söndag, juli 13, 2008

På min önskelista just nu

Högst upp, helt ohotad etta på listan, ligger en hel natts sömn!
Sisådär en 8 timmar i sträck vore så oerhört skönt!!

Efter det kommer att M fick sova en hel natt han också. Helst samma natt så att vi båda kunde vara pigga "i fas" med varandra dagen därpå. Som det är nu är det ju så att om en får sova lite mer för att den andre tar över mer en natt, så är ju en pigg men "nattvakaren" är sliten som attsiken dagen därpå.

Trea på listan kommer att kunna gå på bio. Ihop med M då. Detta tror jag dock skulle kunna vara möjligt hyfsat snart eftersom vi bor granne med en biograf, och har vänner i huset som jag tror skulle kunna tänka sig att vara barnvakt ett par timmar någon kväll om vi frågar. Man ska bara ta sig för att fråga...

På sista plats just nu är att det gärna skulle kunna få bli något svalare. Eller temperaturen är i och för sig okej, men det kunde få bli lite mindre fuktigt. Igår var en underbar dag ute, men det har varit en rätt lång period med hög luftfuktighet nu och jag är ganska trött på den.

11 kommentarer:

JaCal sa...

Haha - ja, då ska jag inte skriva om hur många nätter min yngsta hade sovit när han fyllde 1 år... eller 2 år... utan hålla tummar och tår för att lilla Ella visar sig vara en fen på att sova! Min favoritbok - som alla mina mamma kompisar här också kört med - är Healthy Sleep Habits, Happy Child av Dr Weissbluth - den fungerade perfekt på min äldsta - och hon sover som en dröm. Önskar att jag läst den _innan_... Sonen verkar vara ett litet eget fall... på honom biter inget dessvärre. Då är det skönt med ett gästrum så i alla fall en av oss kan få en ostörd natt då och då.

Jag har som mål att vi nästa års Oscarsgala ska jag i alla fall ha sett fler filmer än förra året (då var det 0...). ;-)

Desiree sa...

Jag hoppas att ni snart får sova lite mer framöver. Ska hålla tummarna för att lilla Ella snabbt och snällt lär sig sova större delen av natten på egen hand. Måste vara otroligt jobbigt att vara mer eller mindre slut dagarna i ända. Småbarnslivet verkar inte lätt.

Saltistjejen sa...

JaCal,
Tack för boktipset! Ska kolla upp denna!!! :-)
Ella sover visserligen rätt bra (tror jag) men eftersom hon ska ha matas var 3:e timme blir det inte så jättemycket sömn... Jag pumpar dessutom så varje matning tar sin lilla tid.
Låter skönt att ni har gästrum. Här bor vi ju såpass litet att ett sådant inte finns. Tyvärr.

Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
Ja hittills har det gått bra tycker jag. Över förväntan. Men kanske börjar de få gångerna med längre sömn i sträck nu sätta sina spår...? ;-)

Anonym sa...

Inskaffa en flyttbar avfuktare!

Maken gav mig en som Valentines present och jag avgudar den lilla maskinen. Ända nackdelen är att den blåser ut torr VARM luft... men jag kör midre aircondition när jag fuktat av stället.

Jag hade så lite mjölk till min tjeja, fast enligt BVC i Sverige hade jag såååå mycket så... jag bara skämde bort henne med att amma 4 timmar i sträck.

Till slut gick jag på instinkt och bytte till välling ovh Jessica tog aldrig en munfull med bröstmjölk efter det...inte ens pumpad eller bladad i välling....

Så hon sov sin första natt när hon var drygt 7 år...

Min mamma gav mig ett tips när jag fick barn... Sov när hon sover, drick mycket vatten när du ammar och du har fullt tillstånd att sparka ut folk om du är för trött för besök. Älskar min mamma...skratt

Malin

Saltistjejen sa...

Malin,
bra tips! Fast jag undrar behöver du inte ha avfuktaren på hela tiden?? Här är så fuktigt ibland att man måste ha ACn på hela tiden (vilket ju är just för att avfukta samt kyla ned).

Och det där med amning. Man blir så trött på att höra hur många sköterskor tror at de vet allt om hur just du ska amma.... Om du hade för lite mjölk så ammade du ju länge just för att hon fick så lite mjölk annars. Bra att du gick över till välling och ersättning sedan, istället för att försöka "amma ihjäl dig".
Det där med att dricka mycket vatten tror jag på. Jag har börjat producera ngt mindre mjölk nu och jag tror att boven är att jag dricker för lite. Här är ju väldigt varmt och jag gissar att man förlorar massa vätska per dygn. Både av värmen och av ACn inomhus. Jag försöker dricka mycket vatten, men det är inte alltid så lätt att komma ihåg.
Jag försöker sova lite när hjon sover, men det blir ju som sagt aldrig särkskilt långa stunder i sträck. Inatt fick jag dock sova läääänge tack vare att M tog hela natten! Stackars honom, han lär vara trött idag.
Klok mamma du har! :-)

nika sa...

hejsan

Här i Ohio är sommrarna en evig bastu..nr man hänger ut badhandukarna torkar de inte ens..usch.
jag hoppas att ni snart kan få en hel natts sömn, det är tröttsamt att vara trött.

ha en bra vecka

Marianne sa...

Usch ja, stackare! Men så är det nog, det är få nyblivna föräldrar som får sova en hel natt, särskilt tillsammans. Förr eller senare går det över. Tur att hon inte är kolikbarn! Då får väl ingen sova på drygt tre månader har jag för mig.

Här går AC:n dygnet runt nästan. Annars överlever man inte.

koko sa...

Jag drack kopiösa mängder vatten de första månaderna, det var som att jag aldrig kunde släcka törsten...

Sedan ett par veckor tillbaka sover conny mellan 21 o 05 med bara något nappgnäll däremellan. Superskönt! Men det är tack vare gröt på morgon och kväll, och det är ju lite tidigt för Ella att introducera det nu... :-)

Anonym sa...

Saltis.
Jag kör avfuktaren i vårt lilla sovrum under dagarna, med täcket uppvikt och hängade över kanten så att all fukt från madrassen sugs ut. Sedan stänger jag av avfuktaren en timme innan vi ska gå och sova och kör AC hela natten.

Den lägenhet vi bor i nu har 2 AC. Ett stort as till maskin i vardagsrummet, som har inbygd avfuktare, så den blåser in kall och torr luft.

Vårt sällan använda gästrum fär träffa avfuktaren när jag lägger ut kläder som måste ligga och torka... samt innan vi får besök.

Jag kände mig så otroligt DUM när jag inte tog saken i egna händer och gav min tös välling när hon satt som en igel. Visst, 3 veckor, 5 månader och 7 månader har de ju växt spurter och behöver mer mjölk än vanligt.. eller om det är varmt så behöver de extra vätska precis som vi vuxna...
Men jag tog upp det nästa gång jag gick till BVC och sa att ni hade fel, fel, FEL som Brasse brukade säga.

Varför kände jag mig så puckad?
För jag hade ju jobbat på bb och förlossningen! Vårt sjukhus har en av Sveriges högsta ammnings frekvens 95% efter 3 månaer och över 50% efter 5 månader. Jag hade gårt special amningskursen och tänkte nog att det här fixar jag lätt... Men icke. Inte blev det bättre av att lilltrollet inte kunde ta tag som hon skulle, så jag skaffade amningsnappväldigt snart (cm stora sår kring bröstvårtan är iNTE kul!!!)

Saltis, när du sätter dig ner för att amma/pumpa, häll upp ett stort glas vatten som du ser till att dricka ur innan du har ammat/pumpat klart!

Men men... jag ska återgå till mina heluppgifter och kanske skriva en rad i min egen blogg istället för att kidnappa andras!

Kram
Malin

Saltistjejen sa...

Nika,
Oj SÅ fuktigt är det inte här. Det måste vara jobbigt. jag tycker det räcker väldiugt bra med den luftfuktighet som är här under högsommaren.


Marianne,
Japp det har jag insett nu... ;-) Och kolik har hon iallafall inte än. Lite magont då och då men inte kolik. Som tur är. :-)


Kokosen,
hahaha! Ja gröt är nog inget för Ella just nu. Men det låter lyxigt med sömn mellan 21-05!!! :-)
Jag var supertörstig i början, men nu har jag inte varit det. Kanske därför jag slarvat med att dricka trots värme ute och AC inne. Två saker som defintivt tömmer en på vätska...


Malin,
TACK för tipset om vattenglaset!!!
Jag kommer kasnke återkomma till dig senare med fler frågor ang amningen eftersom du verkar ha koll!
Jag tror dock att det är lätt att varfa proffs på jobbet, men det blir en annan sak privat. Alltså tycker jag itne du ska känna dig dum eller så för att du inte riktigt insåg hur det var fatt med din lilla tjej och amningen. Sådant tror jag är supervanligt! Man tycker man har stenkol, men när det kommer till eget barn och amning så är det ju så många fler saker som spelar in; känslor, trötthet, hormoner....