lördag, juli 19, 2008

Svart & Vitt

Ella sover allt mindre, även om det fortfarande är hennes huvudsysselsättning. Men hon börjar definitivt vara mer och mer vaken. Det är verkligen jätteroligt att se henne när hon är vaken. När hon tittar. Och dessutom verkar hon ha börjat fokusera blicken något nu. Inte särskilt långa stunder. Men ändå. Ibland ser det iallafall ut som om hon studerar våra ansikten. Mitt och M's. När man håller henne. Andra saker som hon verkar uppskatta är våra svart-och-vit-mönstrade kuddar. De kan hon ligga länge och titta på. Ivrigt viftande och leende. Hon verkar helt överexalterad över dessa kuddar. Så nu brukar vi ställa upp dem vid sidan av henne när vi byter blöja. Så att hon ska ha något roligt att titta på.

Jag har läst att just kontrasterna mellan svart och vitt är det första ett barn kan se. Och att nyfödingar, och något äldre, ofta är intresserade av just svart-vita mönster. Sedan ska tydligen färgen rött komma. Vi har även en röd kudde med vita prickar. Men den är ännu inte alls intressant. Så det verkar stämma detta med att svart och vitt kommer först.

Vi var till F.A.O. Schwartz idag för att leta efter en svart-vit mobil till hennes vagn. Men hittade ingen. Så vi får leta vidare. Däremot har de sjukt söta barnkläder där! Något italienskt märke som jag inte minns vad det var nu såhär i skrivandets stund. Just nu har vi dock väldigt gott om barnkläder eftersom vi fått så många fina i present, så vi bestämde oss för att köpa något fint där senare när Ella är lite större.


Här ligger hon i soffan. Ungefär såhär är hon när hon visar upp sin soligaste och mest aktiva sida. De svart-och-vit-mönstrade kuddarna skymtar lite på varsin sida om Lill-Snorpan.

Ella i soffan:

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men gud så söt hon är!!
Jag vill bara komma och snosa på henne!!

Jo, det där med svart/vitt seénde har jag också läst om.
Leon ser dock på det mesta nu. Även tv:n. (Pappa försöker lära honom)

Kuddarna som du har är jättefina och det är ju bra att de på samma gång är intressanta för Ella.

Ha det gott!

Kram!

Saltistjejen sa...

Jess,
haha! du är välkommen att snosa när du vill... ;-)Synd bara att det är så långt mellan oss.
Kul att Leon ser så bra nu! Det går snabbt gissar jag när de väl "kommer igång". :-)
Så skönt också nu när du snart kan få lite "avlastning". Hoppas verkligen du kryar på dig och kan vila lite då!!
Kram!

Anne-Marie sa...

Så söt hon är er Ella! :) Fina kuddar ni har och Ella verkar ju gilla dem. Det måste vara roligt att hon kan vara mer och mer vaken och ni får kontakt på ett annat sätt.

Saltistjejen sa...

Anne.Marie,
tack!! Ja det är verkligen skoj nu när hon är mer vaken än förut. Hon känns mer och mer som en person när man ser henne vaken. Någon man vill lära känna! :-)

SweFlo sa...

Det är så härligt att läsa om er första tid med Ella! Tiden går så snabbt, så jag kommer knappt ihåg min första tid med en nyfödd, det är ju redan 5 år sedan!
Ni är så myisga hela familjen verkar det som, väldigt avslappnade och smarta personer båda två, Ella har verkligen haft tur som har fått er som föräldrar! Synd att man bor så långt borta, men om jag nu tar mig tillbaka till NYC någon dag så skulel det var akul att gå ut och fika eller nått! Ha en bra dag!

Saltistjejen sa...

Sweflo,
absolut ska vi ses om du kommer till NYC!! Det hade varit toppenkul!!!! :-)
Tack också för att de fina orden om oss som föräldrar! Sådant värmer alltid. :-)
Jag vet inte just ifall vi är så särksilt smarta direkt, men vi försöker att leva på ett sätt som liksom passar oss. Med eller utan barn spelr ingen roll. man måste ju försöka få till en vardag man tycker fungerar och som man trivs med.
Och ja jag förstår att man tycker tiden går snabbt. det inser man när man träffar vänner som har barn som man "nyss" tyckte var små bebisar men nu är flera år gamla och "riktiga" personer med järnvilja! Haha!
Kram!!

Nilla sa...

Vilken liten söt tjej hon är, Ella. Det är en spännande tid när de är bebisar, det händer så mycket. Roligt att se hur de utvecklas! Ha det jättebra.