torsdag, februari 26, 2009

Ett paket med nostalgi

Häromdagen stack det ut en liten gul lapp i vårt postfack. Gul lapp betyder att man fått paket! Det är alltid roligt att få paket, men denna gånge kändes det lite extra speciellt. Detta eftersom paketet var från en annan Bloggare som jag lärt känna genom att följa hennes blogg. Hon läser även min och nu hade hon skickat ett paket till oss! Eller till Lill-Skruttan egentligen. Såååå GULLIGT!!!!

Hon hade sett Lill-Snorpans kläder med tryck från "5 Myror är fler än 4 elefanter" och eftersom hennes dotter hade dessa filmer men inte var så intresserad av att se på dem längre så skickade hon dem till oss istället. Så nu vill jag säga TACK TACK TACK SweFlo!!!!!!!!! Vi har redan premiärkikat lite på den första dvd:n. Och jag fick nostalgitripp nummer 1, haha!
Så återigen SUPERMEGATACK!!!!!

Och ja, bloggandet har verkligen öppnat upp en ny "värld" för mig och jag har lärt känna så många underbara personer via bloggarna!
Imorgonkväll ska jag dessutom få den stora lyckan att träffa ännu en av mina Favoritbloggare, nämligen Sunnyswede som kommer  hit till NYC med sin familj. Det ska bli jättekul!
19 kommentarer:

S w e F l o sa...

Min favorit är ju helt klart den rosa elefanten, "nu är det sluuut!". Ha en bra dag!

Saltistjejen sa...

Hahaha!!!
Jag gillar det mesta. En sak jag tycker var lite lustigt var dock att Lill-tjejen verkar vara fascinerad när de skriver namnen på barnen. DET inns jag som det tristaste eftersom jag tyckte det gick så långsamt....
Men jag var ju flera år när jag såg den så sådant ändrar sig väl.
KRAM och TACK!!

Anne sa...

Vad gulligt och supersnällt av Sweflo, verkligen jättefint!
Jag tror min favorit är den rosa elefanten och nu är det sluuuut.
Nostalgi på hög nivå, roligt att de här programmen är så tidlösa att de funkar generation efter generation.

Desiree sa...

Åh vad fint! Jag förstår helt klart att du blev jätteglad. Detta är ju en sådan underbar klassiker som man själv växter upp med. Jättekul även att du får chansen att träffa på Victoria.

Saltistjejen sa...

Anne,
javisst var det gulligt! Jag blev så himla glad! :-)
Och att vissa klasiker står sig är skoj. Gissar att just denna samt även många Astrid Lindgren filmer är sådana som barn i kommer gilla oavsett vilket årtionde det är.
Kram!


Desiree,
ja det känns så kul att man har fått nya vänner via bloggen! Helt otroligt egentligen. Och at få träffa Vic ska bli superskoj!
Kram!

Taina sa...

Vilken rolig överraskning och VAD SNÄLLT! Min son (nu 22) tittade på den serien när han var liten. Verkligen nostalgiiiiiiiii ;)
Kram!

Millan sa...

Ahhh vad skoj!! Jag blir jatte avis. Snacka om nostalgitripp! Jag maste kika och se om jag kan hitta de dar filmerna till Nils faktiskt. Visst ar det kul att man knyter en massa nya kontakter genom bloggarna. Jag forstar att du blev glad! kram

Emmama sa...

Åh vad snällt av henne, drömfilmer att få i brevlådan dessutom! :) Häftigt vilka kompisar man kan få av bloggandet! :) Kram!

Suzesan sa...

Sååå himla snällt. Jag gillar också den rosa elefanten.
Det är ju bästa "barnprogrammet"(hahaha vet vuxna som tittade också....moi) någonsin:)
Ella kommer att gilla dem.
Ha en bra kväll
Kram
Susanne

Angelica E sa...

Åh, vad roligt! Det är ju helt fantastiskt vilka nya och trevliga människor man möter med att blogga!!! Helt underbart...

Många kramar

AngelicaE

Annika sa...

Jättesnällt av Sweflo!! Jag har kvar dom gamla dvd filmerna. K tyckte mkt om deom när hon var yngre.
NOSTAGI!!!
Härlig 70-tals känsla som tar en tillbaks till sin egen barmdom!
HA så kul med Victoria nu!!
KUL med ännu en bloggträff!!
KRAM!!

Erica sa...

Vad roligt att få de filmerna hemskickade :) Jag tycker just "Fem myror..." är ett så mysigt barnprogram :D

Hoppas du får en bra dag!

Evelina sa...

Oh vad häftigt! Kan man verkligen kalla nostalgi ;) Passar så väl som gammal & ung!

Marianne sa...

Så jättegulligt av SweFlo! Hahaha, jo, man ska nog vara i Ellas ålder för att vara fascinerad av när de skriver barnens namn : ) Vad var min favorit, jag tror det var Vad ska bort. Se om man kunde komma på samma långsökta som Brasse hade.

Kram!

cecilia sa...

Jag älskar Fem Myror - dottern har tittat sönder våra filmer, undrar om de håller till sonen också (ska genast kolla), va snällt av SweFlo!!

m i t sa...

Jag älskade oxå dessa program fast jag inte var barn på den tiden. Tittade en gång tillsammans med syskonbarn i 3-4 årsåldern som verkligen försökte hänga med. Plötsligt tittade han på mig och frågade förskräckt: Måste DU lära dig läsa?
Visst är det härligt med klassiker!

Jemayá sa...

Hej! Har en liten en som står och rycker imig bredvid här, hinner int esrkvia så mycket jag skulle vilja, men ville ändå säga hej :). Har inte hunnit läsa på lääänge - mycket intressant, bla.a tt ni fått en pojke :). Jag har ju haft två burmeser, intressant att höra om abyssinier. Lillan är så sööt, lessen att höra att ni varit sjuka. Kramar! Försöker kommentera bättre någon gång i fram tiden......

Anna, Fair and True sa...

Vilken trevlig överraskning! Var köper man förresten kläderna?

Saltistjejen sa...

Taina,
javisst var det supersnällt! Jag blev så himla glad! Ytterligare ett bevis på vilka vänner man faktiskt har hittat via bloggandet! :-)
Kram!


Millan,
ja det var verkligen nostalgi. Det ä mycet jag iten minns av serien eftersom man var så liten när amn såg det, men vissa sånger och saker känner man ju självklart igen.
Och ja, så skoj att man har hittat så fina kontakter via bloggarna!
Kramar!


Emmama,
Japp! Helt otroligt faktiskt!!!!!
Kram!


Suzesan,
ja det är en så skön blandning mellan tecknt och "på riktigt". Sedan är det ju verkligen pedagogiskt till tusen. :-)
Kramar!


Angelica,
javisst är det otroligt vilka kontakter man fått sedan man började blogga! Het otroligt! Roligt!
Tror förresten inte att jag sett dig på bloggen tidigare. OM du kommenterat men jag glömt bort så ber jag om ursäkt! Iallafall är det jätteskoj att du tittar in här! :-)
Kramar!!


Annika,
ja man blir så glad när folk är så underbart gulliga som SweFlo! Så roligt! och det är roligt att se filmerna igen. Och det där med 70-talet ja. När man ser alla barnen på t ex bilderna när de skriver namnen så tänker jag "ojojoj såg vi verkligen UT sådär!!!!???" Lite skräckblandad förtjusning liksom ;-)
Hoppas nu du ahr det bra i Sverige trots att det int var en "nöjesresa" precis.
Kramar!


Erica,
Ja visst var det otroligt kul! Och gulligt! Jag blev jätteglad! Och visst är Fem myror ett kalasprogram! :-)
Kramar!!


Evelina,
Javisst!!! Det är alltid bra med barnprogram som man kan se själv också. För det lä ju bli en hel del av den varan framvöer gissar jag... haha!
Tror inte jag sett dig här på min blogg tidigare heller. Jätteroligt att du läser här! Hoppas du vil fortsätta hänga kvar!
Kramar!


Marianne,
verkligen sååååå gulligt!!!!
Jag tror min favorit också var Brasses leklåda med vilket djur som skulle bort! Det är iallafall en av de saker med programmet jag minns mest så jag gissar det var en favorit! :-)
Kram!


Cecilia,
hahaha så din dotter har tittat sönder dem!!! :-) DET låter som om de gått runt runt runt hos er då!
Kram!


mit,
hahahahaaa! UNDERBART!!!!!!!!!!
Skön kommentar. Jag gissar att jag vet vem det var också...?! ;-)
KRAM!!


Jemayà,
ja du jag vet hur det är. Datortid blir det inte alltid så mycket av. På gott o ont. Känn nget dåligt samvete över det kära du!
Jag gillar dina katter också! Har nog sett dem på din blogg minsann!!! :-)
Hoppas du känner dig bättre nu med golvet och allt.
Kramar!!


Anna Fair and True,
japp visst var det!
Vi fick kläderna av M´s syrra med pojkvän men tror det var Lindex i Sverige som sålde en hel del SVT-kläder. Vet inte alls ifall man fortfarande kan köpa några av dessa eller omd etv ar ngt de gjorde förra året???
Kram!