Ella-Bella snart.
Fina bilder!!
Usch ja, det där med söndertrasade nätter minns jag. Inte kul. Men det blir ju bara bättre det också :-)

Anonym sa...

Det är fascinerande att ni orkar göra saker trots att ni har en liten Ella! Umgås med människor, går ut, och....lever! /Page

Marianne sa...

Så mysigt det ser ut att ligga så där med lilla Ella på magen! Att han inte somnade själv, det hade nog jag gjort. Och vilket sammanträffande, jag läser också Jodi Picoult just nu! Men Change of Hearts. Den är också bra.

Hoppas ni får en riktigt lyckad utflykt till jobbet i dag och att ni har fått sova lite bättre i natt!

Kramar från Kairo!

Emmama sa...

Hej, hittade hit av en slump men vad kul att lasa om en annan utlandssvensk, det vi visst kallas! :) Jattefin blogg och en fantastisk dotter, roligt att lasa om er!

Saltistjejen sa...

Petra,
ja vi försöker ofta ta oss ut och göra något även de dagar när vi är supertrötta. För det gör så stor skillnad om man åtminstone får komma ut och röra sig lite och itne vara inne i lägenheten hela tiden. man blir oftast ännu tröttare då tycker jag.
kram!


Lullun,
jodår visst njuter man av alla mysiga stundr med familjen! Och sömnbristen är visserligen jobbig ibland men det positiva tar ändå helt klart övehanden! Fast visst längtar jag till den dag (eh, natt??!) som Ella kommer sova längre och inte ha magproblem.


Anna Fair and true,
japp det är tur!



Jasse,
ja jag sa det till D igår när jag var på labbet. Att det var tur att vi itne bestämt träff eftersom vi var såpass "off". Men nu till helgen hoppas jag vi kan ses så ni får träffa Lipton innan ni ska "kattsitta" honom! :-)


annika,
jaaa! Snart får vi ses! :-)


Page,
såklart vi gör saker.
;-)
Stor Kram!


Marianne,
hahaha! Det händer ganska ofta att han somnar när han har Ella på magen.
Och jasg gillar verkligen boken jag läser nu, så jag är sugen på att testa fler av Picoult senare. Ska försöka minnas din bok då.
Kram!


emmama,
Hej o välkommen!
Vad roligt att du tycker om att följa min blogg! :-)
Tack!!
Hoppas du vill fortsätta titta förbi här.

JaCal sa...

Vilken härlig dag! Mysigt! Åh, tänk vad de sov mycket och gosade...

Läser min andra Picoult denna sommar - läste ut Nineteen minutes för ett par veckor sen. Kanske inte ett bra val att läsa precis innan man har barn som ska börja Kindergarten och sin skolkarriär...

Saltistjejen sa...

Jacal,
ja det är ju bara så underbart mysigt när man får gosa med henne!!! När hon är mätt och belåten och inte har ont i magen och itne kräks stup i kvarten. Då är det såååå härligt att ha henne på magen och snusa lite i hennes lilla fjuniga hår och pussa på de bulliga kinderna! :-)
Och jag klarar att läsa och se filmer som är "läskiga" även om berättelserna liknar ens egen vardagssituation, så kanske ska jag testa "din Picoult" senare?! Jag har aldrig läst något av henne tidigare men gillar verkligen den jag läser nu.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Du är så bra på att ta bilder på dig själv/er själva förresten! Alltså när du håller kameran långt ifrån och tar. Jag brukar alltid få med typ halva ansiktet då hahaha

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
jo fast du ser ju heler inte alla bilder som jag deletar... ;-)
Och faktiskt så ger träning färdighet också.

Anna, Fair and True sa...

Det är sant! Jag får öva lite helt enkelt! :)