måndag, januari 26, 2009

Promenader, Solstrålar, Concorder och lite Hawaii

Ny dag, ny vecka.
Det kändes nästan lite vår i luften i helgen trots att det var minusgrader och kyliga vindar. Kanske är det ljuset som ändrat sig och blivit mer vårlikt?
Vi hade en riktigt skön helg. Tog det bara lugnt. Promenerade i Central Park på lördagen. Det var vackert men rätt blåsigt så man blev sådär skönt lagom frusen på det där sättet som gör att man känner att man varit ute. Jag gillar det. På vägen hem gick vi förbi Le Pain Quotidien och köpte med oss lite godsaker att fika på. Lill-Skruttan var en helt fantastisk solstråle hela lördagen! Så roligt att vara med henne när hon är på sitt soliga humör. Hon sprallar, pratar, flirtar och charmar.
Vi avslutade kvällen med att titta på två avsnitt av "The flight of the Conchords" vilket är en helt underbar HBO serie som vi blev tipsade om av en kompis. Så jag hyrde säsong 1 på Netflix. Två fantastiskt duktiga New Zealändska killar Jemaine och Bret, som skriver låtar och liksom gör "parodi" på olika musikgenrer. Själva serien handlar om hur dessa ganska omogna och naiva singelkillar försöker slå i New York. Bara såååå kul tycker jag! Om ni vill veta lite mer kan ni läsa här.


Här är ett par smakprov på låtar som jag bara älskar i serien:
Först ut är "Albi the racist dragon":




Sedan lite om hur det kan vara i en långvarig relation.... i "Business time":



De dejtar en hel del killarna med lite olika framgång. Här är en låt som Bret skrev till sin tjej i början av serien:



Och här är en annan sång tillägnad ett par andra dejt-tjejer som jobbar på ett "franskt café". Helt hysteriskt kul tycker jag att denna låt är:



Okej, nog om "Flight of the Conchords" nu..
Igår var vi också ut en sväng och gick i stan. Sedan var det lite pyssel hemma. Tvätt, matlagning och annat som ska fixas. Vår lilla Solstråle var något molnigare än dagen innan, men inte mulen. Hon lyckas nu vrida sig motsols ifall man lägger henne på mage. Men detta gör henne extremt frustrerad och arg eftersom det hon egentligen vill är att krypa framåt. Inte i cirkel.
Efter ytterligare en lugn och skön dag kollade vi in en dvd "Forgetting Sarah Marshall" vilket var en väldigt bra film. En komedi, men inte alls sådär "Haha-höhö-flåshurtig" som många amerikanska komedier kan vara, utan med en betydligt svartare färg. Jag gillade den verkligen! Den överraskade mig på ett sätt jag inte trott den skulle göra. Dessutom en extra eloge till den fantastiskt rolige karaktären Aldous Snow spelad av Russel Brand, samt den otroligt roliga parodin på Horatio i "CSI Miami" som liksom flashar förbi i filmens version av "CSI". 
Eftersom en del av filmen utspelar sig på Hawaii fick jag i vanlig ordning Hawaiilängtan... Mmmm....! Just SÅ blått var havet ju, och SÅ grön var växtligheten. Ah, om man ändå fick åka tillbaks dit en dag....

Här ett litet smakprov:



Denna vecka kommer bli lite annorlunda eftersom jag dels har födelsedag snart, och dels för att jag kommer spendera en del tid ensam med Lill-Snorpan. Ikväll ska M ut med jobbet på deras årliga middag. Och i slutet av veckan ska han till Chicago för att besöka ett annat labb som arbetar med liknande saker som M. Jag gillar Chicago så lite småavis är jag nog. Men tycker samtidigt att det är jättekul att han får resa lite med jobbet. Senast han var någonstans med jobbet var ju i Seattle. Nu ska jag fortsätta sippa på min nya Starbucksfavorit "London Fog tea latte" och vara lite nyttig här på jobbet.




10 kommentarer:

Annika sa...

PETER är helt galen i den serien. han har tom ngra låtar på sin ipod och som har GARVAR när han lyssnar. Den är faktiskt jätterolig!! HBO har bara bra serier, det kan man nog säga.
Forgetting Sarah Marshall är en RIKTIGT bra film!! jag tyckte jättemkt om den när vi såg den.
Peter och jag kollade Eagle Eye igår...SÅ trist, tyckte jag.
Chicago är en höjdarstad!! Där hade jag nog kunnat tänka mig att bo! Komplett med vintrar och allt :-)
Ska testa den där latten på s-bux också, låter gott!
Idag snöar det här, vackert, men det lägger sig inte.
Peter ska också på tjänstesa, till the happening Alabama :-)
Då är vi snart ensamma hemma både du och jag. Fast vi har ju våra töser såklart :-)
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Annika,
hahaha!!! Så Peter har låtarna på sin ipod!!! COOLT! RESPEKT säger jag! :-) Det kan du hälsa honom!!!!!!
Ja latten var god. Telatte kändes lite underligt först tyckte jag, men när jag testade var den riktigt god!!! Oj Alabama då får han det varmt och skönt! Chicago lär vara kallt...Vi skulle få snö imorgon och onsdag tror jag. Kanske är det er snö som kommer hitåt då?
Stor kram!!

Petchie75 sa...

Om jag får svära: Faaaaaan, min kommentar försvann - grrrr...
Vad skrev jag nu igen? Att det låter härligt med vårkänslor redan i NYC! Brukar ni fika på Le Pain Quotidien eller handlar ni bara där? Vi gick ytterst sällan till LPQ i Bryssel (det är ett belgiskt företag) eftersom det alltid var fullsmockat men jag gillade de stora borden de hade. Ing tog oss till ett LPQ för vår bloggträff / frukost i LA och hon tyckte det var så pinsamt när vi berättade att det var belgiskt men vi kände ju oss som hemma ;-)
Tänk snart börjar Ella krypa på riktigt, så spännande!
Berätta mer om London Fog Tea Latte - är det bara te med varm mjölk?? Jag har ju hängt på Starbucks två ggr i veckan sedan november eftersom jag har mina spansklektioner där och det blir oftast en non-fat latte - för ngn vecka sedan blev våra lattes klara innan vi betalade eftersom de visste vad vi alltid beställer! Men, för en gångs skull tänkte min spansklärare inte dricka en latte - så han fick den gratis eftersom den redan var gjord, snacka om bra deal, ha ha! Det är alltid kul att bli behandlad som stammis på ett ställe :-)
Nu ska jag kopiera texten innan jag försöker publicera den...
Stor kram!

Desiree sa...

Låter som ni har haft en skön helg även om det har varit kallt och friskt väder. Chicago har jag ännu aldrig varit i. Verkar dock vara trevligare att besöka om våren eller sommaren för just nu verkar det vara rejält kallt där och blåsigt. Men jag antar att både du och M är härdade då ni också har kallt väder hos er. Trevligt med annalkande födelsedag. Vilket datum fyller du år?

Hawaii är jag också rejält sugen på. jag och C satt faktiskt och kollade igenom gammla fotoalbum igår kväll och kollade just på våra Hawaii bilder från då vi var på Maui 1999 som verkligen känns som en evighet sedan. Vattnet var så underbart blått och grönskan så frodig. Åh vad jag längtar tillbaka dit. Ha en bra dag.

Saltistjejen sa...

Petra,
jag ahr fikat och ätit lunch på le pain Quotidien ett par gånger. jag tycekr det är supermysigt!!!! Jag älskar de långa borden och den varma atmosfären. Vi tänkte först fika där i lördags men det var kö så därför köpte vi bara med oss fikabröd hem. Orkade inte köa för en fika.... ;-)
Hm telattten var god!!! Vet inte riktigt vad jag ska säga mer. Men jag gillade den. Det är ngt typ av Earl grey te tror jag för man känner en smak av bergamott 8vilket jag tycker jättemycket om) och så har de lite vaniljsyrup i också tror jag. Var lite orolig för det först eftersom jag inte alltid gillar vaniljsötman som alla amrisar verkar älska, men det var bara en liten gnutta så det var lagom. Smakade bara lite sött ungefär som att ha lite honung i teet. Jag gillade iallafall londonfogen mycket!
Kram!


Desiree,
ja det var en skön och avslappnad helg. Sådana gillar jag jättemycket! :-)
Chicago kan nog dock vara väldigt hett på sommaren kan jag tänka mig så vår eller höst är nog att föredra. Jag ahr varit där både när det var superkyligt, tror det var i typ februari eller så, samt även på hösten i september när det var jättehärligt väder. Jag tycker det är en jättevacker stad! Otroligt fina byggnader. Mycket roligare arkitektur än här i NYC t ex. Och floden är så fin. Man kan ju även lätt ta sig ner till piren och vattnet också vilket är fint. Själva campusområdet (som jag också var på) går i typsik gammeldags engelsk stil. Lite som Princeton om du läste det inlägget i Petras blogg tidigare.
Och jadu Hawaii var helt fantastiskt tycker jag! Vi var aldrig på Maui utan på Oahu (endas en dag), Kauai samt Molokai. Jag bara ÄLSKADE Kauai och skulle sååå gärna vila dit igen! Tror det är Paradiset på jorden, haha!!!
Stor kram!

Suzesan sa...

Nu har jag suttit och skrattat väldigt mycket. Roligt. Det där är ju en serie som jag skulle gilla. Dejtingknepen. Jaaaha orginella. Hahaha. Jag hade skämts;)
Men vad jag gillade draken. The racist dragon hahaHahaha Så rolig. Jag "stjäl" den;)
Men kul att M får komma iväg lite. Synd du inte kan följa med. Nästa gång kanske det är din tur.
Filmen verkar vara helt min smak av film. Rolig! Tack för tipset. Undrar om den finns här?!Måste kolla det.
Ha en bra kväll.
Kram
Susanne

JaCal sa...

Haha - jag har verkligen ett kluvet förhållande till den serien... vet inte vad jag ska tycka... är jag på rätt humör så kan jag skratta så jag får tårar i ögonen... och är jag på fel humör byter jag kanal. De brukar visa den på inflight systemet - är det på United eller SAS *kliar mig i huvudet*.

Jag kommer dimpa ner i New York nästa tisdag eftermiddag och sen swischa vidare på onsdag kväll. Har precis mailat dig om det!

Saltistjejen sa...

Suzesan,
ja jag gillar verkligen serien ochf ramförallt låtarna! Fyndiga texter och så är de spå himla skickliga på att "imitera" olika musikstilar tycker jag! :-)
Och Labi the racist dragon är en av mina toppfavoriter!!! :-)
Tror du skulle gilla filmen. Rolig men med tanke och lite finess.
Kram!!!


JaCal,
KUL att du kommer hit igen och har tid för en fika!
Jag tycker vi prelbokar onsdag em då! För jag vill defintivt ses!
Ska svara på ditt mail!
Kram!

Millan sa...

vad kul med bade tvserie och filmtips!! Maste jag kolla upp!! :-)
Later som en lugn och skon helg tycker jag. Det finns val inget mysigare an nar barnen ar sa dar jatte goa och skrattiga. Man kan sitta och titta pa dem en hel dag nar de ar sadana!! kram

Saltistjejen sa...

Millan,
ja det var en jätteskön helg. Verkligen så man fick ladda batterierna. Och ja när ens barn är på gott humör är man det oftast själv också och vice versa! :-)
Kram!