lördag, juli 26, 2008

Kvällsutflykt

En sommarkväll i Parken. Helt perfekt väder. Helt perfekt temperatur. Luften alldeles stilla. Ljummen. Inte för varmt inte för kallt. Skymningen som sakta sänker sig över staden och gör parken sådär magisk. Här inne i parken strosar människor omkring. Ser sådär skönt fredagsavslappnade ut. Eller kanske semesteravslappnade? Picknickfiltar. Barnvagnar. Kärlekspar. Rullskridskoåkare. Cykeltaxis. Hästdroskor. Joggare. Hundar med mattar och hussar. Roddbåtar. Och en luftballong.

Vi gick mot ballongen...


Cykeltaxis som kör runt i Parken med folk. De stannar ofta här för att de som åker ska kunna njuta av utsikten mot "Ängelstatyn", vattnet och båthuset.


Ella såg tyvärr inte så mycket mer än insidan av sin liggdel av vagnen. Än är hon inte stor nog att se över kanten.


De två karaktäristiska "Tornen" på Upper West Side speglar sig i dammen i skymningen.


Luftballongen bakom gräsmattan är på väg att lyfta. Man kunde inte "flyga iväg" med den utan enbart åka upp och titta på utsikten. Själva ballongen och korgen var fast förankrade i marken med en vajer.


Här ser man ballongen på väg upp (eller var det ner?).


En hungrig liten Ella i pappas famn.


Ella upplyft på axeln efter sitt skrovmål strax innan vi ska packa ihop och gå hemåt igen.

4 kommentarer:

Desiree sa...

Ni verkar ha fått en helt underbar kväll. Vad skönt det låter med en ljummen kväll. Här är det hett och fuktigt. Gräsmattan växer så att det bara knakar. Det är knappt att det räcker med att klippa den en gång i veckan. Vilken trevlig kvällsutflykt ni fick som sagt. Ser nästan exotiskt ut som om ni befann er i en annan världsdel när man ser cykeltaxina. Ha det bra.

Kram
D.

Saltistjejen sa...

desiree,
Ja kvällarna här är oftast bäst! På dagarna kan det vara för varmt ute. Iallafall för min smak.
Och nu har vi faktiskt haft ett par dagar med lägre luftfuktighet viket jag verkligen uppskattar eftersom jag inte gillar när det är så¨himla fuktigt.
Men i ert klimat är det ju verkligen så att allt växer och frodas enormt! Minns ngt tidigare inlägg på din blogg där du visade en del växter och hur det såg ut nästan som tropisk skog! :-)

Kram!

Anonym sa...

Vilken skön kväll ni haft.
Så trevligt att prommenera omkring när vädret är perfekt. Då blir man glad.

Den där luftballongen var ju häftig. Att åka upp i en stillastående skulle jag nog hellre vilja göra än att dra iväg i en som flyger. Är lite höjdrädd. :D

Ella är så himla söt!! Hon växer upp inför mina ögon minsann..
Men du, hon har ju fått ett "person" utseénde nu!
Hon är ju inte bara "bebisface" längre! :D
Åh, vad jag skulle vilja att våra små fick träffas!

Massor av varma kramar från Leon med familj!

Saltistjejen sa...

Jess,
ja visst hade det varit sååå kul om vi kunnat ses med Ella o Leon! Men kanske kan det bli av så småningom vem vet?! Och de skulle nog ha mer glädje av varandra när de är lite äldre i vilket fall! Så de kan leka.
Hm, ja kanske har hon börjat få ett mer personligt utseende, men jag tycker fortfarande att Leon ser så mycket större och mer "icke-bebis" ut.

KRAM!!!