söndag, februari 08, 2009

Lite kläder - vissa köptes andra inte

Igår var vi ut en sväng. Promenerade ner till Union Square eftersom vi ville in och handla lite baskläder till Lill-Skruttan på Babies R Us. Hon behövde lite fler onsies (bodies kallas det väl i Sverige?) samt pyjamaser för hon har växt ur flera stycken. Det kändes vår i luften. Ungefär 4 grader varmt och lite sol. Verkligen jättekönt.

Efter handlingen blev det en kaffe på själva Union Square. En parkbänk i solen. Hur skönt är inte det på en skala?! Bilder från denna lilla fika finns nedan. Hem tog vi tunnelbanan. Och kvällen ägnade M åt att barnsäkra några av våra köksskåp. Vi beställde även fler lås så att vi kan barnsäkra alla skåpen. Jag tittade på film och sedan blev det träff med kudden. Tyvärr hade Lill-Snorpan en mycket orolig natt. Hon vaknade stup i kvarten så det blev inte så mycket sömn för min del eftersom det var "min" natt. Jag fick dock 2 timmars skön sömn i morse när M tog hand om Lill-Snorpan och jag vacklade tillbaks in i sängen. Sedan väcktes jag av en supergod frukostsmoothie, och vem kan säga nej till det??

Lill-Snorpan med pappa M på Union Square.


Sol i ögonen, men ganska glad och nöjd trots allt..


Jag tror det är enormt mycket som händer med Lill-Skruttan just nu. Hon har nyligen börjat använda många fler nyanserade ljud. Mer joller och "småpladder" än tidigare då det mest handlade om att testa rösten. Dessutom försöker hon vända sig samt krypa. Detta gjorde hon även i sin säng inatt. Vet inte om det är en av anledningarna till hennes dåliga sömn. Vi får se hur det blir inatt. Men då är det iallafall min tur att ligga i soffan!

Idag är det supervarmt! För att vara början av februari här i New York. Hela 13 plusgrader!!!!! Känns konstigt. M är ute på sin första löprunda sedan vi fick Lill-Snorpan. Vi får se hur mör han är när han kommer tillbaks.... Själv tänkte jag ta med henne ut på en promenad och känna på den varma luften.

Det märks även att det snart är Valentine´s Day här. Det är ju rätt stort här i USA och igår var vi även in en sväng även på Petco (en djuraffär) för att köpa lite grejer. Det första jag ser när vi kommer in är ett ställ med hund- och kanske katt(??) kläder designade just för Valentine´s Day. Jag tycker sådant är rätt galet faktiskt. Men var tvungen att ta lite bilder. Känns inte detta väldigt amerikanskt??
Ställning med Valentine´s kläder till en liten hund eller kanske katt? 
På håll kan man tro det är barnkläder.....


Men vid närmare titt så ser man att så inte är fallet. Här är en kreation.


Och här är ytterligare en. Jag tycker det var skoj att det står HOT med så stora bokstäver för om man sätter den på en hund blir det ju en Hot Dog...!


Här är det hjärttema med en lite hippieinspirerad text.


Till ovanstående hjärtkreation ska väl antagligen denna krage kunna matcha?


Här snackar vi att steget mellan flera av de klänningar vi såg på Babies R us inte är långt från dessa hund- (eller katt??) kläder. Kanske samma designer?


Och har man ett husdjur som visat sig vara en jäkel på att "ragga och dumpa" så kasnke denna lilla dräkt passar?


Och om ni undrar så Nej, vi handlade inga kläder till Lipton! Han får helt enkelt klara sig på Valentine´s Day utan några fancy kläder. Sorry Katten! Däremot kommer han få en helt annan present då, men det blir det mer om i ett annat inlägg....


*) bilderna i inlägget är tagna med mobilen så kvaliteten kanske inte är den högsta...

12 kommentarer:

Kajsa sa...

Vill du ha flera besökare på din blogg? Gå in på http://www.viraltrafik.se/?ringblomma82 o följ instruktionerna.

Emmama sa...

Ja vill du ha fler besökare Saltis..? ;)

Läskigt med djurkläder. Om de är gjorda för att skydda emot extremt väder så kan jag se iden med det men så är ju knappast fallet här. Förstår inte varför man vill ge djur (och barn vilket ju också händer) namn och kläder som är löjeväckande.. Det är verkligen bara av egna märkliga skäl och utan att inte visa respekt, enligt mig.

Kram på dig!

Christel sa...

Kan inte låta bli att skicka en hälsning över havet, till lilla söta E, hon är så go så man vill bara hissa henne och se henne skratta. Tråkigt för Lipton att han får gå naken på alla hjärtans dag, men vi gör detsamma med Lime, här finns inte så fräcka kläder till hundar heller, bara mörkblå regnrock och sådant...inget kul! Härligt med varmt vårväder, det längtar jag efter! Önskar en bra vecka med god arbetslust! Kram Christel

Saltistjejen sa...

Kajsa,
hm får se om jag ska kolla den där sidan.


Emmama,
ja jag har lite svårt för sådana typer av kläder till husdjur. Jag tror absolut inte att djuren tar ngn skada eller så absolut inte, men jag har bara inte förstått VARFÖR man vill förmänslikga dem så mycket att man börjar "klä ut dem"??
Detta är dock supervanligt här. Man ser hundar med kläder varje dag. Och jag tror många ser sina små hundar som accesoirer mer än som sällskpasdjur ibland, och då tycker jag att det börjar vara helt fel!
Kram!


Christel,
Haha, ja just nu sover hon dock efter sin oroliga natt.
Och Lipton ja han får vara utan kläder. men vi tycker ju han är finast som han är såklart! :-)
kramar till er!!

Fröken Anki sa...

Hahaha... Så himla amerikanskt med speciella kläder till alla "högtidsdagar". och ännu ett steg alltså med speciella hund/kattkläder.
Tycker lite synd om dom små djuren som får agera "dockor" till sina ägare.

Låt väldigt skönt med en vårpromenad. Här är också lite varmare temperaturer men inte riktigt vårkänsla än eftersom solen är dold bakom molnen.

Ha en fortsatt skön söndageftermiddag!
kram

Anna, Fair and True sa...

Vad gullig Ella var på första bilden med tungen ute :)

Usch, jag skulle aldrig klä på en stackars hund detta. Visst, om det var en liten hund som frös, men det finns ju gränser för mönster och färger! Tror nog Lipton klarar sig bra utan!

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
Ja visst är det amerikanskt. jag håller med dig och tycker det känns väldigt främmande att "klä ut" sina hsudjur på det sättet. Men visst, jag tror inte de tar skada så det är inget jag är aktivt emot heller. Tycker bara det är onödigt och skulle itne själv göra det.
Idag var det som sagt varmare här så det kändes ganska vårigt. Runt 13 grader i luften.
Kram!


Anna Fair and True,
japp hon älskar att ha tungan ute nu! :-)
Och nej, Lipton får vara utan kläder. Tror han mest skulle bli frustrerad om man försökte klä honom.
Kram!!

Suzesan sa...

Hahha så söta bilder.
Innan jag läste bildtexterna så tänkte jag åhhh vad söta barnkläder så var det för djur...hahaha.
Men alltså kläder på djur....jag är inte emot det men jag tycker det är konstigt. Men hundarna/katterna kanske känner sig fina vem vet.
Kanske det är bra med regnkläder iallafall.
Roligt:)
Kram
Susanne

Annika sa...

Tihi! Hundkläder är ju BARA WAY TOO WAY TOO MUCH!!
Ella-valentin-kläder....DET är en annan femma :-)
Kan ju vara nog så gulligt att ha på dagis under veckan.
Ella är så söt på den första bilden...
Vi hade 20 igår. Gissa om jag gillar det?
SVAR: NEJ!! :-)
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Även om Lipton inte får någon Valentine-utstyrsel så kanske Ella kan få ett par söta tofflor i alla fall!
http://celebrity-babies.com/2009/02/08/lil-cubby-booties/

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
haha! Ja de var söta! :-)

Marianne sa...

Hehe, nä, det där med kläder till katterna får allt vara. De skulle bli jättesura om jag försökte med någonting sådant och de är som sagt katter, inte bebisar. Även om de är mina kattbebisar : )

Kramar!