måndag, februari 09, 2009

Febern väck!

Denna dag började både bra och dåligt.

Den dåliga nyheten först: 
Det tog mig 2,5 timmar att komma till jobbet i morse! FATTA!!!! Två och en halv timme!!!!!! Gaaaaaaahhhhh!
Tåget togs ur trafik i Harlem. Ersättningsbussar skulle ta vid, men itne sjutton fanns några sådana när vi kom upp ur stationen. Förvirrade och arga som ett gäng surrande bin letade vi alla förgäves efter bussarna. Men icke. Jag fick till slut tipset att ta en lokalbuss som skulle till Bronx och det ställe dit tåget skulle gått. Hm, lokalbuss. De tar tiiiiiid.
Till slut är jag i Bronx och går av bussen där chaffören säger åt mig att jag sak gå av. Hm, VAR är jag????
Ringer en kompis på jobbet. Tur hon är där tidigt. Med hennes lotshjälp lyckas jag till slut komma rätt. Hm! Jag lämnade mitt hem ca 6.15 i morse och kommer fram till jobbet 8.45.... JÄVLA MTA!!!!!!!!!
Men det var som tur var en strålande vacker morgon så jag själva promenaden i Bronx var ju egentligen hyfsat trevlig. Men ändå... Suck!
Ibland suger pendlingen mer än vanligt!

Sedan den bra nyheten:
Lill-Skruttan var feberfri i morse. Jag pratade nyss med M. Hon verkar vara sitt vanliga glada jag igen också. Så härligt! Men det blir ändå att stanna hemma från dagis idag.
Jag ska därför försöka komma härifrån efter lunch så att M kan få ngt gjort på jobbet han med.
Hoppas min hemresa blir snabbare än min "hitresa"....

8 kommentarer:

Victoria sa...

Åh, skit med din resa till jobbet, sånt där ruttnar man ju på!! Hoppas verkligen att det går bättre på vägen hem. Skönt att läsa att LillSkruttan är feberfri!
Kramar/Vic

Emmama sa...

Jag inser vilken tur jag har som har både jobb och Gustavs dagis inom max 10 minuters gångavstånd hemifrån! TRIST för dig med en sån bra morgon! Underbart att Ella är bättre dock, det väger upp! Kram!

Annika sa...

SKIT OCKSÅ!!! Fasiken, sånt där blir man ju ordentligt SUR av.
Hemresan bara måste bli bättre, och det BLIR den. det vet jag :-)
Skönt att Ella-Bus är friskare. DET är ju verkligen en lättnad!
KRAM!!!

Lia sa...

Men fy vad irriterande!! Du verkar ju ändå vara rätt tuff, själv hade jag varit livrädd att gå av bussen mitt i ingenstans och inte hitta vägen! Modigt tycker jag!

Skrattade gott åt alla bilderna på katt/hundkläderna. Nej, jag tror att Junior och Pixie skulle bli helgalna om vi försökte tvinga på dem något dylikt =). Hoppas lillan mår bättre nu, vad spännande för er att de händer så mycket nytt nu, kul blir det säkert när hon börjar att krypa!! Kram

Desiree sa...

Underbart att höra att lillan redan känner sig bättre och piggare. Men jag förstår verkligen din ilska och frustration över att det tog dig så lång tid att komma till jobbet. Det är ju förjävligt när sådant händer. Man blir så stressad och frusterad på att behöva slösa sin tid på sådant. Skönt att du iallfall kunde ta hjälp av din kollega på jobbet så att du fick lotshjälp.

Saltistjejen sa...

Vic,
japp sådant gör att man verkligen tycker att pendling suuuger! Men Lilltjejen är iallafall bättre nu och det är skönt!


Emmama,
japp du lever i LYX!!!!!! Att ha nära till jobbet ÄR verkligen något som få har om man bor i en storstad. Jag pendalde i Stockhom också men itne såhär långt. Och även om många klagade på SL så är det INGET mot MTA måste jag säga... Men att Lill-Skruttan verkar frisk är ändå något som gör att ilskan över jobbresan liksom försvann lite.


Annika,
Hemresa BLEV bättre! Tack för att du tänkte på mig!!! Den var den vanliga ca 1 timmes-resan som min commute normalt är. Jag tog dock ett annat tunnelbanetåg denna gången. Ville inte chansa.
kramar!


Lia,
Hahaha! Nej det var ett lugnt område i Bronx så jag kände mig itne orolig. haha, M frågade när jag kom hem om jag blvit rånad eller våldtagen. Jag vet att man inte ska skoja om sådant hemskt, men med tanke på ryktet Bornx har så gör vi det ibland.
Och ja kläderna är bara ngt i sin egen klass....
Kram!


Desiree,
Ja det är jätteskönt att febern släppt. Det är ju mest feber som känns lite "läskig" ifall den inte går ned. men nu var det tydligen bara en 1-dagsgrej. Skönt!
Och jobbpendlingen, tja, detta händer ibland. Att det tar hela 2,5 timmar var dock rekord. Annars brukar förseningarna vara mer av 1,5-2-timmars varianter.

Petra H sa...

Usch, vad jobbigt att det strular med kollektivtrafiken! Så himla frustrerande när man dessutom hamnar någonstans som man inte känner till - det var ju därför vi gav upp när tunnelbanan inte gick från Long Island City i november och tog taxi istället... det var liksom inte läge att strula runt med bussar och sånt när vi bara hade en helg i NYC.
Hoppas att det inte strular under resten av vintern och håll tummarna för oss, vi ska ta Öresundståget till Kastrup imorgon precis lagom när det ska bli "snökaos"...
Kram!

Saltistjejen sa...

Petra,
Oj hoppas att gået går bra. Ni får planera att ta ett med GOD marginial OM det skulle bli förseningar.
Idag kom jag till jobbet som vanligt vilket var skönt!
Hoppas ni får en underbar tripp nu!
Kramar!!