tisdag, februari 10, 2009

Torsdagsfest

I torsdags förra veckan var vi bjudan på fest hos ett par av våra bästa vänner här M och E. De bor våningen ovanför oss vilket gör det så otroligt smidigt att ta sig dit och hem. Packa Lill-Snorpan med diverse attiraljer i vagnen och sedan ta hissen upp och voilà man är framme! Inget strul med taxi, tunnelbana eller ens ytterkläder. 

M är sjukt bra på att laga mat och baka så som vanligt när man  är hembjuden till dem kan man se fram emot väldigt mycket gott. Det blev en jättetrevlig torsdagskväll. Några av de inbjudna var gemensamma vänner till oss och M & E, medan andra var för oss nya ansikten vilket också var skoj! Även Lill-Skruttan gjorde nya bekantskaper. Framförallt trivdes hon i den lille 4-åriga Nicels (hm, vet inte hur han stavar sitt namn men det uttalas "nickel") sällskap. De fann varandra och på enbart ett par minuter hade vänskapsband uppstått! Det är så roligt att hur snabbt barn verkar hitta varandra trots stor åldersskillnad.  Och i detta fallet verkade Lill-Snorpan helt fascinerad och betagen i Nicel. Han var förövrigt en av de mest verbala 4-åringar jag någonsin träffat på. 

Vi trodde under hela kvällen att vi firade E´s födelsedag. Men när hennes vänner från jobbet gått hem och vi var ett fåtal kvar så visade sig att vi även firade att de ska ha barn!
Jag blev superöverraskad och alldeles överväldigande glad! Självklart började jag gråta lite, som den lättrörda lipsill jag är.... Men det var glädjetårar!
Eftersom vi ju var de som hade kortast väg hem så blev vi kvar rätt länge. Ännu en vinflaska öppnades och vi stötte och blötte detta med graviditet, föräldraskap den amerikanska sjukården, framtidsplaner etc etc en bra bit in på småtimmarna.

Kvällen efter var jag förbi dem en sväng igen för att hämta ett par saker vi glömt i deras kyl. Passade då på att ge E de böcker jag köpte under min graviditet, samt ett stående erbjudande om att hon kan låna lite mammakläder när hon behöver senare. Hennes graviditet ligger väldigt lika i tiden med min när jag väntade Lill-Skruttan, så årstidsmässigt skulle det passa. Hon kommer vara som störst i sommar. Vi har dessutom ungefär samma storlek så en del saker ska nog kunna passa.

Nu hoppas jag bara att de blir kvar här i NYC åtminstone fram till Due Date. M har nämligen fått ett topperbjudande om ett jobb, men detta är i Boston så om han tackar ja kommer de att flytta härifrån. Jättesorgligt tycker jag, men som sagt jag hoppas att det inte blir förrän tidigast till hösten. 


Nedan är en del bilder från festen i torsdags:

Lill-Snorpan i knät hos en av våra vänner. Här är hon betydligt större än när de första gången träffades vilket ni själva kan jämföra här om ni vill.

Här är Lill-Skruttan med Nicel. Söta eller hur??

Nicel tyckte det var en väldigt rolig lek att dels ge Lill-Skruttan nappen dels dra ut den igen. Om och om igen.


Lekte med favoritkedjan gjorde de också.


Här är värdparet själva med den otroligt goda hembakta tårtan! Jo M är fantstiskt duktig på att både laga mat och baka. Nicel var väldigt intresserad av tårtan. hans föräldrar syns i bakgrunden.


Ensamma kvar med E & M. Jag var då bara tvungen att ta en bild på dem. Den första efter att de släppt bomben om att de ska barn i sommar!!

13 kommentarer:

Desiree sa...

Vilken trevlig kväll ni fick Saltis och vilken överraskning! Jättekul och stort grattis till era vänner. Ja hoppas de blir kvar ett tag innan de flyttar.

Annika sa...

KUL kväll ni fick i goda vänners lag. Visst är det roligt med goda grannar.
Bor dom i en exakt likadan lgh som er? Det ser nästan ut så. Roligt!
HOPPAS dom stannar kvar ett tag till! Och vad BRA att hon kan låna dina mammakläder, sånt brukar ju vara väldigt uppskattat!!!
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var en jätterolig torsdagskväll och som sagt jag blev så glad och överraskad att de nu väntar barn!
kram!


Annika,
Det är helt underbart med goda grannar. De bor i en större lgh än oss. De har en 2 bedroom så det är rena rama lyxen jmfrt med oss! :-)
Men det ser väldigt lika ut i planlösningen vad gäller kök och vardagsrum.
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Låter som en trevlig kväll och vad trevligt att de också ska ha barn! Då vore det ju extra synd om de flyttade! Men det kan ju vara ett för bra erbjudande att säga nej till. Boston är ju en trevlig stad så då kan ju hälsa på dem där då och då. Är det amerikanare eller också "invandrare" som ni? :)

Ja, Ella har verkligen vuxit sedan det första mötet! Tänk vad liten hon var då!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det känns supertrist att de troligen kommer lämna staden. De är några av våra bästa vänner här så det kommer kännas tomt. Och Boston är en underbar stad men den är ändå rätt långt bort så man kommer itne ses så ofta då. De har dock bott i Boston flera år innan de flyttade till NYC så de känner staden väl.
Båda två är invandrare. Hon är från Madrid och han från Wien, men de träffades i Boston.
:-)
Visst var hon superliten i det "gamla inlägget"!!! Man har glömt hur liten hon faktsikt var då!!!! :-)
Kram!

Junibacken sa...

Ja barn verkar alltid finna varndra direkt..vad söta dem var ihop,och lill-skorpan ärju sååå söt!! Det blir nog svårt att hålla alla killar borta ifrån henne när hon blir äldre.
Vilken rolig nyhet att era vänner ska ha barn,börja med gråta till sådana nyheter.
Vi blev bjuda på bröllop till sommarn nu förra veckan, och jag började lipa som bara den när jag läste inbjudan.

Synd att era vänner kanske ska flytta,hoppas som du att det då blir till hösten så att nu hinner få se ich träffa det lilla underverket..
Kram

aussiekicki sa...

Vad fantastiskt roligt att de ska ha barn! Jag tror att din vän uppskattar erbjudandet om att få låna kläder och kanske få prata. Det är väldigt skönt att få ventilera med någon som har lite mer erfarenhet. Kram!

Saltistjejen sa...

Junibacken,
ja det är så kul att se hur snabbt barn verkar "finna varandra" och börja leka. Hehe visst är man en lipsill. Jag grinar också för minsta lilla. Blir så lätt rörd! Kul med bröllop för er!
Kram!


Kicki
ja jag bev så himla glad!!! Vi har tidigare pratat lit om detta med "när är det rätt tillfälle att försöka bli föräldrar" och kom väl båda fram till att ett sådant inte existerar. Men nu sitter vi här och jag har barn och hon ska snart bli mamma! :-)
Ja, jag tror hon tycker det var roligt att prata lite om graviditeten etc. och eftersom vi bor så nära så är det ju himla enkelt att låna saker från varandra också. De ska dessutom få ett gäng av de minsta kläderna vi hade till Lill.Skruttan när hon var ny. Så slipper de köpa så mycket. Ofta växer de ju ur plaggen på nolltid i början så det är skönt om man inte måste handla allt för mycket då.
Kram!

Anne sa...

Vad gullig du är, jag lovar att din vän uppskattar ditt engagemang jättemycket. En graviditet är ju en stor sak så väldigt kul när andra visar sitt intresse och glädje, som du gjorde och gör. Trist om de flyttar senare i år, men den dagen den sorgen... Perfekt med så goda vänner som bor i samma hus, jag gillar också ert torsdagsumgänge. Att man kan "fira" och göra nåt kul även på en vanlig torsdag. Speciellt för vardagsgrejer ihop är det ju perfekt man bor i samma hus och inte behöver "slösa" bort tid på resor. Ha en riktigt bra onsdag, kram!

Lia sa...

fick också en liten tår i ögat. När riktigt nära vänner berättar att de ska ha barn, så känns det ju nästan som att man själv ska bli moster! Väldigt mysigt och speciellt. Hoppas att de stannar i NYC till hösten så du får vara med på hela resan! Kram

Lia sa...

fick också en liten tår i ögat. När riktigt nära vänner berättar att de ska ha barn, så känns det ju nästan som att man själv ska bli moster! Väldigt mysigt och speciellt. Hoppas att de stannar i NYC till hösten så du får vara med på hela resan! Kram

Mats sa...

Anne,
å tack! Men jag blir verklign jätteglad över att de väntar barn! Det är en så positiv nyhet.
Och lite känns det nästan som att "återuppleva" en del av sin egen graviditet också när man pratar om E´s.
:-)
Ja det är gul värt att ha så bra vänner på så nära håll. Vi ses inte jätteofta trots att v bor så nära. Du vet man har fullt upp med allt omkring sig, MEN det är så skönt bara att veta att de finns så nära. Det är värt mycket och jag kommer sakna dem oerhört den dag de flyttar.
Kramar!


Lia,
haha så du blev också lite rörd! :-)
Ja visst är det jätteroligt när ens nära vänner ska ha barn. Man känner sig ju på ngt vis så delaktig.
Kram!!!

Saltistjejen sa...

Ånej! ag ser att jag igen har lämnat en kommentar i makens namn! grrr! Det sker nästan alltid när jag lånar hans dator... Suck
Jaja, ni förstår nog att det är jag som kommenterat ovanför.
:-)