fredag, januari 11, 2013

Äntligen fredag!

Ja denna veckan har av någon anledning känts lite längre än vanligt. Kanske för att det är den första "riktiga" veckan sedan jul- och nyårsuppehållet. Förra veckan jobbade jag ju bara tre dagar. Igår var jag helt slut när jag kom hem. Sååååå TRÖTT i huvudet! Det var en extra lång och intensiv dag eftersom en av våra kollegor från paris kom för att hjälpa oss under en veckas tid här i USA. Jätteroligt att träffas igen tycker jag! Fast visst, arbetsdagen blev dock längre än vanligt till viss del på grund av detta. Så efter att jag kört till jobbet klockan 6 på morgonen och sedan varit ca 10 timmar på jobbet var jag ganska mör då jag klev innanför dörren hemma. Som tur var gick bilkörningen hem riktigt bra så jag kom hem lite efter 18 på kvällen.

Men idag är det skönt att jag kunnat jobba hemifrån. Det betyder att jag kunde sova till kvart i åtta i morse. Och att jag slapp sitta i bilen ikväll. Najs! Jag längtade faktiskt till kvällen redan under dagen. En lugn och skön fredagskväll.

Dagen har annars varit lugn. Med byggjobbare utanför fönstret som underhållit med lite sydamerikansk musik. En liten kort promenad till biblioteket för att hämta Lill-Skruttans lunchväska som hon och M glömde när de var där igårkväll efter dagis. En fika med M. Igen. MYYYYS! I övrigt har jag jobbat på med olika mindre roliga, men nödvändiga administrativa uppgifter. Och under eftermiddagen var jag kattvakt hos PJ (ni vet den lilla kattfröken som nyligen ärvde Lipton och Tazo's katträd). Det är bra när man kan ta med sig jobbet till olika ställen. Att sitta och arbeta i en lägenhet ett par trappor upp går ju lika bra det med och då samtidigt vara lite sällskap åt den annars ensamma kissen.

Till helgen har vi lite lösa planer. Har fått en inbjudan till en svensk Bokklubb för barn som vi tänkte kunde vara lite kul att kolla upp. Imorgon eftermiddag är det träff i West Village någonstans. Tror jag det var. Skönt är det iallafall med Fredagkväll!


8 kommentarer:

Annika sa...

Den här veckan har varit lång som en månad. DET tycker jag också.
SÅ underbart igår när det äntligen blev fredag.
Nu lär väl helgen RUSA!
KUL med svensk bokklubb för barn. HOPPAS det blir bra!
Ha en fin helg.
Kram!

Desiree sa...

Det där låter som en jättemysig och skön fredag. Det är som sagt guld värt att du kan jobba hemifrån och få en paus från bilkörning och pendling. Hoppas bokklubben för barn var nice och att resten av lördagen blev nice.

Trillingnöten sa...

Hahaha! Jag tyckte också att veckan var sååå lååååång. Tills jag fattade att det var ett tag sen man jobbade så många dagar! :) Ha en fin helg vännen! Här kämpar vi mot magsjuka som lillan fått. Det går visst sånt här. PLus influensa! Se upp!

Lotta sa...

Jag skulle ha arbetat hemifrån men åkte in - nästa fredag är det jag som är hemma med ;) Veckan känns onekligen lång!

Nu är det äntligen helg och imorgon redan söndag. Tur att det är MLK den 21 januari ;)

KRAM och hoppas ni har en skön kväll!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja visst känns veckan väldigt lång. Ovanligt lång. ch så skönt med helg!
Hoppas ni haft en fin lördag!
kram!


Desiree,
ja det var en skön fredag och visst är det skönt att få jobba hemifrån då och då.
Bokklubben var riktigt lyckad så det känns kul!
Kram!


Trillingnöten,
haha japp det var ju för man varit lite ledig. Men du, vad jobbigt med magsjuka! DET hoppas jag verkligen vi slipper. Vad gäller influensan ska den ju vara lite extra elak i år, Här har M hunnit vaccinera sig men Lill-Skruttan ska vaccineras nu i veckan och jag själv tänkte också göra det nu i veckan. Hoppas ni snart blir friska!!!
Kramar!


Lotta,
ja du hoppas du kan jobba hemifrån nästa fredag. MLK ja. Hm, jag vet inte ifall jag är ledig då bara. Dagis är stängt gissar jag, men som sagt ev jobbar jag som vanligt. Måste kolla det.
KRAM!

Marianne sa...

Ja oj vilka långa dagar du får när du åker till kontoret. Skönt att du kan jobba hemifrån ibland. Och vilken tur för den lilla kissen : )

Jag har visserligen också långa arbetsdagar, men jag slipper ju alltid köra bil, och det underlättar.

Kramar!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det blir långa dagar när jag pendlar. Dock är jag oftast på jobbet enbart ca 8 timmar och då är ju dagen något kortare.
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Hur ofta kan du jobba hemifrån? En eller flera dagar i veckan?