fredag, januari 04, 2013

Lunch med Annika och hemresa

För snart en vecka sedan var det så dags att säga hejdå till våra vänner. På lördag förmiddag efter en riktigt god frukost packade vi ihop och tog avsked för denna gången. Lill-Skruttan ville inte lämna sin R men vi hoppas att vi ska ses om inte alltför länge igen. Antingen i DC eller här i NYC.

Jag hade redan innan vår resa till DC kontaktat Annika för att höra om hon och hennes familj hade tid att ses en stund. Och det ville de gärna. Så vi åkte ut en sväng till Reston för att träffas och äta lunch ihop. Det var så himla mysigt! Och lite kul att både M och jag kände igen oss då vi närmade oss deras bostadsområde. Vi var ju och hälsade på dem för ca 2,5 år sedan också och då bodde vi hos dem i hela tre dagar. När jag ser bilderna i inlägget jag länkat till inser jag verkligen hur mycket som hänt med Lill-Skruttan under de här dryga 2 åren! Himmel!! Då var det varmaste skönaste maj. Nu var det snöblandat regn som föll från himlen. Så denna gång höll vi oss inomhus och inte på deras fina terass. Det blev ett par riktigt trevliga timmar tillsammans. GOD mat och JULMUST!!! Som sagt, bättre än champagne för oss utlandssvenskar!!!! Vi pratade allt från Zombies till kryssningar och fick en hel del tips om både det ena och det andra. TACK Peter också för "Walking Dead tidningen"! Jag har inte läst den än men vi har börjat se pågående säsongen nu. SÅ BRA!!!!!


Här är vi!

Annikas K lekte så himla fint med Lill-Skruttan. De tog fram K's gamla dockor och ugly dolls och sedan roade K Lill-Skruttan mycket. När vi kommit hem på kvällen berättad Lill-Skruttan för mig att "Först när vi kom ville jag inte leka för jag var blyg, men sedan var det jätteroligt att leka med K. Hon var så rolig och snäll så vi hade jätteroligt tillsammans!" TACK K för att du lekte så bra med Lill--Skruttan! Det var uppskattat av oss alla.

Här är de då Annika och Peter! I sitt då så mysigt julpyntade hus.

Efter denna mysiga stund tillsammans var det så dags att köra hemåt. Inte det bästa körvädret, men vi hade ändå turen så att det värsta ovädret med snöblandat regn hade dragit norröver då vi startade. Och M ville gärna köra hela vägen så själv tackade jag och satte mig och var bara passagerare.  Sedan hade vi sådan tur att vi inte hann ikapp det dåliga vädret förrän i New Jersey.

Ett fikastopp gjordes på vägen. Strax innan Philly på en av alla de utomordentligt trista ställen som finns längs med motorvägarna. Ni vet, lite snabbmatskedjor, en Starbucks, toaletter och väldigt blandad kundkrets. Lill-Skruttan såg en av sådan maskin där man kan göra sin egen penny. Sådana finns på lite olika ställen runtomkring och hon har redan ett par stycken från Central Park Zoo och NY Aquarium. En slags souvenir helt enkelt. Hon tycker det är jätteroligt att välja motiv och sedan snurra på veven tills den lilla pennyn kommer ut. Denna gången valde hon enhörningen. Själv var jag bara tvungen att fota bilderna på de alternativa motiven eftersom det till höger om enhörningen kändes så extremt amerikanskt. Eller jag kan i varje fall inte riktigt se vilka i Sverige som skulle vilja göra en penny med "Fader Vår" på.

Här är bilderna på de motiv som fanns i denna maskin. Lill-Skruttan ville ha enhörningen men kolla in den till höger om enhörningen!

Här är den. Med texten till Fader Vår. Det kändes som sagt ganska amerikanskt. Det var bara en penny med motivet God Bless You som skulle känts mer amerikanskt tror jag.

Hem kom vi vid halv åttatiden på kvällen. Ganska trötta men glada att vara hemma igen. Katterna var jätteglada att se oss de också. Borta bra men hemma bäst är något jag alltid känner. Särskilt då man är nöjd med sin bortavaro också. Som denna gången.

11 kommentarer:

Sahra sa...

Hur långt är det eg mellan NY och DC? Ändå häftigt att två av världens mest kända städer ligger en bilresa bort.
Kul att träffa Annika. Så nyfiken på henne också. Ni är så goa alla ni östkusttjejer.
Kram

Saltistjejen sa...

Sahra,
det tar ca 5 timmar att köra mellan NYC och DC. beroende på trafik. För oss tog det lite längre eftersom vi inte körde non-stop utan stannade en gång under vägen också (för lunch på vägen ner och fika på vägen hem). Men visst är det häftigt att det inte är längre än så ändå. Att ta tåget går ju mycket fortare MEN tågen här är otroligt dyra!! Många tar buss för det är billigare. När vi hälsade på Annika förra gången flög vi eftersom E fortfarande flög gratis då (hon hade inte fyllt 2 än).
Kram!!

bettankax sa...

Så mysigt och roligt att läsa om era utflykter. Kul att du/ni träffade Annika och hennes familj. Både du och Annika verkar vara så himla goa tjejer. Jättekul att ni har så trevligt tillsammans.
KRAM!!

Channal sa...

Så mysigt!! Kul att få se er tillsammans!!

KRAM Anna

Miss Marie sa...

Kul med besök hos Annika! Hon verkar vara så himla mysig, och du också såklart! :)

Saltistjejen sa...

bettankax,
tack! :-)
kramar


Channal,
ja det var verkligen roligt och mysigt att ses!
Kram!


Miss Marie,
ja det var skoj att kunna träffa Annika igen. Hemma hos henne också. Vi har ju etts fler gånger här i NYC annars.
Kram!

Martina sa...

Vilka mysiga dagar ni verkar ha haft! Vad roligt att ni även kunde aka hem till Annika!
Kramar

Lotta sa...

En toppenresa!! Härligt med lunch hos Annika :-) Hoppas jag kommer till DC i vår.

Nu ser jag solen komma fram! Ha en skön lördag!

Kram!!

Annika sa...

Aww...Gulligt inlägg du skrivit, och gulliga kommentarer.
Det var så jätteroligt att ha er HÄR!!
SÅ kul att se er, och så roligt att kunna bjuda på MUST!!
KUL!
Det gick ju jättebra för Ella att leka med K.
Ellas svenska är otrolig, Saltis.
Hatten AV!!
WOW!
Stora kramar!!!!

Saltistjejen sa...

Martina,
ja det var riktigt mysiga och roliga dagar vi fick där mellan jul och nyår.
Och skoj att kunna hinna träffa vänner som bor en bit bort också.
kram!


Lotta,
japp toppenresa hade vi verkligen! Och DC på våren är ju ännu härligare än på vintern. Hoppas du får tid till det!
kramar!


Annika,
TACK vännen! För lunchen och att ni alltid tar er tid och att det är så himla roligt och mysigt att ses!!
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Vad kul att ni hann med bloggfamiljträff!