söndag, mars 30, 2008

Lördagspromenad

Okej nu har jag testat att ladda ner bilderna igen. Hoppas ni kan se dem nu.


Igår var det lördag och vädret var strålande. Sol. Klarblå himmel. M hade ett uppdrag att införskaffa ett presentkort på någon bra affär till en kollega som just fått barn. Vi hade dessutom lovat att gå förbi två kompisars hem och titta till deras respektive katter och ge dem mat. Båda ligger en bit norrut från oss på Upper East Side. Så vi beslöt oss för att ta en promenad uppåt för att titta till katterna och sedan kolla in en del av de barnaffärer som ligger i området.

Det var en skön promenad trots att det blåste lite. Självklart blev det även ett besök på en Starbucks på vägen. En tall double latte för M och en ny favorit för mig, nämligen "green tea frappuccino"! Den är bara för god!
När vi sett till alla katterna så bar det raka vägen mot närmsta barnaffär Planet Kids. Här inne hade de allt från leksaker till vagnar och sängar. Jag var bara tvungen att ta ett par bilder eftersom jag är så fascinerad över att den svenska smaken är så olik den amerikanska. Iallafall på vissa prylar. Eller vad sägs om en del av dessa bilder?


Resesängar i lite olika tappning. Gemensamt är dock det något plastiga och mycket "bulkiga" utseendet med de diverse tillbehören. Kan sängen närmast i bild vara tänkt för en liten flicka kanske...?


Vagga samt en baby sitter. Även här en rätt "bulkig" stil. Och vaggan självklart med volanger!.


Här är vi plötsligt inne på baby sitters i en något "lyxigare" variant. Närmast till vänster en mörk teakfärgad trästomme med svart skinnklädsel. Till höger en "modern" design med plaststomme och orange tyg.


Självklart ska barnet även ha en riktigt bekväm barnstol när det börjar äta själv. Här flera med "vadderad" stoppning.


Vi fortsatte vår promenad söderut längs Lexington Avenue och gick senare in i en affär som vi tidigare enbart passerat förbi - Giggle. Å detta var verkligen en affär helt i min smak. Förutom att prisklassen var något hög. Men det fanns otroligt mycket roliga och coola saker här. Allt från kläder till leksaker, mattillbehör och sängar. Eftersom denna affär kändes mer personlig än Planet Kids så köpte M presentkortet samt en liten tröja och ett bar små "booties" här till sin kollega. Denna affär var verkligen helt perfekt för att hitta lite roligare presenter till barn och nyblivna föräldrar!
Här hittade vi även en säng som vi båda tyckte jättemycket om. En mycket enkel design. Rena linjer och lite mer lagom i storleken. Vi har ju ett funderat på just detta med barnsäng eftersom många barnsängar här är ganska stora, och vi är rätt trångbodda. Det skulle därför vara väldigt bra om vi kunde hitta en säng som inte tar alltför mycket plats, men som ändå räcker i storlek åtminstone tills barnet är runt 1 år. Denna säng var dock i dyraste laget, men det kändes roligt att se att det iallafall verkar finnas "mindre" barnsängar också.


Eftersom vi nu började bli rätt hungriga höll vi ögonen öppna efter något mysigt ställe att äta på. Vi hade nu närmat oss våra egna "hemkvarter" och jag mindes att vi flera gånger gått förbi en italiensk restaurang "Fig & olive" som verkade så mysig. Vi bestämde oss för att gå dit och se vad de hade att erbjuda.

Vi blev placerade vid fönstret där det stod stora krukor med örter som prydnad. Jag som satt vänd mot fönstret kunde sedan sitta och studera folk som passerade utanför på trottoaren. Hungriga som vi var tog vi genast itu med menyn. Vi delade först på några "smårätter" och sedan valde M en pastarätt och jag en sallad. Maten var otroligt god och det var verkligen ett mysigt ställe.

Jag föll verkligen för dekoren. Både hemtrevligt mysig men samtidigt enklet och stilrent. En lång bardisk kan skymtas bakom mig, och små bord längs med andra väggen. Det var ganska tomt i restaurangen när vi kom eftersom det var mittemellan lunch- och middagstid. Men under tiden vi satt där började det strömma in mer folk. Tror M tyckte det kändes lite som om vi var "kusinerna från landet" eftersom vi hade så vanliga enkla "casual" kläder, medan de flesta som kom hit för att ta en drink eller äta middag var uppklädda till tänderna.

Längs väggarna i den del där vi satt hade de hyllor med olivoljor, vinäger, oliver och annat smått och gott. Precis sådant jag tycker ger en sådan skön hemtrevlig atmosfär. En sådan typ av "fondvägg" skulle jag verkligen kunna tänka mig att ha i ett större kök!

Efter vår mycket sena lunch (eller snarare tidiga middag) gick vi sedan hemåt. En skön dag började övergå i kväll. Söndagen innehöll lite mer jobb, men det var trots detta en ganska lugn dag. Lite för snabbt gick denna helgen dock. Hade gärna haft en ledig dag till eftersom jag trots många timmars sömn inte känner mig helt utvilad. Men det ska säkert gå bra ändå.

28 kommentarer:

Anne sa...

Jag kan inte se bilderna, tyvärr, men du beskriver så bra så jag kan "se" rätt bra ändå.
Vilken trevlig helg ni verkar ha haft. Jag klickade på länkana och kollade in affärerna, det var nya affärer för mig. Tycker det fanns massor av fint! Barnsängar ja...Jag har sett en del amerikanska och det är ju "tunga" och maffiga grejer som gäller. Vad skönt ni sett det finns "enklare" varianter också, så ni liksom vet att det i alla fall går få tag på. Ikea är väl lite bökigt för er att ta er till, jag tycker annars att de har fina och läckra (och billiga!) barnmöbler som t.ex. spjälsängar i enkla, raka linjer.
Förresten, barnvagn har ni börjat kolla mer seriöst på det?
Du kanske skrivit om det tidigare? Jag kan i alla fall inte komma på jag skulle läst något. Liggvagnar a´la den svenska modellen som ju alla hemma har, det verkar inte alls lika vanligt här.

Saltistjejen sa...

Anne,
Aha! Igen!!!
jag ska lägga ut bilderna igen senare idag då eftersom de tydligen försvunnit igen!! Grrr!!!
Vi har börjat fundera på barnvagn men inte superseriöst än. Här i stand känns det som om 99% (och jag skämtar inte!) har Bugaboo!!!! helt galet! Man ser den överallt!!!
Alla som har den säger att den är fantasatisk men jag tycker den är lite dyr. Vi får se.
Vi behöver ngt som vi kan få plats att förvara i vår lilla lägenhet också. Så den ska helst inte vara så stor.

Saltistjejen sa...

Ok nu har jag lagt in bilderna igen. Hoppas det fungerar!!!! Om ni inte ser dem får ni hojta till igen annars.

Anonym sa...

Jag kan se bilderna. Hoho, vilka barnsängar. Attans var rysch-pyschigt, sådant gillar jag verkligen inte. Och det verkar opraktiskt med vadderad tygstol - snacka om att det kommer att vara kletig av barnmat och annat gojs. Brrrr! Vi verkar ha samma smak du och jag - precis sådana där hyllvägg med olivoljor och snygga konservburkar vill jag ha i mitt kök. Hade öppna hyllplan i Sverige - snyggt men man får damma en del. Fast det är det värt! =)

En off topic fråga: gillar du yoga?

Petchie75 sa...

Jag ser också bilderna så det verkar funka nu!
Det är inte klokt vilka sängar och stolar de har till barnen, hu!! Men det är sådan skillnad i just baby / barn-grejor, kläder etc mellan länder... Jag shoppade babykläder till en kompis med Os syster (som då var gravid) när jag var i Spanien - ojojoj, vi hade inte alls samma smak. I Spanien ska barnen se ut som små dockor med rysch, pysch och spets - naturligtvis BARA i rosa och ljusblått!
Den italienska restaurangen såg jättemysigt ut - väldigt "skandinavisk" i designen... I Italien finns det inte många restauranger som är så mysiga (iaf är min erfarenhet den) - runt Medelhavsområdet har jag insett att folk vill SE sin mat, så gärna lysrör i taken!
Jag tycker att era helger alltid ser så mysiga ut (även om du även måste jobba ibland)!

Saltistjejen sa...

Sporty Sice,
Ja vi har kasnke lite lika smak. Men det är kanske något "svenskt" haha???
Jag har faktiskt aldrig testat yoga. Har funderat på det, och nu sedan jag blivit gravid är det flera som sagt att jag borde prova för det är en bra träningsform. Även bra att lära sig kontrollera andningen lite innan förlossningen har jag förstått.
Men som sagt, än har jag itne kommit mig för. Varför undrar du?? Har du några tips??


Petra,
även här är det väldigt ryschigt och pyschigt. Särskilt då för tjejer! Helt sanslöst faktiskt!!! Och rosa rosa rosa.... My God!
Jag har ingent emot rosa. Inte alls. Men skulle aldrig vilja klä mitt barn i BARA rosa! OCH dessutom ha rosa vagn, rosa säng rosa allt...
Och detta med lysrör är lustigt! Det känns som om det mest är skandinaver som gillar detta med "mysbelyusning". De flesta sydeuropéer och även amerikaner till viss del, som jag varit hem till har alltid taklampan tänd! Så annorlunda mot svenskar som släcker ner, har små myslampor igång och gärna stearinljus oavsett om det är sommar eller vinter... ;-)Tack förresten! Jo våra helger försöker vi att ta vara på så mycket som möjligt. Men jag tycker ju å andra sidan att DINA dagar verkar vara rena semsteräventyret hela tiden! :-D

Desiree sa...

Igår kunde jag inte se bilderna men idag så gick det. Den där resturangen såg himla mysig ut och det verkade finnas en massa gott där. Kul att se de där bilderna från babybutiken om olika utrustning. Man häpnar verkligen över vissa grejer som babysitter i skin och teak. Man förundras över att det finns folk som köper detta. De där vadderade matstolarna verkar kanske inte så praktiskta. Det brukar ju bli rätt kladdigt då barnet ska börja äta själv och då skulle jag hellre vilja ha en enklare stol som man lätt kan torka av.

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja visst är det lustigt hur olika smak man har. Och att det är så relaterat till vilken kultur man kommer från.
Restaurangen var jättebra faktiskt. Jag tyckte maten var otroligt god och gillade atmosfären!

Annika sa...

Saltis!!! VAD kul att få se bilder av dig och M!!! Jätteroligt!
Och visst är amerikanska babyprylar bulkiga, yes indeed. Jag tycker inte om stilen. Isch för det där plastiga och stora och volangiga...Nej tack!!
Jag fick en liggvagn av mina fldrar när K fötts, en skitfin sprillans ny Brio som skickades hit. När jag drog den var det som att ha en rolls royce. Jag blev stoppad hela tiden och folk undrade och tyckte den var SÅÅÅ fin...OCH det var den!!! Men också så bökig att packa in och ut i bilen.
Håller med om att barnstolarna är för stora och bulkiga också...När K var så stor att hon kunde sitta upp ngtlunda köpte vi en vanlig träbarnsstol från IKEA. Mkt bra!!
Men visst är det kul med alla bäbisprylar!! OJ, så kul det är!!

Jag säger det igen: du skulle kunna ha en spalt som heter "Saltis rekommenderar i NYC". Restaurangen ser verkligen MYSIG ut!!!

Hoppas du känner dig pigg idag.
Kram!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
hahaha! Så du tycker det är skoj att se mig och M på bild...?!? :-)
Ja, så ser vi ut alltså...
Det ÄR kul med barnprylar. Iallafall när man hamnar i "rätt" affär. Jag gillade verkligen den som hett "Giggle". Å om jag varit rik skulle jag ha shoppat här...

Ang spalt så kanske jag ska göra någon sådan då??
Liksom "samla" de ställen vi varit på som vi gillar.
Å andra sidan tycker jag inte vi gör så jättemycket så det blir nog en rätt mager spalt...?

Jag känner mig helt ok idag. Lite småtrött, men det beror nog mer på vädret som är riktigt grått här idag.

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Usch ja, allt såg ju hemskt ut, och t o m i New York! Skumt! Den enda som var cool var ju den där moderna oranga babysittern - jag såg i People att en sådan har Halle Berry till sin nyfödda dotter!

Anna, Fair and True sa...

Kommentar till det som Petra H sa om lysrör i spanska restauranger. Det är så sant!!

Saltistjejen sa...

anna, fair and true
Jo den amerkanska smaken är väldigt annorlunda. Även här i New York!!! ;-)
Men det FINNS ju snyggare saker också men tyvärr går man upp rätt många prisklasser då...
Bl a finns det sängar och "vaggor" som är snygga men som då ksotar från 1000 dollar och uppåt. Känns lite väl mycket tycker jag eftersom det verkar som om de endast räcker tills barnet är runt 6-12 månader.

Så Halle Berry har en sådan där orange bebysitter. Där ser man! :-)

SweFlo sa...

Verkar vara ett mysigt ställe! Det som jag saknar här i FLorida är at klädseln alltid är så slapp. De flesta ställen har typ som enda krav att du har tröja och skor på dig... Tom festtilfällen såsom nyårsafton tycker jag att det känns alldeles för causual. Saknar att få chans att klä upp mig. Här blir det bara när vi ska på något "black tie" event, och det händer ju inte speciellt ofta...

Saltistjejen sa...

Sweflo,
ja det är väl en av de saker jag gillar mycket med NYC. Man kan se ut i stort sett hur som helst utan att folk lyfter på ögonbrynen. Och det finns därför också ställen för alla smaker och nivåer av klädsel.
Från "super casual" till "super dressat".

Lullun sa...

En trevlig liten utflykt med mysig middag efteråt. Och foton på er. alltid kul! :-)
Ja, den amerikanska "babystilen" verkar inte vara något för mig. Och så mycket tyg och grejer som måste tvättas hela tiden. Nej ren och praktisk skandinavisk design för mig vad det angår tror jag! :-)

Saltistjejen sa...

Lullun,
ja det var en skön lördag.
Och jag håller med dig. jag är inte så mycket för llt rysch och pysch här. Dessutom klumpig design som tar extra mycket plats! Hlet värdelöst om man som vi bor i en trång liten lägenhet och inte i ett stort american size house... ;-)

aussiekicki sa...

Hej Saltis!
Håller med om designen, inte riktigt min stil heller.... Och de där stolarna lär nog bli bra kletiga, trust me!
Vad kul det var att få se kort på er!

Kram Kicki

Millan sa...

Ja jag kan se bilderna!!
Visst ar det lustigt att stilarna ar sa olika i Sverige och USA. Och det samma galler for England (som nog ar mer som en mix mellan bada - itne allt for puttinuttigt men inte lika modernt som i Sverige). Eftersom vi alla ser samma filmer och tvprogram sa tror man liksom att stilarna ska vara lite mer lika aven om landerna ligger langt ifran varandra.
En sadan dar jatte stor stol har vi faktiskt at Nils (hade). Vi fick den i present av ett par kompisar och eftersom den kostade ca 2000 kr sa kandes det inte som lage att byta den... Men nar vi bodde i pyttelilla lagenheten sa var den verkligen i storsta laget! Dock maste jag saga att Nils satt som en prins i stolen och han gillade den verkligen! Plus att den var valdigt latt att halla ren medans jag tror att det ar betydligt lurigare med de snyggare trastolarna (typ stokke etc).
Resturangen ni gick till sag verkligen jatte mysig ut! Haller med om att det vore coolt med nagot liknande som fondvagg!!
Jag har utmanat dig pa bloggen! :-D

Anonym sa...

Jag ramlade över en yogabok (bland annat för gravida och nyförlösta)som jag kan maila till dig. Kommer som pdf snart. =)

Saltistjejen sa...

aussiekicki,
haha, jag man har ju olika smak helt klart...


Millan,
där ser man!! Måste kolla in och se utmaningen då! :-)
Aha, så Nils hade en sådan stor stol! Oj, det lär det inte bli för oss. Har ändå redan börjat få lite panik över hur fullt vi kommer få i lägenheten av alla prylar man kommer behöva.


Sporty Spice,
Å vad du är gullig!!!!
:-)

Anonym sa...

He,he.. vad är det med förkärleken till alla dessa bulkiga och rysh pyshiga saker i America?
Jag kan inte förstå hur någon kan vilja ha nått sånt som den där barnsängen med det rosa volangerna..
Ha,ha..
Dags för oss att snart inhandla spjälsäng och babysitter innan jag blir för stor för att vagga omkring i affärerna på jakt efter nått fint.. :D

Såg dina bilder på magen! Så fin mage du har!
Du är ju ännu slank också.
En annan hade ju redan en hel del kött på benen innan graviditeten så man lär sluta som michelingumma innan bebisen kommer.. :D

Kram!

Saltistjejen sa...

Jess,
Tack!
Tror inte alls du lär bli ngn Michelingumma!!!!! Bilderna från ert bröllop visar ju inte direkt några Michelintendenser...! :-)
Men visst, man kan ju svälla upp mycket på slutet. Har vänner som fick otroligt mycket vätska i t ex händer o fötter i slutet. Men det går ju snabbt över när barnet är fött.

Och detta med alla dessa volanger. Nej det är rätt fantastiskt att folk verkligen tycker det är snyggt! Men som sagt smaken är sååå olika....

Och wiiiiiiihhh!!!!
Det ärju inte så långt kvar för er nu faktiskt! Tiden rinner iväg!!! :-)
Så det blir nog bra ifall ni kollar in säng snart.

Anna, Fair and True sa...

Hur stort - eller litet - bor ni? Jag har inte följt din blogg så länge så jag har inte hört det. Men antar att det kan vara ganska Compact living i New York!

Anna, Fair and True sa...

Hur stort - eller litet - bor ni? Jag har inte följt din blogg så länge så jag har inte hört det. Men antar att det kan vara ganska Compact living i New York!

Saltistjejen sa...

anna fair and true,
tja vi bor i en vad man här kallar 1-bedroom, vilket i Sverige skulle motsvara en 2:a. Köket är litet så det är ingen matplats där utan enbart "arbetsyta".
Skulle tippa att i kvadratmeter skulle lägenheten vara ca 40-45 kvadrat kanske??

Anna, Fair and True sa...

Okej, jag förstår. Ja, vi svenskar vill veta exakta kvadratmeter! ;)

Saltistjejen sa...

anna fair and true,
hahaha!! :-)
Ja visst är det så.