tisdag, juli 22, 2008

Snabb visit på sjukhuset

Idag var vi med Ella till sjukhuset.
En efterkontroll av hennes hjärta. Hon hade ju ett par "dippar" i sin hjärtrytm när hon låg på neo-intensiven, och vi fick en tid för återkontroll när hon skrevs ut. Alltså gick vi till Pediatric Cardiology (hjärtspecialisten för barn) idag.
Allt gick bra. Förutom en del strul med remisser (som det nästan alltid blir här) men det ordnade sig till slut.
Och hon kollades grundligt. Det självklara "lyssnandet på hjärtat med stetoskop". EKG. Blodtryck. Syremättnad. Och sist men absolut inte minst, gjordes ett ultraljud för att kunna titta närmare på hjärtat.
Hon var så duktig under alla undersökningarna! Vi var väldigt stolta föräldrar. Vilket egentligen är rätt fjantigt eftersom när barn är så små sokm Ella så handlar det ju inte om "duktighet" alls. Utan snarare om ifall de är mätta, gärna lite trötta samt inte har gaser i magen...
Men vi var stolta ändå!

I stort sett är allt bra med hjärtat. Men de hittade ett par mindre saker som troligen beror på hennes låga ålder. Bl a är det kärl som ska stängas vid födseln (ductus) inte helt stängt än, vilket gör att hon vid lite hårdare ansträngning får en ngt lägre syremättnad i blodet. Läkaren trodde detta skulle växa bort så småningom. Han ville därför att vi skulle komma tillbaka på en ny kontroll om ca 6 månader.

När man satt där och såg på hennes lilla hjärta på skärmen då de utförde ultraljudet, kom jag att tänka på ett av de allra första ultraljuden som jag gjorde efter att hon blivit till. Då var det ju just hennes lilla lilla "hjärta" som man såg picka. Tänk att den lilla "pickande pricken" sedan skulle utvecklas till det hjärta jag såg idag. Livet är verkligen oerhört fantastiskt!

Jag tror dock att sjukhusvistelsen tog lite på Ella-gummans krafter. För hon har sovit mer än vanligt nu under kvällen.
Det är jobbigt att vara i centrum.
Men lite längre sömn under natten är alltid välkommet.
Så Sov Gott nu Lilla Hjärtegrynet!
Ses till nästa måltid...

9 kommentarer:

Desiree sa...

Vad skönt att allt såg bra ut och att det gick bra på sjukhuset. Alltid nice när man kan pusta ut och veta att det ser normallt ut. Ella är en duktig och underbart go liten tjej.

Anonym sa...

Så skönt att allt gick bra med hjärtkollen.
Bra att sånt kollas upp noga.
Det är säkert helt okej vid nästa koll. Tänk va stor hon kommer att vara om 6 månader.

Vi har fixat med Leons pass idag och han var så snäll och sov och skrattade när han väl vaknade.
Jag vet precis hur du menar att Ella var duktig när de undersökt henne med allt som hör till även om det handlar om att bebisen är nöjd och har fått sina behov tillgodosedda.

Kram på er alla tre!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det kändes bra. Vi var inte särksilt oroliga eftersom detta var mer en efterkontroll, men det är alltid skönt när man får veta att saker och ting är bra.


Jess,
härligt emd Leons pass! Vi har inte skaffat ngt till Ella än, men det kommer. Vi måste dock ha ett födelsecertifikat först. haha, vi fick ett häromdagen men på det stod det att hon var en "male"!!!! Så nu måste vi får det korrigerat.
KRAM!!

Anne-Marie sa...

Vad skönt att allt var bra med lilla Ella. Även om jag inte är förälder kan jag tänka mig att det är nervpirrande när något inte är som det skall med ens barn. Hon fick verkligen vara i centrum. Kram!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja det känns skönt att veta att hon är frisk.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Skönt att höra att allt var bra!

Saltistjejen sa...

Anna fair and true,
ja det är alltid bra att få det "svart på vitt" på ngt vis. Det känns som om de är väldigt noga här också, med "follow-ups" och så. Det känns tryggt o bra.

busliv sa...

Vad skönt att allt var bra. Min lilla tjej är också född med ett blåsljud på hjärtat som vi kollar upp så att det växer som det ska (hon har en gång/kärl som är lite för trångt) Först var det några månaders mellanrum o nu var det ett år sedan vi var där så snart är det koll igen, får väl se hur lätt det är att kolla hjärtat på en18 månaders!!

Saltistjejen sa...

busliv,
ja jag har förstått att det är ganska vanligt ändå detta med blåsljud. Skönt att er lilla tjej mår bra iallafall och väldigt skönt att det inte var värre så att hon var tvungen att opereras. Jag tror att det gansak ofta kan "växa bort" av sig självt om det inte handlar om "större fel". Och det är i vilket fall bra att det kollas så noga.
Kram!