lördag, januari 19, 2013

Lördagsshopping

Dagen har spenderats till största delen på den stora Pallisades Mall här en bit norr om staden. En typisk amerikansk shoppingmall skulle jag nog säga. För er som inte besökt den kan jag säga att den är enorm! Så stor att både jag och M insett att den faktiskt är alldeles för stor. Varken jag eller M är några direkta "Mall-personer" heller, utan rätt usla shoppare båda två, vilket helt klart märktes idag. Vi var på Pallisades för att försöka handa 1) en liten väska på hjul till Lill-Skruttan och 2) sommarkläder till M. Men inget av detta blev det på Pallisades. Trots alla butiker. Däremot hanns det med en hel del annat.

Lill-Skruttan önskade sig en klocka så det blev denna på Target. Hon har börjat intressera sig för att lära sig klockan nu så vi tänkte att det kanske kunde passa bra med ett eget armbandsur. 
(bilden ser lite skum it men klockan är inte på något vis självlysande eller så. Bara konstiga skuggor och uselt mobilfoto....)

På Pallisades har de även en hel del olika aktiviteter som stora och små kan roa sig med om de inte vill shoppa. Denna "repbana" tyckte jag såg jättekul ut även om jag inte testade den. En annan gång kanske?!

Den gick verkligen från den lägsta våningen och upp till taket. Jag minns inte exakt men det är åtminstone 4 våningar högt i denna mall.Lunch blev det också såklart. TGI Fridays. Här förrätten.


Jag tog sedan in jättegoda Korean Beef Tacos.

Gnugga näsa....

Efter lunchen tog Lill-Skruttan och jag en tur på den stora karusellen som också finns här medan M kollade in ett par affärer.

Karusellen är lite rolig för den har faktiskt två våningar. Denna gången var vi på den övre våningen.
 Lill-Skruttan tyckte väldigt mycket om "sin häst" som hon kallade "Melanie". Vi drog vidare till Woodbury Commons en outlet som ligger ytterligare en liten bit bort från staden. Detta trots att shoppinghumöret hos oss alla då verkligen var i botten. Men eftersom den viktigaste saken vi tänkt handla var väskan till Lill-Skruttan och ingen sådan kunnat hittas på Pallisades blev det alltså en liten tur till den närliggande outleten. Här hittade vi vad vi sökte. Lill-Skruttan valde mellan två väskor. Den med Disneyprinsessorna på och den med en Panda på. Jag måste säga att jag själv (fånigt nog kanske) tyckte det var rätt skönt när hon slutligen kom fram till att det var Pandan hon ville ha framför prinsessorna. Just prinsessväskan kändes kanske lite väl sockersött rosaskimrande plus att både jag och M kände att den nog skulle kunna bli något hon skulle kunna tröttna på fortare än en panda. Men vem vet? Det blev iallafall pandaväskan och hon var otroligt glad och stolt när hon rullade den mot bilen! Nu får vi hoppas att den blir en bra reskompanjon ett tag framöver.12 kommentarer:

Sahra sa...

Bra val. Otroligt söt

Coolaannna sa...

Bra att köpa en klocka när de börjat intressera sig för tiden!
Vilken dag ni tycks ha haft alltså!!

Härligt!

Anna

Channal sa...

Hejsan! Nu har vi kommit hem från din fantastiska Stad! Jag och min dotter vi kan shoppa vi :-)

Men vilken gigantisk galleria! Släng dig i väggen Heron City! Supersöt pandaväska! Bra val!

Skön söndag till dig och din fina lilla familj!
KRAM Anna

eastcoastmom sa...

Vilken fin väska!!!

Martina sa...

Det var nog den sötaste väskan jag nagonsin sett! Kan tänka mig att E är glad!
Kram

finelinan sa...

Usch, jag avskyr stora gallerier där man går vilse. Jag har besökt nya Emporia i Malmö två gånger, och det blir inte igen! Eller, jo... Möjligtvis för att besöka Hamleys. Och då bara det! Som tur är ligger Hamleys på bottenplan direkt när man kommer in, så man slipper ge sig in i övriga djungeln. Bara EN enda hiss också... Vansinnigt. Förstår inte vad det tänkte där!

finelinan sa...

Usch, jag avskyr stora gallerier där man går vilse. Jag har besökt nya Emporia i Malmö två gånger, och det blir inte igen! Eller, jo... Möjligtvis för att besöka Hamleys. Och då bara det! Som tur är ligger Hamleys på bottenplan direkt när man kommer in, så man slipper ge sig in i övriga djungeln. Bara EN enda hiss också... Vansinnigt. Förstår inte vad det tänkte där!

Anna, Fair and True sa...

Tur det blev pandan tycker jag :) Så söt också. Jag tycket verkligen det är jobbigt när de blir för stora center. Sedan kan jag iofs tycks att de vi har blir lite små, t ex Skärholmen. Kista är ju större men där är jag sällan.

Saltistjejen sa...

Sahra,
:-) Visst var den!


Coolaanna,
japp klockan kändes rätt i "tiden" haha!
Kram!


Channal,
å vad skoj att ni haft det bra här! Lite synd att vi aldrig fick tillfälle att ses, men det blir lätt så. Tyvärr.
Kram och hoppas ni snart är ur jetlagen!


eastcoastmom,
:-)
Tack!


Martina,
haha ja visst är den söt! Jag gillade den skarpt!
Kram!


finelinan,
ja jag är inte mycket för det heller måste jag säga. Fast det beror lite på humöret också men oftast är jag en rätt dålig sk "shoppade" så nej, jag gillar bättre att gå runt "på stan" och kolla de affärer jag vet att jag gillar och däremellan njuta av stadsatmosfären och kolla folk. :-)
Låter otroligt knäppt med endast EN hiss!!


Anna Fair and True,
ja jag håller med dig. Pandan blev super!
Kram!!

Miss Marie sa...

Kul när de börjar intressera sig för klockan! Häftigt!

Och jag tycker pandaväskan var riktigt snygg (finns den i större strl också?! ;)) och prinsessväskor gillar jag icke, så bra val där! :)

Annika sa...

Nä, jag skulle följt med som personlig shopper. Ingen mall är för stor för mig ;-)
Love them!!!
Pandaväskan jättesöt.
BRA VAL!
Gillar inte heller prinsessprylar.
KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Miss marie,
ja det är roligt! även om det nog kommer ta ett tag innan hon verkligen förstår den. OCh framförallt greppar det här med "tiden". ;-)
Visst var pandaväskan söt! Kanske finns den i större storlek?? Kolla Amazon haha!


Annika,
jamen då skulle du kunnat guida oss!!!!
Och visst var pandaväskan söt!
KRAM!!!!