fredag, juli 04, 2008

Utmanad

Okej, så jag har återigen blivit utmanad av en annan bloggare. Denna gång är det Desiree som skickat en utmaning till mig. Ska försöka svara på den så gott jag kan.

Regler:
-Posta reglerna först.
- Svara på alla frågor.
- Skicka vidare utmaningen till 6 andra bloggare.
- När du postat dina svar, berätta det för den som utmanade dig!


Fem saker som fanns på din Att-göra-lista idag:
1. Mata Ella.
2. Sova
3. Mata Ella
4. Sova
5. Äta

Ovanstående låter inte så jätteintressant eller spännande va? Well, Welcome to the life of a "småbarnsförälder"!!!!!! Just nu har jag väldigt få "måsten" på den dagliga "att-göra-listan" eftersom det mesta beror på vilken dagsform, eller kanske snarare nattform, Ella är i... Min dagsform blir oftast direkt beroende av hennes nattform nämligen, haha! Så de enda måsten som måste göras dagligen är egentligen "feed-&-poop-time" med Ella. Resten är liksom bara bonus...


Vad gjorde du för 10 år sedan?
Shit 10 år sedan!! Det känns aaavlägset! Jag hade inte ens träffat M då, utan hade just börjat som doktorand på Karolinska Institutet i Stockholm och var tillsammans med mitt Mr X. Jag hade året innan flyttat ner från Umeå där jag pluggade, och bodde i min farmors gamla radhus i Södertälje. Så jag pendlade till Karolinska varje dag vilket folk ojade sig över då. Hm, numer inser jag att den pendlingen var väldligt mycket enklare än den jag gör här i NYC!!! Färre byten och om ni där hemma klagar på SL och Connex, så är det inget inget inget mot MTA (lokaltrafiken här...) ha!


Ställen du bott på?
Jag är född i Seoul i Sydkorea. men kom som adopterad till Sverige när jag var ca 6 månader. Växte upp i Södertälje. Flyttade till Umeå för att plugga på universitet. Bodde, levde och trivdes där uppe i ca 3,5 år. Sedan bar det av tillbaks till Södertälje och så småningom när jag träffade M så köpte vi en gemensam lägenhet i Stockholm. Och efter ett par år i den så drog vi hit till Manhattan där vi nu bott i knappt 3 år.


Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Jag skulle definitivt resa mer. Både till exotiska platser, men också hem till Sverige. Ofta. Så att avståndet inte kändes så långt längre. Allt handlar ju numer om avstånd i tid och pengar mer än i km eller mil....
Och så skulle jag definitivt göra mer "outdoorresor"! Saknar jättemycket att paddla nu t ex eftersom vi inte gjort det på flera år...
2. Jag tror jag skulle sluta jobba (iallafall ett tag) och kanske testa lite nya saker istället.
3. Köpa en bra lägenhet här på Manhattan! Med takterass...
4. Skulle vilja ha ett hus i Stockholms skärgård också. Behöver absolut inte vara ngt stort sådant, men det hade varit väldigt härligt att ha tillgång till skärgården! Fast iofs kan man ju hyra också...
5. Å, jag skulle nog vilja ha en "egen kock" som t ex Oprah har. En som kan laga god mat när man själv inte alls är inspirerad. Eller som man t o m kan laga mat tillsammans med. Lära sig lite fiffiga proffsknep och så i köket...!


Personer du vill veta mer om:
Oj, jag är oftast konstant nyfiken på de flesta i min omgivning. Jag kan t ex börja fantisera om och fundera på folk jag ser på tunnelbanan när jag åker till jobbet... Men framförallt är det roligt med alla nya bekantskaper. Att få lära känna nya personer tycker jag är superkul och spännande! Att få träffa fler av alla nya bloggvänner som jag mött online vore skoj t ex! och även att få träffa fler av mina "Trådkompisar" IRL.


Jag skickar denna utmaning vidare till:
Min Svägerska, mina härliga trådkompisar AM, Page & Pratglad, samt utlandsbloggarna Sporty Spice, Jess och Kicki. Oj det blev visst 7 stycken istället för 6. Ah, vad f-n jag vill veta mer om er 7 så det får bli så ändå!Ha en riktigt skön helg allesammans!Ps, kan även meddela att vi inte gjort något alls idag på 4th of July. Hm, jag har sovit. Efter morgonpassen vid 04 och 07 i morse så däckade jag vid 11.30-tiden och sov tills M väckte mig runt 15.30. Då var jag hungrig som en varg. Sedan har det inte blivit många knop gjorda, men det känns helt ok. Vädret är trist och det är skönt att bara såsa runt här hemma och känna att man inte alls behöver göra något särskilt.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är livet just nu ett enda snurr av matning, blöjbyten och catnaps. :D
Jag har just stigit upp och klockan är 05:09.
Ska lägga mig på soffan om ett tag och se om man kan sova tills lillens nästa mål mat vankas men var tvungen att kolla favvo bloggarna först. :)

Jaha, så man har blivit utmanad.. Jag antar den.

Kram till er och Ella!

Saltistjejen sa...

Japp det där med sömn är ngt jag just nu konstant längtar efter. Samtidigt är det som om kroppen liksom mer eller mindre "accepterat" att läget är som det är just nu.
I morse somnade jag till halvsittandes i soffan med Ella i famnen. Hon somnade nämligen om innan jag hann börja mata henne, och då tänkte jag också passa på. Det blev nästan en hel timmes halvdåsande i soffan innan hennes hunger väckte henne igen.
Nu ska jag faktiskt lägga mig strax. Ska pumpa lite först. Sedan tar M nattmatningen och så får väl jag ta den tidiga morgonen gissar jag. Det går för runt!
Och ja, det blir kul när du antar utmaningen! :-)
KRAM!

aussiekicki sa...

Hua, det är inte kul med sömnbristen som kommer automatiskt med bebisarna. Nu blir jag helt förstörd om det stökas EN natt. Man börjar nog bli gammal....

Utmaningen är antagen och jag skriver den så snart jag hinner! Det var roligt att läsa din lista och inse att jag hade fel när jag trodde du var uppvuxen i Saltsjöbaden! Haha, nu när jag tänker efter så kallar du dig väl Saltis då du gillar saltlakrits, eller hur!? Jag äääälskar saltlakrits! Maken är också uppvuxen i Södertälje, i Mariekäll tror jag det hette. Nära Torekällberget iaf.
Kram!!!

Saltistjejen sa...

Aussiekicki,
jaha där ser man! d
Så din man är gammal S-täljebo! :-)
Kanske känner man till honom då??Ert nyköpta radhus ligger ju på välgigt lagom avstånd från Tälje också, ifall han nu har familj eller vänner kvar i staden.


Ska bli roligt att läsa din lista senare!
Kram!!

Anonym sa...

Självklart har jag antagit utmaningen!

Sov gott!/Page

Desiree sa...

Kul att du antog utmaningen och om att läsa och lära känna dig lite mer.

Vickan sa...

Jag har också antagit utmaningen!

Saltistjejen sa...

Page,
skoj! Jag ska kolla in din blogg!! :-)
Kram!


Desiree,
ja det var roligt och det är ju skoj att få veta lite mer om andra också som sagt! Så att utmana andra vänner online är kul!
Kram!


Vickan,
å då ska jag in på din blogg och se om du skrivit något!
Kram!

Anne sa...

Kul lista som cirkulerar runt just nu, trevlig läsning.
Intressant annars det där som du skriver om att kroppen accepterar ett brist-på-sömn-läge. Jag har hört flera säga precis så, att det man kanske innan tänker aldrig skulle orkas med (klara sig på så lite sömn), det funkar visst. Så klart, man har inget val förstås men ändå...naturen har väl gjort det så det ska orkas och fungeras med.

Anna, Fair and True sa...

Många det är från Södertälje - du, jag och så aussiekickis man!

Hur lång är din pendling då? Jag fick för mig att ni bodde nästan på campus eller i alla fall väldigt nära universitetet? För ni jobbar väl där? Vad har du din doktorsexamen i?

busliv sa...

Halloj!
Gillar din blogg. Men brukar inte kommentera så ofta. Har dock gjort det nu när din söta lilla dotter kommit!

Men nu skulle jag vilja fråga en sak o jag hoppas du inte tar illa upp för att jag använder din blogg!
Men jag o två(eller tre) vänner ska åka till NYC o sitter o försöker hitta något bra/billigt hotell, har du något ni brukar tipsa vänner o bekanta? (antar att alla inte bor hemma hos er :-))

Marianne sa...

Hahaha, både du och jag vill ha en egen kock! Guuud så skönt det hade varit, särskilt just nu när jag är gräsänka och jobbar nästan dygnet runt. Tänk om man hade någon som kom och serverade lite godsaker vid skrivbordet då och då!

Vad är en trådkompis? Det uttrycket har jag aldrig hört förut.

Hoppas du har sovit gott i natt, hon växer ju till sig fort, så har ni tur kommer nattmatningarna att upphöra om inte alltför lång tid!

Saltistjejen sa...

Anne,
javisst är det lustigt det där att kroppen liksom ställer om sig. Visst är jag trött. För det är jag! MEN jag skulle normalt sett inte har klarat mig såhär länge med så få timmars sömn per dygn! Men nu går det bra. Trots allt. :-)


Anna Fair and True,
jag pendlar drygt 1 timme enkel resa eftersom jag arbetar i Bronx. Däremot så har M väldigt nära till jobbet för vi bor i stort sett på Campus till hans universitet! Men mitt ligger inte på Manhattan. Tyvärr. Å andra sidan trivs jag superbra på jobbet, så jag skulle inte vilja byta pga av geografin. Fick ett erbjudande från en jag känner som jobbar i ett labb tvärs över gatan. Vilket kan låta lockande. MEN jag vet att i det labbet förväntas man arbeta så många timmar i veckan att jag skulle ha färre timmar "off work" där än jag har med mitt nuvarande jobb inkl pendlingen! Hahaha! Så är det i många labb här i city o USA. Så jag föredrar pendlingen faktiskt.... :-)


Busliv,
hej!! Jätteroligt att få kommentar från dig! Och skoj att du läser och gillar bloggen! Jag blir verkligen glad! :-)
Hm, jag är inte superbra på hotell här i stan eftersom vi sällan bor på hotell här.
Vilket pris ungefär anser ni billigt/dyrt? Och vilken typ av boende vill ni ha. Ett riktigt hotell, eller fungerar vandrarhem??
De ställen som jag bott på som varit hyfsat billiga är dels ett vandrarhem en bit upp på Upper West Side (precis vid Central park. Tror det heter Central Park hostel eller likande. Du kan googla det. Där kan man välja att ha "eget" rum m eget badrum och litet kök om mna vill. Det kostar givetvis mer än att bo i deras sovsal, men är ni ett par stycken kan ni ju dela på ett sådant rum! Jag bodde där för ett par år sedan och då kostade ett sådant rum med två stora sängar (man kan lätt sova 2 per säng) 129 dollar rummet tror jag.
Sedan finns ett enklare hotell som heter Murray Hill Inn (www.murrayhillinn.com). Detta rekommenderar jag för det har ett bättre läge än det på Upper West Side även om det kanske inte ligger i allra hetaste områdena. Fast tror förresten det de har mer än ett hotell. Vet inte var det andr låg. men det jag bodde i har jag för mig låg i midtown ca?? Det hade små rum, men fräscha. Alltså ingen lyx, men helt ok standard.
Tror priset låg på ca 99 dollar rummet när jag bodde där men det är ett par år sedan. Fast här kan man nog boi högst 2 personer per rum (pga storleken). Men kanske har de fler storlekar på rum också? Värt att kolla?

Annars ligger kasnke ett normalt hotellrum på ca 200-250 dollar natten skulle jag gissa. Och uppåt förstås.

Hoppas ni får en jätterolig semester!
När ska ni komma hit??

Kram!Marianne,
jaaaa, en kock hade verkligen varit guld!!! :-)
Oj vad du jobbar!!!! Förstår att matlagning kommer lågt påm prioriteringslistan då.
En trådkompis, ja det handlar om den "tråd" jag skrev om i ett inlägg ("11/2 mjölkpaket") tidigare, alltså i ett forum där jag lärt känna flera personer. Vi kallar detta för "vår tråd". :-)
Kram!

aussiekicki sa...

Maken flyttade från S-tälje 1993 till Örebro. det finns nog några gamla kompisar kvar men de flesta har nog flyttat. Makens syster är född 1976, det kanske är någon som känner henne, Saltis eller Anna?

Anna, Fair and True sa...

Aussiekicki - Du får berätta lite mer om makens syster (vilken skola hon gick i, var de bodde osv) eller skriva vad hon heter så kanske vi kommer på det. Jag är ju själv född 1976.