tisdag, januari 01, 2013

Årets Första Dag

Första januari 2013. Julen har nu dansat ut här. Granen är utburen, tomtarna borta. Annat julpynt nedpackat. Och det känns skönt. Nu känner jag att jag är klar med julen och vill gärna se fram emot ljusare tider med mer grönt än rött. Dagen har i övrigt rätt och sätt tillbringats uteslutande inomhus för min och Lill-Skruttans del. Jag fick en ordentlig och välbehövlig sovmorgon. Skönt! Sedan väntade lite jobb men då det var avklarat var det Kinect som gällde. Vi köpte det till oss alla i julklapp och Lill-Skruttan gillar verkligen det spel med Sesam hon fått. Så det har hoppats, studsats, fiskats, matats fåglar, sprutats drakeld, fotograferats och dansats här hemma på vardagsrumsgolvet idag.

M monterade klart vår nya "förvaringsmöbel" som vi inhandlade igår på självaste Nyårsafton. På Ikea såklart. Nu undrar ni som känner till hur liten vår lägenhet säkert HUR och VAR vi kunnat klämma in ytterligare förvaring.... En mycket bra fråga. Svaret denna gången är att vi gjort oss av med en möbel. Nämligen katträdet. Och jag har lite lite ont i magen för detta. Liptons älsklingsplats är borta. Han verkar lite vilsen nu. Ligger i soffan. Stackars kissen. Vi får se hur det hela går. Men det blev ur förvaringssynpunkt väldigt bra tycker vi andra tvåbenta i familjen.

Eftermiddagen tillbringade jag och Lill-Skruttan lite i vårt Playroom. Man kan säga som så att det märktes på alla barnen där att det nog är bra att dagis och skolor kommer igång snart. Det var länge sedan det var så mycket spring, skratt och stoj där som idag. Himmel!

Kvällen ägnades sedan åt ytterligare ett avsnitt av Walking Dead (som jag fick i julklapp av M). Frujtansvärt BRA säsong denna alltså! Ojojoj! Nu borde jag egentligen sova för det är tidig morgon som gäller igen imorgonbitti. Tillbaka till jobbet efter julledigheten. Men det känns riktigt bra faktiskt. Även om det inte känns helt fel med en kort tredagars vecka att starta med. Lite lagom sådär.

9 kommentarer:

Desiree sa...

Nu är julen nedplockad här också. Grönt har man en längtan efter men det lär dröja länge här innan vintern är över. Däremot ser jag fram emot en lite tidigare vår att möta i Schweiz. Spelet som E fick verkar himla kul. Roligt med spel där man får interagera mycket och vara aktiv. Hoppas du får en bra start på nya året och skönt ändå med denna mjukstart på arbetsveckan.
Kram!

Sahra sa...

Vad är Kinect? Tillhör det någon spelkonsol eller är det något annat? Verkar kul iallfall. Kanske något för Molly.
Jag går till jobbet med lätt ångest. Svårt att känna sig motiverad de här dagarna. Kram

Anna, Fair and True sa...

Du får lägga upp bild på nya möbeln sen :) Lipton kanske kan klättra på den istället?

Här får julen hänga med ett tag till, iaf genom kommande helgen då vi ska ha kalas för Isolde (hon fyller ju två år den 9 jan). Tänkte att fiskdammen får vara att hitta en påse under granen istället :)

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Fick dock vårkänslor igår när jag promenerade för att hämta pizza eftersom solen sken och det var 5 plusgrader och nästan alla snö smällt. Fast jag tar gärna mer vinter innan det blir vår på riktigt!

olgakatt sa...

Här räknas ju februari som årets kallaste månad så vinter lär det vara ett bra tag till. Julprydnader har vi inte många framme men det som finns får vara kvar till 20-dag Knut.
Men det är rätt skönt att det blir litet vardagar igen!
Stackars Lipton, men han hittar nog ett nytt favoritställe!

Anonym sa...

Jag känner precis som du: är väldigt färdig med julen nu och vill bara ta mig an det nya året! Förvaring är kul, jag kan bli riktigt lycklig när man kommer på en bra, smart lösning för att få undan alla saker! IKEA är bäst på smart förvaring i mina ögon =). Kram och gott nytt 2013! Mimmi

Annika sa...

OCH här med. Fast inte ute, har inte hunnit.
Men snart så!!
Imorrn senast.
Nej, inte grönt, Saltis, HIHI...nu vill vi ha VITT!!
Som i SNÖÖÖÖÖ!!!!
Kul med Kinect. Kan tro att det är ngt som är kul för samtliga.
OCH vilken TUR att ni fick en Walking Dead tidning av Peter då ;-)))
HIHI!!
Ja, som han ÄLSKAR den serien!!!
Kramar!!

Taina sa...

Häftigt! Ni har blivit med Kinect! Vi uppgraderade vårt Wii till WiiU med en Game Pad och det tycker Liisa är så kul.

Nä nu får vi jobba, vi som bor i Amerikatt. Ingen ro, ingen vila och trettonhelg, vad är det liksom???

KRAMAR!!!!

Lotta sa...

Julen hänger med lite till, en del iallafall ;)

Och nu sitter man bakom skrivbordet igen!! Lagom att starta med en tredagars ;)

Lipton hittar säkert ny favvisplats!

Kram
Lotta