fredag, januari 18, 2013

Bättre

Idag jobbar jag hemifrån vilket är skönt. Särskilt när man inte känner sig helt frisk. Har dock lovat mig själv att ta det lite lugnare idag och försöka vila lite också. Lyssna på kroppen. Det som är bra är att det endast är en enda sak som just nu (läs idag) har hög prio och måste bli klart under dagen. Så det är te och kleenex som gäller här nu. Vid datorn. Ute har vi en strålande vacker och kylig dag! Här inne vilar katterna på sina värmedynor. Det ser så himla gosigt ut och jag är glad att se att de verkar tycka bra om "sin nya möbel" också.

Känner mig lite bättre idag. En lång natts sömn var verkligen vad kroppen behövde. Det känns fortfarande som ett övertryck i bihålorna, näsan rinner mer eller mindre konstant och det killar lite i halsen än. MEN jag har inte blivit sämre, så jag hoppas och tror att this is it. Ett par dagar med snuva och allmän förkylning men inte värre.

Nu hoppas jag bara att M och Lill-Skruttan slipper bli sjuka för det vore otroligt tråkigt om de sjuknade in under nästa vecka. Särskilt med tanke på att vi om ungefär en veckas tid (nämligen nästa lördag) kommer sätta oss på flyget. En veckas semester blir det då. Och DET ska bli SÅ fantastiskt SKÖNT att jag nästan kryper ur skinnet när jag tänker på det! Så därför är alla baselusker, virusar och annat skräp som kan äventyra den semesterveckan bannlysta!! 

Här ligger Tazo på den värmedyna vi köpte speciellt för honom. Han är en katt som ständigt söker värme. Så när vi tidigare såg honom ligga på spisen då den var igång (gasspis med öppen låga) insåg vi att vi måste ge honom alternativ. Ofta ser vi honom inte på denna dynan dock, men han verkar ha tagit sin tillflykt hit nu idag när det är lite extra kyligt.

8 kommentarer:

Sahra sa...

Aj då. Inte så bra att ligga på spisen. Zelda söker också värme. Gillar att ligga på badrumsgolvet där vi har värmeslingor. Eller så kryper hon ned under täcke/filt. Gulle.

Vart går semestern? Det blev inte kryssning då? Eller var kryssningen tänkt till födelsedagen? Skönt med semester. Vi åker till Åre på sportlovet. Ser inte fram mot det es jag inte åker skidor. Jaja. Bo på hotell kan ju ha sina fördelar.
Kram

Anna, Fair and True sa...

Var ska ni?!

Steel City Anna sa...

En sån söt kisse. Krya på dej!

Anne sa...

Härligt med semestern se framemot! Blev det kryssning?

Berätta!

Annika sa...

HIHI jag vet vart ni ska...
Gupp, gupp..
Nej, absolut inga förkylningar då. DE får stanna hemma!!
Kramar!!!

Martina sa...

Nej men usch är du sjuk - hoppas att du snabbt kryar pa dig igen!
Vad trevligt med semester! Vart?
Ha en lugn och skön helg sa att du är fit for fight tills ni ska pa semester!
Kramar

Trillingnöten sa...

Vad SKÖNT att du börjar bli bättre! Sjukdomar är inte roligt! Makens syster är här i NY i helgen och så klart har R blivit sjuk! Typiskt...Jag håller tummarna att er nästa helg går vägen utan basillusker

Saltistjejen sa...

Sahra,
nej gasspis är inte bra alls. en det har blivit bättre sedan vi köpte de här speciella värmedynorna för katter. Lipton älskar också att krypa under täcket och gosa, men det gör aldrig Tazo.
Semestern blev en kryssning faktiskt. och jag ska berätta lite mer senare
Hoppas ni får en fin skidsemester även om du inte åker skidor. Gå sköna promenader eller åka pulka, eller fika i solen brukar inte vara fel det heller.
Kram!


Anna Fair and True,
kommer mer senare!
:-)


Steel City Anna,
ja visst är han fin!!
Tack också, jag känner mig redan lite bättre.
Kram!


Anne,
ja det känns såååå SKÖNT! Och jo det blev det. Ska berätta lite mer snart.
Kram!!


Annika,
japp ni vet ni vet och TACK för alla tipsen!! :-)
KRAM!


Martina,
ja det är inte så kul men heller ingen katastrof. Känner mig bättre nu även om näsan rinner otroligt.
Ska försöka ta det lite lugnt nu i helgen men shopping står på att-göra-listan för dagen. Bl a en resväska till E.
Kram!


Trillingnöten,
nej men fy vad tråkigt för er! Men just nu verkar det vara hur många sjukor som helst som flyger runt här. Särskilt i skolor och på dagis. Det man mest hoppas att inte få av dem är ju flunsan och magsjukan.
Hoppas er sjukling snart blir bättre! Stannar systern ett tag dock? Så att tillfriskannde finns inom "synhåll" innan besöket måste resa vidare?
KRAM!